U bent hier : November 2016

November 2016

Zondag, 27 november 2016

Stichting Idemo heeft nog enkele TOPPERS (= speciale hondjes) die ze graag onder dak willen brengen in Nederland. Zoals ONNO, die blind is maar die heel makkelijk speelt met andere hondjes. Voor meer informatie: zie hun site of hun facebook.

Zaterdag, 26 november 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Het jaar is alweer bijna om! Wat gaat het toch snel. Onze secretaris en zijn vrouw moesten vorige week zijn lievelings boxer laten inslapen, Janneke, en gister moest hij Bibi laten gaan. Als pups gekregen en nu ruim 11 jaar oud haalde de ouderdom ze in. Veel plezier gehad, veel verdriet...


 

En verder: we mochten (alweer) gratis voer halen! Dus Raymond van Animal Care Projects ingeschakeld; kon ie lekker sjouwen  (1e pluspunt) en meerijden met zijn grote bestelbus (2e pluspunt), terwijl wij de foto's namen voor de PR (3e pluspunt).

Het voer is al onderweg met Stichting Idemo naar Kroatië.

En verder had één van de vrijwilligers nog mee zitten bieden op de veiling van Friends of Animals in de stellige overtuiging dat er wel over haar bod heen geboden zou worden. Niet, dus....

Maar goed, we hebben een winkel om de hoek en het verkoopstertje daar heeft weinig geld maar wel 2 kinderen. Dus die ook weer gelukkig, terwijl onze vrijwilliger bijna aan de drank raakte vanwege het bedrag dat ze moest overmaken naar Friends of Animals (Harriët blij, blij, blij!).

Er zaten wel gave katten-speeltjes bij, die wij mochten hebben.

Rood-witte zwerver Mister uit Brabant begint al te wennen. Geen idee hoe we die foto moeten keren maar hij heeft het naar z'n zin. Heus!

Iedereen fijn weekeind,

Leon Schröder.

 

Dinsdag, 22 november 2016

Stichting Animal Care Projects zoekt een goed tehuis of een gastgezin voor BOBBY die in Turkije is opgenomen door een Nederlands stel. De huisbaas zet hem volgende maand terug op straat, tenzij iemand Bobby wil helpen. info@animalcareprojects.nl kijk op hun site of hun facebook

Zondag, 20 november 2016

Stichting Animal Care Projects uit Den Haag info@animalcareprojects.nl zoekt gastgezinnen voor honden uit Turkije. Meer info op hun site en facebook. Afscheid nemen van een gasthond is moeilijk? Klopt maar je redt er wel zijn leven mee.

Zaterdag, 19 november 2016

Beste dierenvrienden van onze stichting,

Het eind van dit jaar nadert met rasse schreden! Ook deze week moesten we weer afscheid nemen van een ouwetje: Felix, het oude katje van de overleden mevrouw uit Noord-Brabant, had zo veel lichamelijke  problemen, inclusief zijn schildklier problemen, dat we hem moesten laten gaan naar een betere plek. We weten in ieder geval dat we ons best hebben gedaan voor hem en voor zijn cyperse vriendinnetje, Tijgertje, want wij haalden het duo op om in onze opvang hun resterende maanden door te brengen.

En verder hebben wel al het vorige week binnengekomen voer verdeeld tussen de stichtingen waarmee we bevriend zijn, 1200 liter kattensteentjes van de groothandel in ontvangst genomen, met wat zakken voer. Dus de schuur is gevuld en we redden het wel tot januari 2017 (klinkt ver weg maar is gearriveerd voordat je met je ogen kan knipperen). Vòòr de deur:

En in de schuur:

Ons vaste contact van sponsor Fonds 1818 wilde nog langs komen want ze wilden ons "in actie zien". "Komt dat even prima uit!", dacht Diana, want die 1.200 liter steentjes kwamen en dan kon de beste man mooi helpen meesjouwen. Afijn, alle vrijwilligers en bestuursleden laten weten dat er geen sjouw-hulpen nodig waren want er zou al iemand komen helpen. Niet dus, want op het laatste moment werd er afgebeld. Diana dus d'r mouwen maar opgestroopt en langzaam, zak voor zak, alles naar binnen gesjouwd. Af en toe een slok koffie genomen, GSM gecheckt op berichten, radio-nieuws geluisterd, koekje opgegeten... 

Ook Tatiana ("Taatje" voor donateurs, bekenden en vrienden) maakte zich geen zorgen dat de 1.200 liter kattengrit niet in de schuur zou komen...

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zondag, 13 november 2016

Stichting Roemeense Paarden in Nood heeft nog paardendekens nodig want ze gaan 19 november 2016 nog een keer naar Roemenië. Kijk even op hun site voor de inleverpunten. Erg knap wat die mensen daar doen om de toch wel arme bevolking te helpen met hun werkpaarden. Petje áf~!

Zaterdag, 12 november 2016

Beste vrienden en donateurs van onze stichting,

Terwijl je overal Zwarte Piet en Sint ziet arriveren (wij zagen ze zelfs op een boot in een kanaal), mochten we voer ophalen. Dat was een klusje voor Diana, dus die sprong in d'r autootje en ging rijden. 's Avonds kregen we een onverwachts telefoontje: of we nog meer voer wilden hebben? Dus vanochtend Diana weer in d'r autootje gedoken, terwijl de vrijwilligers de dieren verzorgden en schoonmaakten.

Er zaten ook nog kussens bij want daar waren wat muizen overheen gelopen. Gelukkig zei Raymond van Animal Care Projects dat hun stichting deze kussens wel wilde hebben. (We wensen zijn vriendin Petra veel succes met wassen!   Die verveelt zich dit weekeind in ieder geval niet.).

En gelukkig had Diana Raymond niet meegenomen want zelfs de passagiers stoel was bezet met dozen. De wegligging van het autootje is ook altijd prima op zulke momenten.

Meteen stichting Idemo ingeseind dat we voer voor ze hebben maar die zitten precies op dit moment in Kroatië, dus we hebben geen chauffeur ter beschikking voor ze. Stichting Animal Care Projects mag ook een deel komen halen maar die zitten vandaag in Zutphen op een boeken-markt om voor de honden boeken te verkopen (alles voor de hondjes!). Er zat niets anders op dan al het voer uit te laden en in de gang te zetten, want we zijn bang dat als we alles 's nachts in de auto laten liggen, dat alles eruit gehaald wordt. De derde chauffeur arriveert morgen en neemt dan een deel mee voor een stichting in zuid-Limburg, waarmee we bevriend zijn.

En alles in de gang van de opvang:

De katten bemoeiden zich er maar al te graag mee.

En verder: we hebben nog een houten zuil te koop. 30 tientjes. Zelfs ophalen in Den Haag of porto betalen (7 euro ongeveer). Algemeen emailadres: dianaspaans@online.nl

Oh, en de dieren natuurlijk, de dieren: die doen het prima. U weet: tijdens alle verf-werkzaamheden van Barry Dijkhuizen GSM 06-149.45.205 (schilder en klusjesman in Den Haag en omstreken) sliepen alle katten gewoon door.

 

En Pascale die ons een nieuwe oude cavia kwam brengen (omdat hij in z'n eentje in haar opvang voor dieren zat en begon weg te kwijnen, besloot ze hem bij ons af te geven om te combineren met onze enige overgebleven cavia), kunnen we vanaf hier laten weten dat haar cavia-beer het nog steeds goed doet.

Pascale vangt (niet noemenswaardig veel, vindt ze zelf; wij zijn het niet met haar eens) af en toe een konijntje of een cavia op, als een deurwaarder ergens een huis leeg ruimt en ze helpt de padden oversteken. Als iedereen dat zou doen... zou de wereld er een stuk mooier uitzien! Ze hoorde ook verhalen van deurwaarders die vissen door de WC heen spoelen bij uithuiszettingen. Heel jammer en totaal niet nodig want de meeste dierenambulances hebben hier wel een opvang of een andere oplossing voor.

TWEE NOOD-OPROEPEN

Op facebook is de pagina te vinden van ALBERGUE CUENCA en deze Spaanse opvang gaat 31 december 2016 sluiten. Er zitten vele tientallen honden daar die vòòr 31 december a.s. onder dak moeten zijn omdat ze anders moeten inslapen. Wilt u een hondje? Kijk even op hun pagina. Er zijn kosten aan verbonden.

Onze vrienden van Stichting Animal Care Projects zoeken nog steeds een goed tehuis voor hun kanjer Marcus, die in het Bosasiel in Turkije verblijft. Alle informatie over Marcus is te vinden op de site van Stichting Animal Care Projects. Zoals vermoedelijk wel bekend bij u gaat het Bosasiel sluiten, de datum is nog onbekend, maar des te meer dieren daar weg zijn, des te beter.

EN ÉÉN GOED NIEUWS MEDEDELING:

Onze zwarte poes in d'r nieuwe huis, bij ons kam-hulpje z'n oma (die wil nooit meer terug naar ons):

Iedereen een prettig weekeind toegewenst,

Leon Schröder.

Zaterdag, 5 november 2016

Beste donateurs van onze stichting,

We kunnen weer een boek vol schrijven over wat er gebeurde, de afgelopen week. De eerste niet onbelangrijke gebeurtenis  is Barry Dijkhuizen die ons team kwam versterken en die even 2 kamers in de opvang opknapte (eigenlijk 3 kamers). Dus alle meubels en krabpalen verschoven en Barry ging aan de slag. Alles is nu weer fris en schoner dan ooit, dus Barry: bedankt! Hij heeft z'n eigen bedrijf in Den Haag en omstreken en is te boeken via GSM 06-1494.5205. Wij bevelen hem graag bij u aan.

En (blauw werd wit):

De katten sliepen overal doorheen en hadden een houding van: ammehoela. Al is het Zwarte Piet zélf die op bezoek komt, wij pitten door.

Het afdek-plastic beviel ze prima: het knisperde en was warm als ze erop lagen...

Een vervelende gebeurtenis bij binnenkomst: Diana trof Tijgertje verlamd aan in de gang. De vloeren zaten onder de poep, dus het was meteen duidelijk dat er iets met de ruggegraat was. Meteen ingeladen, slaappil gegeven voor de pijn en door naar de dierenarts. Slechte prognose: verlamd aan beide achterpoten, ze was al sinds enkele weken blind opeens (evenmin een goed teken) maar liep elke dag de trap óp en àf naar de tuin. Bij het ontbijt meldde ze zich ook altijd. Maar we moesten afscheid van haar nemen, er was niets meer aan te doen. Na jaren in een schuur te hebben geleefd totdat de verzorgster overleed en de erfgenamen er niets aan deden om haar onder dak te brengen, hebben we in ieder geval nog de wetenschap dat ze haar laatste 6 maanden niet op straat hoefde door te brengen. Aurora en Mabel van de SVDDH: bedankt dat jullie ons belden over haar en we haar konden ophalen dankzij jullie, samen met Felix.

De veiling van Friends of Animals is trouwens nog steeds in volle gang VIA FACEBOOK en duurt tot en met dinsdag, als u leuke Sinterklaas en Zwarte Piet kadootjes wilt hebben.

Als laatste: onze laatste bewoner, Hé, Mister uit Brabant, verstopte zich vaak onder kasten maar komt nu al meer te voorschijn. Wiki, een andere rood-witte kater, geeft hem vaak kopjes en Hé, Mister, vindt alles prima.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren