U bent hier : September 2013

September 2013

Zaterdag, 28 september 2013

Beste mensen,

Diana was bij de demonstratie op Het Plein in Den Haag tegen de afslachting van de Roemeense zwerfhonden (en -zwerfkatten).

Wat nu, op dit moment, in Roemenië met die zwerfdieren gebeurt, is met geen pen te beschrijven. En het ergste is dat deze malloten die geestelijk 500 jaar achterlopen, vanaf 1 januari 2014 hier ook welkom zijn dankzij Brussel. We hebben er werkelijk geen woorden voor. Het enige dat de dierenvrienden nog op de been houdt, is kleine successen, zoals sommige burgemeesters die er niet aan meewerken. In de volgende alinea staan het verhaal van GOZH en Gerda,

Onze goede vriendin Gerda van www.gozh.nl is net terug van Roemenië. De nieuwe wet is er door  en iedere burgemeester mag de zwerfhonden vangen en
vermoorden. Tijd voor aktie in de plaatsen, waar Gerda en www.gozh.nl actief zijn. Ze heeft oliebollen gebakken met vlaggetjes erin gedrukt 'geef om zwerhonden' en het Gozh logo. Op naar het gemeentehuis en bij de beveiliging gevraagd of ze naar de burgemeester mocht. Haha veel gebeld en ze kwam het gemeentehuis in. Daar de oliebollen uitgedeeld, kennen ze niet. De burgemeester lukte niet om te komen.Typisch Roemeens. Dus de volgende dag mocht GOZH terug komen. Heel verhaal.... Resultaat een stuk grond van 4 voetbalvelden gekregen naast de bestaande opvang, waar nu 1100 bewoners zitten. GOZH kan de opvang gaan uitbreiden.en betere leefomstandigheden creëren. Gerda gaat nu eerst een nieuw kattenhuis opzetten.

CHAPEAU, Gerda en Stichting Geef om Zwerf Honden!

Iedereen een fijn weekeind toegewenst,

Diana Spaans.

Zondag, 22 september 2013

Beste mensen,

www.doggymix.com heeft weer wat leuke kleine hondjes die een goed tehuis zoeken:

Lola en Noa: op oudere leeftijd door een Spaanse familie in een dodingsstation neergegooid.

Ze zitten bij een opvang van Doggymix in Spanje. Wil zorgt ervoor dat ze een enkele reis naar Nederland (lees: het paradijs) krijgen?

Bedankt,

Diana Spaans.

Zaterdag, 21 september 2013 & Prinsjesdag 2013

Beste mensen,

We hebben nog een verzoek aan u: als u op Google INGRID ZAALBERG intypt, dat komt u bij de blog van een ex-Haagse mevrouw terecht die nu met haar man in Hongarije woont. De die-hards kennen haar wel want we hebben een tijdje terug een 50% aktie voor haar geregeld zodat ze kennels kon bouwen om Hongaarse honden uit dodingsstations over te nemen. Ze heeft nu een verwaarloosd Duits Herdertje  opgenomen.

Ze heeft jeugd-schurft en een donatie voor haar dierenartskosten zou daar welkom zijn.  U mag elke donatie rechtstreeks naar Ingrid Zaalberg storten, u kunt gewoon contact met haar zoeken. U mag het ook naar giro 510.69.09 van Stichting Dierenplaatsingsdienst storten o.v.v. Ingrid Zaalberg, dan zorgen wij dat het goed terechtkomt.

En verder... Krijgen we een telefoontje van een bevriende stichting uit Kerkrade (Limburg): ergens in Brabant zit een kat (vol teken) bij mensen in de tuin en de plaatselijke dierenambulance had gezegd dat ze de kat twee straten verderop moesten neerzetten, dan ging ie vanzelf weg. De meldster gaf hier –gelukkig- geen gehoor aan en belde haar vrienden in Kerkrade om hulp. Die belden ons; wij belden onze vrienden in een Brabantse plaats daar vlakbij, die sprongen direct met een chipreader in de auto en twee uur later kregen we een sms-je: ‘kat is terug naar z’n baasje.’

Mensen: nooit dit soort adviezen opvolgen. De kat bleek twee huizen verderop te wonen en z'n baasje had de kat netjes gechipt en laten steriliseren. De teken en vlooien bleken een paar wondjes te zijn want de kat was van een hoge schutting afgevallen en ze kon niet meer terug over die schutting.

Zaterdag, 14 september 2013

Beste mensen,

We hebben een drukke week achter de rug. Eerst gingen we in Tilburg een valkparkiet ophalen, wiens baasje een hersentumor heeft. Het geschreeuw van de vogel was voor deze jongeman niet meer te harden en huilend werd afscheid genomen van zijn gevederde vriendje. De vogel werd in eerste instantie  meegenomen door goedbedoelende mensen die al heel snel merkten hoe hard zo'n vogel kan schreeuwen. Dus de vogel moest weg. Veiligheidshalve is hij bij ons gekomen.

Het is die ene in het midden. Hij moet nog wennen aan z'n soortgenoten maar het komt goed.

Sillie, die we overnamen van Zwerfkatten IJmuiden. Doet het nog steeds goed. U kent haar verhaal: na 11 jaar trouwe dienst kon ze het veld ruimen omdat ze... teveel miauwde. We horen haar sinds kort af en toe wel eens miauwen. Maar jeetje, wat een flut-reden om je dier weg te doen!

Als u dit leest... is Jet van Dierensteun La Vida onderweg naar Duitsland omdat onze Spaanse asielvrienden daar arriveren met een clubje Spaanse asielhonden. Daarbij bevindt zich Malala:

Malala had overwoekerde oren en de eerste operatie door een Spaanse dierenarts verliep niet zo goed. Jet en haar man zijn dan net als wij: dan gil je 'breng die hond in vredesnaam naar ons!' En zo geschiedde. We gaan haar morgen bekijken bij Jet en Olaf, en houden u op de hoogte. Als de bestelbus trouwens retour Spanje rijdt, is hij tot de nok toe gevuld met honden- en kattenvoer, dat we ingezameld hebben.

In 2006 maakten wij voor het eerst kennis met SOK Tilburg (Stichting Onplaatsbare Katten). Ze zijn er helaas mee gestopt maar nadat we als eerste Felix hadden opgehaald, zijn er nog vele katten achteraan gekomen, schuw en tam. We onderhouden nog steeds een prima vriendschap met Aurora en Mabel van SOK, zodat we deze week bovengenoemde valkparkiet bij hen konden ophalen. De eerste kat waarmee onze vriendschap destijds begon, was Felix.

Zo'n lekkere, doodgewone felix-kat. Felix leefde al 5 jaar tussen de zwerfkatten, men had gezien hoe hij uit de auto was gezet. Wij haalden hem op maar Felix besloot dat ie onze opvang te druk vond. Hij kreeg een try out op een flat in Leiderdorp bij Willy en Willem, en: bingo! Dit was een geslaagde combinatie. We kregen regelmatig foto's van Felix, die inmiddels Floris heette en enorm geliefd was bij de hele familie, inclusief kleinkinderen. Het was een echte gentleman, hoorden we. Helaas is Felix onlangs overleden. Van de straat gehaald door ons omdat niemand hem wilde hebben en doorgebracht naar mensen die hem op handen droegen. En hij hun. Tot z'n laatste dag alsnog geliefd en bewonderd.

Wat betreft Griekse zwerfhond Frank: die schijnt nog steeds de 27e september op Eindhoven te landen; een opvanggezin van vagabond-pets neemt hem voorlopig op. Hoe het met Zeus zit (die in Duitsland gaat wonen), weten we niet, maar voor beide honden is geld aan onze stichting gedoneerd en dat is al doorgegeven aan Tanya Jansegers (op facebook te vinden) in België. Onze vrijwilligers leegden ook hun portemonnee, net als de Stichting voor Dieren. We weten dat Tanya het druk heeft, dus we horen vanzelf wel van haar.

De twee labradors zijn geplaatst! Een bevriende asielbeheerster noemde ze tussen neus en lippen door in een radio-programma. Dat was heel erg lief van haar! Het leverde een telefoontje van een echtpaar op dat al hun hele leven labradors heeft, hun dochter ook. Deze mensen hadden net hun tweede labrador laten inslapen en toen ze op de radio van 'ons' duo hoorden, besloten ze meteen dat deze twee honden niet uit elkaar gehaald mochten worden en dat ze naar Noordwijk mochten komen. Er werd meteen aangeboden dat referenties mochten worden opgevraagd bij hun dierenarts (goed teken!). Ze zijn al opgehaald door hun nieuwe eigenaren. Iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan dit succesverhaal!

Okee, we hebben erover gepraat en gaan het u toch maar noemen: het afslachten van zwerfhonden en -katten in Roemenië. Met uw en ons geld: EU-geld. De details besparen we u maar het adres van de Roemeense ambassade in Den Haag, is Catsheuvel 55, 2517 KA. Al stuurt u maar een kaartje met de tekst 'stop the killing of the stray dogs and cats!'. Als je je mond houdt, verandert er niets. Dit soort figuren komt trouwens 1 januari 2014 naar Nederland toe, dan worden ze niet meer tegen gehouden. Wij zijn daar niet blij mee.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 7 september 2013

Beste mensen,

We zijn bezig met twee honden redden: Frank uit Griekenland en Zeus van Cyprus. Doen we er goed aan? De asiels zitten hier ook vol. Geen idee. Maar we hebben al ruim 300 Nederlandse katten geholpen en hebben nu ook enkele buitenlandse katten opgenomen. Die twee honden kunnen er ook wel bij. We zien al 30 jaar dingen in Nederland gebeuren, waarvan we vinden dat dat al veel langer geregeld had moeten/kunnen zijn. Al die asiels vol katten, terwijl mensen maar nesten kittens, pups en konijntjes op marktplaats te koop aan blijven bieden. Een bevriende konijnenopvang werd van de week gebeld door mensen: die hadden een vrouwtjes-konijntje en wilden graag een mannetje lenen want ze wilden een nestje. Hun dierenarts had ze doorverwezen naar die konijnenopvang. Volkomen mesjogge, die dierenarts.

Nou leuk nieuws: Frank uit Griekenland (z'n oproep staat hier beneden) landt 27 september op vliegveld Eindhoven en wordt opgevangen door een Brabants gastgezin. Zeus gaat over 6 weken naar Duitsland, wij hebben samen met de Haagse Stichting voor Dieren een deel van Zeus z'n pensionkosten en Frank z'n vliegticket kunnen betalen dankzij de donaties die overgemaakt zijn. U mag nog doneren naar 1985.70.767 van Stichting Samenwerkende Dierenclubs o.v.v. van Frank (of Zeus).

En verder: de zaterdagploeg is uitgebreid met Job. We waren benieuwd hoe de katten op Job zouden reageren maar sommige poezen zijn nou eenmaal vatbaar voor mannelijke charmes, dus Job bleek erg populair, toen hij naar huis toe ging. Volgende week komt Job terug, beloofde hij de katten.

Het was erg warm, dus de katten lagen in coma in de tuinhuisjes. Hier Wiki.

Goofy...

En Pluisje.

We kregen nog wat voer voor onze zwerfkatten, wat prompt werd opgevreten door onze eigen katten. Want dan ruiken ze een smaak, die ze zelden krijgen. Geen zorgen, er is nog voldoende voer voor de zwerfkatten, hoor.

En nog een foto van de hondenplons in Leimuiden, afgelopen week. Sommige honden hadden het prima naar hun zin maar sommige eigenaren probeerden hun tegenstribbelende hond erin te dwingen en dat werkte niet altijd goed. Dierensteun la Vida was wél tevreden over de opbrengst. Als het goed is, komt 14 september een Spaanse Mastiff, genaamd Malala (correct me if I am wrong) naar Nederland toe. Haar oren waren dichtgegroeid, veel pijn, dus, en het duurde enige tijd voordat de Spaanse dierenarts die oren beter had gekregen. Malala gaat bij Jet en Olaf wonen (die greyhound Lucero al hebben) en zij is daar van harte welkom.

En als laatste de tekst van Zeus: Omdat we toch bezig zijn voor Frank uit Griekenland....

Kwamen we ook Zeus tegen. Die is door de enorme warmte in coma en shock en zwaar uitgedroogd uit een asiel op Cyprus gehaald (dikke vacht). Er ligt al een vliegticket voor Duitsland op hem te wachten maar hij kan pas over 6 weken weg. Twee keuzes: terug naar het asiel waar hij al halfdood is uitgehaald? Dat overleeft ie niet. Of 6 weken in pension, veilig, maar wie betaalt dat? We kunnen niet alle dieren van de wereld redden maar we zagen Zeus, wisten van Zeus af en na onderling overleg met de Stichting voor Dieren hebben we besloten 100 euro te doneren voor zijn pensionkosten. Er zijn nog wat Grieken die opeens toch willen doneren voor Zeus, dus Zeus gaat goed komen.

En wat betreft Frank: de kogel is door de kerk: De Haagse Stichting voor Dieren biedt zwerfhondje Frank uit Griekenland een 50% aktie aan.

Frank zwerft op straat in Griekenland en wordt daar telkens aangevallen door de andere zwerfhonden, die de pik op hem hebben. Er is een dierenkliniek die telkens -letterlijk- de poorten voor hem opent, zodat ie daar veilig kan verblijven overdag maar de beste oplossing is een definitief huis, ergens, waar dan ook.

Een met ons bevriende stichting heeft een gastgezin dat zich heeft aangeboden als logeeradres voor Frank, Tanya Jansegers (te vinden op Facebook onder die naam) uit België regelt alles, er is 330 euro nodig voor Frank z'n castratie, entingen en ticket to freedom. Donaties mogen worden gedaan op bankrekening 1985.70.767 t.n.v. Stichting Samenwerkende Dierenclubs onder vermelding van Frank. Er is 220 euro nodig en de Haagse Stichting voor Dieren legt er 110 euro bij. Frank komt SOWIESO op 20 september a.s. naar Nederland toe, nu alleen nog die 220 euro. Peuleschil, dus, met uw hulp.

Zullen we met z'n allen Frank en Zeus helpen? Ja, hè?

Nog even verslag van de hondenplons in Leimuiden (het zwembad ging voor de winter sluiten en dan mogen op de laatste dag alle honden erin).

En er stond de een of andere fanatiekeling lootjes te verkopen voor de altijd-prijs-loterij van Dierensteun La Vida, want die waren daar ook aanwezig en aan het eind van de dag waren alle prijzen weg. Dus La Vida lekker centjes opgehaald voor de oude en gehandicapte dieren in Spanje.

Fijne avond,

Diana Spaans.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren