U bent hier : Maart 2018

Maart 2018

31 maart 2018

Beste leuke dierenvrienden van onze stichting,

Nou, de laatste dag van deze maand, we schieten weer door het jaar heen.

U had nog de foto's tegoed van mevrouw Smokie, onze oude vriendin bij wie we op bezoek gingen.

Haar bazinnetje is onlangs overleden maar haas baasje doet het nog prima (98 jaar!) en tsja, je kan wel zeggen dat Smokie voor hem een reden is om de honderd jaar te gaan halen. We namen Smokie ooit mee bij mensen die uit huis werden gezet. Ze woont nu al heel wat jaartjes op dit nieuwe adres en de liefde en waardering die ze van deze familie krijgt, blijven heerlijk om te zien.

Het kattenkruid begint weer de kop op te steken, dus met het zonnetje erbij was dit voor Jodie alle redenen om de tuin eens goed te onderzoeken.

Nog meer zonaanbidders, zwarte Roecka (schuw) en Wiki (allemansvriendje).

Mister smeerde 'm telkens als we hem probeerden te pakken voor zijn jaarlijkse enting, maar uiteindelijk moest ook hij eraan geloven. Hier heeft een blik van: "Jou vertrouw ik niet meer, broer!" Maar meestal vergeet hij vlug.

De vrijwilligers kregen nog een kleinigheidje in verband met Pasen, betaald door Diana uit d'r eigen portemonnee.

En ergens in mei 2018 gaat er nog een veiling plaatsvinden voor de dieren van een andere stichting. We hebben al wat items bij elkaar gesprokkeld voor de verkoop.

Fijne Pasen allemaal!

Stephanie van der Toorn en Diana Spaans.

Zaterdag, 24 maart 2018

Beste dierenvrienden met het hart op de juiste plaats,

Daar zijn we weer. We gaan vanmiddag nog even op bezoek bij een katje, Smokie, dat we ooit meenamen bij mensen die na vele jaren uit huis gezet werden wegens overlast in de wijk. Het katje konden we meenemen en veilig plaatsen bij lieve mensen en we gaan even koffie bij de nieuwe eigenaren drinken. Foto's krijgt u volgende week.

Tot ons verdriet moesten we afscheid nemen van Luna, die de mooie leeftijd van zeventien jaar heeft bereikt. Haar zus Astra had ons vorig jaar al verlaten maar Luna zocht gelukkig contact  met de andere katten, zodat ze niet vereenzaamde. De afgelopen dagen merkten we echter dat ze zich terug trok en onze dierenarts bevestigde dat het goed geweest was voor Luna op deze aarde. Twee oude katten, meegenomen uit een vol Nederlands asiel en toch nog een paar fijne jaren gehad. U weet: dat is de doelstelling van onze stichting, oude dieren helpen.

 

Mister moet zijn jaarlijkse enting hebben en ja, hij ligt hier lekker ontspannen.

Maar dit is zijn blik van: "Wat loopt hij met die vervoersmandjes te sjouwen...???" We kregen hem niet te pakken maar er moeten er nog meer ingeënt worden, dus zijn tijd komt nog wel.

We kregen nog allemaal speciaal voer voor honden en katten, dus dat leverde een paar blije vrijwilligers en dieren op!

Fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 17 maart 2018

Beste vrienden van onze stichting,

De griep is hier inmiddels ook achter de rug bij alle vrijwilligers,gelukkig. Dus de zwerfkatten en de dieren in de opvang kunnen weer door de voltallige groep vrijwilligers worden verzorgd.

Vanwege de koude (de kachel staat hier altijd gewoon lekker aan) deden enkele bewoners alsof ze hier een erg slecht leven leiden en het koud hebben, maar daar trappen we niet in.

Sterker nog, vele nieuwe vriendschappen werden gecreëerd op deze manier.

Sumi is weer (chronisch) ziek geworden en we gaan even overleggen met onze dierenarts, hoe we dit aan moeten pakken in de toekomst. Het grappige is wel dat Sumi met aardig wat katten op de vuist ging in het begin en nu tegen iedereen aan kruipt omdat ze zich niet zo lekker voelt. En dan blijkt ze toch wel waardering voor haar mede-huisgenoten te kunnen opbrengen.

Er moeten weer enkele bewoners naar de dierenarts voor hun jaarlijkse check up en enting, dus we gaan het druk krijgen.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 10 maart 2018

Beste vrienden van onze stichting,

Wel, het personeelsbestand begint langzamerhand weer voltallig te worden, nu iedereen zo'n beetje uit de ziekenboeg begint te krabbelen!

Eén van onze meest gezonde vrijwilligers kocht nog twee mooie mandjes bij de kringloop-winkel; thuis gekomen bleken ze een beetje vreemd te ruiken, dus de tuin in gegooid om uiteindelijk te wassen. Onze bewoners zijn echter Die Hards en laten zich door niets tegen houden...

De wasmachine begaf het nog, dus contact opgenomen met een nieuw fonds, Het Ali van der Zwan Fonds, om te vragen of we misschien een beroep op hun konden doen? En jawel: binnen 24 uur mochten we twee grote kerels wijzen, waar ze de nieuwe Whirlpool mochten installeren en aansluiten, dank, dus, dank aan het Ali van der Zwan Fonds!

Iedereen een prettig weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 3 maart 2018

Beste vrienden van onze stichting,

Het leek hier wel een bowlingbaan, de afgelopen twee weken; de een na de ander werd omgekegeld door de griep! Het goede nieuws is dat toen de laatsten en sterksten ten onder gingen, dat de eersten al opkrabbelden. Dat was ons geluk want op die manier konden de (zwerf)dieren gewoon verzorgd blijven worden.

Enkele buren gingen op wintersport, dus we kregen weer wat huissleutels toegeschoven om de kat(ten) te doen.

En verder...

Mochten we nog voer halen voordat iedereen ziek werd.

De katten hadden het ook zwaar met de kou maar gelukkig waren ze geestelijk en lichamelijk zó sterk dat we ons geen zorgen over hen hoefden te maken... (Tatiana en Sol).

En ook:

Ciara en Kiwi, alsmede:

Mister en (alweer allemansvriendinnetje) Tatiana.

We gaan even aan de slag om de opvang eens goed schoon te maken. Iedereen prettig weekeind, vergeet niet uw belastingaangifte in te vullen en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

 

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren