U bent hier : September 2014

September 2014

Zondag, 28 september 2014

Onze vriendin Aurora uit Tilburg zoekt een goed tehuis voor deze kroel-kater, op straat gegooid nadat zijn baasjes waren verhuisd. Voor informatie: Diana 06-1345.3718

 

Zaterdag, 27 september 2014

Beste donateurs,

Alles goed? Hier ook. Toetje is weer net zo gek als vòòr haar hersenbloeding (tot grote opluchting van iedereen) en de opvang reilt en zeilt weer prima.

We hebben een nieuwe grote sponsor erbij, die zijn altijd welkom. 

We vernamen nog van een bevriende stichting dat ze in het weekeind een zwangere zwerfpoes ergens buiten hadden gevonden, maar die kat, dat ging niet goed. Dus ermee naar de zaterdagavond-dierenarts. Kittens waren al dood, spoedoperatie, op een zaterdagavond dus, 500 euro afrekenen, graag. Enig begrip voor het feit dat het een zwerfpoes was, was er helaas niet.

Trio, één van de drie rood-witte broers. Altijd op de achtergrond verblijvend maar een kat met een gouden hartje.

In de opvang eten we wel eens met de vrijwilligers en andere sympathisanten samen. Dan is het wel een kwestie van vlug, vlug je bord leeg eten, want anders staan er altijd een paar zogenaamd uitgehongerde schooiers klaar...

Als u trouwens op Google zoekt naar "Ingrid Zaalberg", dan kunt u zien dat ze een Duitse Staande in Hongarije heeft gevonden. Teefje, jaar of drie. Ze willen haar graag onder dak hebben in Nederland, transport vanuit Hongarije is zó geregeld. Lieve hond. Ze is al gesteriliseerd, ze bleek zwanger van 13 pups (veel te veel en het dier was al enorm verzwakt. Soms moet je nuchter blijven, in Hongarije struikel je over de ongewenste honden.).

Iedereen een fijn weekeind toegewenst!

Leon Schröder.

Zaterdag, 20 september 2014

SUCCES VERZEKERD!

Beste donateurs en andere vrienden,

We hadden al in de dierenwinkel onderstaande tent gezien met drie gaten erin maar we vonden hem nogal duur (10 euro), dus even wachten totdat we naar de groothandel gingen waar hij voor 7 euro lag en het resultaat was er naar want elke dag zien we dat ding door de opvang vliegen, één kat erin, twee katten die eraan trekken en sleuren. Het was dus elke euro waard.

Verder nog een foto van Opa, die het totááál niet naar zijn zin heeft in onze opvang

En verder werden we nog gebeld dat we een auto vol voer mochten halen. Deze winkel heeft een doos voor ons gereserveerd die ze telkens volgooien maar die doos was vervangen door een grotere doos... Afijn, we kwamen niet op gang op de snelweg, maar deze keer boft onze stichting (en niet de met ons bevriende stichtingen) want er zat heel veel (valk)parkietenvoer en kattenvoer in. Mhhh, nou zeggen we dit wel maar geen zorgen: we moeten nog meerdere pakketten klaarmaken met hondenvoer en vlooienspullen om door te geven aan de andere stichtingen. De steekwagen staat al klaar, samen met de grote lege dozen. Dit lag er nog in de auto om te versturen:

En dit ligt in de opvang:

En het ergste is dat we komende maandag nog naar een dierenwinkel moeten rijden om een doos medicijnen op te halen.

Even een tussendoortje:

Als u googlet naar "Ingrid Zaalberg", dan komt u op haar blog terecht en zij heeft weer een hond gevonden in Hongarije: een Duitse Staande van 2 of 3 jaar. De hond is gesteriliseerd, lief, zoekt een goed tehuis in Nederland (e.o.) Wie oh wie?

Groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 13 september 2014

Beste donateurs,

We kunnen u goed nieuws over Toetje vermelden: haar gezondheid gaat in een stijgende lijn omhoog. Dus als we haar aaien, dan gaat die kont weer omhoog en dat spin-apparaat gaat weer luidkeels aan, tot grote vreugde van iedereen.

Verder bofte Job, de Benjamin van onze vrijwilligers, deze week enorm want één van onze donateurs had een nieuwe tablet gekocht en vroeg aan Diana of Job haar oude, langzame wilde hebben? Dus Job gevraagd of tie al zo'n tablet had (nee) en in ruil daarvoor gaf Job nog even een mooie bos bloemen af. Zo. Die z'n hele maand is goed, denken we maar.

En verder: De katten apprecieerden de nieuwe planten van Tuincentrum Overvecht enormmmm!

 

En ook de laatste warme zomerdagen van dit jaar leverden qua waardering een 10 op van diverse katten:

Eén van onze trouwe donateurs, José, mailde nog dat ze bij de snelweg ergens een konijn zag lopen. Dus met haar vervoersmand (staat standaard in haar auto) er naar toe gelopen en ze kom 'm zó pakken want hij bleek erg tam. Hij wordt gecastreerd en gaat dan (na meerdere weken apart te zijn gezet want een konijn kan nog wékenlang na zijn castratie andere konijnen zwanger maken) naar een vrouwtjeskonijn toe, die onlangs haar partner heeft overleden. Chapeau dus voor José!

Groetjes,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 6 september 2014

 

Beste mensen,

Een roerige week hebben we weer achter de rug. Ten eerste gaat het weer goed met Toetje (en ook met de vrijwilligers die bijna aan de beademing moesten, toen Diana Toetje naar de dierenarts bracht voor - naar iedereen vreesde- haar laatste rit naar de dierenarts). Toetje heeft een heleboel geslapen en na een dikke week kroop ze voor het eerst de trap weer eens op, waarna ze boven in de vensterbank ging liggen, zoals gebruikelijk. Komt goed met die Belgische meid.

Verder kochten we bij de Trekpleister drogist nog een of ander mandje om dingen op te gooien (sleutels, fruit), dat natuurlijk direct werd ingepikt door de katten. Dus we zullen iets anders moeten kopen voor het fruit, de sleutels...

We kochten nog even het Tuincentrum Overvecht in Lisse leeg, aangestoken door het mooie weer. Dus de katten lagen tussen de planten en we namen ook nog iets anders mee...

Namelijk dit: een echte stellage om plantjes op te zetten. De katten dachten echter: "ammehoela" en pikten het ding (18 euro bij Tuincentrum Overvecht, zowel in roze als in blauwe kleuren) subiet in:

De nieuwe zwerfkat doet het prima. Hij was nogal schrikkerig maar hij begint nu te snappen dat ie veilig is. Vechten doet ie niet, te ziek en te oud.

Iedereen tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren