U bent hier : Oktober 2017

Oktober 2017

Zaterdag, 28 oktober 2017

Beste dieren-vrienden,

Eén van onze senioren had opeens duidelijk pijn in zijn bekkie, dus meteen naar de dierenarts. Onder narcose werden de laatste kies, twee tandjes en wat restjes van wortels en tanden verwijderd.

Het resultaat: een ontzettend gelukkige oude kater die diezelfde avond nog spinnend rondliep. Elke cent waard, zo'n operatie. We houden onze katten altijd in de gaten met hun gebit want pijn is niet fijn. Het was niet helemaal duidelijk dat de kat pijn had, zó goed was hij in het verbergen van zijn pijn.

Maar door een goede samenwerking met onze dierenarts hebben we een prima resultaat verkregen (kat zonder pijn).

Ons hulpje kwam nog langs om met name Sneeuwwitje te kammen. De kleine verwende dondersteen vond dat prima.

We werden nog benaderd door een rattenopvang of  we een sponsor wisten voor dierenartskosten want er moesten drie ratjes met grote tumoren worden ingeslapen. U weet: dat is meestal de inslaap-reden bij ratjes. Gelukkig hebben we een paar aardige mensen (Dirk Nieuwenhuizen, het Gerrit Spaans Fonds) op wie we altijd een beroep kunnen doen. In dit geval betrof het geen hoge rekening maar deze rattenopvang heeft slechts een handjevol donateurs en dan hakt zo'n dierenarts rekening er toch wel in.

 

Als laatste Sumi uit Spanje. Een vrijwilliger had z'n dikke nep-bont sweater vergeten en die is tie dus voorlopig kwijt. Commentaar van Sumi: "Jeetje me teetje! Wat ligt dat lekker!"

We zaten gisteravond met nog enkele dierenvrienden ergens pizza te eten, toen de sterke verhalen weer boven kwamen. En Diana kon vertellen over enkele van haar vriendinnen, moeder en dochter, die samen jaren geleden naar hun voederplek bij de haven liepen. Een auto haalde ze in, het raampje ging omlaag en een jong katje werd eruit gesmeten, bij enkele pallets die tegen een muur stonden, de auto reed verder. Tot de verbazing van de twee vrouwen kwam de auto even later terug rijden, pakte het katje (8 weken) weer op en gooide hem vrijwel meteen toch weer terug tussen de pallets. Dit herhaalde zich nog een derde keer.

Dus moeder en dochter kwamen net op dat moment aanlopen en grepen  in: "Geef ons dat katje maar." Vraag van de automobilisten: "Wat gaan jullie er dan mee doen?!" Antwoord: "Nou, we gooien hem in ieder geval niet meerdere keren uit een auto, omdat we er van af moeten."

Katje mee genomen en geplaatst, nadat het was nagekeken bij de dierenarts. Je wordt er wel eens stil van.

Nog even een bericht over stichting Animal Care Projects. Zie ook hun site en facebook voor het laatste nieuws over het sluiten van het Bosasiel in Turkije. Ze zoeken nog steeds tijdelijke en definitieve opvang-gezinnen voor de Turkse hondjes. De tijd gaat dringen inmiddels.

Er was een sponsor die de afgelopen jaren een miljoen euro pond heeft betaald aan sponsoring van het Turkse Bosasiel maar hij (Robert Smith) gaat er eind dit jaar mee stoppen.  Je kan die man alleen maar complimenteren voor alles dat hij gedaan heeft voor de dieren! Voorlopig blijft Animal Care Projects hun best doen om ook de laatste hondjes onder dak te brengen maar het is een titanen-westrijd.

Iedereen een fijn weekeind en  tot volgende week,

Diana Spaans.

Zaterdag, 21 oktober 2017

Beste dierenvrienden,

Het jaar gaat rap voorbij, dat is zeker. We werden nog benaderd door het Gerrit Spaans Fonds (geen familie, al werd er wel even gelachen, hier) of ze ons ergens mee konden helpen? U snapt dat dat niet tegen dovemans oren werd gezegd, dus we hebben een kleine bestelling geplaatst bij de groothandel op kosten van dit fonds.

Koffie aangeboden aan deze lieve dierenvrienden en op hun verzoek hun nog eens te bellen, met veel plezier bevestigend geantwoord.

Toen het nog zonnig weer was...

Maar een lekker stoeltje bij de verwarming voldoet ook...

En zelfs Jodie weet met haar ataxie nog bovenop kasten te klimmen.

Iedereen een goed weekeind toegewenst en tot volgende week,

Stephanie.

Zaterdag, 14 oktober 2017

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

Het was weer een week die vol en snel voorbij schoot. Zo kwam er een telefoontje van een nieuwe winkel die voer had voor ons dat over de datum is. En liever dan het weg te gooien, belden ze ons. Hartstikke aardig! Dus onze chauffeurs opgebeld en het meteen gaan halen.

De kofferbak lag ook nog vol maar we vergaten daar een foto van te nemen. Het fijne is dat dit voer nog nét naar het oosten van Europa gebracht kan worden, vòòr dat daar de wegen slecht berijdbaar zijn vanwege de dikke pakken sneeuw die daar altijd vallen. Dus het is een prettige wetenschap dat de voorraad-schuren daar dik gevuld zijn met dit voer, als onze vrienden van Stichting Idemo er niet meer naar toe kunnen rijden.

Er ging ook nog van alles naar Stichting Friends of Animals, die verzamelen alles en sturen het dan in één keer met een enorm grote vrachtwagen richting het zuiden. Daar zitten iets van tien privé opvangen die gesteund worden door Friends of Animals en die mensen hebben Kippenvel (met een hoofdletter K) als ze de vrachtwagen zien arriveren.

Als we de dagboeken van de laatste weken bekijken, zien we erg veel voer voorbij komen. Maar ik denk dat je wel kunt zeggen dat voer één van de levensbelangen is van de honderden honden en katten die wij en onze vrienden in het buitenland onder hun hoede hebben. U weet, de twee grootste onkosten-posten zijn voer en dierenarts. En als je die ene grotendeels kunt wegschrappen, houd je meer over voor die andere.

Friends of Animals had bijvoorbeeld een pup in Spanje op hun site staan, die met een gebroken kaak was gevonden, ergens buiten. Dat arme beestje heeft aardig wat geld gekost maar uiteindelijk is het het allemaal waard gebleken want ze is al geadopteerd.

Het was weer hard werken en we presteren véél maar de meeste vrijwilligers van onze stichting en de stichtingen waarmee we samenwerken, liggen de meeste avonden voor apegapen op de bank. Dat kunnen we u verzekeren. En u weet: redt je een dier, dan red je de wereld.

Goofy, diep in slaap.

Sol, inmiddels de oudste van de opvang. Maar bij onze opvang-adressen zitten er nog enkele van 20 jaar.

Als laatste willen we nog vermelden dat we steeds meer prijzen zien die de hoogte in schieten als een raket. De Lidle: vele artikelen  die 10 cent tot een euro in prijs omhoog gaan. Albert Heijn 1 of 2 dubbeltjes per artikel. We horen zelfs verhogingen van 10 euro tot 17 euro op zakken dierenvoer. Hier in Den Haag hebben mensen met weinig inkomen kwijtschelding van de regionale belastingen; we horen alleen maar dat dit verleden tijd is en dat ze moeten gaan betalen. Waar gaat dit naar toe?

Tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Dierendag 2017

Al onze donateurs en sponsors en andere mensen die onze dieren een warm hart toedragen: een zeer fijne Dierendag toegewenst!

Worden we gister toch verwend met een prachtige bos bloemen van onze nieuwe buren! Wat een leuke mensen zijn er toch nog op deze wereld. Maar we moeten toegeven dat deze hele wijk leuk is: altijd wel handdoeken die worden afgegeven, tasjes met dierenvoer aan de deur gehangen, soms een tientje in een envelop. Dat zijn nou eens LEUKE buren.

Onze vrijwilligers hebben nog ansichtkaarten gestuurd naar onze donateurs vanwege Dierendag en werden daarbij geholpen door Sumi uit Spanje...

Zoals u wel weet, heeft Diana mei vorig jaar de 2 katten terug gehaald bij een overleden vriendin. De 2 poezen wonen nu bij een dierenvriendin die ons deze foto stuurde:

We denken dat onze overleden vriendin tevreden glimlachend op haar wolk naar beneden kijkt. We hebben de (vele) dierenartskosten van deze twee katten op ons genomen omdat we ze anders niet durfden te plaatsen. Diana betaalt ze uit haar eigen portemonnee maar u zult het met ons eens zijn: deze foto is elke eurocent waard.

Het was voor onze opvang sowieso een goede Dierendag want we mochten weer gratis voer halen. Dus Raymond van Animal Care Projects, onze vaste chauffeur, gebeld en meegenomen.

Alles is al verdeeld (we sponsoren tegenwoordig ook een voedselbank) en we kunnen alleen maar blij zijn, dat we zo enorm veel fijne mensen en goede stichtingen in onze kring hebben.

 

Eén van onze vrijwilligers kwam nog in de opvang aanzetten met een iets grotere kooi voor de cavia's. Die lopen 's zomers wel los in de tuin maar meer ruimte = altijd fijn voor een gekooid dier.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren