U bent hier : Mei 2015

Mei 2015

TUSSENSTANDEN 50% ACTIE MEI 2015 (gesponsord door Pastoor E. van Delden) is NU gesloten, we gaan wachten op de definitieve resultaten:

Maureen 935 euro (!!!); Animal Care Projects 505 euro; Stichting Idemo 1.910 euro; Vagabond-Pets 1.145 euro; 100% voor de Dieren 652 euro; Dierenplaatsing 2.434 euro; SVDDH 1.750 euro; Zwerfkattenhulp 4.225 euro; Friends of Animals 2.574 euro; Remi Moldova 1.187 euro; Zwerfkatten IJmuiden 870 euro (gaat een week langer door i.v.m. te laat starten) (Voorlopige Totale Stand 18.187 euro)

Zaterdag, 30 mei 2015

Beste mensen,

De 50% actie.... is bijna ten einde: iedereen onze hartelijke dank alvast!!! Maureen is zwààr onder de indruk want die had op 50 euro gerekend (plus 25 van pastoor Ed van Delden, onze sponsor) maar ze heeft blijkbaar ergens een engeltje op haar schouder zitten!

En verder: we gaan vandaag even een auto vol kinderkleding wegbrengen naar www.gozh.nl want die gaan over een paar weken naar Roemenië toe om honden en katten te steriliseren. En dan moet er een container gevuld worden met kinderkleding... We willen niet opscheppen (kuch, dat doen we nóóit) maar de opvang ligt aardig vol met vuilniszakken kinderkleding, dus we mogen wel zeggen dat we een fiks steentje hebben bijgedragen.

We zouden nog Stichting Esperanza Hoop voor Honden ontmoeten (die zouden 2 gehandicapte Roemeense katten voor ons meenemen) maar de Roemenen kwamen helaas hun aanbod niet na en hadden de 2 katten niet opgegeven voor het transport. Er is op dit moment een transport met Roemeense honden onderweg naar Zwolle, dus zonder onze 2 opvang-katten, maar we zijn al bezig met een 3-pootje van Kos van een andere stichting. Beetje rare situatie op dit moment want telkens krijgen we katten aangeboden en die worden dan weer teruggetrokken of ze zijn overleden.

Op zaterdag 20 juni a.s. om 11 uur gaan we in Den Haag een boekbespreking houden, waarbij we graag andere stichtingen uitnodigen om onze kennis te delen over belastingvoordeel en vrijwilligersvergoedingen. Mail gerust en vrijblijvend:  dianaspaans@online.nl voor meer informatie. Het hoeven niet honden of katten-opvangen te zijn: andere diersoorten zijn ook welkom.

En verder:

We waren 4 weken geleden al met Teuntje naar de dierenarts gegaan want die had opeens pijn aan z'n staart (hij greep Diana, zo'n pijn had hij). Niets te vinden. Afgelopen week zagen we hem op deze manier in een mandje gaan liggen, dus foto gemaakt en meteen weer naar de d.a. Vermoedelijk heeft hij artrose. Dus pijnstiller geven voor een tijdje en hem goed in de gaten houden.  Hij eet gelukkig goed.

 

Laatste foto: punt voor de volgende vergadering: heeft die nieuwe het nou naar z'n zin dan...?

Komende maandag, 20.30 uur op NPO 1 is er bij Radar Extra het tweede deel van de documentaire over de euro en hoe we grandioos financieel te pakken zijn genomen hiermee. Zeer interessant om te zien. Wij hebben het vanaf het begin af aan gemerkt tot op heden: mensen die 1.600 euro per maand aan salaris/uitkering krijgen (als ze geluk hebben), laten hun poes niet steriliseren voor 140 euro. De gevolgen: enorm veel dierenleed en een zwerfkattenprobleem (lees: op straat gegooide tamme katten), dat niet meer beheersbaar is. Kijken, dus. Eye-opener.

Vriendelijke groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 23 mei 2015

Beste mensen,

Ja, het loopt weer lekker, de 50% actie maar ook de kinderkleding die we inzamelen voor www.gozh.nl want die gaan over een paar weken richting Roemenië met een container (!) die ze gratis mogen vullen met kinderkleding en dierenspullen / dierenvoer. We mogen wel zeggen dat we een aardig steentje hebben bijgedragen aan de hoeveelheid kinderkleding... Het honden en katten steriliseren daar, dat moeten ze zelf doen.

Groepsfoto.

Na jaren zwerven in Brabant belieft het Opa nog steeds om in een oude doos te slapen...

Ciara, ooit uit Turkije, nu uit Den Haag, heeft het prima naar haar zin.

De houten kast, selfmade by onze secretaris, John Kooiman, erg populair bij de katten.

Iedereen een prettig weekeind!

Leo Schröder.

Beste mensen,

De 50% actie begint overal lekker te lopen: de familie H. doneert links en rechts, hebben we gemerkt. Friends of Animals kreeg van één donateur 750 euro en de SVDDH krijgt ook lekker wat donaties (die mogen van een sponsor voor 500 euro krabpalen kopen). Maureen is een apart geval: Ja, die Maureen! Die kneep haar handen al dicht bij de gedachte dat ze misschien 25 euro zou ophalen (en dan 50% erbij) maar die zit al op 215 euro en we horen ernstige roddels dat er nog meer donaties onderweg zijn. Deze 3 weken... dat zijn 3 weken van plezier voor iedereen: hier doen we het voor!

En verder, onze eigen dieren: op 31 mei gaan we de auto volladen met kinderkleding en brengen we die naar Gerda van www.gozh.nl in Nijkerk. Dan nemen we een Roemeense 3-poot mee terug naar onze opvang. U mag nog steeds kinderkleding of hondenspeeltjes bij ons voor de deur zitten: Westduinweg 97, 2583 ED DEN HAAG. (Het hele huis van Diana ligt inmiddels vol met vuilniszakken...)

Pakketje voor Gozh (via de post verstuurd):

Gerda van www.gozh.nl we spreken graag de hoop uit dat die container die je wilt vullen voor de kindertjes van Roemenië, groot genoeg is...

We kwamen nog een kat tegen die een kale buik had. De dierenarts had de kat gecheckt maar kon niets vinden. En wij herinnerden ons opeens een advies van een dierenarts,  jaren geleden: stoppen met het voeren van de Felix en de Kitekat. Er zit iets in dat kattenvoer, waar katten slecht op reageren.

En één van onze 13-jarige Polen, die besloten heeft in Nederland te blijven want die zon bevalt haar toch wel prima.

We hadden nog eierkoeken gekocht (erg interessant, volgens het logéetje).

Mensen, jullie zijn grandioos! Als jullie eens weten, hoe blij jullie de deelnemers van de 50% acties maken! CHAPEAU!

Iedereen een fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 9 mei 2015

Beste mensen,

We hebben één (leuk) nieuwtje voor u: de 50% actie gaat weer van start en wel vanaf vandaag tot en met 31 mei. Alle deelnemers kunt u vinden op www.samenwerkende-dierenclubs.nl en door middel van tussenstanden houden we u op de hoogte van de resultaten.

Iedereen alvast een prettig weekeind!

Diana Spaans.

Zaterdag, 2 mei 2015

Beste mensen,

Nou, het was een drukke week. We hebben eigenlijk vanaf het begin af aan de grootste moeite om Pika aan het eten te houden / krijgen (het asiel dat haar aan ons gaf, zat met hetzelfde probleem: er kwam geen grammetje aan) en omdat we haar de laatste tijd diepvriesvoer gaven (van Rodi en zo), zagen we plotseling dat ze steeds mooiere drolletjes had en minder moeite had met plassen. Alleen zat ze opeens in een platte bak met water: geen goed teken. Dan zoeken ze koelte en liggen ze eigenlijk op sterven. Onze dierenarts, die toevallig weekeind-dienst had, kon alleen maar constateren dat ze bleek zag en gezamenlijk besloten we ermee te stoppen. Gezien de hoge schildklierwaardes zal er toch iets mis zijn geweest, al eerder, met die schildklier maar ze is door meerdere dierenartsen binnenstebuiten gekeerd en vertoonde altijd vreemd gedrag: het ene moment schrééuwen van de honger (?!) en het volgend moment weigeren iets te eten. Een speciaal katje, dat een speciaal plekje in ons hart innam en dat al een hele week wordt gemist door iedereen.

De potplanten-kast die onze secretaris heeft geschonken aan  de stichting, is erg populair...

Die nieuwe, Opa 3, we  weten niet zeker of tie het nou eigenlijk wel naar z'n zin heeft...

Vanaf 10 mei (da's volgend weekeind) gaan we weer met een 50% actie beginnen, gesponsord door www.fonds1818.nl en een anonieme sponsor.  Er doen vrij veel (kleine) stichtingen mee via www.samenwerkende-dierenclubs.nl (site wordt nog opgebouwd) maar het zijn allemaal hardwerkende mensen die meestal naast hun fulltime baan "nog even" een dieren-stichting runnen. Dus neem een bakje koffie en ga er  volgende week eens goed voor zitten, als waardering voor al die mensen, en lees wat ze doen met de donaties die binnenkomen. Ze hebben alvast een heleboel plannen.

Iedereen een fijn weekeind en Bevrijdingsdag gewenst! Altijd belangrijk om die laatste in ere te houden.

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren