U bent hier : Maart 2016

Maart 2016

Paas-zondag 2016

Beste dierenvrienden,

We kregen nog mails hoe het met de parkieten ging. Nou, prima. Moeders schopte het jong het nestblok uit, dus we hebben moeders naar onze volière gehaald. En het nestblok weg gegooid want moeders was weer broeds en er zijn al te veel ongewenste parkieten op de wereld. Pa zit nog samen met het jonkie, genaamd Piep, en zodra Piep zelf kan eten, komt hij/zij/het met pa naar onze volière toe. Tegen die tijd zijn moeders d'r hormonen wel uitgewoed en kunnen ze met z'n alleen in de volière leven.

En verder: we hadden gister een bijeenkomst in de opvang. Eén van de vrijwilligers had Kareltje op schoot (ruim 20 jaar) en opeens stond Kareltje op en begon keihard te miauwen en te kwijlen. Diana herkende de symptomen direct (ontlasting laten lopen, omvallen, grommen en blazen: een attaque!) We belden meteen het telefoonnummer van onze dierenarts om het spoednummer te horen maar tot ons geluk had onze dierenarts zélf dienst. We mochten direct komen maar onze ernstigste vermoedens werden bewaarheid: er was niets meer voor Kareltje te doen. Hij is ruim 15 jaar bij ons geweest en heeft, vele vele katten (en andere diersoorten) voorbij zien komen. Een ontzettend lief katje dat met iedereen bevriend was. Het was ook een enorm naar gezicht om te zien, vertelde onze dierenarts ons: een dier een attaque te zien krijgen en je kan er weinig aan doen. Dag, lieve, lieve Kareltje!

Groetjes,

Stephanie van der Toorn.

Pasen, 2016

Beste dierenvrienden,

We hebben nog een verzoek voor één van onze (jonge) vrijwilligers: Onze Job heeft de prachtige hobby postzegels verzamelen ontdekt. Wie heeft er nog wat voor hem liggen? Als u ze opstuurt naar de Westduinweg 97, 2583 ED DEN HAAG, dan zorgen wij dat ze in zijn bezit komen. Portokosten vergoeden we graag! Algemeen emailadres: dianaspaans@online.nl Alvast bedankt.

En dan nog de verhalen over onze bewoners:

Onze vrijwilligers konden na het schoonmaken op de grond zitten...

Ontbijt!

Poekie, jarenlang gezworven op een Tilburgs kerkhof en nog steeds heeft ze het hier prima naar haar zin.

Iedereen een fijne Pasen toegewenst! Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 19 maart 2016

Beste dierenvrienden,

We kregen nog een telefoontje of we 2 parkieten wilden hebben en het liefst zo vlug mogelijk, merkten we wel. Men had ze ook al gekregen maar had er geen zin meer in. Dus haalden we ze op en we kregen er... een jonkie van 3 weken bij. We hebben ze geprobeerd erbij te zetten in de volière maar het was te druk en de ouders gingen niet naar het jong in het nestblok toe. Dus het complete gezin ingepakt en bij onze kersverse voorzitter afgegeven die nog een grote parkietenkooi had staan. Vanochtend even gebeld en het jonkie leeft nog: er komt een  heleboel geschreeuw uit het nestblok en de ouders verdwenen regelmatig naar binnen. Toch nog goedgekomen, dus, maar een slechte start van het leven, als we eerlijk mogen zijn, voor dit kleintje en zijn ouders.

Pa en ma:

En het kleine grut:

En de valkparkieten die elke dag losvliegen:

Op de terugweg naar de opvang zagen we op een rotonde met veel aarde een meerkoet liggen, wel erg dicht naast de weg. Het maakte een rare indruk, dus even gestopt, vlakbij de meerkoet. Die bleef liggen achter onze auto, nog vreemder. Toen we hem oppakten zonder problemen, hij deed geen enkele poging om op te staan en weg te rennen, zagen we een bebloede poot die aan zijn lijfje bungelde. Zwaar aangereden en niet meer in staat om op zijn ene poot te staan. Het vogelasiel was 3 straten verderop, dus even afgegeven. Niets meer aan te doen, dat konden we wel zien maar een lijdensweg tot aan zijn dood langs de kant van de weg is hem in ieder geval bespaard gebleven.

We hadden nog een aquarel van Ingrid Zaalberg (woont tegenwoordig in Hongarije en schildert dieren-aqaurellen) tegoed, dus daar hebben we een trouwe donateur mee verblijd. Die was nogal verbaasd over een pakketje uit Hongarije, maar de inhoud viel niet tegen.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 12 maart 2016

Beste vrienden,

We krijgen een bericht toegezonden:

De chips van Back Home Asiels zijn blijkbaar in sommige gevallen niet goed overgezet (verdwenen), dus check of uw kat of hond nog steeds goed gechipt staat.

Uw chipnummer kunt u zoeken via www.chipnummer.nl

We kregen nog het verzoek van vrienden die gingen verhuizen, of hun kat tijdens de verhuizing veiligheidshalve bij ons mocht blijven. Dus wij die kat opgehaald. Afijn, die heeft de hele dag blazend achter de computer gezeten, tot z'n baasje hem 's avonds kwam halen en ze samen naar het nieuwe huis reden.

We hadden bij het opruimen van de schuur gemerkt dat er nogal veel ongebruikte kattentoiletten en (vervoers)manden stonden, dus alles bij elkaar gepakt en naar het verzamelpunt van Monique Muis (actief met hun stichting in Roemenië) opgestuurd. Pinkie nam afscheid....

We kochten  kochten alvast wat roosjes om de tuin van de opvang op te fleuren vanwege het mooie weer. Helaas, iemand heeft ze al vermoord. De getuigen van deze brute aanslag werden door ons binnen enkele uren aangetroffen. We vermoeden dat de dader die gluiperd van een Toetje is, maar ze ontkent alles.

Onze voorzitter is getrouwd met onze secretaris en dan schijnen ze belangenverstrengeling te hebben, dus eentje moest eruit. Claudia is dus nu vrijwilliger en nog steeds dierenliefhebster in hart en nieren, zoals wel blijkt uit onderstaande foto. Claudia en John hebben onder andere 2 oude boxers (plus nog wat spul in de opvang) en vanwege hun stramme ledematen mogen ze wel eens mee in de fietsaanhanger.

En oh, we hebben dus nu Ingrid Groen erbij als voorzitter. Zij verzorgde jarenlang met haar moeder de zwerfkatten bij de haven en haar huis is bijna een dierentuin, dus Ingrid: welkom bij de club!

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 5 maart 2016

Beste vrienden,

Net terug van de dierenarts om Poetieh in te laten slapen. Respectabele leeftijd van 21 jaar bereikt maar vocht in haar buik werd haar fataal.

Nog even contact gehad met Stichting Animal Care Projects die naar een hond lopen te zoeken in Amsterdam en omgeving; de facebook pagina is Waar Is Sharif? Ze krijgen op dit moment geen enkele melding dat Sharif ergens is gesignaleerd, dus Amsterdammers... houd uw ogen a.u.b. open.

De vrijwilligers komen vanmiddag schilderen, dat moet hier iets vaker gebeuren dan ergens anders.   Sommigen duiken meteen achter de computer om hun belastingaangifte in orde te maken.

Eén van de katten van Corrie Groen, die nu in onze opvang zitten. Gaat prima.

Niks fijner voor Sol dan op zijn grote rode vriend in slaap te vallen.

Gezellig allemaal bij elkaar.

We gaan nu even een kat ophalen bij een sponsor in Amsterdam. De sponsor gaat skiën en haar kat komt twee weken bij ons logeren. (Kat kwaad).

Groet,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren