U bent hier : November 2015

November 2015

Zaterdag, 28 november 2015

Beste mensen,

Van de week lag een extra verrassing in de brievenbus van onze donateurs! Als het goed is, heeft u die allemaal ontvangen. En verder hebben we het december-boekje opgehaald bij de drukker www.printstudio.nl Nog even de etiketten erop plakken en dan liggen ze 10 december in uw brievenbus.

De buurman belde van de week nog aan, 's avonds: of we iets tegen vlooien hadden voor de kat die hij een maand eerder gratis had opgehaald, ergens. We hoefden niet te komen kijken, zei hij. Dan niet en pipetje meegegeven. Volgende dag wéér aangebeld door de buurman: de kat "bleef krabben" en wat kon dat toch zijn? Ja, heus: we zullen hem toch moeten ZIEN, die kat! Dus kam meegenomen en de kat gekamd: meteen 2 centimeter vlooienpoep op de kam. Vlooien, dus. En ja, hoor, 10 stuks binnen 5 minuten tijd halen we van de kat, die grommend en krijsend niet gekamd wil worden. Kan wel kloppen want elke beet van een vlo geeft jeuk, dus die kat is chagrijnig. De pipet zat er al 24 uur op, dus we konden alleen maar adviseren de kat elk uur opnieuw te kammen en... het hele huis te dweilen. Volgende dag kwam de buurman nog even langs: hij had er toch nog 5 vanaf gehaald, waarvan er 2 al aardig versuft waren (door de pipet). Komt goed.

Verder nog de dierenarts vele, vele keren bezocht. Paar gebitjes laten checken en jaarlijks inenten resulteerden in meerdere gebitsreinigingen, vele honderden euro's aftikken en Diana, die zuurstof nodig had. Bij het laatste vertrek riep ze nog: "Tot volgend jaar, hoor!" maar de assistentes maakten het goed door wat oud voer in een tas aan haar te geven.

En verder: de opvangkatten. De 2 nieuwe (van Corrie Groen) doen het goed. Ze blijven schuw maar misschien komt het nog goed.

Een dierenwinkel belde nog of we wat gratis voer wilden hebben (grààg!)

 

En als laatste: Tommie uit Turkije, die nog steeds niet goed weet of tie het naar z'n zin moet hebben of niet. Beetje erg veel meegemaakt, daarzo. Maar hier veilig.

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 21 november 2015

Beste mensen,

Een nare week hebben we achter de rug. Bij alles wat je doet, denkt je aan die jonge mensen uit Parijs die datzelfde nooit meer kunnen doen.

Zoals u weet kwam twee weken geleden ons zaterdaghulpje Job langs met z'n moeder en ze vroegen of wij een kat hadden voor hen. Eigenlijk plaatsen we niet, tenzij we een kat hebben zitten die ergens tussen wal en schip viel omdat geen enkel asiel hem/haar wilde opnemen en die door ons is opgehaald. Zoals u vorige keer kon lezen, gaven we uiteindelijk Luuk op proef mee. En ja, de afgelopen weken hebben we niets anders dan positieve verhalen gehoord over Luuk in z'n nieuwe huis en familie: als Job boven op z'n kamer is, hoort hij Luuk beneden miauwen en als Job dan "Luuk!" roept, komt er een cyperse wervelwind naar boven gesjeesd om bij z'n baasje te zijn. Die komt alleen nog terug als Job op vakantie is, dat is wel duidelijk.   

 

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der toorn.

Zaterdag, 14 november 2015

Vanwege Parijs dit weekeind geen dagboek.

Leon Schröder.

11 november 2015

We hebben een 5! We hebben een 0! We hebben een %! We hebben een A! We hebben een C! We hebben een T! We hebben een I! We hebben een E! We hebben voor Kerstmis 2015 een...... Holéé holéé holéé holéé we are the champions....

Even kijken: Maureen en Ingrid Zaalberg slaan deze keer over maar we hebben aangeboden dat ze altijd een beroep op ons mogen doen voor een 50% actie, als ze ons nodig hebben.

Zaterdag, 7 november 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Daar zijn we weer. We kregen nog 2 dozen medicijnen van een dierenarts, dus die brachten we even door naar Animal Care Projects. Die hebben binnenkort weer een transport richting Spanje, dus dat vult de lading lekker.

2 oude knarren: Sol en Kareltje. Kareltje maakt wel vaker mee dat er plotseling iemand op hem neerploft of hem eens een flinke wasbeurt geeft. Allemaal lieve dieren, hier.

We kochten nog enkele grasplantjes...

En wat overbleef ging naar de parkieten en de cavia's.

En het laatste nieuwtje, om dit weekeind goed af te sluiten: ons hulpje Job wilde graag een kat. Ons advies om naar het asiel te gaan werd afgeslagen, men wilde graag via ons een kat. (men was bang dat het mis zou gaan met een asielkat, maar heus: wij hebben er minstens 300 uit een asiel gehaald - en 100 van de straat- en we hebben zelden spijt gehad van zo'n dier.) Dus we deden even een rondje door de opvang. Mag - begrijpelijk- niet aan de bank krabben, moet zindelijk zijn (begrijpelijk), niet de TV omgooien (snap ik, snap ik). Maar bij ons heeft de één hartklachten, Snoetje  is chronisch niesziek, dus.... en toen kwamen we bij Luuk. Meer dan een jaar in een asiel gezeten voordat hij bij ons kwam. Had het niet echt naar z'n zin bij ons maar tsja: de asiels puilen uit van de katten (honden valt wel mee).

Uiteindelijk werd besloten om Luuk op proef mee te geven. De hele familie zou 'm een week later komen ophalen en stuiterde van blijdschap meerdere dagen door het huis heen. Luuk wist van niets en werd vrijdag om 12 uur in een mandje gedaan  en naar een paar straten verderop gereden (een Goede Buurt   ). Verbazing bij Luuk, die plotseling de aandacht niet meer met andere katten hoefde te delen en van 4 man tegelijk aandacht kreeg. Als de baasjes aan het werk zijn, komen vanzelf de kinderen thuis uit school, dus hoppa: aandacht genoeg.

We kunnen alleen maar blij zijn voor Luuk, want hij kreeg iets wat wij alle dieren gunnen: een goed tehuis met veel liefde.

Morgen gaan we effe een bakkie doen. We houden u op de hoogte van Luuk z'n welbevinden.

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren