U bent hier : September 2015

September 2015

Maandag, 28 september 2015

Beste mensen,

Onze vrienden van Stichting Animal Care Projects zijn bezig om de honden uit het Turkse bosasiel te plaatsen omdat dit binnenkort gaat sluiten. Dus... mocht u een hond willen, kijk dan gerust eens op hun site of facebook. Bedankt!

Leon Schröder.

Zaterdag, 26 september 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

U heeft nog wat tegoed van ons. KPN bleek ons geen ADSL te hebben gegeven maar het snellere VDSL (zegt ons niets, maar alle computers en telefoons hier liepen vast, 2 weken lang) en nu doet alles het weer. Fingers crossed.

We kregen nog van onze ouwe trouwe donateurs een foto toe gestuurd van hun Dozo, die helaas onlangs is overleden. Het briefje erbij verraadde hoe veel deze mensen hebben gehouden van deze oude kat, die ze (hoe lief) uit het asiel hebben gehaald. We horen wel eens dat mensen bang zijn dat er iets mankeert aan het karakter of de gezondheid van asielkatten, maar we willen graag hier vermelden dat we vele honderden dieren uit diverse asiels hebben gehaald, de afgelopen 30 jaar, en we zijn nog nooit teleurgesteld. Dus... u wilt een dier hebben? In het asiel kijken.

De bank lag weer vol...

Sol denkt altijd: dit is de lekkerste kont ter wereld!

Nee, heus, er kunnen er nog meer bij!

Mooie Ciara uit Turkije, samen met haar broer Tommy overgevlogen, nadat een gedreven Duitse vrouw hen op het vliegtuig had gezet naar Schiphol, zodat ze bij ons kon komen wonen. Tommy blijft bang, die heeft echt te veel meegemaakt, daar. Lastig te fotograferen, dus.

We kochten nog een nieuwe krabpaal en Teuntje hielp ons met aanwijzingen.

Onze voorzitter d'r buurvrouw werkt bij een dierenarts die ons nog allemaal voer gaf. Raymond van Stichting Animal Care Projects komt het vandaag halen; hij wilde toch al langs komen omdat ie nog wat extra vragen had over belastingvoordeel en neemt dan meteen de zakken mee. Plus wat vervoersmandjes, die we links en rechts aantroffen en meenamen voor zijn stichting.

En als laatste: de Benjamin van de club had het koud, dus mevrouw Sneeuwwitje ging onder de CV liggen. Stukken aangenamer!

Hopelijk hebben we onze karige dagboeken van de afgelopen weken hiermee goed gemaakt! Iedereen prettig weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

 

Zaterdag, 19 september 2015

Beste vrienden,

Even 2 dingen. Ten eerste hebben we enorme problemen met onze KPN aansluiting.  De PC en telefoon doen het nu 5 minuten, dus het wordt een kort dagboek. Misschien morgen meer.

Ten 2e: heeft iemand een kitten voor één van onze donateurs? 8 weken, entingen en andere kosten worden vergoed. Prima adres. Omgeving Den Haag / Zoetermeer GSM 06-1345.3718 Diana Spaans

Groet,

Diana Spaans.

Zaterdag, 12 september 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

We hebben een beetje computer-problemen: KPN had een storing, daarna moest er van alles gereset worden, nog een storing, andere camera gekregen, dus we zijn alles nog een beetje aan het uitvogelen.

En daarom: Sneeuwwitje knapt zienderogen op. We kunnen wel merken dat ze haar broodnodige entingen niet heeft gehad in haar jeugd maar we zien een stijgende lijn.

Onze Poetieh is inmiddels 22 jaar en doet het nog steeds prima.

Als u deze gratis wilt hebben (het is geen sticker, gewoon een briefje om in je portemonnee te doen), mail dan even naar dianaspaans@online.nl

Of deze:

Of deze natuurlijk:

En verder nog een leuke anekdote: jaren geleden belde onze dierenvriend Rupert ons. We werken toen 's zaterdags op een vogelasiel en een vrouw had het vogelasiel gebeld: ze zat (gedwongen) in een inrichting en was al een week bezig om iemand te zoeken, die haar parkiet uit haar huis wilde halen. Zonder succes: geen van de officiële instanties wilde er blijkbaar naar toe en haar parkiet zou de hongerdood sterven. Afijn, Rupert seinde ons in en wij gingen de sleutel halen bij die mevrouw in die inrichting, 's avonds laat. De parkiet was zó uitgehongerd dat ze in het donker in de auto, bij het lampje aan het plafond van de auto, op het bordje parkietenvoer dook: eten, eten, eten! Dit gedrag is heel vreemd want vogels eten niet in het donker. Maar deze parkiet kwam om van de honger, dus die at wel.

We brachten meteen de sleutels terug en beloofden dat we de parkiet (gratis) zouden terug brengen naar die mevrouw, als ze vrij zou komen uit haar gedwongen opname. Dat zou een week later zijn, zei ze. Afijn, een maand later hadden we nog niets gehoord en na 2 maanden belde ze op: toen ze de inrichting uitliep, stonden er 2 agenten te wachten en die brachten haar naar vrouwengevangenis De Koepel in Breda, want ze moest nog enige tijd uitdienen wegens winkeldiefstal.

We verzekerden haar dat de parkiet -gratis- bij ons mocht blijven wonen en dat ze altijd contact met ons mocht opnemen als het weer mis ging. De mevrouw kwam na enige tijd vrij maar kreeg een man in haar leven, die van mening was dat de parkiet bij haar vorige leven hoorde. Dus die mocht niet meer terug naar haar. Wij boden daarom aan om de parkiet te houden, dat was goed, en in de volière hipte deze parkiet rond, die wij De Koepel hadden genoemd.

Om eerlijk met u te zijn: dat beest was helemaal kierewiet. Als je je vingers in de volière stak om de eet- en drink-bakken te verschonen, viel ze je aan. Het was een loeder eersteklas. Maar goed, het beestje zal wel wat hebben meegemaakt bij zijn vorige eigenaresse, vermoeden we. Afijn, op een dag kwam onze voorzitter, Claudia, koffie bij Diana drinken en Claudia wilde graag een tamme vogel.  Dus ze vraagt aan Diana of zij er niet eentje heeft. Nee. Die hebben we echt niet, alles is schuw en wild, wat er in die volière zit. Diana gaat koffie zetten in de keuken en hoort opeens "auw!" uit de kamer komen, dus ze gaat kijken wat er aan de hand is. Dat zullen we u vertellen.

Claudia stond voor de volière en De Koepel kwam via het stokje naar het gaas toe. Dus Claudia dacht: "Dat is een tamme! Hij komt naar me toe! Dus Diana heeft wél een tamme vogel, ze wil 'm alleen niet aan mij geven!" Dus Claudia stak haar vinger door het gaas naar De Koepel toe. Hap! Zo gek als een deur, die vogel. En u weet vast wel: ook kleine parkieten-snaveltjes kunnen aardige wondjes veroorzaken.

De Koepel is nog jaren bij ons gebleven, tot haar dood. Een pracht beest met een pracht verhaal en wij waren blij dat we haar mochten helpen.

Prettig weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 5 september 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Onze vrijwilligster Ingrid kwam ons nog ophalen om links en rechts in haar bestelauto mandjes en dekentjes voor de katten op te halen. We stopten ook nog bij een tuincentrum voor gratis voer dat we mee mochten nemen; kattenvoer naar onze opvang, hondenvoer door een bevriende stichting laten ophalen. Dus uitgeput maar tevreden kwamen we terug bij de opvang. Waar een paar uitgehongerde wolven ons stonden op te wachten...

Dus daar trokken we een paar blikken whiskas voor open en voor de vrijwilligers regelden we een andere oplossing... (pizza). We hebben alleen een probleem want we krijgen de foto's niet gedownload. Even checken, morgen terug. Onze excuses!

Wist u trouwens dat er op National Geographic Channel regelmatig een dierenserie te vinden is, genaamd Unlikely Animal Friends? Dan gaat het bijvoorbeeld over een paard en een kat, die grote vrienden zijn, of een rat met een hond.

Groet,

Leon Schröder.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren