U bent hier : November 2014

November 2014

Zaterdag, 29 november 2014

GROTE SCHRIK!

Beste donateurs,

Diana kreeg het nog bijna aan haar hart: die kijkt uit het raam en ziet aan de overkant 2 hondjes lopen en het klopt niet! Het lijkt wel alsof ze geen halsbandjes om hebben, er is geen eigenaar te zien vòòr of na de hondjes en als een oudere vrouw iets tegen ze zegt, lopen ze op haar af maar de vrouw loopt naar rechts en de hondjes naar links.

Dus de trap af gerend (waar prompt 3 katten flink in de weg zaten....), jas, sleutels, GSM aan de oplader, dus die kan niet mee want er is haast geboden, voordat ze onder een auto liggen. Het blijft hier een drukke verkeersweg. De hondjes waren de hoek al om en overgestoken. Gelukkig was de eerste heel vriendelijk en Diana kon 'm zó oppakken. Nummer 2 was de volgende hoek al om en ging onder Diana d'r andere arm, want ze had geen hondenriempjes in huis. Dus 10 links en 10 kilo rechts. Overal aangebeld maar niemand herkende de hondjes. De garage aan de overkant (onze sponsor) heeft een hondje maar was net gesloten. Hijgend en puffend zette Diana de hondjes elke 10 meter neer en dan blijven vasthouden, blijven vasthouden.

De weg overgestoken, gelukkig hebben de buren buiten een bankje neergezet om uit te rusten; bonken op hun raam maar ze zijn niet thuis. Een andere buurman komt thuis en doet Diana met haar sleutels d'r voordeur open, zodat ze de 2 hondjes het huis in kan duwen.  Ze heeft letterlijk haar handen vol.

Dierenambulance en politie gebeld maar geen enkele vermissing. Dus hondjes in de auto geladen (vonden ze nog prima, ook) en naar de dierenambulance ermee. Eén is gechipt maar de chip staat niet geregistreerd (mensen, check of uw chip geregistreerd is! U wilt niet weten, hoe vaak een chip zonder naam en adres is!); de ander heeft geen chip.

Uurtje later nog even gebeld. Hondjes waren al opgehaald. De eigenaar woonde ergens om de hoek (erg lange straat) en had de voordeur open laten staan, merkte opeens dat de hondjes weg waren. Diana ligt nu uitgeput op de bank.

Nog wat anders, het Kruidvat heeft wat leuke aanbiedingen: 2 poezen-flesjes met bodylotion voor 3,50 (we moeten enkele vrijwilligers nog verwennen met Kerst) en de kuipjes honden- en kattenvoer zijn in een langwerpige verpakking iets goedkoper te verkrijgen.

Verder kwam de groothandel nog langs met 2 palletjes, dus de schatjes kunnen hun best weer doen. 

Ingrid Zaalberg heeft Clooney, de vreselijk mishandelde Dobermann, in Hongarije te pakken gekregen, dus we hebben 20 euro gestort voor een zak hondenvoer voor Clooney. Hij zit al in de woonkamer bij de andere honden.

Mocht u een hond willen, kijk ook eens op

http://ranjaclub.blogspot.nl/

En we verstuurden nog een pakketje van 17 kilo naar het oosten van het land, zodat Dagmara Dekkers de inhoud kan afgeven bij een asiel in Polen...

Ja, we moeten u bekennen: we zijn altijd royaal met plakband... Niet los te krijgen, da's zeker.

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 22 november 2014

LIEVE SAAR ZOEKT EEN NIEUW BAASJE !! en STRENG VERBODENSaartje is een 10 jaar oude poes, gesteriliseerd, huiskat, gebruikt dieetvoer ivm blaasgruis.  Momenteel verblijft zij bij een gastgezin na een hulpvraag van de dierenarts, het baasje van Saartje is namelijk overleden. Saartje is een niet zo’n heel dapper meisje en zal even tijd nodig hebben om te wennen. Zij zoekt dan ook iemand die haar haar eigen tempo zal laten bepalen. Eenmaal gewend is het een lieve en aanhankelijke dame die volop knort. Saartje zoekt een rustig plekje zonder kinderen, honden en met hooguit 1 andere rustige/sociale kat.

Bij het gastgezin kwam ze al snel los en zat ze binnen 1 week op schoot. Speelt met een vishengeltje en draait om je heen voor aandacht. Saartje is echt een lieverd en mensen met begrip en geduld zullen er een leuke huisgenoot aan krijgen.

Heb je belangstelling stuur dan een mailtje naar,  darcy-dierverzorging@gmail.com
 

En verder: We gingen nog langs bij vagabond-pets, die haalden een stuk of vier oude hondjes naar Nederland vòòr de winter daar gaat invallen. Er kwam ook nog een jong katje mee met een slecht oog dat verwijderd moest worden; alle mandjes stonden al gereed voor dit vijftal. Als u kijkt op hun site, kunt u trouwens zien dat er ook nog enkele pallets dierenvoer vanuit een Nederlandse garage verkasten naar de twee Poolse asiels die vagabond-pets steunt. Hartstikke leuk om te lezen. Hieronder ziet u de benches met inhoud, als ze uit de auto (bereden door chauffeurs Maddy en Stef, CHAPEAU!) zijn gehaald en achter een groot hek zijn geplaatst, zodat de hondjes veilig eruit gehaald kunnen worden na een lange reis, op weg naar welverdiend geluk.

Bij de 50% Mei Aktie had Ingrid Zaalberg nog een aquarel beloofd, om te verloten onder de donateurs van alle deelnemende stichtingen. Zwerfkatten IJmuiden mocht 'm verloten en dit is het resultaat:

Mocht u iets persoonlijks willen laten maken voor een geliefde voor de komende feestdagen, dan kunt u Ingrid Zaalberg benaderen (gewoon googlen) of kunstenaar Rob Reis, die voor ons (vanaf 30 euro) een portret maakte van een vrijwilliger met z'n huisdier, lijstje zat er al omheen. Rob Reis is bereikbaar op 0418-842.652 of 06-4502.9311 of op facebook via robvddag

Verder hebben we 2 nieuwkomers mogen verwelkomen in onze eigen opvang: een bevriend asiel belde ons dat ze omhoog zaten met een duo wiens baasje was overleden. Het vermoeden bestond dat ze 12 of 13 jaar waren maar 15 of 16 zou ook kunnen. Gezien het lage aantal tanden en kiezen en de 2 schonkige lichaampjes die in onze vervoersmanden werden gestopt, zou dat laatste wel eens kunnen kloppen. De 2 oude besjes zaten al een tijdje in het asiel, niemand toonde enige belangstelling, dus we reden er even naar toe en namen ze mee. Deze doelgroep blijft de hoofdmoot vormen van onze opvang.

De dames vinden de ramen en vensterbanken práchtig en ze komen pas de tuin uit als ze het écht koud hebben gekregen. Die planten, die planten! Verder is de sokken-mand (ja, zo'n mand waarin je alle sokken gooit) erg verleidelijk en hoewel die Streng Verboden is, staan we voorlopig maar even toe dat ze er (vaak samen) in liggen.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 15 november 2014

Beste donateurs,

Als u "Ingrid Zaalberg" googled, kunt u zien dat ze die enorm mishandelde Dobermann Clooney eindelijk hebben weten te redden. Yihaaaaa!

En: Tuincentrum Overvecht in Lisse heeft weer z'n Kerstshow, die we graag bij u aanbevelen. Ook is er een 50% uitverkoop en we hebben een cavia-vriendinnetje meegenomen hier naar toe, die alvast even flink heeft ingeslagen voor Kerst-kado's....

De december-nieuwsbrief is naar de drukker voor een proefdruk en we lichten alvast een tipje van de sluier: we gaan u ermee verrassen (maar dat ziet u volgende maand pas).

De dierenambulance belde ons nog: of we wisten wie er zwerfkattenvoer voerde op een bepaalde plek (wisten we toevallig inderdaad). Er was een schuilplaats gebouwd door de voerder maar de gemeente ging die afbreken en had de dierenambulance gewaarschuwd. Die zocht dus de voerder omdat de zwerfkatten hun slaapplek zouden kwijt raken. Laten we hopen dat alles goed gaat aflopen voor deze zwerfkatten. Ja, mensen, we blijven het zeggen: mensen vinden het vaak "leuk" om buiten ergens een zwerfkat te voeren maar wat vindt de kat zelf ervan? Als je er 6 jaar nooit mee naar een dierenarts gaat totdat ie niet meer op z'n pootjes kan staan van ziekte, dan ben je fout bezig. En het kan dus ook gebeuren dat de gemeente zo'n verblijfplaats opruimt. Dan heeft zo'n dier geen dak meer boven z'n hoofd. Dus, als je een kat echt wilt helpen, gewoon thuis opnemen, naar het asiel brengen en/of Amivedi waarschuwen. Alle katten die wij vinden, gaat linea recta naar het plaatselijke asiel toe, waar de eigenaren hem/haar kunnen zoeken.

We mochten weer gratis voer halen maar we worden steeds vaker gebeld en tot onze blijdschap krijgen we steeds meer kattenvoer. Dus een deel doorgestuurd naar een paar Tilburgse zwerfkatten en toen... kwamen er weer kattensnoepjes en zakken kattenvoer binnen. Nog veeeel meer.

En nog meer:

En er stond nog een doos van vorige keer (zo groot dat je een polsstok nodig had om erover heen te springen).  Dus ja, we moesten een beslissing nemen want het was te veel en we kregen het echt niet op. We hebben een deel doorgestuurd naar Zwerfkatten IJmuiden en een deel naar een bevriende Poolse tolk die binnenkort naar Polen op vakantie gaat. En Diana mocht de dozen op het postkantoor afgeven. Maar ja, die had net wekenlang kwijlend naar die dozen vol kattensnoepjes zitten kijken en ze kon er geen afstand van doen (eindelijk, eindelijk, kattenvoer!). Dus het gesprek ging ongeveer zo: "Laaaat die doos los, Diana. Je kan het het! In IJmuiden en Polen zitten ook zwerfpoesjes die kattensnoepjes willen. Laaaaat losssss, die doos! Wees sterk!"  

Doggymix kon haar Spaanse honden ook nog verblijden.

En als laatste: maken we een broodje gezond klaar voor de vrijwilligers, zit er een 20-jarig pikzwart mormel in de starthouding om de onderdelen van dat broodje gezond te stelen...

Iedereen een fijn weekeind en we zijn blij dat ZWARTE Piet vandaag landt met Sinterklaas.

Vriendelijke groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 8 november 2014

AARDIGE MENSEN en SLECHT NIEUWS

Beste mensen, We waren benaderd door een Poolse vrouw, genaamd Dagmara, die in Nederland woont: of ze advies kon geven omdat ze een stichting wilde oprichten om enkele Poolse asiels te helpen? Nou zijn wij daar natuurlijk altijd toe bereid want hoe meer dieren er worden gered, des te beter en een gezonde financiële basis is daarbij broodnodig. Vandaag lag een aardigheidje in de brievenbus van Dagmara voor ons advies. Leuke meid, die Dagmara. We hopen dat ze heel veel dieren in haar geboorteland gaat helpen.

Vergeet niet hieronder op het dagboek van zaterdag te kijken want we hebben een rode kater in de aanbieding die we onder dak willen hebben. Voor informatie GSM 06-1345.3718.

Opa droomt van kipfilet en heeft niet in de gaten dat het vòòr zijn neus ligt...

We doen dit keer een kort dagboek want we kregen slecht nieuws over één van de vrijwilligsters. Onze excuses en een fijn weekeind voor iedereen.

Leon Schröder.

Zaterdag, 1 november 2014

HULP GEVRAAGD BIJ EEN RODE KATER

Beste mensen,

Onze vriendin Aurora (die destijds Stichting Onplaatsbare Katten had) zoekt een goed tehuis vanuit Tilburg voor een  langharige, 12-jarige rode kater. Zijn chip leverde het baasje op maar die hoeft hem niet meer terug nadat ze hem een jaar kwijt was. Hij kan bij andere katten en is door de dierenarts binnenstebuiten gekeerd. De afstand is geen bezwaar. Wie oh wie? Voor informatie: Diana Spaans 06-1345.3718

En verder: Silly doet het nog steeds prima. Die kregen we via Zwerfkatten IJmuiden, zoals u nog wel weet. Het baasje wilde ervan af omdat... ze nogal veel miauwde. Bij ons doet ze dat alleen als ze eten wil. Wij wensen het ex-baasje vanaf deze plaats dan ook werkeloosheid en een echtscheiding toe.

Dit is Ciara, de ene helft van het Turkse duo dat we twee jaar geleden vanuit Turkije lieten overvliegen. De andere helft, Tommie, wil even niet op de foto want hij is boos op ons. De laatste kat die we opnamen, namen vlooien mee. Vlooien! Die hebben wij nooit! Dus alles moest een pipet en met Tommie ging dat nogal moeizaam, net als met enkele andere wilde katten die hier rondlopen. Dus Tommie weigert voorlopig even bij ons in de buurt te komen. Maar ze zijn wel weer allemaal vlo-vrij.

En als laatste: mensen willen wel eens weten of een poes nou liever is dan een kater. Dat is moeilijk te zeggen. Hier op de bank treft u vijf katers aan, die allemaal lief zijn maar we hebben ook ontzettend lieve poezen rondlopen.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren