U bent hier : Oktober 2016

Oktober 2016

Vrijdag, 28 oktober 2016

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

Friends of Animals heeft vanaf morgen een veiling! Die kunt u vinden op hun facebook pagina, dus als u leuke kadootjes wilt voor de feestdagen en tegelijkertijd een stichting wilt sponsoren, neemt u eens een kijkje.

Onze stichting-auto moest door de APK en voor een schamele 3 tientjes mochten we hem weer ophalen. We zorgen altijd graag goed voor hem, zodat hij goed voor ons zorgt.

En verder moesten we helaas afscheid nemen van Silly. Als we haar paspoort eens bekijken, dan heeft dit poesje nogal vaak van huis moeten veranderen: de eerste eigenaar dumpte haar bij  de tweede eigenaar, die bracht haar door naar onze vrienden in IJmuiden en die gaven haar aan ons. Na enkele jaren begon haar schildklier op te spelen maar de pillen voor deze ziekte werkten prima. Tot vorige week. Toen viel Silly opeens enorm af. Meer pillen? vroegen we aan onze dierenarts. Maar bloedproeven wezen uit dat er ergens in Silly d'r lichaampje een tumor zat, die haar energie opvrát. En daar kun je niet mee sollen. Je moet ook aan het belang van het dier denken, dus we namen afscheid van Silly in de wetenschap dat ze nooit op straat heeft hoeven zwerven en eenzaam onder een struik hoefde te sterven.

Onze vorige voorzitter en secretaris (zijn getrouwd) en gaan afscheid nemen dit weekeind van één van hun boxers. Ooit in de opvang gekomen en nooit meer weggegaan. Veel sterkte toegewenst!

We gaan dit weekeind even op bezoek bij enkele andere stichtingen; even de banden wat aanhalen. Altijd gezellig.

En als laatste: ons hulpje z'n opa overleed plotsklaps en omdat zijn oma daardoor opeens alleen in huis zat, werd ons gevraagd om een kat. Nou hebben we hier al enige tijd een lieve 10+ poes lopen, dus die is vandaag op proef mee gegaan met de belofte dat ze altijd geretourneerd mag worden. Deze poes heeft heel wat keren de handdoeken en dekentjes uit de linnenkast gesleurd om er eens lekker in te gaan liggen... dus het zal een vreemd gemis zijn, dat ze er niets meer is. Maar wel een FIJN gemis.  

En dankzij internet is het eerste filmpje en de foto al binnen:

Je ziet haar denken: "Eindelijk weg bij dat schorum! Eindelijk mijn eigen baasje! Yihaaaaaa!"

Iedereen die ons een warm hart toedraagt, een fijn weekeind toegewenst, en blijf dieren redden, want u kunt het verschil maken!

Vriendelijke groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 22 oktober 2016

Beste vrienden van onze dieren-stichting,      

In deze wereld die steeds harder wordt en waar mensen steeds individueler worden.... heb je er toch soms eentje die ons blij maakt. Nicolette, enorm bedankt voor het goede nieuws dat je ons vandaag bracht!

En verder:

Kiwi en Sol, veel meegemaakt, geholpen door mensen met het dieren-hart op de juiste plaats en daarna naar ons gebracht.

We hebben goed nieuws over één van onze zwarte katten, die we lang geleden van een kerkhof ergens in Brabant hebben meegenomen, samen met nog enkele andere zwerfkatten: ons nieuwe hulpje wil graag een kat hebben voor zijn oma, want haar man is onlangs overleden. Dus ze mocht kiezen en daarna nadenken want een hondje was ook wel iets om in huis te nemen. Vandaag kregen we een sms dat ze binnenkort onze kat komen halen. We houden u op de hoogte.

En verder mochten we nog allemaal voer halen. Hondenvoer afgegeven bij een bevriende stichting waarmee we al jaren samenwerken en de rest bij een speciale katten-opvang die alles met de auto naar het buitenland brengt.

En om het dagboek van deze week af te sluiten nog een foto van onze laatste aanwinst: Hé, Mister (zo genoemd door een paar Brabantse dames). Die loopt inmiddels los en het grommen wordt al afgewisseld met veel spinnen en kopjes geven. Prima resultaat na jarenlang op straat te hebben geleefd.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 15 oktober 2016

Beste dierenvrienden van onze stichting,

We hebben deze week alleen de folder van het honden-zwemmen in zee te delen want nu het seizoen voorbij is,  laten veel zwembaden en andere instanties op hun laatste open dag honden toe en dat is altijd leuk om mee te maken.

We zijn inzamelpunt van enkele andere stichtingen en de opvang ligt vol met dekens en voer, voer, voer! Dus we gaan even alles met verschillende auto's wegbrengen.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie.

 

Zaterdag, 8 oktober 2016,

Beste dierenvrienden met het hart op de juiste plek,

Ga er maar even voor zitten want wat een week weer. Diana had 2 gebraden kippen gehaald, eentje voor de vrijwilligers, eentje voor de katten. Afijn, dat plan kwam niet zo goed uit de verf, zodat uiteindelijk iemand nog een derde kip is gaan halen...

Verder kregen we nog telefoontjes van lieve mensen die altijd in het belang van de dieren denken, zodat we een heleboel spullen mochten halen, die we direct per chauffeur doorbrachten naar Stichting Idemo (Koekange), stichting Remi Moldova (Alphen aan den Rijn) en stichting Animal Care Projects (om de hoek). Alle gulle gevers: bedankt!

Er zaten ook vele hondenriemen bij...

En allerlei spullen die asiels graag willen hebben: een bench, een tondeuse, dekens, noem maar op.

En verder lieten we een speciale chauffeur nog even een paar grote rivieren oversteken om een oude zwerfkat op te halen: Hé, Mister.

Hier is tie, geduldig wachtend op wat we met hem van plan waren:

Geknakt oor, 10+, ziek van de straat opgepikt door een paar lieve Brabantse meiden die ons ook Opa, meneer Blikkie en Mazzel hebben geleverd. Hij zit nu in een bench even bij te komen van de nieuwe omgeving maar de bovengenoemde kip werd zeer gewaardeerd en je zag hem tijdens het schransen denken: "Geen idee wat voor rare figuren dit nou weer zijn maar ik denk dat het me wel gaat bevallen, hier, als ik dit elke week krijg."

Hup, in de mand, rooie en niet meer terug komen!

Iedereen bedankt voor de vele dierendag-kaarten en donaties, en we zijn blij dat we u onder onze schare bewonderaars mogen rekenen!

Groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 1 oktober 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Het was weer een week vol emoties want Opa moest naar de dierenarts om een röntgenfoto van zijn neus te laten maken. Hij had een week eerder een bloederige snotneus en al onze dieren worden altijd ingeënt, dus onze dierenarts had het vermoeden dat er iets in zijn neus zat en dat het niet niesziekte zou zijn. Een antibiotica kuurtje had niet het gewenste resultaat en gisterochtend hebben we hem met lood in onze schoenen ingeleverd. Om 12 uur belde onze dierenarts dat er inderdaad een tumor zat. Helaas. Dus we hebben na anderhalf jaar afscheid genomen van een lieve oude kat, die jaren buiten heeft gezworven inclusief huidproblemen (voedselallergie) omdat niemand de moeite ooit nam om hem binnen te halen. Bij ons sliep hij veel maar hij maakte ook zijn rondje door de tuin en er lagen vaak katten tegen hem aan. Hij vond alles prima.

We hebben de leverancier van Opa nog geïnformeerd, een paar aardige Brabantse meiden die overal zwerfkatten lopen te vangen en omdat er de laatste tijd nog 2 katten zijn ingeslapen, hebben we een klein plekje over. De nood blijft hoog met het huidige steeds  groter wordende zwerfkatten-overschot. Dus sms-ten we dat we "in de nabije toekomst" wel een plekje vrij hadden voor een kneus. Afijn, die "nabije toekomst" arriveerde binnen 1 minuut na ons sms-je, want meteen ging de telefoon: de Brabantse meiden hadden een Oude Rode in de aanbieding. Liep, ongecastreerd en oud, tussen een groep zwervers van 30-35 stuks en de eigenaar was niet te traceren. Op een gegeven ogenblik werd hij gammel en ziek op straat aangetroffen en in de opvang (in de achtertuin van hun dierenarts) blijkt het een lieve, oude kater te zijn, die snakt naar een knuffel.

Hij wil de opvang niet uit (vermoedelijk denkt ie dat ie dan weer op straat wordt gezet, hij denkt natuurlijk: "Ik zit hier prima en krijg mij er maar eens uit.") en we hebben beloofd dat we hem volgende week even gaan halen. Foto's volgen.

We kwamen nog een handige tip tegen op internet: als je een nieuwe GSM krijgt, vergeet het nummer dan niet aan te passen bij je chip van je huisdier... Geldt ook voor je nieuwe adres.

En verder... hebben we een dilemma. Want Friends of Animals gaat eind oktober / begin november 6 dagen lang een veilig houden (prima manier om via hun facebook pagina goedkope Sinterklaas- en Zwarte Piet kado's te krijgen. Nou hadden we ze echter een knuffelhond beloofd... Dat gaat dus niet lukken.

En:

En één van de vrijwilligers had ook dit voerbakjes-plankje-met-kat nog in een kast gevonden maar we vrezen dat die ook de veiling niet gaat halen. (Niets tegen Harriet zeggen van Friends of Animals!).

Mmmhhh. we compenseren het nog wel!

We krijgen van aan sponsor allemaal spullen voor Spanje en Kroatië, foto's volgen.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren