U bent hier : Oktober 2013

Oktober 2013

Donderdag, 31 oktober 2013

Onze vriendin Aurora uit Tilburg vroeg ons of we kunnen meehelpen om een goed tehuis te zoeken voor 2 katten uit Tilburg: Max (zwart-wit) en Mini (lapjespoes), geboren in 2008. Als vriendendienst voor Aurora doen we dit. Informatie: Diana Spaans GSM 06-1345.3718.

 

Zondag, 27 oktober 2013

www.doggymix.com zoekt nog een goed tehuis voor wat nieuwe Spaanse hondjes en deze foto wilden we u niet ontzeggen...

Meet Rubia:

Degeen die deze hond een goed tehuis biedt, krijgt van ons een zak hondenvoer van 4 kilo erbij.

Zaterdag, 26 oktober 2013

Beste mensen,

Onze grootste sponsor heeft ons aangeboden om voor http://rizzorattenopvang.webs.com/ (een (tamme) ratten-opvang)

een 50% aktie te regelen, dus we houden u op de hoogte. Het is een kleine opvang en we gaan eens kijken of we de groothandel leeg kunnen kopen met de opbrengst van deze aktie.

En verder: www.vagabond-pets.com komt vertrekt morgen voor enkele dagen naar Polen en ze hebben ons beloofd om een oude, lelijke kat voor ons mee te nemen, naast de vijf oude hondjes die ze daar al gaan ophalen. Er zit ook nog een Duitse Herder met schurft in Polen, die Nederlandse hulp gaat krijgen en er gaat nog een auto vol met voer richting Polen, dus dat wordt een mooie Kerst 2013 voor asieldieren en asielvrijwilligers.

Een vraag: waarom hebben dierenliefhebbers altijd TWEE (2) banken in huis? Waarom? Daarom.

We vroegen een sponsor nog om nieuwe gordijnen. Die wilde graag weten, hoe dit gordijnen dan bij ons kapot gingen...?

Polen aan het werk.

Poekie (wiens baasje in het verzorgingstehuis zit) heeft zich aardig aangepast.

Mensen, fijn weekeind en tot volgende week!

Leon Schröder.

Zaterdag, 19 oktober 2013

Beste mensen,

Een week is voorbij waarin we veel dingen gingen regelen. Zo gaat www.vagabond-pets.com binnenkort 5 oude hondjes ophalen in Polen, zodat ze die ijskoude winters daar niet meer hoeven  mee te maken en we hebben ze gevraagd of ze een oude kat voor ons mee willen nemen. Zouden ze doen, we houden u op de hoogte.

Verder is onze cavia overleden van ouderdom, dus er moest een nieuwe komen. Via marktplaats dumpen vele vele mensen hun dieren zonder interesse waar ze terechtkomen maar onze oproep leverde een berichtje op van een aardige jonge vrouw, genaamd Lies, die een gecastreerde cavia-beer voor ons had mits we er geen slangenvoer van zouden maken. Die belofte konden we makkelijk maken, dus togen we met de overgebleven cavia naar Lies en gingen 'koppelen'. De beer vond mevrouw Cavia errug leuk en uiteindelijk ging het net getrouwde stel dolgelukkig mee terug naar onze opvang:

De nieuwe bank wordt inmiddels door alle katten aanbevolen:

Bijgaand ziet u vijf van onze oude katten op de nieuwe bank. Voor het geval dat u denkt: "Vijf??? Waar is die vijfde, dan???" Die ligt rechts, dat is Pika van 20 jaar, die we na het maken van deze foto maar even gered hebben want Kiwi kan nogal opdringerig zijn en die bedolf haar onder zijn liefde.

Trio op de bank: "Mmmhhhjaaaa... goed bevonden."

En als laatste: Sjacco. Zijn poot ziet er stukken beter uit, nu die pootring verwijderd is. We wachten op een offerte uit Tilburg want een specialist wil Sjacco een onder-snavel-protese geven. Voor de sceptici onder u: Sjacco is een vrij jonge vogel en z'n snavel is dermate beschadigd, dat die blijft groeien, alle richtingen op. Dus die moet elke 1 à 2 weken geknipt worden. Nou staat Sjacco dat wel toe (hij is enorm tam) maar die snavel is écht een ramp. We gaan eens kijken, vrijblijvend.

We hoorden trouwens nog van onze dierenarts dat ze een kat aantroffen in een Jumbo-tas, hangend aan de voordeur. Erop geschreven stond: "gevonden". Als het goed is, was er een getuige van deze daad, dus wordt de 'vinder' nog aangesproken op z'n gedrag. Die zal wel erg verbaasd zijn als de dierenpolitie op z'n stoep staat.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst en tot volgende week!

Diana Spaans.

Zaterdag, 12 oktober 2013

Beste mensen,

Het was een rustige week. we gingen nog op bezoek bij een klein hondje, dat opgenomen is door vrienden. Baasje kon niet meer voor hem zorgen.  Het was even wennen voor het hondje maar nu doet hij het prima.

En dan levensgenietertje Toetje. Iedereen liep haar voorbij in een Belgisch asiel maar bij ons doet ze het prima.

We hebben nog een plekje vrij in de volière voor een parkiet (mag oud zijn). GSM-nummer 06-1345.3718. Omgeving Den Haag. Onze cavia-beer overleed van ouderdom maar we hebben al een nieuwe aangeboden gekregen: Balou. Hij is gecastreerd maar ziek op dit moment, dus zodra hij beter is, mag hij naar ons toe komen. we houden u op de hoogte.

Griekse FRANK is aangekomen op Schiphol! Iedereen bedankt voor de financiële en geestelijke ondersteuning! Zijn gastgezin is driftig zoekende naar een goed tehuis voor hem. Dat gaat ZEKER in orde komen.

Nog een opmerking over konijnen/knaagdieren en bio-penen. Zoals u wel weet, moet een konijn elke dag 3 centimeter winterpeen hebben voor z'n tanden. Een vriendin had een konijn van marktplaats gekocht die weg moest omdat het bazinnetje zwanger was. Het konijn at echter die winterpeen niet. Raar. Even nadenken. Had de nieuwe eigenaresse soms bio-winterpeen gekocht? JA. Dat hebben wij ook eens gedaan en onze cavia's lusten die peen ook niet. Dus... geen bio-peen maar gewone winterpeen kopen voor je knaagdier.

Groet,

Diana Spaans. 

Zaterdag, 5 oktober 2013

Beste mensen,

Iedereen een fijne Dierendag gehad? Hier wel.

Allemaal nog bedankt voor  de extra donaties en de dozen vol blikken voer die werden afgegeven! We kunnen het altijd gebruiken.

Onze katten kregen nog een extra kam-beurt van zaterdaghulp Job, dus die liepen spinnend rond, temeer daar Job nog een doosje snoepjes had meegenomen voor ze.

En verder: we kregen nog een twee-zits-bank. Dachten we. want het bleek een driezits. Hij is in ieder geval erg populair bij de katten.

Klein katje. Uhh... groot bankje.

Approved by Teun.

Erg populair voetenbakje, ook bij ex-boerderijpoesje Lea.

En dan nog iets: een opmerking van huishoudelijke aard, want wij schrokken er nogal van. Hier kom tie: is iedereen ervan op de hoogte dat als u om wat voor reden dan ook, uw huur of hypotheek NIET meer kunt betalen en u wordt uw huis uitgezet, dat uw gemeente dan NIET VERPLICHT IS U EEN ANDER HUIS AAN TE BIEDEN? Ja, lees het heel goed, wat hiervoor staat geschreven! Dus u bent uw baan kwijt want u bent eruit gepest door uw baas, u ligt in scheiding, noem maar op. De bank belt op om te zeggen dat ze uw huis gaan veilen; de woningcorporatie (Rochdale...) belt op dat u er morgen uit moet want u betaalde de afgelopen maanden de huur niet. U hoeft NIET te rekenen op een (andere) huurwoning want de Nederlandse staat/uw gemeente is hiertoe niet verplicht. Voor het geval dat u nu stomverbaasd zegt: "Moet ik dan onder een brug gaan slapen?????" Als het aan de Nederlandse staat en de gemeente ligt, WEL.

Zo. Wij zitten nu nog met onze oren te klappen. Maar dan weet u het ook: dit is Nederland anno 2013. Een vriendin kreeg onlangs in Tilburg een huurwoning. Ze heeft NEGEN JAAR (9) ingeschreven gestaan. We willen niemand bang maken maar aangezien het aantal gedwongen huizen-verkopen met 30% is gestegen, bent u alvast gewaarschuwd. Wij kennen iemand die dit overkwam met een roedel dieren. Vandaar deze opmerking ins ons dagboek.

Vriendelijke groet,

Diana Spaans.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren