U bent hier : September 2017

September 2017

Zaterdag, 30 september 2017

Beste mensen,

Enkele van onze vrijwilligers gingen kringloop winkels bezoeken, dus het katten - kam - hulpje David ook ingeladen want die wilde eens mee. Kerst bonus uitbetaald zodat hij toch iets te spenderen had (wordt door het bestuur uit eigen portemonnee betaald). Afijn, niets gekocht, glunderend rondgelopen en uiteindelijk thuis met een Happy Meal afgezet. Volgende keer wil hij weer mee.

(Sneeuwwitje is helemaal idolaat van hem en behangen met kattenharen loopt ons hulpje dan weer naar huis toe, als hij uitgekamd is).

Ons Sneeuwwitje is ook gék op het buurmeisje: loopt dat te rennen vòòr onze deur (we hebben al gevraagd wat de ouders haar te eten geven, want ze loopt over van de energie, en waar we het kunnen kopen) en Sneeuwwitje zit dan in het raam, kont omhoog en soms stopt het buurmeisje ook om tegen het raam te bonken.

Maar Sneeuwwitje is met iedereen bevriend, zoals u op de foto hierboven wel kunt zien.

Voor onze donateurs is deze luchtbevochtiger beschikbaar gesteld door een anonieme sponsor: de eerste die een mailtje stuurt naar dianaspaans@online.nl krijgt 'm thuis gestuurd.

 

Spot liep nog te miauwen, die had duidelijk pijn in zijn bekkie. Dus naar de dierenarts met veel moeite. Hij bleek keelontsteking te hebben door de enorme stress toch, die hij ervaart. Uit contact met zijn geboorteland Spanje maakten we op dat hij erg veel geestelijke problemen had gehad met zijn verblijf in het dodingsstation aldaar. Dat hij achterbleef, toen wij alleen zijn 2 zussen (Jodie, hier op de foto, en Sumi) hier naar toe haalden, zal hem ook een klap hebben gegeven.  Hij herkent zijn 2 zussen hier wel maar ligt er niet elke dag tegenaan. De 2 zussen lieten ook duidelijk blijken dat ze hem herkenden maar ze lopen de deur niet plat bij elkaar. De volgende ochtend was Spot al opgeknapt, gaat goed komen.

Zoals u wel gemerkt hebt misschien, lopen we erg weg met onze nieuwe buren. Nou, dit is eigenlijk verkeerd gezegd: we lopen niet ERG weg, we lopen ONTZETTEND ENORM HARTSTIKKE ONMEETBAAR ONBETAALBAAR ONGELOFELIJK ERG weg met deze lieve, grandioze, beleefde, leuke mensen. En dat heeft totaal niets te maken met de halve chocolade taart die ons buurmeisje Phoebe (spreek uit: Fiebie) van de week afgaf aan Diana... Dat willen we er even bij vermelden. Laat daar geen misverstanden over bestaan.

 

We kochten nog wat kattengras en ondanks dat er 3 complete bakken in de tuin staan, werden deze plantjes bepoteld alsof de dames en heren nóóit kattengras kregen...

Spaanse Tatiana doet het prima. Kwam bij een verzamelaar vandaan in Spanje die geen geld had voor de dierenarts.

Emily, kwam ook bij die verzamelaar vandaan uit Spanje. Doet het prima.

Iedereen een fijne Dierendag en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 23 september 2017

Beste mensen,

Bij alle rottigheid door vervelende mensen (woensdagochtend nog mee te maken gehad pfff) hebben we een verzoek voor de aardige bezoekers van deze site (en dat zijn er velen!):

Wij snappen niet waarom het Rode Kruis / de SHO hun giro niet opent voor de tornado's van New Orleans en nu Houston. We snappen evenmin waarom niemand de Nederlandse eier-boeren helpt en tot onze vreugde (onze vrijwilligers hebben al gedoneerd) is er nu geopend:

https://www.doneeractie.nl/einde-bedrijf-door-fipronil/-3365

Doet u mee? Ja, hè?    Leer ons onze donateurs kennen!

Ciara uit Turkije helemaal in love met Kiwi.

Het was weer een hectische week met allerlei voer dat we moesten halen en versturen naar andere stichtingen, die van hun stoel geblazen werden vanwege de enorme hoeveelheden. Foto's volgen.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 16 september 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Jodie was nogal chagrijnig sinds een week en gister kroop ze opeens weg op een stoel onder de tafel. Dus even mee genomen naar de dierenarts. Want we hebben wel eens een blinde kat gehad, bij wie de druk in zijn ogen gestegen was en die hem barstende hoofdpijn opleverde. Die kroop ook weg in donkere hoeken en kasten. Afijn, Jodie gooide haar koppie en alle 4 haar poten alle richtingen op want ze heeft ataxie maar compliment voor de dierenarts: ze kreeg het voor elkaar Jodie te onderzoeken. Als de dierenarts over Jodie haar ruggegraat voelde, gromde ze. Dat deed dus pijn. Dus pijnstiller gegeven en even aankijken.

Ja, toegegeven: Jodie gebruik graag een specifieke krabpaal in de opvang  als stormbaan; het SWAT team is er niets bij. Het is ongelofelijk zoals ze zich omhoog weet te werken, maar ze doet het. En blijkbaar heeft ze daarbij haar rug bezeerd. Even rust dus voor de jonge dame. En binnen 24 uur zagen we haar al opknappen.

Zoals u weet, komt Jodie uit een Spaans dodingsstation. Er zijn een paar heldhaftige Nederlanders die daar wonen (Marjan Medema, via facebook) en zij halen de hondjes en katje eruit, zo veel en zo snel mogelijk. Als we naar Jodie kijken,  beseffen we hoe zwaar met name dit katje het heeft gehad: vanuit een thuis-situatie zó in een dodingsstation gegooid. Wat moet ze zich afschuwelijk onveilig hebben gevoeld met haar ataxie! Gelukkig begint steeds meer in alle landen door te dringen dat mensen hun dier het beste kunnen steriliseren.

Stichting Animal Care Projects zoekt nog steeds goede families maar ook opvang-gezinnen voor hun hondjes van het Turkse Bosasiel.

Wat betreft Sint Maarten: we hoorden dat er ook een Nederlandse stichting actief bezig is om geld in te  zamelen voor het asiel daar. Goed nieuws, dus. We zagen ook al filmpjes voorbij komen van een asiel in Amerika, waarbij de honden soms moesten zwemmen voor hun leven in hun hokken en de katten zo hoog mogelijk (en drijfnat) op de planken gingen zitten. Afschuwelijk!

We mochten zelf nog voer halen en ditmaal hebben we Diana d'r autootje iets minder zwaar belast.

Er komt nog meer aan maar één van onze  speciale chauffeurs eindigde op de EHBO in het midden van de nacht, dus dat wordt iets later komende week, dat we het gaan versturen naar enkele behoeftige hondjes.

Op dit moment zit er een kat in onze quarantaine die we even enkele dagen hebben overgenomen van één van onze vrijwilligers. De kat poept namelijk in het huis en het begon op de bank maar is inmiddels gestaag bevordert tot het bed. Even rust voor het baasje, even rust voor de kat. Want dit is voor beiden niet goed. Er is al van alles geprobeerd, maar we zoeken nog verder.

En verder: onze nieuwe katten. Rode Diva doet het goed en Spot was verbaasd zijn zussen weer te zien maar doet het ook goed. Beetje schrikachtig maar gaat toch graag bij zijn nieuwe vrienden liggen.

En als laatste: onze Sneeuwwitje heeft ontdekt hoe prettig het is om gekamd te worden door ons hulpje.

Fijn weekeind en weinig regen toegewenst namens het team,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 9 september 2017

Beste vrienden,

Deze week moest Diana afscheid nemen van 2 goede vrienden maar gelukkig kon ze zeggen: "Same place, same time, next year" tegen onze speciale sponsors die terug gaan naar hun woonplaats in het buitenland.

Onze 2-jarige buurmeisje was nog bezig om de stoep vòòr haar deur onder te krijten. Toen ze klaar was, ging ze bij ons verder. Dus de hele stoep is roze en de katten zaten stomverbaasd (nog nooit meegemaakt) naar die bezige bij vòòr onze ramen te kijken. Toen ze klaar was, ging ze er doorheen liggen rollen. Dan sta je toch wel met enige verbazing naar zo veel lol te kijken. En ben je blij dat de kleine haar moeder een goede wasmachine heeft.

Er is op dit moment een bestelbus onderweg uit Spanje en die gaat als een raket. Want eerst zouden ze om half 6 arriveren ergens in Utrecht en uiteindelijk was er sprake van 3 uur. Onze vrijwillige chauffeur hield de tijd goed in de gaten want... we krijgen Spot erbij, de broer van het duo Sumi en Jodie. Ze zijn enkele maanden gescheiden geweest, dus we zijn benieuwd hoe de ontmoeting gaat verlopen.

Er zitten ook nog enkele honden en nog meer katten in de bestelbus. En hier zijn de foto's:

Aankomst en de dieren worden meegegeven aan hun nieuwe eigenaren.

Spot ontmoet zijn zus Jodie (die boos is).

Spot ontmoet zijn zus Sumi (die verbaasd is).

Jodie lag nog dik een half uur in het vervoersmandje, ruikend naar de geur van haar broer. Die zit even apart in een kamertje bij te komen en geeft al kopjes, tijdens het typen van dit extra stuk. Gaat goed komen.

Er werden nog goederen en voer achtergelaten voor de terugweg (onze schuur is een stuk leger).

Meer foto's van dit transport op de facebook pagina van Marjan Medema.

Er is een oud hondje uit een Roemeens dodingsstation gehaald, Lady Pien, omdat iemand een oud teefje wilde. Op het laatste moment is ze afgezegd door de nieuwe eigenaar, dus de Deense / Engelse opvang zoekt nu geen goed tehuis voor haar. Facebook:  Little Heaven Shelter / RO / Flori Bajenaru

Iedereen een droog weekeind toegewenst en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 2 september 2017.

Beste vrienden van onze stichting,

We werden nog gebeld door een bevriende stichting dat ze (honden)voer voor ons hadden.

Dus van alles opgehaald en doorgebracht naar enkele andere stichtingen en privé opvangadressen, die er zeer blij mee waren.

Beetje samenwerken... altijd leuke resultaten.

Diana reed nog over een drukke verkeersweg en ziet vanuit haar ooghoek iets bruin-wits in de bruine aarde naast het gras liggen, in de middenberm. Een aangereden jonge meeuw. Auto in het gras geknald en teruggelopen, voorzichtig overgestoken. Hij had zo'n harde klap gemaakt dat Diana hem zonder problemen kon oppakken, hij kon niet meer vluchten omdat zijn poten verlamd waren. Onze dierenartsassistentes namen gelukkig de telefoon op (meestal zijn ze op dat tijdstip aan het opereren) en Diana mocht de meeuw meteen afgeven. Maar er werd direct bij gezegd dat het er somber uit zag. Alles beter dan langs de kant van de weg blijven liggen en langzaam sterven.

Over een week arriveert de broer van ons duo Jodie en Sumi vanuit Spanje: Spot. En dan wordt het duo weer een trio. We houden u op de hoogte. (Sorry, geen idee, hoe we die foto kunnen draaien).

Van een aardige sponsor mogen we een spijkermat verloten onder onze donateurs; de site van dit product heet www.flowee.nl en hier kunt u ook  de uitleg vinden wat voor een product het is. De eerste donateur die een mailtje stuurt naar het algemene emailadres dianaspaans@online.nl krijgt 'm gratis thuis gestuurd.

Onze rood-witte ex-zwerver uit Brabant is erg gesteld op mooi weer en zelfs met motregen zit ie nog graag buiten, onder het afdakje. Maar deze week troffen we hem ook vaak binnen aan. Beetje gezellig chillen met de andere katten.

 

Liefste poesje ter wereld: Emily van Marjan Medema (facebook) in Spanje. Ze heeft er nog 200 zitten.

We hebben Diana even weggestuurd: ijs eten met een BFF in de Herenstraat in Voorburg. Had ze wel verdiend.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren