U bent hier : September 2016

September 2016

Zaterdag, 24 september 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Het blijft warm, helemaal voor de dieren maar het wordt al beter om uit te houden. Onze vrienden van stichting Friends of Animals gaan 1 oktober a.s. weer een veiling houden via facebook, dus houd hun site en facebook in de gaten. Met de opbrengst worden meerdere privé opvangen in Spanje geholpen.

Wij stuurden nog wat spulletjes op, die zij voor deze veiling kunnen gebruiken.

En verder... Sneeuwwitje, genietend van de herfst-zonnestralen.

Iedereen een fijn weekeind!

Leon Schröder.

Zaterdag, 17 september 2016

Beste vrienden van onze stichting,

De warme dagen zijn gelukkig weer voorbij; overal zien we dieren die het er enorm zwaar mee hebben. En het stomme is dat je mensen blijft zien die hun hond naast de fiets laten rennen (eentje zelfs naast de scootmobiel), de tong uit hun mond, enorm hijgend.

Wij worden gesponsord door de medewerksters van een Haagse bakker en zij vroegen ons reclame te maken voor de Open Dag die er volgende week is, de 25e september, in de bakkerij in Rijswijk (Zuid-Holland). Bij deze, dus.

En verder mogen we voor onze donateurs een gratis proefles beschikbaar stellen van verdedigingssport Krav Maga bij Mario Lier in Scheveningen (in de wijk Belgisch Park,  op dinsdag- of vrijdagavond).  Dus wilt u uw (klein)kind meer zelfvertrouwen geven of wilt u zelf weten hoe u een tasjesrover een beuk op zijn neus moet geven: de eerste die mailt naar dianaspaans@online.nl (algemeen emailadres) mag er naar toe. Meer informatie kunt u vinden op: www.macafici.nl

En oh, bijna vergeten: de dieren in de opvang.  

We hebben ons nieuwe hulpje David inmiddels tweemaal op bezoek gaat en dat gaat prima. Er worden zo veel haren verwijderd, dat je er een matras van kan vullen. Tweepersoons. Extra hoog. Okee, van het formaat lits-jumeaux. David blijkt aan free runnen te doen (wa's dat???), dus opgezocht op you tube en we geven het toe: we doen het hem niet na.

Spaanse troela Tatiana blijkt een allemansvriendje te zijn, dus die jongedame tref je overal aan in innige omhelzingen.

Er kwam nog een donateur langs met mooi mandjes. Dank, Bertie, dank! Wordt zeer gewaardeerd door Spikkel!

Omdat Diana d'r best weer had gedaan om fondsen te werven en donateurs erbij te krijgen, mocht ze vier dagen vakantie nemen. Op eigen kosten. En degeen die raadt waar ze is geweest, mag op Diana d'r kosten eenmalig ontbijten in deze eetgelegenheid (onder andere Engels ontbijt, pannekoekjes met stroop, Koffie verkeerd en verse sinaasappelsap). Bestuursleden en voormalige bestuursleden mogen niet mee doen (nee, Clau, écht niet!). Emailadres voor de oplossing: dianaspaans@online.nl 

En als laatste: de valkparkieten die het prima naar hun zin hebben met elkaar.

Okee, dan echt het volgende als laatste: Rob de Winter kwam nog langs omdat bij het verwijderen van enkele computerprogramma's er blijkbaar méér verwijderd was dan de bedoeling was... (de PC startte niet meer op). In no time had Rob het probleem gevonden ("Hebben jullie een klein blauw schijfje dat bij de PC kwam, toen hij gekocht werd?") en nadat hij zijn favoriet Sneeuwwitje had geaaid, hebben we hem de deur uitgezet. We kunnen hem nog steeds aanbevelen als u computerproblemen hebt in Den Haag en omstreken: www.rob-de-winter.nl 

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 10 september 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Never a dull moment.... Zo moest vorige week Lieveke naar de dierenarts. Die was ooit te tam om buiten terug te plaatsen (met haar zusje Katja, inmiddels overleden na ernstige darm problemen; wat een geluk had Katja dat ze niet was terug gezet met zulke toekomstige lichamelijke problemen!) en te wild om bij mensen in huis te plaatsen. Dus dan maar in de richting van Spaans, dachten ze destijds, acht jaar geleden, bij een Tilburgse zwerfkatten-opvang. Afijn, Lieveke in een kamer opgesloten en met een vangnet gevangen, slaappil erin en wachten totdat ze half sliep. Met zeer kleine oogjes bleek Lieveke nog tot zeer veel in staat (bijten, trappen, gillen, krijsen, tegen de muren en ramen aan springen en ontsnappen). Maar wij zijn toch slimmer. Dierenarts en assistentes ingeseind (denk aan je vingers! Je duim heb je altijd nodig om dingen beet te pakken en je hebt je middenvinger nodig om... uhhhh... uuuhhhh.....)

Lieveke bij terugkomst van de dierenarts.

Vervolgens triest nieuws want Mazzel moest ook naar de dierenarts en dit keer voor een grondige controle. Gebit was niet in orde, bloed effe checken, check, check, dubbel check. Mazzel was in april van dit jaar bij ons gekomen nadat hij minstens tien jaar in Brabant had lopen zwerven, grotendeels in een groep zwerfkatten, waar hij gevoerd werd. Toen hij werd gevonden met fikse niesziekte, werd besloten hem definitief onder dak te brengen en meteen dacht men weer aan Spaans in Den Haag....   

Om twaalf uur belde onze ouwe trouwe dierenarts naar Diana d'r GSM en als die uit zichzelf belt... dan is het meestal geen goed nieuws.  Mazzel had geen mazzel meer... Waar hij alleen maar altijd bij Diana op d'r schoot wilde liggen, is dus nu voortaan een lege plek. Er werd besloten hem niet meer wakker te maken, dus hij is naar de dieren-hemel gegaan, ongemerkt voor hem. Maar niet voor ons. Het blijft balen, want je gunt ze altijd graag een langere tijd bij ons (of welke andere goede opvang, ook). Hij was Diana d'r favoriet, zij de zijne; ons mocht ie niet en dat liet ie altijd blijken.   Als hij bij Diana op schoot lag en ze zette hem eraf, begon meneer altijd te grommen. Maar bijten of grijpen deed hij nooit. Pracht-kat met karakter! Nooit een moment spijt gehad dat we hem hebben opgenomen.

Wat betreft Daniëlle d'r twee katten: die gaan steeds beter bij het gastgezin. Vooral Saartje laat zichzelf steeds meer zien en wil de quarantaine uit. Gelukkig want voor twee katten die tien jaar lang op handen zijn gedragen, was het best een grote stap naar waar ze nu terecht zijn gekomen. We hebben nooit een reactie gehad van iemand die ze wilde hebben, de asiels puilen meer dan ooit uit van de dieren, met name katten maar gelukkig beschikken we over fijne medewerkers, die altijd wel een plekje vrij hebben.

Saartje tussen de planten in de tuin.

Saartje on the move.

En als laatste: omdat ons hulpje ermee stopte de katten te kammen in het weekeind na drie trouwe jaren, kregen we een nieuwe: David. Pa zette hem bij ons af (we dachten dat ie kwam controleren of we zijn zoontje niet aan een rijke Arabier wilden verkopen maar nee, pa vond het gewoon prachtig om door de opvang te lopen en de dieren te zien). Pa eruit gegooid, David een kam gegeven... Na drie kwartier waren er drie tevreden partijen (wij, de dieren en David). Dus David eruit gegooid met drie euro en gezegd dat ie volgende week mag terugkomen.

Iedereen een prettig weekeind, geniet van de laatste zonnestralen van dit jaar!

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren