U bent hier : Mei 2013

Mei 2013

Vrijdag, 31 mei 2013

Beste mensen,

NOG EEN HELE WEEK TE GAAN!!

Eerste tussenstanden vrijdag 31 mei: La Vida 510 / Zwerfkattenhulp 1850 euro / Dierenplaatsing 2100 euro / Remi Moldova 439,15 / Doggymix 427 / Vagabond-pets 365 / Friends of Animals 960,65 / Zwerfkatten IJmuiden 600 (Totaal 7.251,80 euro)

Zaterdag, 25 mei 2013

Beste donateurs en vrienden,

Even de eerste tussenstanden van de 50% Aktie, die vorige week van start ging:

Eerste tussenstanden woensdag 29 mei: La Vida 510 / Zwerfkattenhulp 1800 euro / Dierenplaatsing 2025 euro / Remi Moldova 439,15 / Doggymix 370 / Vagabond-pets 365 / Friends of Animals 960,65 / Zwerfkatten IJmuiden 600 (Totaal 6.509,80 euro)

Zoals telkens moeten onze donateurs even een beginnetje maken maar nu merken de stichtingen dat er elke dag (leuke) donaties binnen komen op de bankrekeningen. Nog twee volle weken te gaan, dus we gaan fluitend verder met ons werk.

En dan, de dieren, hetgeen uw doel is om ons te helpen:

Een DVD met kanaries levert weer heel veel plezier op...

Sol, die een jaar geleden in een Pools asiel was binnengebracht omdat hij in een Poolse dierentuin rondliep (en het geluk had dat hij niet bij de beren of tijgers rondwandelde...), zit op één van onze opvangadressen te genieten omdat www.vagabond-pets.com hem meenam voor ons. Geen zorgen, er komen ook weer enkele oude katten uit Nederlandse asiels naar ons toe.

We mochten nog bij echte dierenliefhebbers een auto vol met honden- en kattenvoer ophalen (onze vrijwilligster  kon nog nét erbij in haar autootje, namelijk op de bestuurdersstoel).

Dankzij Dierenlot mochten we alvast enkele nieuwe krabpalen ophalen. Nou nog slechts ze opbouwen en de oude afbreken...

Beste iedereen, het moet ons van het hart: wat zijn de kleine stichtingen van Samenwerkende Dierenclubs telkens toch weer blij met alle fijne reacties van onze donateurs! De wetenschap dat u ons niet in de steek laat maar ons helpt de dieren te helpen, we zijn er altijd en opnieuw stil van. De liefde die u laat blijken voor de dieren in onze opvangen, zowel in Nederland als Polen, Spanje, Moldavië, Italië... HARTVERWARMEND!

Iedereen een heel fijn weekeind toegewenst en tot volgende week,

Diana Spaans en alle vrijwilligers.

Vrijdag, 17 mei 2013

Beste donateurs,

Vanaf NU gaat de 8e (!) 50% Aktie van start en u kent de regels: tot en met 10 juni 2013 (dus drie weken lang) wordt elke euro die u doneert aan onze stichting of aan een andere stichting van www.samenwerkende-dierenclubs.nl  met 50% verhoogd door een anonieme sponsor. Dus 5 euro wordt 7,50; doneert u 25 euro, dan krijgen we uiteindelijk 37,50 op onze bankrekening en 100 euro eindigt zelfs als 150 euro!

Eerste tussenstanden zaterdag 25 mei: La Vida 190 / Zwerfkattenhulp 1150 euro / Dierenplaatsing 975 euro / Remi Moldova 110 / Doggymix 150 / Vagabond-pets 100 / Friends of Animals 352,85 / Zwerfkatten IJmuiden 250 (Totaal 3.250,85 euro)


Met dit geld gaan we weer diverse projecten sponsoren, die wij noemen op onze site(s). Uw donaties worden op een verantwoorde manier uitgegeven en soms is het om voer te kopen voor een heleboel dieren omdat de voorraadkamer leeg is, soms wordt er een compleet asiel gebouwd met uw donaties en een andere keer laten we er een heleboel dieren van castreren, zodat er geen ongewenste nesten kittens en pups geboren worden, hetgeen enorm veel dierenleed scheelt.

Alle stichtingen beschikken over een ANBI-status, dus u kunt uw donatie volgend jaar opgeven bij uw belastingaangifte.

Helpt u ons weer mee? Maakt u ons, onze dieren en onze vrijwilligers blij? We gaan weer tussenstanden vermelden op onze sites en of het nou in Spanje is, Polen of in Moldavië: alle vrijwilligers weten dat ze moeten letten op die tussenstanden en elke keer levert het blijdschap en verbazing op dat hun onbekende mensen uit Nederland zo veel moeite doen en zo aardig zijn voor hun asieldieren. U gaat heel veel mensen en dieren blij maken, dat kunnen we u verzekeren!

Iedereen alvast ENORM bedankt en met name Fonds 1818 van www.fonds1818.nl want zij zorgen ervoor dat de Haagse stichtingen alle donaties met zelfs 100% (!) verhoogd krijgen. Dus... 100 euro wordt 200 euro.

Vriendelijke groeten,

Diana Spaans en alle vrijwilligers.

Zondag, 12 mei 2013

Beste mensen,

We hebben een rustige week achter de rug. Alle dieren zijn in orde en gisteren zijn we afgereisd naar Brabant om mee te maken dat er een transport van 5 kansloze Poolse hondjes bij www.vagabond-pets.com arriveerde. Voor (leuke) foto's verwijzen we u graag naar hun website.

Vanaf komende zaterdag 18 mei gaat de 50% Aktie Mei 2013 weer van start via www.samenwerkende-dierenclubs.nl en dan willen alle deelnemende kleine stichtingen die hierop vermeld staan, uw hulp weer vragen om onze bankrekeningen gezond te houden. U weet: we willen op een goede financiële basis dieren blijven redden, want er zit altijd een kostenplaatje aan onze werkzaamheden en dankzij uw hulp kunnen we dat succesvol blijven doen. Of het nou is door een paar extra zakken voer te kopen of door een operatie voor een noodlijdend dier te betalen. Tot op heden hebben we alles prima kunnen doen, mede door uw steun. Iedereen nog bedankt daarvoor, want dankzij u worden er enorm veel dieren geholpen en dit heeft ook een (positief) effect op hun verzorgers.

Een heel fijne zondag toegewenst en graag tot volgende week,

Diana Spaans.

Maandag, 6 mei 2013

Beste mensen,

Bij het afscheid van Koningin Beatrix werd het lied gezongen "Time to say goodbye", dat is ook op You Tube te vinden, gezonden door Aandrea Bocelli en Sarah Brightman (lyrics). Bijzonder mooi lied.

Groet,

Diana Spaans.

Zaterdag, 4 mei 2013

Beste mensen,

Even een kort dagboek, deze week. De gruwelen van de holocaust worden weer herhaald op onder andere National Geograpic en je wordt er (weer) eng van als je ziet, wat mensen elkaar aan deden.

Het was voor onze opvang en vrijwilligers een verdrietige week want we  moesten afscheid nemen van Sjimmie.

Hier ligt hij in de vensterbank van de badkamer op een oude handdoek, lekker in het warme zonnetje. Veel meegemaakt, die oude zwerfkater: met z'n buik in een valklem gelopen, drie maanden rondgelopen met die open wond voordat onze SOK-vriendinnen Aurora en Mabel hem met een vangkooi wisten te vangen. De kogeltjes zaten in zijn koppie. Omdat SOK ging stoppen, kwam hij bij ons wonen, enkele jaren geleden. Hij kreeg een attaque, zodat hij soms een scheve kop had en bleef angst houden voor mensen, ondanks dat we hem met rust lieten en het beste met hem voor hadden. Maar ja, vertel dat maar een aan zo'n zwaar mishandeld dier. Het houdt ons allemaal op de been dat hij het goed gehad heeft en allemaal, ook Mabel en Aurora, moesten we even een traantje wegpinken om deze kat.

De tweede en derde van wie we afscheid moesten nemen, waren wilde ex-boerderijkat Carmen (een derde attaque werd haar fataal) en ook Vosje had het aan haar nieren, dus ze is niet meer bij ons. Vosje kwam met een Pers bij een verzamelaar vandaan. 30 honden en katten in een driekamerflat. "Krantzindelijke" hondjes, wat betekent dat ze 1x per 10 minuten werden uitgelaten en de rest van de dag op kranten poepten en plasten.  Alle dieren stonden stijf van de sigarettenrook en een donker-kleurige chihuahua (met ingegroeide nagels en blind, zonder dat de eigenaresse of de verzorgers het in de gaten hadden) bleek LICHT-gekleurd te zijn... Toen de betreffende mevrouw was overleden, liepen er zelfs nog twee kittens rond in het huis. Toen wij ervan hoorden, was het grootste deel al met nauwelijks vóórcontrole uitgedeeld, links en rechts. Joost mag weten, waar die dieren zijn geëindigd. De twee schuwste katten namen wij mee. Het bleken al oude dieren te zijn, waar zelfs op hoge leeftijd nog mee gefokt was.

De asiels puilen uit, mensen. We zijn nu al bang voor de komende zomer met al die broodfokkers op internet die even een paar tientjes willen verdienen door een paar nesten kittens en pups de wereld op te schoppen. Vroeger (toen de gulden er nog was) betaalden wij 60 gulden voor een sterilisatie (80 gulden was duur). Tegenwoordig betaal je 140 euro. De mensen hebben het geld er niet voor en het dierenleed neemt er enorm door toe, zien we links en rechts. Veel mensen nemen geen nieuw dier meer als hun oude hondje of katje is overleden. Misschien wel een goed iets, want dan blijven de broodfokkers met hun dieren zitten en gaan ze hopelijk minder fokken.

Een beetje een somber dagboek, dit keer, onze excuses. Even een tip: mocht u zin hebben om te gaan sporten en dan eens iets anders: enkele van onze vrijwilligers zitten op Krav Maga. Dat is verdedigingssport, waarbij je leert weg te lopen maar als dat echt niet lukt, wordt je geleerd de nodige klappen en trappen uit te delen. In Den Haag kan je terecht bij Mario Lier van www.macafici.nl en voor 10 euro per week kunnen kinderen (denk aan gepest worden op school), volwassen (denk aan gepest worden op het werk) en senioren hier terecht om hun zelfvertrouwen op te krikken en zichzelf te leren verdedigen.

Fijn weekeind en oh, vanaf 19 mei krijgt u weer een leuke aktie voor uw kiezen.

Vriendelijke groet,

Diana Spaans en alle vrijwilligers.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren