U bent hier : Oktober 2015

Oktober 2015

Zaterdag, 31 oktober 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Gister deden we nog even een bakkie koffie bij een inmiddels gepensioneerd asielbeheerster, ergens in Zuid-Holland. Achter haar privé-woning heeft ze heeft ze een honden- en kattenpension, dat nu allemaal te koop staat, dus we liepen even  kwijlend rond. Als we 25 jaar jonger waren geweest, hadden we het gekocht! We waren trouwens bang dat ze zich zou vervelen maar ze heeft al 6 pups van een Spaanse stichting opgenomen en doorgeplaatst, en volgende week komen er 2 senior hondjes uit Spanje plus 5 katten, die via de KLM een enkele reis hier naar te krijgen. Kortom: ze verveelt zich voor geen meter! Alleen maar leuk om te zien. Het was een asielbeheerster, waar wij altijd een beroep op konden doen en die het hart voor de dieren op de juiste plaats heeft zitten. Een heerlijk mens, dus.

En verder:

We kochten nog een speelgoed-hamster, dus die werd door het de hele opvang heen geslagen.

Hier is de hamster. Gekocht bij de Action door onze vrijwilliger.

Wiki kijkt nogal verbaasd want hij wilde alleen maar náást Garfield in dat mandje liggen...

De valkparkieten mogen elke dag los, die vinden dat prachtig.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 24 oktober 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Het was weer een gekke week maar in de opvang is het gelukkig altijd normaal...

Sneeuwwitje kreeg wat lekkers maar ze kreeg al vlug bezoek.

Toetje geniet: lekker d'r nagels in de boven-benen van een vrijwilliger duwen!

Niks leukers dan mensen kijken...

Onze mede-stichtingen gaan trouwens telkens richting Spanje en Kroatië, dus mocht u voer over hebben... het is altijd welkom!

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 17 oktober 2015

Beste donateurs,

Het is vlug koud geworden, hè? We moeten dan altijd denken aan de zwerfdieren in binnen- en buitenland maar we zien ook de vele acties om vanwege de komende winter nog voer en warme dekens richting oosten en richting zuiden te sturen.

Voor 1 euro kochten we nog bij de kringloop winkel dit krantenmandje. Leverde een hoop positieve reacties op en Sneeuwwitje is opeens blue...

Iemand enig idee waar Sneeuwwitje is gebleven?

 

Poetieh stonk uit d'r mondje, dus dat werd een retour-rit naar de dierenarts voor een gebitsreiniging. Sol zat z'n oren enorm te krabben, dus die kreeg een tubetje zalf en ook een gebitsreiniging. Dat bleek nodig toen we hem eenmaal op de operatietafel hadden. Daarna had Diana een borrel nodig want die moest even 263 euro afrekenen. Morgen mag ze van de beademing af.

Iedereen een fijn weekeind en trek een warme jas aan want het wordt weer koud.

Groetjes,

Leon Schröder.

Zaterdag, 10 oktober 2015

Beste donateurs en vrienden,

Alles okee bij u? Hier wel, gelukkig. Het is wel eens prettig om goed nieuws te krijgen, achter elkaar.

Sneeuwwitje lag nog te dromen van alle snoepjes die ze gaat kopen van die ene speciaal voor haar overgemaakte donatie (familie P., spreekt u nog even uw adres in op antwoordapparaat 070-352.2259 zodat we u de nieuwsbrief kunnen toesturen? Bedankt, mede namens Sneeuwwitje!).

De 2 rood-witte broers en achteraan Tommy uit Turkije; te veel meegemaakt, die cyper, die went nooit meer aan mensen maar hij is veilig en dat is het belangrijkste.

Een lieve sponsor uit Amsterdamse nodigde Diana uit voor een etentje en vroeg of de opvang nog iets nodig had...? Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, dus de groothandel kon weer 2 pallets met benodigdheden in Den Haag afgooien; de rekening mocht richting Amsterdam. Lekker, hoor, voorraad in de voorraadkasten en natuurlijk onze hartelijke dank aan Amsterdam!

We werden nog opgehaald door Ingrid, mede-dierengek, om even de Kringloop winkels af te struinen voor wat dieren-spullen. En dat is prima gelukt, mogen we wel stellen.

Kostte 3 euro en we hebben er een hoop lol van

Toetje is weer een beetje niezerig, dus die kreeg lekker een paar blikjes AD-voer: kokend heet water eroverheen, roeren en het is nog lekker ook, dat krachtvoer.

Even nog een serieuze tip: We hebben een koolmoxide alarm laten installeren. Wilden we al langer maar door drukte kwam het er niet van. U herinnert zich ongetwijfeld nog die 2 kleine meisjes die in de badkamer van hun ouderlijk huis door deze vergiftiging om het leven kwamen en het verdriet van de ouders. Kost slechts een paar tientjes en het voelt erg prettig. Het zal onmogelijk zijn om alle (wilde!) katten onder onze armen te nemen als het misgaat, maar we hebben 2 ingangen, dus: vluchtplan gemaakt, telefoons meenemen en naar buiten rennen, zowel voor als achter, met eventuele blinde katten. Brandweer bellen, alle deuren open laten staan en ook de ramen, zodat er frisse lucht binnen kan komen. Komt goed.

Iedereen een grandioos weekeind toegewenst!

Leon Schröder.

Dierendag, 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Ten eerste natuurlijk allemaal morgen een leuke Dierendag toegewenst! We gaan proberen bij een bevriende zwerfkatten-opvang op bezoek te gaan, als er niets tussen komt.

En verder...

Nieuw speelgoed is natuurlijk altijd MOOI maar de doos waarin het zat... is altijd MOOIER!

We hadden nog vissenplantjes gekocht en in een grote plastic bak gegooid. Want u weet: ook al verschoon je je waterbakken 3x daags, dat vieze regenwater uit de tuin vinden ze lekkerder. Hier zit Ciara sneaky naar onze camera te kijken want mevrouw was bezig om de plantjes eruit te trekken en door de tuin te gooien.

Eén van onze valkparkieten was plotsklaps dood neer gevallen en het overgebleven mannetje zat vreselijk te krijsen omdat hij haar miste. We kregen bericht dat er ergens een kale zat, waar men van af wilde. Geen idee waarom ze zo kaal is want ze zat bij één andere valkparkiet en 8 grasparkieten in een grote buiten-volière. Maar toch is ze blijkbaar ergens ongelukkig over. Afijn, vòòr de deur, toen we uit de auto stapten, hoorde ze haar nieuwe gevederde vriendjes al roepen, dus dat werd terug schreeuwen en daarna in haar nieuwe huis neergezet worden. Achter haar ziet u nog een parkiet zitten die we ook meenamen omdat ze haar niet kwijtraakten.

 

Toch wel een beetje verbaasd over alles dat haar overkomt.

En de volgende dag de volière uit, samen met de andere vogels. Ging prima. Let op de kale borst.

Sneeuwwitje wenst iedereen een fijn weekeind! Die wordt elke dag iets sterker en haar gezondheid gaat met sprongen vooruit.

 Tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren