U bent hier : Maart 2015

Maart 2015

Zondag, 29 maart 2015

Even een vlug kort dagboek want...

Stichting Zwerfkattenhulp houdt een 50% actie voor onze dierenvriendin Yvonne, die chronisch ziek is en die we graag willen helpen om een spaarpotje voor haar dierenartskosten op te bouwen. Yvonne staat ondanks haar ziekte al jaren paraat om dieren-stichtingen te helpen, dus nu gaan we iets voor haar terugdoen. Dus... Vanaf NU en tot en met zondag 11 april 2015 wordt elke euro die u doneert aan Stichting Zwerfkattenhulp met Giro NL43 INGB 00047.48.269 met 50% vermeerderd. Het uiteindelijke resultaat wordt direct aan Yvonne uitgekeerd, zodat ze zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over haar dierenartskosten. En oh, vermeld er even bij "spaarpotje Yvonne" of "dierenartskosten Yvonne".

Bedankt, iedereen! Zoals altijd weten we dat we op u kunnen rekenen.

Vriendelijke groet,

Diana Spaans.

Zaterdag, 28 maart 2015

Beste mensen,

Veel zieken in de ziekenboeg, helaas.  Ten eerste roken we plotseling een enorm zoete lucht om Mieke (20 jaar). Dus vlug naar onze dierenarts die een blaasontsteking op Mieke d'r oude dag constateerde. Daarmee bofte ze want wij dachten al aan suiker of nieren. Dus Mieke kreeg enkele injecties en pillen mee.

Paar dagen daarna mocht Pika mee. Nou is dat toch altijd al een zorgenkindje: altijd problemen met plassen en poepen (we noemen het beessie maar gewoon bij z'n naam). Ondanks dat ze diverse keren binnenstebuiten is gekeerd door diverse dierenartsen, konden we er nooit achter komen waarom ze zoveel last heeft van haar ingewanden. Dit keer voelde de dierenarts echter een vergrote schildklier, zodat ze meteen op de speciale pillen ging. Laten we hopen dat dit resultaat op gaat leveren.

Nina in het raam, genietend van de zon.

Poetieh doet het ook goed.

En nog wat bewoners van onze opvang gezellig bij elkaar.

Het boekje ligt bij de drukker, dat krijgt elke donateur en sponsor binnenkort weer in de brievenbus.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zondag, 22 maart 2015

Beste donateurs,

Even een kort dagboek zonder foto´s want... ten eerste hebben we net Dagmara en Luuk van Stichting 100% voor Dieren uitgezwaaid, die even op bezoek kwamen.

Verder hebben we gister in Noord-Holland een zwart katje opgehaald dat uit de auto was gezet bij een zwerfkatten-groep.  Omwonenden hadden het zien gebeuren en hadden vlug het katje binnen gehaald. Helaas niet het kenteken genoteerd. Katje moest even met spoed onder dak, dus wij boden onze hulp aan. Alleen merkten we pas toen we het katje gingen halen... dat het een jong katje was en dat mevrouw vermoedelijk krols was. Dat "vermoedelijk" kon vannacht om 1 uur worden veranderd in "duidelijk", toen mevrouw MIAAAUUUWWWWW krijsend naast ons oor besloot dat ze weer pret wilde.

Ze ligt inmiddels te slapen, doodmoe van alle hormonen die door haar lichaam spurten. En wij gaan haar voorbeeld even volgen, want 3 uur lang een krolse kat in het huis... Geen pretje! De dierenarts is al geïnformeerd dat we werk voor hem hebben en een goed adres is ook al geregeld.

Welterusten en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 14 maart 2015

Beste donateurs en andere vriendinnen,

We kregen hondenspeeltjes, fleece-dekens, kinderkleding en nog meer spullen binnen, dus die zijn al doorgestuurd via een speciale chauffeur naar JMVR. Zij gaan ervoor zorgen dat het weer naar privé opvangen in Roemenië en die contreien gaat.

Verder vragen mensen ons nogal eens of we "zeker wel ruzie hebben met de buren door al die dieren, hè??????" Nee, hoor, WIJ hebben geen ruzie met onze buren...

En we zijn druk bezig met van alles te verzamelen voor andere stichtingen, die transporten aan het regelen zijn: kinderkleding, dierenvoer, mandjes, fleece-dekens... Ach. het houdt ons van de straat...

Iedereen een fijn weekeind!

Diana Spaans.

Zaterdag, 7 maart 2015

Beste donateurs,

We reden even naar Amsterdam om de kat op te halen van een grote sponsor die met vakantie ging. De stichting een grote donatie, de sponsor fluitend met vakantie en... de desbetreffende kat boos in ons computer-kamertje. Tsja, het leven is hard.  

Op de heenweg stopten we even bij Tuincentrum Overvecht om alvast enkele plantjes te kopen voor de tuin. Er ging ook kattengras mee; succes verzekerd: kotsende katten, de parkieten nemen er een bad in en de cavia's vreten alles op, op wat centimeters na.

 

De opvang lijkt een beetje leeg door het inslapen van 3 katten in enkele weken tijd, maar dat is slechts schijn: er lopen er nog voldoende rond. We zitten nog op 2 buitenlanders te wachten maar dat duurt iets langer omdat ze een flinke reis moeten maken. Komt goed. We hebben een opvang laten weten dat we geïnteresseerd zijn in een kat die gegrepen is door enkele honden. Hij heeft verwondingen opgelopen aan zijn anus en het poepen en plassen gaat daardoor iets moeizamer. Hij moet daarbij een handje geholpen worden. Lastig om zo'n kat te plaatsen en na overleg met de vrijwilligers besloten we onze hulp en onze opvang aan te bieden. U hoort nog hoe het afloopt.

Tommie uit Turkije: hij en zijn zus Ciara kwamen met de KLM hier naar toe; was een fikse rit maar de moeite waard.

En verder: www.gozh.nl gaat in juni 2015 zwerfdieren steriliseren in Roemenië. Ze willen ook kinderkleding meenemen. Dus als u toevallig iets krijgt of iets heeft voor ze, grààg! Ze hebben een gratis container aangeboden gekregen; nou is het zaak om die gevuld te krijgen. We hebben al een vuilniszak opgestuurd via TNT en zijn al bezig met een verhuisdoos, want de hele buurt ziet ons briefje in het raam hangen, dat we kinderkleding nodig hebben.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren