U bent hier : Maart 2017

Maart 2017

Zaterdag, 25 maart 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We hebben weer aardig wat te melden. Zo wil het voltallige bestuur graag haar excuses aanbieden aan de vrijwilligers omdat we tijdens een verhitte vergadering jullie Paashazen hebben opgegeten.

We beloven met ons erewoord dat we deze week nog nieuwe voor jullie gaan halen en dat we die NIET zullen opeten. We betalen ze uit onze eigen portemonnee, geen zorgen.

Verder kregen we vorige week een telefoontje voor gratis voer maar tot ons genoegen kregen we enkele dagen later een tweede telefoontje! Dus Raymond en Petra opgebeld van Stichting Animal Care Proiects (hier naar toe komen met die grote bestelbus van jullie!) en weer een stoot voer opgehaald. Friends of Animals, Stichting Idemo, de voedselbank en IJmuiden blij gemaakt. Was een prima week!

We gingen nog koffie drinken bij onze sponsors Rob en Paul R. en we namen onze camera mee vanwege de inhoud van hun vijver: ontzettend gaaf om al die kikkerdril en die kikkers (bovenop elkaar) te zien.

Stichting Animal Care Projects heeft inmiddels een definitieve datum gekregen, waarop het Bosasiel in Turkije gesloten wordt. Dus het is nu dringend dat ze zoeken naar tijdelijke en definitieve adressen voor hun honden. Alle informatie via de site en hun facebook pagina.

De Spanjaarden die we erbij hebben, doen het prima. Zelfs Hé Mister (zwerver uit Brabant) speelt met die jonge meiden en bloeit helemaal op.

Halfblinde Emily spurt door het huis, samen met andere halfblinde Eboli. Tatiana herkent Eboli want die komen allebei uit hetzelfde huishouden (een stel Spanjaarden met enorm goede bedoelingen maar zonder geld, zodat er opeens in dat huis 50 niet-geholpen en zieke katten rondliepen, voordat Marjan Medema , te volgen op facebook, ingreep).  Emily zat sowieso al op de hoogste krabpalen vanaf het begin dat ze binnen was.

Verder zagen we nog een foldertje van een Hondendagopvang in de buurt van Berkel en Rodenrijs. We bevelen ze niet aan want we kennen ze verder niet. U zult het zelf moeten ontdekken of ze goed zijn maar ze heten www.storumloop.nl en het is 3.000 m2 groot. Vandaar dat we het hier wel willen vermelden.

Iedereen zonnig weekeind toegewenst en tot de volgende maand,

Leon Schröder.

Zaterdag, 18 maart 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Onze vrienden van Stichting Animal Care Projects vragen nog steeds om gastgezinnen en donaties voor de honden uit het Turkse Bosasiel dat op korte termijn gaat sluiten en die ze hier naar toe willen halen.

Verder ging het laatste zwerfkatje niet goed samen met de andere katten in de opvang, dus we moesten haar terug brengen. Tot onze blijdschap kregen we 2 weken later echter bericht dat ze geplaatst was bij de moeder van een medewerkster, waar ze het rijk alleen heeft. Zij blij, wij blij.

Omdat we merken dat de nood nog steeds hoog is en mensen maar blijven doorfokken met katten (en honden, konijnen en vogels) ondanks het enorme overschot aan met name katten in de asiels, hebben we een buitenlandse opvang benaderd en mochten we inmiddels 2 nieuwe katten ophalen, die na een lange rit in Nederland arriveerden.

We gaven nog benches, handdoeken en voer mee om op te slaan in de bestelbus voor als men zou terug rijden.

De 2 nieuwelingen zijn Eboli (blind aan één oog) en Emily (men dacht 90% blind maar als je haar door de opvang, zó de tuin in ziet spurten, ga je eerder uit van 75% blind. Ze botst in ieder geval nergens tegenaan). Eboli moest even wennen maar lag na 2 weken toch bij de andere katten en Emily ging meteen goed: die wil alleen maar lol maken, dat is wel duidelijk.

Hedenochtend mochten we weer gratis voer halen bij één van onze sponsors; de foto's volgen nog.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 11 maart 2017

Beste dieren-vrienden van onze stichting,

Onze vrienden van stichting Animal Care Projects hebben inmiddels alle honden in het Turkse Bosasiel als SPOED aangemerkt want ze gaan daar echt op korte termijn dat asiel dicht gooien en dan móeten alle dieren daar weg. Dus wilt u gastgezin zijn of definitief een Turkse hond een goed tehuis bieden: kijk op Animal Care Projects op facebook of internet. BEDANKT!

Er belde nog een aardig donateur op dat we op haar kosten dierenvoer mochten gaan. Dus Diana in haar autootje gegooid en anderhalf uur later was ze weer terug. Bedankt, lieve mevrouw De V!

Toen  Diana thuis was, hoorde ze ergens vòòr haar huis een hond gillen, gillen! Dus op blote voeten naar buiten gerend en ze ziet nog net een man een hond van de weg oprapen, een huis binnen lopen en de deur gaat dicht. Meerdere mensen stonden verbaasd op de stoep te kijken, dus gevraagd wat er gebeurd was: klein hondje op de weg, auto rijdt er zó overheen, stopt niet (had ie dat ook gedaan als tie een kind had aangereden, vroegen we ons af), eigenaar pakt hondje op en gaat ermee het huis binnen. Dus iedereen stond elkaar aan te kijken, zo van: die eigenaar zal toch wel zo naar buiten spurten met die hond en in zijn auto duiken om naar de dierenarts te rijden? Niet, dus. De secondes tikten voorbij en Diana en nog een aardige voorbijganger stonden vòòr het huis, toen Diana uiteindelijk de deurbel indrukte.

Tegenwoordig kan je nog ruzie krijgen ook, dus je bent een stuk voorzichtiger. Een man deed open, dus Diana riep: "Is uw hond aangereden? Waar is die hond?!?!" De man stamelde iets  en het werd wel duidelijk dat hij er niet mee naar de dierenarts zou gaan. Dus Diana schreeuwen: "U gaat NU naar de dierenarts om de hoek met die hond! Is dat duidelijk????" Hij kon niets anders doen dan knikken. Diana schreeuwde nog: "Heeft u een auto? Die hond gaat dood aan inwendige bloedingen, dus u gaat NU!!!!!" Toen hij de hond ging halen, werd hem nog na geschreeuwd dat ie zijn portemonnee moest meenemen, terwijl Diana de dierenarts belde of ze open waren (het was lunchtijd), de assistente zei dat de deur open was en dat ze klaar waren om de hond te ontvangen. Vervolgens zei de man dat ie niet wist waar de dierenarts zat, dus dat werd hem even duidelijk uitgelegd.

Het was een klein hondje, formaat teckel, en hij heeft het niet gered. We vermoeden dat hij in de gang van het huis is doodgegaan, terwijl zijn  baasjes hem pas naar de dierenarts brachten nadat Diana had aangebeld. Het was een jonge hond die ze niet aangelijnd langs een drukke verkeersweg lieten lopen. Hij is spelenderwijs de weg opgeschoten en dat werd hem fataal.

 

We hebben een Spaans katje erbij gekregen, waarvan men dacht dat ze 90% blind was. Als je haar echter door de opvang ziet spurten, trap op, trap af, en hupppp de tuin in, dan weet je wel beter. We vermoeden dat ze iets van 30% kan zien en ze heeft de tijd van haar leven.

Iedereen een prettig weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 4 maart 2017

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

De week zit er weer op. Ten eerste zaten er hier een paar vrijwilligers op 1 maart jl. direct achter de PC om hun belastingaangifte over 2016 in orde te maken. Dan heb je dat tenminste ook achter de rug.

Verder kregen we nieuws van de zwerfkatten-dames uit die andere provincie dat de zwart-witte kat, die nog naar ons toe zou komen, plotsklaps overleden is.

Ziek op straat gevonden, knapte hij toch aardig op met een antibiotica kuurtje. Na een opleving stortte hij echter opeens in en hun dierenarts kreeg het niet voor elkaar om hem weer beter te krijgen en moet hem laten inslapen. Een verdrietig moment voor de 2 dames die zo veel hebben gedaan voor hem; de wetenschap rest hen dat hij in ieder geval niet koud en eenzaam onder een struik buiten is gestorven.

We hebben verder niet veel te melden. We zijn inmiddels weer begonnen enkele grote sponsors aan te schrijven want de show must go on. (Lees: de rekeningen moeten betaald worden). Maandag wordt er een grote partij kattengrit afgeleverd die we mochten aanschaffen van een aardige sponsor.

De buren zijn met vakantie, dus we mogen hun kat doen. Vanavond komen ze weer thuis (uit Tsjechië: goedkoop, nauwelijks files en leuke pretparken voor de kinderen, vertelden ze).

We zijn bezig een konijnen-opvang te helpen met het oprichten van een stichting en fondsenwerven. En we zijn in overleg met een vogelasiel om hen te helpen met fondsenwerven. Even afwachten of dat iets wordt. Van samenwerken word je alleen maar beter, hebben wij wel gemerkt in de 30 jaar dat we dit werk doen.

Stichting Animal Care Projects zoekt nog steeds tijdelijke en definitieve tehuizen voor de honden uit het Bosasiel in Turkije dat op korte termijn nu toch echt gaat sluiten. Alle informatie via hun site en facebookpagina.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren