U bent hier : Maart 2021

Maart 2021

Zaterdag, 20 maart 2021

We hebben nog een tip voor eigenaren van valkparkieten, die zich kaal plukken. We hebben er eentje gekregen van een fokker, die zichzelf kaal plukte. Woedend krijsend zat hij (ook) in onze volière, terwijl ze zichzelf zat te happen. Opeens belde één van onze dierenartsen met het advies om voer te geven zonder zonnebloem pitten. We moeten toegeven: Nog nooit van gehoord. We hebben wel eens een zak zien liggen met de tekst "z.z. zonnebloem pitten", maar we hebben al 40 jaar valkparkieten en gingen het meteen proberen. Oude voer opgestuurd naar een vogel-dierentuintje dat financieel in nood zat. En vandaag beseffen we opeens: Verrek. Ze pikt zichzelf niet meer. Ja, okee, nog steeds kaal, maar als je lange tijd jezelf kaal zit te plukken, is dat begrijpelijk. Dat lichaampje moet weer normaal nodig. Ze zit ook opeens te knuffelen met de andere valkparkieten. Toch nog goed nieuws, deze week.

Zaterdag, 13 maart 2021

We zitten nog steeds met een beperkte bezetting om de opvang schoon te maken vanwege de corona. Dus wederom een kort dagboek. De dieren doen het prima en zo lang zij (en de vrijwilligers) gezond blijven, zijn wij gelukkig. Onze zwerfkatten doen het ook nog steeds goed. Stay safe!

Zaterdag, 6 maart 2021

Even drie dingen voor onze donateurs en andere sponsors. In Duitsland is een jonge zeearend in twee stukken gehakt door een elektrische windmolen. We zullen u de foto besparen, maar hij had een gps en die bewoog opeens niet meer. De instantie die hem volgde, kon wel zien dat hij zich precies bij een elektrische windmolen bevond. Toen men ging kijken, lag hij daar op de grond. Doormidden gehakt.

Okee, deze gekapte bomen. Dit is afgelopen week gebeurd bij de Oude Maas. Maar het broedseizoen moet nog beginnen. Dus waar moeten de vogels broeden????

Verder iets wat we wel vaker ervaren. Eén van onze vrijwilligers loopt ook wel eens rond in een ander asiel en een maand geleden kwam daar, via de dierenambulance, een oude kat binnen. Niet gechipt, zwart van kleur, niet aangetroffen op www.amivedi.nl Kat was doodziek ergens gevonden. De ingeschakelde dierenarts moest uiteindelijk het dringende advies geven om de kat in te laten slapen. Nierfalen. Dus de nota was voor het asiel. Want de eigenaar was nergens te bekennen. Tot een maand later.... Opeens staat de eigenaar, op hoge poten, vòòr het asielhek. Waar zijn kat was?!?! Door een toeval had hij vernomen dat zijn kat door de dierenambulance was opgehaald, een paar honderd meter verderop. Hij dacht zelf dat de kat "onder een struik was gekropen om rustig te sterven". Klopt. Maar wel 500 meter verderop bij de buren, die de dierenambulance inschakelden. Enorme verontwaardiging, natuurlijk, dat de kat was ingeslapen zonder dat de eigenaar erbij was geweest. Want hij had 18 jaar zo goed voor de kat gezorgd. Maat het asiel zat met een fikse nota, dus dat werd ook te berde gebracht. Tja, toen was het hek he-le-maal van de dam, want het asiel had alles fout gedaan en hij, de eigenaar, natuurlijk, niet. Slaande ruzie geworden.

Moraal van dit verhaal? Uw kat kan inderdaad uit zichzelf doodgaan onder een struik. Maar het hoeft niet perse. Dus: altijd je huisdier laten chippen en bij vermissing opgeven op www.amivedi.nl Gelukkig hebben deze asielmedewerkers op professionele wijze de kat opgevangen en gezorgd dat hij niet leed. Ze verdienden een pluim!

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren