U bent hier : Mei 2017

Mei en Juni 2017

Zaterdag, 24 juni 2017

Beste vrinden van onze stichting met het dieren-hart op de juiste plek,

We hebben een rare week achter de rug. Zo liep Diana  de flat uit van één van onze sponsors, Dirk Nieuwenhuizen en zijn vrouw, zit er een piep piep piepklein pimpelmeesje bij de uitgang naar het parkeerterrein onder een boom van 20 meter. Meteen maar opgepakt (heel voorzichtig) en het vogelasiel gebeld of we hem mochten brengen. Dat mocht, ze hadden er nog meer.

De ouders voeren het jonkie altijd een tijdje op de grond, terugzetten heeft geen nut want ze blijven uit het nest vliegen. Maar ja, op de rand van een flat-ingang en een parkeerterrein heeft zo'n beestje weinig kans om te overleven. Er wordt goed voor gezorgd, nu, ze hadden er nog meer zitten, vernamen we.

Verder belde een sponsor nog op dat we gratis honden-voer mochten halen. Omdat Raymond van Stichting Animal Care Projects door een paar Turkse waakhonden in zijn enkels was gebeten (hij ging een hond ophalen in het Turkse Bosasiel die hij in Nederland geplaatst had), kon hij niet lopen en moesten we het zonder hem stellen.

Maar het is gelukt en we wensen Ray graag beterschap toe vanaf deze plaats. En ja, op hun site en facebook kunt u nog steeds een overzicht vinden van de honden die MET SPOED daar weg moeten. Tevens gastgezinnen gevraagd.

Verder kwam Diana thuis, parkeert ze haar auto om de hoek, loopt er een spierwitte American Bulldog los. Dus Diana kijkt hem aan, roept naar hem en de hond probeert meteen in haar enkels te bijten. Plotsklaps schiet de hond de andere kant op en rent doodleuk de drukke verkeersweg over, daarbij wordt hij net niet aangereden. Diana in d'r auto gestapt en erachter aan. In de straat er tegenover haalde Diana hem in en gooide haar autoportier aan de passagierskant open, in de hoop dat de hond in haar auto zou stappen.

Het leek te lukken, toen er een monteur van de garage daar naar buiten kwam en riep dat de hond aan de overkant woonde. Huh? Aan de overkant? Waar toevallig net een deur openstaat??? Dus aangebeld en op de deur gebonkt. Opeens komt de hond aanlopen, probeert weer in Diana d'r kuiten te bijten; Diana schreeuwen: "Naar binnen jij NU!!!" De hond schrikt zó dat hij het nog doet ook en Diana smijt de deur dicht. De monteur vertelde dat hij bang voor de hond was (begrijpelijk) en dat er enkele dagen daarvoor al een baby van 6 maanden in het midden van de straat zat, in z'n eentje. Van hetzelfde adres. Huh?? Wat??? Een baby??? Nou ja, we verwonderen ons maar nergens meer over.

De dieren in de opvang hadden het allemaal erg warm en lagen op de meest gekke plaatsen. Vandaag is het (gelukkig) iets koeler. We hebben af en toe een grote bak water vòòr de deur staan voor de langslopende honden want je blijft mensen zien tussen 12 en 2 uur, terwijl ze met hun hond naast hun fiets langs fietsen. Dat er gretig gebruik van wordt gemaakt, zegt wel voldoende.

Tot volgende week iedereen!

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 17 juni 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We hebben goed nieuws over de hond waarvoor we een goed tehuis zochten: die is onder dak. Iedereen bedankt, met name ook al onze dieren-vrienden, die hun benen uit hun lijf liepen om iets te regelen voor deze hond. Wij zijn jullie erg dankbaar voor alle tijd en moeite die jullie hierin hebben gestoken! Het is enorm moeilijk om een dergelijke oude en grote hond te plaatsen maar het is gelukkig gelukt.

Het is vrij rustig, op dit moment. Dat is wel eens prettig want de vrijwilligers en bestuursleden lopen zichzelf nog wel eens voorbij. We zijn wel succesvol met veel dingen maar daar wordt altijd hard voor gewerkt en voor elke JA hebben we meestal 99 NEE's gekregen.

Hierboven een foto van één van onze valkparkieten. Ondanks dat er meerdere stelletjes zijn in de volière, is er één duo dat regelmatig eieren legt. We halen ze altijd direct weg want de vogelasielen hebben al te veel valkparkieten, parkieten en andere tamme vogels in hun opvang zitten. Niet nodig dus, om er nog meer op de wereld te zetten.

"Taat! Ga uit dat kattenkruid!"

"Mh? Wat?"

 Prettig weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 10 juni 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Welnu, de 50% actie is afgelopen. Allemaal blije gezichten omdat de stichtingen 33% of 50% of zelfs 100% kregen op elke opgehaalde donatie-euro.

We vroegen vorige week een nieuw baasje voor Balou en kregen vandaag opeens één reactie, de eerste. En wel van een vrouw wiens vader net de hond heeft laten inslapen. Er is een afspraak gemaakt, zodat de vader en de hond (Balou) elkaar kunnen ontmoeten. We houden u op de hoogte. Omdat de hond middelgroot is en iets ouder, heeft onze stichting beloofd te helpen met een deel van de dierenartskosten.

Als u over facebook beschikt: Friends of Animals heeft vanaf gister een veiling, waarmee u leuke dingen kunt hopen én tegelijkertijd de door Friends of Animals gesteund dieren in de Spaanse opvangen helpt.

We bestelden nog bij www.grasdoos.nl enkele grasdozen want die worden hier altijd prima gewaardeerd.

En verder hebben we hier enkele Spaanse pit-poezen rondlopen die graag de kerels in deze opvang het hoofd op hol brengen... Van links naar rechts: Tatiana, Emily en Mister.

Sneeuwwitje ligt bruin te bakken.

De buik van Emily.

Verder moesten we van de week één van onze wilde katten laten inslapen. Omdat de nood hoog is en blijft, hebben we contact gezocht met één van onze leveranciers uit Spanje en als het goed is, komen er half juli 2 nieuwe katten voor ons aan. Dat wordt weer een heel transport, we gaan ook zorgen dat ze weer allerlei voer mee kunnen terug nemen naar Spanje. En wat kattenbakken en vervoersmanden (is de schuur ook een keer leeg....).

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Nieuws - nieuws - nieuws

De 50% actie is inmiddels afgesloten en tot ieders tevredenheid weer met goede afloop! Met name de nieuwe stichtingen (fretten en egels en cavia's) bekeken elke dag stomverbaasd hun banksaldo.

Onder onze donateurs die een donatie deden, hebben we een kadobon verloot. Mensen, wat hebben jullie onze vrijwilligers weer blij gemaakt!!!

Onze vriendin Gerda woont ergens midden in het land en haar dochter hoorde op haar werk telkens een kat miauwen. Dus over een hek gesprongen en dit kleintje aangetroffen. 2 weken jong of zo? Geen moederpoes te zien.

Het plaatselijke asiel weigerde het katje op te nemen (huh???), dus Gerda heeft nu met haar gezin een rooster opgesteld, zodat elk familielid aan de beurt is om om de 2 uur het kleintje z'n dierenarts-papje kan geven.

UW HULP IS DRINGEND NODIG,  BESTE DONATEURS.

Onze vriendin Getty vroeg ons om hulp bij het herplaatsen van de hond, Balou, van een goede vriendin die op dit moment in een hospice ligt. U weet, dat is voor je laatste dagen op deze aarde, een hospice. In het huis woont een 8-jarige hond en de kinderen van deze vrouw zijn rond de 20 jaar, dus die kunnen de hond niet hebben.Naast het verdriet van het op korte termijn verliezen van hun moeder, zullen ze dus ook afscheid moeten nemen van hun hond.

Ze is 8 jaar en gesteriliseerd, ze is soms lui maar als je een bal gooit, is ze ook weer enorm speels. Ze is medium groot. Ze houdt van knuffelen en en komt ook goedemorgen zeggen tegen je. Onze stichting helpt mee met de dierenartskosten in de toekomst.

Informatie: dianaspaans@online.nl

Zaterdag, 27 mei 2017

Beste dieren-vrienden van onze stichting,

De 50% actie begint al lekker te lopen. De egels in Zoetermeer krijgen ook 50% van Fonds 1818, dus die lopend fluitend rond. We gaan door tot en met 31 mei 2017, dus nog 5 dagen heeft u de tijd om een donatie te doen naar onze stichting. En u weet: die wordt verhoogd met nog eens 50% door Fonds 1818. Zie ook www.samenwerkende-dierenclubs.nl voor alle deelnemers.

Alle dieren liggen voor pampus in de opvangen van onze stichting; de medewerkers zelf ook, dus we gaan  even rustig aan doen.

De eerste honden zijn al uit bloedhete auto's gehaald; één bouvier is overleden, een andere kon nog levend eruit gehaald worden.

Iedereen een prettig weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 20 mei 2017

Beste dieren-vrienden van onze stichting (en van enkele andere),

De 50% actie van www.samenwerkende-dierenclubs.nl begint al aardig te lopen en de deelnemers die voor de eerste keer mee doen, zijn nu al verbaasd over de aardige reacties van bekenden en onbekenden (wij niet, als oude rotten in het vak   ) .

We kregen nog een filmpje en een foto van een kat die we hebben geplaatst bij een lieve, oude dame (de oma van ons hulpje David): Oma blij, kat blij.

Het heeft even geduurd voordat ze uit haar schulp kroop maar wij zijn alleen maar blij voor haar. En voor Oma.

Onze dierenarts-assistente vroeg nog of we eens op bezoek konden gaan bij een naast de bak poepende kat. De assistente dacht aan aandacht vragen, de kat was al medisch nagekeken. Dus Diana er naar toe. Ze kon inderdaad niets afwijkends vinden: huis schoon, kattenbakken schoon. 2 honden en 4 katten in totaal. Het enige advies dat Diana kon geven, was: zo veel mogelijk verschillende merken voer geven. Van duur tot goedkoop, alles kopen bij de supermarkten en de dierenwinkels. Het bazinnetje zal wel gedacht hebben dat Diana gestoord was (geen commentaar) maar 3 dagen later kregen we een sms-je dat de kat niet meer 4x per dag maar 1x per 3 dagen naast de bak had gepoept. Mhhh. Volhouden, dus, al die verschillende merken voer.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 13 mei 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Wat een gekkenhuis weer. Ten eerste gaat komende woensdag de 17e mei de 50% actie weer van start, dus we moeten de foto's en teksten van de deelnemers nog plaatsen op de site www.samenwerkende-dierenclubs.nl

Als het goed gaat, hebben we 2 fretten, 2 egels, 1 rat, 1 cavia, wat buitenlandse honden en katten en enkele Nederlandse katten en honden om te sponsoren. Dat wordt leuk! De deelnemers hebben er in ieder geval weer zin en dat is het belangrijkste.

Even op bezoek geweest bij één van de nieuwe deelnemers van de 50% actie die volgende week weer van start gaat: stichting Fret & Welzijn. Enorm professionele opvang met grote liefde voor fretten. Als ze horen dat er ergens in een asiel een fret al maanden zit weg te kwijnen omdat niemand hem een huisje wil bieden, dan gaan ze hem ophalen. Dierenvrienden naar ons hart, dus!

Verder zag Diana ergens bij een 2e hands winkel 2 vlieg-benches staan. Nou hadden we toevallig een oproep voor die dingen gezien van een stichting bij ons om de hoek, dus nadat we gevraagd hadden hoeveel ze kosten samen (12 euro na belasting-aftrek) hebben we ze meteen in de auto gezet. Voorzitter Ingrid, nog bedankt  dat je elke keer mee gaat om spullen en gratis voer over op te halen!

 

De dieren doen het goed, die gaan er eens lekker voor zitten met het mooie weer en hun grasdozen.

En de valkparkieten mogen elke dag los.

 

Iedereen tot volgende week en hartelijke groeten namens Diana en de vrijwilligers,

Leon Schröder.

Zondag, 7  mei 2017

Goedemorgen, beste vrienden van onze stichting,

We gingen gister naar een dierenopvang ergens bij Amsterdam want die hebben een fondsenwerver nodig en ze hebben ons om hulp gevraagd. Dus dat hebben we geregeld. Daarna gestopt bij Vogelasiel Haarlem; enorm professionele opvang met aardig personeel dat ons nog een rondleiding gaf.

Dit gebouw was een oude boerderij en die is helemaal omgebouwd naar een vogel-opvang. Hierin zaten bijvoorbeeld de meeuwen en die hadden veel ruimte om te vliegen.

Er was ook een nest jonge eendjes binnen gekomen, dus die kregen een knuffel met een kloppend hart erin.

En dit is speciaal gebouwd voor de zwaluwen.

Miep in Amsterdam, bedankt weer dat ik mocht mee eten en gezellig dat we even hebben bijgekletst.

Ook nog even gestopt bij Stichting Zwerfkatten Haven IJmuiden om bij te kletsen en wat voer af te geven.

Nog een foto van de nieuwe extra buiten-tuin.

Verder sprongen er hier enkele vrijwilligers hoppend van vreugde rond want de blauwe enveloppen van onze vrienden van de belastingdienst waren gearriveerd.

Zoals u wel gelezen zult hebben, zijn we bezig om de volgende 50% Actie Mei 2017 te regelen. We hebben meerdere stichtingen uitgenodigd maar krijgen soms zelfs geen enkele reactie. Dus we zoeken met volle kracht verder. Nou zien we telkens in onze wijk een stel mensen met 4 huskies lopen en onze nieuwe buren (die ook 2 huskies hebben) hadden ons al verteld dat deze mensen huskies opvingen. Maar waar wonen ze dan??? vroegen we. Geen idee. Vanochtend zag Diana ze lopen, dus die had 2 keuzes: óf ze klem rijden óf de auto vlug-vlug parkeren en een spurtje erachter trekken. Het werd dat laatste en Diana arriveerde hijgend (geen conditie) bij het stel dat net de hoek om ging.

Ze blijken te zijn van Stichting Sled Dog Rescue Cyprus en we hebben ze uitgenodigd voor de volgende 50% actie die 17 mei begint. Meer hierover vanaf 17 mei a.s. op www.samenwerkende-dierenclubs.nl dankzij onze sponsors Fonds 1818 en Pastoor Van Delden.

Fijne dag,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren