U bent hier : Mei 2014

Mei 2014

Zaterdag, 31 mei 2014

TUSSENSTAND zaterdag 7 juni 2014 (nog 2 dagen te gaan):  Stichting Idemo 3.290 euro (die voelen de hete adem van Dierenplaatsing in hun nek....); Vagabond-Pets 625 euro; Dierenplaatsing 2.455 euro); Ingrid Zaalberg 265 euro; Zwerfkattenhulp 2.259 euro; Friends of Animals 1.146; Doggymix 825 euro; Remi Moldova 463 euro; Zwerfkatten IJmuiden 500 euro (Tussenstand 12.008 euro)

86 FELICITATIEKAARTEN

Beste donateurs en andere mensen die ons een warm hart toedragen,

Ten eerste kregen we de afgelopen dagen 86 felicitatiekaarten voor onze jongste vrijwilliger Job in de brievenbus maar er werd ook door 117 mensen 1 euro gestort, dus iedereen bedankt namens Job. Die is vrij vandaag maar loopt wel fluitend rond.

Verder heeft onze camera kuren, dus we gaan even een andere regelen maar we kunnen wel zeggen dat de 50% actie lekker loopt. Remi Moldova zit in Moldavië op dit moment en kan een klein hondje meenemen, dat ze schaarloos op straat aantroffen. Kijk even op hun facebook.

Zwerfkatten IJmuiden had computer-problemen maar met hun nieuwe computer hebben ze nu ook de 50% actie kunnen starten. Ze hebben weer de nodige dieren geholpen, kun je op hun blog lezen, waaronder een Britse Korthaar die geërfd was van een overleden dame. Degeen die de kat geërfd had, had de kat 5 maanden in een kast opgesloten. Een ander familielid rook onraad en zorgde ervoor dat de kat uit de kast werd gehaald en bij Zwerfkatten Haven IJmuiden werd onder gebracht. Leest u het verhaal zelf maar.

En verder:

Onze Teun, volkomen onbetrouwbaar toen hij binnen kwam en nu de liefste kat ter wereld.

Roeka, komt van een verzamelaar. Houdt niet van mensen, wel van katten, dus we zien hem regelmatig andere katten (die er soms niet van gediend zijn  )  een liefdevolle kopstoot geven.

We hebben 2 nieuwe bewoners erbij:1 cypers-witte die we moesten ophalen in het huis van z'n overleden baasje en een zwart-wit lief poesje, dat onze vrijwilligers ophaalden bij een bevriende opvang. Ze zijn allebei de 15 jaar al gepasseerd, dus van harte welkom.

 

Mensen, fijn weekeind en tot volgende week!

Leon Schröder.

Ingrid Zaalberg (zie www.samenwerkende-dierenclubs.nl) heeft 2 boxers in Hongarije, waar ze een goed tehuis voor zoekt.

Zaterdag, 24 mei 2014

STERKE VERHALEN DEZE KEER

Goedemorgen, iedereen,

Even meerdere verhalen:

Ten eerste een verzoek: onze jongste vrijwilliger Job is zaterdag 31 mei jarig. Zouden al onze 5.000 site-kijkers zo vriendelijk willen zijn om een verjaardagskaartje te sturen naar Job p/a Westduinweg 97, 2583 ED DEN HAAG? U mag ook 1 euro storten (meer vinden z'n ouders niet goed) naar giro NL09 INGB 000510.69.08 van Stichting Dierenplaatsingsdienst o.v.v. Jarige Job. De favoriet van onze vrijwilligers, deze jongeman, erg lief ook voor de dieren en enorm leergierig.

Verder: tot onze grote schrik troffen we van de week Pamela hijgend en benauwd aan, poten nat gelikt, kleine oogjes. We wisten dat onze dierenarts om half 9 al aanwezig was, dus meteen kat ingepakt in een ruime vervoersmand en er naar toe. Hij kon niets voor haar doen. Ze is 3 uur in een zuurstoftent gebleven en daarna uit zichzelf ingeslapen. De oorzaak is een ader bij het hart, die plotseling vernauwt. Acuut hartfalen noemen ze dit. Erg schrikken.

Pluisje, kort geschoren met parmantige laarsjes.

Sol tussen de nieuwe planten. Die rozen ruiken echt.

Diana vertelde weer eens haar sterke verhalen, toen we een tijdje terug bij haar waren en u moet die verhalen toch eens meemaken. Dus u krijgt ze alsnog:

Diana werkte op een asiel 's zaterdags, belt een vriendin haar op. Die had goede vrienden en die waren hun kat kwijt. Maar die dachten: "Oude kat, dus die is buiten onder een struik gekropen om dood te gaan." Dus? Amivedi niet ingeseind... U raadt al wat er gaat komen. De kat was de volgende dag een paar straten verderop gevonden en door de plaatselijke dierenambulance naar het asiel gebracht. Die vervolgens -tevergeefs-  op de eigenaar van de werkelijk doodzieke kat zit te wachten. Het diertje was zo ziek dat de dierenarts hem af snel heeft laten inslapen. Maand later....  komt de eigenaar erachter dat de dierenambulance zijn kat heeft ingeleverd bij het asiel. Dus die eigenaar naar het asiel. Het gesprek liep vervolgens niet goed. Die eigenaar eiste op hoge poten zijn kat op. Het asiel wist niet hoe hij zou reageren op de dood van zijn kat en zei dat ze hem na 2 weken hadden doorgeplaatst bij een nieuwe eigenaar. Dit mag volgens de wettelijke regels, het asiel mag dat doen. Afijn, de eigenaar dient een klacht in bij de Dierenbescherming over het asiel, die besluit om de waarheid te vertellen (kat = dood). Eigenaar nog kwader, gelooft het asiel niet. Dus die vriendin belt Diana of het verhaal klopt. Dus Diana informeert op het asiel en het verhaal klopte. Ze kreeg daarbij ook nog te horen dat de eigenaar enorme stennis had staan trappen.

Tsja, de moraal van dit verhaal? Slechts 1 op de 100 katten hebben wij de afgelopen 30 jaar dood aangetroffen in de opvang. 1%, dus. Als die bovengenoemde eigenaar even de moeite had genomen van één telefoontje van 5 minuten naar Amivedi, was alles opgelost geweest. En voor het geval dat u de eigenaar gelijk geeft, dat hij zo boos op het asiel was: het asiel had de bijzonder onprettige taak om een dier in te laten slapen, waarvan de eigenaar te laks was om het dier te zoeken. Die man heeft een erg slechte indruk op het asiel gemaakt (zachtjes uitgedrukt).

Nog een verhaal (we zijn nou toch aan het typen): Diana werkte een tijdje op een asiel, elke zaterdag. Komt er een vrouw d'r kat afstaan, die moest duidelijk met vakantie. 80 euro afstandsgeld. "Ja, zegt ze, maar die kat is niet van mij, die heb ik gevonden." Okee, wanneer dan? "Vier jaar geleden."  Geen zorgen, de asielmedewerkers zijn erin geslaagd om beleefd te blijven. Die 80 euro moest ze betalen.
 
Ander verhaal. We werden van de week gebeld door een bevriende stichting. Vrouw vindt kat, ergens in Den Haag, neemt 'm mee, kat bevalt vrijwel direct van 7 kittens. Nooit Amivedi gebeld of op een chip laten nakijken. 4 kittens geplaatst, 3 houdt ze er zelf. En nou wilde ze de moederpoes afgeven bij het asiel. Want die vecht met haar kater (ja, die beschermt haar kittens). En die vrouw woont één hoog, moederpoes wil naar buiten, gaat niet. We hebben haar veel succes gewenst want die gaat dus een problemen krijgen van hier tot gunter. Als die kat gechipt blijkt te zijn, daar komen ze achter op het asiel, dan gaan de poppetjes dansen.

Als het onze kat was geweest, hadden we aangifte tegen haar gedaan wegens ontvoering (van de poes), heling (van de kittens) en smartengeld geëist omdat we ons 2 maanden het apezuur hadden gezocht (overal briefjes opgehangen). Plus ze kan betalen aan het asiel voor het afstand doen van die kat, want met deze handelswijze gaat het asiel -begrijpelijkerwijs- niet akkoord: kittens zelf plaatsen (ga er maar vanuit dat ze ze verpatst heeft voor 80 euro per stuk) en dan de rotzooi (ongesteriliseerde moederpoes) dumpen op het asiel. Wij zijn benieuwd hoe het afloopt en houden u op de hoogte. En misschien is er een lezer onder u, die nu naar z'n gevonden kat kijkt en denkt: "Shit......"

Weer iets geleerd, moet u maar denken!

Vriendelijke groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 17 mei 2014

SLECHTS ÉÉN NIEUWTJE VOOR DEZE WEEK:

Vanaf NU gaat de 50% actie Mei 2014 van www.samenwerkende-dierenclubs.nl weer van start! En ook wij mogen daaraan weer mee doen, zodat we op een leuke manier en met uw hulp donaties kunnen werven voor voer en dierenarts.

U kent het principe: elke euro die u de komende 3 weken doneert, wordt met 50% verhoogd door een anonieme sponsor. Dus 20 euro wordt 30 euro, 100 euro wordt 150 euro en ga zo maar door.

We krijgen net een bericht over de poes met kittens op een Tsjechische kampeerplaats: de poes bleek thuis te horen bij een Tsjechisch restaurant. De Nederlandse familie heeft ze nog op het hart gedrukt om goed voor de katten te zorgen en de poes te steriliseren maar daarna moesten ze terug naar Nederland.

Iedereen alvast bedankt en een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zondag, 11 mei 2014

Bij het kijken op de sites van de andere deelnemers van www.samenwerkende-dierenclubs.nl kwamen we Gambi nog tegen van www.doggymix.com en ze zoeken er nog steeds een goed tehuis voor.

Zo aangetroffen en meegenomen (inclusief longontsteking) en nu prima opgeknapt, op zoek naar een begripvol baasje, die voor Gambi door het vuur gaat. Gaaf bekkie (effe op z'n Haags getypt).

Zaterdag, 10 mei 2014

PINDA'S, PINDA'S, PINDA'S!

Ja, beste donateurs en andere vrienden, we kregen weer een telefoontje dat we gratis voer mochten halen, dus we stapten in Diana d'r Corsaatje en kregen vervolgens de schrik van ons leven! Want er zaten 70 zakken pinda's bij van 1 kilo.  Dus we keken elkaar stomverbaasd aan (wat moeten we daar nou weer mee???), daarna met gezwinde spoed het vogelasiel opgebeld en die wilden het graag hebben. Als wintervoer. Let op! Want het blijkt dat als er jonge vogeltjes zijn, dat je die pinda's niet mag voeren. De jonge vogeltjes moeten makkelijk verteerbare wormen hebben en door die niet te verteren keiharde pinda's (die als één grote brok door de moeder-vogel in het jonkie z'n snaveltje gestopt wordt) gaan kleine vogeltjes dood. Het vogelasiel wilde de pinda's graag hebben als wintervoer, dus die slaan het gewoon ergens op totdat de winter aanbreekt.

Toen die pinda's eenmaal eruit gegooid waren, kwam de rest naar boven:

Allemaal voer voor grote honden, pups en middelgrote honden (en nog wat kattenvoer). Dus alles afgegeven bij een speciale chauffeur die het meenam naar Vagabond-Pets en Stichting Idemo, die het de volgende dag direct mee nam op een transport naar Bosnië. We kregen ook nog 69 pipetten anti-vlo en anti-teek, dus die kregen ook een enkele reis naar Bosnië. Vreugde alom bij Idemo. (En bij ons, want wij moesten er dringend van af.)

Verder moest Pluisje nog naar de dierenarts om onder narcose geschoren te worden. U kent zijn verhaal: 1,5 jaar ergens in Brabant gezworven totdat onze vriendinnen hem binnen lokten en bij ons afgaven. Vorig jaar werden bijna al z'n tanden en kiezen getrokken (bbrrrrrr, te bedenken dat dat beestje zonder onze vriendinnen nog steeds schaarloos buiten had gelopen met al die pijn in z'n bekkie!) maar ook bij deze laatste narcose wist men nog 2 kiezen te verwijderen.

Er kwam nog een stichting in oprichting langs die enige belastingtechnische vragen had. Dus Pika heeft ze het verschil uitgelegd tussen de linker en rechter rol WC-papier (Bij de linker betaalt de belasting 38% mee, bij de rechter betaal je alles uit je eigen zak).

Verder hebben we nog een algemene tip om je kat zo gezond mogelijk te houden: boter. Ja, dat spul dat je op je brood smeert. Goed voor de vacht en de darmen. Als je 1 kat hebt, kun je voldoen met 1 theelepeltje per dag. Bij ons staan de bakken boter gewoon door de opvang heen.

Sinds Wiesje dood is, klimt 20-jarige Mieke opeens elke dag op het bed. Blijkbaar had ze al langer een oogje op dat plekje en zijn er nu geen obstakels (in de vorm van Wiesje) meer die haar tegenhouden.

Verder hebben we nog wat zakjes kattengrit en blikjes kattenvoer ingeslagen...

Daarna moest het nog naar binnen in de opvang (alle buren kijken...)

Maar ook dat lukte prima met de hulp van vele behulpzame handen! 

We hopen met dit uitgebreide dagboek onze magere verhalen van de afgelopen week een beetje goed gemaakt te hebben. Er liep nog een lapjespoes bij onze zwerfkatten. Die is daar inmiddels weggevangen en ingeleverd op het asiel (zwanger en wel). Scheelt een hoop dierenleed, je moet er toch niet aan denken dat het buiten een nest jonkies krijgt.

En verder.... (verrassing): vanaf volgende week zaterdag gaat de 50% actie weer van start van www.samenwerkende-dierenclubs.nl Dankzij onze connecties (even opscheppen) krijgen de Haagse stichtingen er 50% bovenop van Fonds 1818 (www.fonds1818.nl). Een rondje langs de deelnemende stichtingen leverde ons voornamelijk de uitroepen op dat "we er enorme zin in hebben!". En wij ook, want het is voor ons weer een kans om geld op te halen voor dierenvoer en dierenartsnota's. Petje áf trouwens voor alle deelnemende stichtingen en hun vrijwilligers, want als je ziet hoeveel wij bereiken (met uw hulp!) door leuk samen te werken, dan word je er wel eens stil van. Dus: stichtingen CHAPEAU en donateurs ook!

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 3 mei 2014

Beste donateurs,

We kregen nog een telefoontje van een bevriende stichting-in-oprichting. Ze hadden een mailtje gekregen van een Nederlands stel op een Tsjechische camping en er liep een poes met opgezette tepels rond: die had duidelijk ergens jongen. Wat te doen? Tsja, er waren meerdere mogelijkheden: ze zaten vlakbij de Duitse grens, dus (illegaal) inladen en meenemen. Worden ze aangehouden in Duitsland, dan gaan ze naar een Duits asiel (dat zit wel goed). Van Tsjechische asiels wisten wij niets en van enkele bevriende stichtingen (actief in het oostblok) werden we ook niet veel wijzer. Eventueel konden ze nog kattenvoer kopen en bij de betreffende winkel vragen of er een dierenopvang was. In Nederland valt wel opvang te regelen. Het vervelende is dat ze dit weekeind al terug komen naar Nederland en dat de poes een rabbiës-enting zou moeten hebben, 3 weken geleden. Dat kan niet meer, dus vandaar de gedachte om ze dan maar illegaal in te laden. We merken wel wat ermee gaat gebeuren.

Verder liep er nog een ons onbekende, duidelijk niet-gecastreerde kater bij onze zwerfkatten. Na een tijdje soebatten en lokken met eten konden we hem zo pakken. Hij zit al op het asiel, waar z'n eigenaar hem kan zoeken.

Weinig vrijwilligers door de griep, dus een kort dagboek, maar u houdt het tegoed.

Fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren