U bent hier : Maart 2014

Maart 2014

Zaterdag, 29 maart 2014

Lieve beeldschermkijkertjes,

Het mooie weer zorgt ervoor dat alle dieren in de tuin gaan liggen, zodra het schoonmaken gebeurd is.

En geef ze eens ongelijk.

Pika d'r mandje was de wasmachine in gegaan, dus mevrouw had weer een schone omgeving om d'r nagels in te zetten.

We waren vorige week nog bij een vegetarische lunch bij een bevriende organisatie in Rotterdam, bij een Chinees vegetarisch restaurant. Deze stichting wilde een motor met zijspan voor een dierenliefhebster in Azië bij elkaar krijgen gedurende deze lunch en het is ze nog gelukt, ook! Dus CAPEAU, Hanno en Jolanda van www.dierennood.nl!

En verder: we kregen nog bericht van het bevriende dierenasiel dat de afgelopen tijd vijf tamme, op straat gegooide katten van ons overnam, dat  er al 4 zijn geplaatst. De vijfde moet een gebitsreiniging ondergaan, maar die komt ook goed. En we werden uitgenodigd om te komen kijken (privé-rondleiding) naar de nieuwe hokken, waar wij een financieel steentje aan kunnen bijdragen door de juiste sponsor hiervoor in te schakelen. Daar gaan we dus zéker naar toe.

Iedereen fijn en zonnig weekeind toegewenst,

Stephanie van der Toorn en Leon Schröder.

Zaterdag, 22 maart 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Eén ding is zeker: wij vervelen ons nooit! Hadden we twee weken geleden nog een ongecastreerde tamme cypers-witte kater aangetroffen bij onze zwerfkatten (hij is al door één van onze chauffeurs afgegeven bij het asiel), zien we dit keer een onbekende zwart-witte kat zitten. Nou herinnerden we ons opeens dat we ergens een vermissingsbriefje hadden zien hangen voor een dergelijke kat maar waar was dat ook alweer? Dus naar de winkelstraat gefietst, elke lantaarnpaal bekeken en ja, hoor, daar hing in de dierenwinkel z'n etalage een briefje en we herkenden de kat duidelijk. Dus het GSM-nummer gebeld, a.a. ingesproken. Vangkooi neergezet maar de kat liep er niet in. 's Avonds om 11 uur werd er gebeld maar toen lagen wij al te slapen. Volgende ochtend duidelijk uitgelegd waar de kat zat maar er wordt daar gebouwd, dus die mevrouw moest 's avonds terugkomen.

Wij kwamen om half 8 aanlopen, zien we allemaal luid schreeuwende mensen die die kat z'n naam roepen. Er stond nog een jongeman in een auto met draaiende motor, vlak voor waar de kat zich verstopt bleek te hebben, dus we hebben die meneer vriendelijk doch dringend verzocht door te rijden. Rijdt ie, nee, scheurt ie met piepende banden weg.  Het was te druk op deze manier en het regende nog ook. Men had de kat zien wegrennen en het was 'm. We konden slechts adviseren om een uur of 2 later terug te komen en dan zonder al die schreeuwende mensen en die jongeman in z'n auto.

Volgende ochtend om 9 uur een sms-je: bedankt, de kat is weer thuis. D:)

Huh??? De moeder van de eigenaresse belde later. De kat was gek op vleesstokjes, dus die had ze bij de supermarkt nog even gehaald. 's Avonds om 10 uur terug met die vleesstokjes en voor de bouwplaats flink met de plastic verpakking van de vleesstokjeslawaai maken. Kom die kat zowaar aanlopen, terwijl hij best wel schuw was, had ze verteld. Mevrouw kon hem aaien, gooide daarna een vleesstokje in de vervoersmand en hij liep er zó in. Zo. Gelukt.

Lea, het schuwe boerderijpoesje. Gek op kattenmelk. Ze spuugt alleen veel. Gezien haar leeftijd vermoeden we dat haar nieren slechter worden maar ze heeft nog steeds plezier in het leven.

Toetje had een kies van één centimeter die eruit moest. Wij zijn altijd blij als we een dier mogen ophalen na een operatie want dan is hun pijn voorbij. Toetje deed ook na de operatie net zo gek als altijd, al wisten we niet zeker of het dit keer misschien door de pijnstiller kwam, want mevrouw had enorm veel plezier in alles.

En Sol. Hoe die het ook voor elkaar krijgt, deze positie, geen idee.

Tip: vergeet u niet uw donaties op  te voeren bij uw belastingaangifte? U mag die van 2013 en 2012 dit keer samen opvoeren, als u 2012 nog niet had opgevoerd (omdat het bijvoorbeeld een te laag bedrag was)

Wij gaan nu naar een vegetarische lunch van www.dierennood.nl. Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week.

Stephanie van der Toorn.

 

 

Zaterdag, 15 maart 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Het was weer een drukke week, zoals altijd. Toetje en Pamela moesten naar de dierenarts, want alles moet weer worden ingeënt. Pamela d'r oren hadden woekeringen, zoals u nog wel weet. Maar na een operatie ging dat al beter en onze dierenarts liet ons afgelopen week weten dat de oren er nu zo goed uit zagen, dat hij geen tweede operatie noodzakelijk achtte. Goed nieuws, dus, want u zult begrijpen dat we met zo veel dieren aardig wat dierenartskosten hebben. Toetje wordt komende dinsdag ingeleverd want er gaat een kies getrokken worden. Die zal zich stukken beter voelen, als we haar gaan ophalen.

Poekie van Xenia doet het steeds beter. Door het mooie weer gaat ze nu uit zichzelf via het kattenluik de tuin  in.

Opa in een gemakkelijke stand. Hij staat nu op de pijnstillers vanwege mond-problemen maar onze dierenarts is tevreden over de voortgang. We merken ook aan hem dat ie zich beter voelt want hij sloopt regelmatig de krabpalen en ligt diep te slapen op andere momenten.

Als u uw belastingformulier invult, vergeet u uw donaties dan niet? En als u te weinig donaties heeft, mag u ook de donaties van vorig jaar erbij optellen, want het is toegestaan 2 jaren tegelijk in te leveren. Dus als u in 2012  laten we zeggen 250 euro aan donaties had en in 2013 bijvoorbeeld 350 euro, dan mag u bij deze aangifte 600 euro opschrijven.

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 8 maart 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

We hebben weer een drukke week achter de rug. Een bevriende stichting vroeg ons om chauffeur te spelen, dus reden we met een auto vol handdoeken en andere spullen naar een verzamelpunt. Nou lag het opgestapeld tot tegen het plafond van de auto en opeens zat er een politieauto vòor ons, dus we zijn maar iets rustiger gaan rijden.

Vervolgens mochten we wederom een auto gevuld met honden-diepvriesvoer ophalen (Lida van de Stichting voor Dieren zat al in de startblokken om het in haar grote diepvriezer te gooien) en er zat ook nog allemaal honden- en kattenvoer bij, dat deels via een chauffeur  naar Vagabond-Pets ging. Volgende keer gaat het naar Doggymix en Friends of Animals.

En opnieuw 2 vuilniszakken vol diepvriesvoer:

We kunnen u in ieder geval verzekeren dat onze (zwerf)katten weer voorlopig te eten hebben, want het huis ligt vol met zakken voer.

Onze Belgische vriendin Tanya Jansegers (te vinden op facebook en met  emailadres felisetcanis@outlook.com) zoekt een goed tehuis voor dit 3-jarige teefje, Cleo. Ging kapot in een dodingsstation in Boekarrest en is eruit gehaald.

Onze Teun, de Koning van de opvang. Pracht-kat, zowel qua uiterlijk als karakter.

Roecka (van een verzamelaar) en Nina, ouwetje uit België, twee van onze geheel zwarte katten (er lopen er nog 6).

We zijn nog met een nieuwe vrijwilliger koffie wezen drinken in Noordwijk. Zelf betaald, geen zorgen, maar soms moet je energie opdoen voor onze keiharde en drukke werkzaamheden.

En dan nog wat verliefde valkparkieten:

We spraken onze Brabantse vriendinnen nog. Aurora zag vòòr haar huis een rood-witte kater lopen, niet gecastreerd en hongerig, dus eten gegeven. De volgende dag zag ze hem weer maar nu was tie een stuk schuwer (huh?). Daarna kwam hij weer, even vrolijk als altijd. Uiteindelijk... bleken er 3 rood-witte en niet-gecastreerde katers voor haar deur te lopen. Bij één lopen de teken er overheen (daar is Aurora hem al voor aan het behandelen). Gechipt zijn ze niet.  Ze gaan binnenkort van de straat, geen zorgen. Plaatselijke asiel daar is een ramp, Amivedi reageerde dit keer ook vreemd. Je wordt er wel eens moedeloos van.

OPROEP VOOR AL ONZE HAAGSE VRIENDEN:

In de duinen van Duindorp/Vogelwijk wordt een Spaanse hond gesignaleerd die sinds 2 december 2013 vermist is. De hond is enorm schuw, niet te benaderen. U kunt alle informatie vinden op Facebook "AYLA VERMIST". Dus... hondenliefhebbers, neem een paar kilo koekjes mee en een extra hondenriem en ga eens daar zoeken met uw eigen hond(en). Ze loopt mank en is mager. NIET ER ACHTERAAN RENNEN. Dat heeft geen nut. Deze hond heeft een slecht leven gehad en is bang voor mensen. Een GSM-nummer staat vermeld op facebook.

Bedankt en fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 1 maart 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

We krijgen net van Joyce van www.doggymix.com door dat ze lekker veel aanvragen voor Spaanse hondjes heeft gekregen. Goed nieuws, dus.

En verder...

Niemand op de hele wereld heeft schonere tenen dan onze Toetje...

Nee, heus, we liegen niet! Ze was trouwens van de week bij de dierenarts om ingeënt te worden en even naar een kies te kijken: die moet eruit. De afspraak staat over twee weken en dan kan ze weer glimlachen naar onze donateurs.

Dit is Poekie, van onze vriendin Xenia. Xenia (84 jaar) werd tot tweemaal toe door enkele (knappe) brandweerlieden  uit haar huis gehaald met een hoogwerker, nadat ze was gevallen. Xenia ging naar een aanleunwoning en Poekie kwam bij ons. Xenia is 40 jaar geleden met haar vriendin Puck Nieburg een stichting begonnen om dieren te redden. Puck is inmiddels overleden (op Dierendag nog wel, hoe toepasselijk) maar Xenia doet het nog steeds prima. Eigenlijk zou ze haar voorzitterschap van die stichting neer moeten leggen (mag wel op die leeftijd) maar als we erover zouden durven beginnen, zou ze haar wandelstok pakken en ons afranselen: hoe durven we daarover zelfs maar te reppen! Dus houden we onze mond en vertellen haar sterke verhalen over hoeveel zwerfkatten we deze week hebben gevangen, over de oude kat die we hebben opgenomen van een bevriend asiel en hoeveel donaties wij (en de andere stichtingen van samenwerkende-dierencubs.nl) hebben opgehaald. En dan zie je Xenia tevreden glimlachen.

Sol, die flitser telkens in zijn gezicht, dat vindt ie maar niets.

En dan nog iets. Toen wij van de week 's avonds onze ronde langs de haven deden om de zwerfkatten te voeren, zagen wij een man in de drie plastic-containers bij de supermarkt zoeken met een lampje. We gingen ervan uit dat hij iets kwijt was (Diana had vorig jaar ook al haar autosleutels erin laten vallen), dus zeiden we tegen hem dat ie een trapje kon lenen bij de supermarkt. Hij was niets kwijt, vertelde hij. Hij haalde de plastic flessen eruit waarop statiegeld zat. Oh. We waren al gewend aan mensen die met lange haken de kleding-containers van het Leger des Heils leeghaalden maar dit was nieuw voor ons.

Ja, er is armoede in Nederland. En wat doet dit kabinet eraan? Die sturen 20 miljard, samen met Brussel, naar de Oekraïne, waar de baas van dat land een huis heeft, dat miljoenen waard is en waar miljarden zijn gestolen door diezelfde baas.

Iets anders: we kwamen wat oude rekeningen tegen van Royal Canin kattenvoer. Diana heeft er ons wel eens over verteld: vòòr de invoering van de euro betaalde Diana 40 gulden voor 4 kilo Royal Canin. Op de dag dat de euro was ingevoerd, ging Diana nog even een zak Royal Canin halen. En betaalde 38 euro. Ze kwam er pas thuis achter en ging nog terug naar de winkel in de veronderstelling dat er een fout was gemaakt. Er was geen fout gemaakt. Dus als u, als dierenliefhebber, elke maand 20 euro te veel betaalt voor zo'n zak voer, 12 maanden lang, dat is 480 euro per jaar en de euro is nu 15 jaar in Nederland, dus 15 x 480 euro = 7.200 euro die op uw bankrekening had kunnen staan. Wij hebben de erfpacht op ons huis afgekocht voor 18.000 gulden. De buurman deed het toen de euro was ingevoerd; hij betaalde 20.000 euro. We denken dat u zelf ook nog wel met enkele voorbeelden kunt komen van prijzen die 100% verdubbeld werden, een bakje koffie bijvoorbeeld. Het gulden-teken dat gewoon veranderd werd in het euro-teken.

Op 19 maart 2014 kunt u stemmen. Als u de armoede uit dit land wilt hebben, kunt u dat misschien maar beter doen en als u niet weet op wie, neem dan gewoon een plaatselijke partij. Al die verzorgingstehuizen die gesloten worden en die thuiszorg-medewerkers die naar huis worden gestuurd, brrrr. Vorige maand gaven we enkele spullen af bij een nieuwe stichting in Zoetermeer die naar Roemenïe gaat. De voorzitter keek ons aan en zei: "Ik snap de mensen niet." Wij: "Hoezo niet???" Zij: "Er zijn voedselbanken in dit land! Voedselbanken! En je hoort niemand protesteren!!!" We konden haar alleen maar gelijk geven.

Fijn weekeind,  

Leon Schröder en Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren