U bent hier : November 2017

November 2017

Zaterdag, 25 november 2017

Goed nieuws vanochtend op de radio om 8 uur:

Nederland plaatst elke jaar 150.000 honden en er komen er al 12.500 uit het buitenland jaarlijks.

Volgende: iedereen is bekend met de gevaren van chocolade voor honden? Dus uitkijken voor chocolade letters in kinderschoentjes en honden.

Zaterdag, 18 november 2017

Welnu, de Sint landt vlakbij, dus een paar vrijwilligers zijn met hun kinderen naar de haven gespurt. We hebben ook even een chocolade Zwarte Piet bij onze Schotse buren in de brievenbus gegooid want die kennen de Sint en z'n knecht helemaal niet en hun kinderen moeten natuurlijk wel kadootjes krijgen van de beste man.

Onze vriendin Maureen woont in Smilde (Drenthe) en heeft uit een Spaans dodingsstation een kneusje van alle dag: Omi.

Wie oh wie wil dit zorgenkindje opvangen, de laatste tijd van haar leven? En er moet ook nog voor  betaald worden, sorry! 275 euro.

Ze werd maanden geleden halfdood gevonden ergens achteraf in een vies hok in een Spaans dodingsstation, is vervolgens  met vele goede zorgen zowaar opgeknapt en wil gewoon een beetje rondscharrelen in de tuin want wandelen is geen optie meer voor haar. Vriendelijk en aanhankelijk. Kan wel eens een plasje of poepje binnen doen want ze is al wat ouder en d'r lichaampje laat haar wel eens in de steek. Gewoon iemand die zoiets wil opvangen om een goede daad te verrichten.

Nierproblemen, weinig tanden en kiezen, dus moeizaam eten.

https://baasjegezocht.nl/blogspot.nl

Via facebook is inmiddels de veiling van Friends of Animals begonnen. Dus wilt u dieren helpen én een leuk, goedkoop kadootje scoren voor Sinterklaas...?

We kregen nog bericht van onze vriendin Pascale die voor ons twee katten opvangt: Tom en Saar. Het gaat goed (bij die twee katten gaat alles goed, als ze maar niet meer in onze opvang hoeven te wonen, zouden Tom en Saar zeggen). 

We werden nog gebeld voor gratis voer, dus Raymond van Stichting Animal Care Projects gebeld en opgepikt. We waren nog niet terug met het voer, of het volgende telefoontje kwam al binnen! Dat moesten we uitstellen tot de volgende dag, die dag meteen opgehaald en doorgestuurd naar de opvangen met wie we bevriend zijn. De hondjes en katjes in Kroatië en Spanje gaan de winter in met goed gevulde voorraad-schuren en dát blijft ons een goed gevoel geven!

We zijn nog in afwachting van de sponsors van de 50% Actie Kerstmis 2017 maar we denken dat dat wel goed zit. U wordt door ons op de hoogte gehouden, beloofd!

Fijn weekeind en veel plezier met de Sint en Zwarte Piet,

Leon Schröder.

Zaterdag,11 november 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We merken dat het kouder wordt want de katten gaan niet zo graag de tuin meer in.

In het dorp kwamen we nog een collega-voerder tegen, die we een tijd geleden al gewaarschuwd hadden: hij had een nieuwe voederplek gecreëerd  door ergens onder een container (brrr we houden hier echt niet van) 2 jonge katten te gaan voeren, die daar waren komen aan lopen. Toen we hierachter kwamen, zat de man al 2 nesten (!) verder, afkomstig van dit niet-geholpen duo. Het verhaal wordt nog erger want de gemeente gaat nu, jaren later, de containers weg halen en er huizen bouwen; dus de katten kunnen nu letterlijk vluchten.

Ze zijn al eens gevangen door een andere instantie om gesteriliseerd te worden en terug gezet, die katten gaan nu niet snel een 2e keer zo'n vangkooi in. Enkele zijn al dood of spoorloos verdwenen. We worden er ziek van, om eerlijk met u te zijn. Volkomen nodeloos dierenleed.

Verder met wat goed nieuws. Tatiana doet het prima met d'r nieuwe gebitje.

Die rent weer als een bezetene door de opvang heen.

Minder geslaagde foto van Diva...

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie.

Zaterdag, 4 november 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We waren nogal vaak bij onze dierenarts, deze 2 weken. Eerst Sol die z'n laatste tanden kwijt raakte, vervolgens nog een paar entingen en gister Tatiana (Taatje). Vage klachten, opeens, beetje wrijven met d'r pootje over d'r bekkie; beetje aan d'r kapotte oor krabben. Dus even er naar laten kijken bij onze dierenarts want het is ons zorgenkindje.

Omdat Taatje d'r ene oor kapot is van de oormijt in het buitenland, heeft ze liever niet dat er iemand aan d'r koppie zit, begrijpelijk. Eén blik van onze dierenarts met zijn geoefende oog leverde het verdict op dat er in ieder geval één kies niet goed was. Dus dat werd vrijdagochtend om kwart voor 9 inleveren, nuchter, voor een gebitsreiniging.

En 's middags weer ophalen. Geschrokken en een pijnlijk mondje, maar minder pijnlijk dan eerst. En daar doen we het voor.

Verder heeft Animal Care Projects nog een speciaal hondje in het door hun gesponsorde Turkse Bosasiel zitten: Sady. We zetten hieronder 2 foto's neer: eentje van enkele jaren geleden en eentje van nu. Je kunt duidelijk zien dat het een oud hondje (hoogte 55 centimeter) begint te worden; de jaren beginnen te tellen.

(Paar jaar geleden)

(en nu)

Is er nog iemand van onze donateurs die interesse in hem heeft? Meer info kunt u vinden op hun site en facebook. Ook gastgezinnen kunnen zich nog melden bij Animal Care Projects. Het vervelende is dat onze gastgezinnen allemaal al vol zitten; elk geredde dier is er eentje, denken wij altijd.

Diana is binnenkort nog uitgenodigd bij de egelopvang, foto's volgen. En we zijn weer begonnen met de sponsors te benaderen voor de 50% Actie van Kerstmis. Even kijken of dit weer gaat lukken, het blijft toch altijd afwachten.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren