U bent hier : Maart 2013

Maart 2013

Zaterdag, 30 maart 2013

Beste mensen,

We hebben een koude week achter de rug met gister nog poezen die verbaasd in de tuin naar de vallende sneeuwvlokken op hun vacht zitten te kijken.

We kwamen nog in Warmond dit olifanten-beeld tegen. Omdat de olifant een fontein heeft, zat hij vol met keihard ijs. Mooi gezicht.

In Zeewolde is er trouwens op 1 april het Zwerfdieren Festival:

Bezoek 1 april (2e paasdag) a.s. het Zwerfdieren Festival “Van de straat”, georganiseerd door Animal Foundation Platform en mede mogelijk gemaakt door partner Stichting DierenLot en World Wide Animal Rescue!

‘Van de Straat’ is een beleving waarbij dingen ‘van de straat‘ gecombineerd worden met activiteiten voor honden en hun baasjes. Bezoekers leggen een wandeltocht over het strand af en leren over het leven op straat terwijl ze geïnspireerd worden door dingen van de straat. Tijdens de wandeling kom je straatmuzikanten, artiesten, streetdancers en verhalenvertellers tegen en kun je bijzondere activiteiten met je hond ondernemen. Deze insteek is uniek in de wereld!

Door deelname aan ‘Van de Straat’ draagt de bezoeker positief bij aan de oplossing van het zwerfdieren probleem: Alle inkomsten worden gebruikt voor educatie- en castratie projecten in binnen- en buitenland. Momenteel sparen wij hard voor een castratieproject van Nederlandse zwerfkatten.

Op het festival zullen er allerlei kraampjes zijn met honden- en katten benodigdheden. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wat te denken van Doggydance, Yoga met en zonder hond, getekend worden door een porttrettekenaar, canicrosswedstrijd, graffiti schilderen en nog veeeeeeeeeeel meer.

Locatie: Erkemederstrand Zeewolde, Erkemederweg 79, 3896 LB Zeewolde (Flevoland)

Datum: 1 april 2013 (tweede paasdag) - 11:00 tot 18:00 uur

We gingen nog bij een cavia-opvang langs en het zag er professioneel uit.

Dit zijn cavia's die het enorm naar hun zin hebben!

Konijntje van 9 jaar (!) dat nog graag onder dak wil.

Mooie schone hokken.

Mensen, fijne Paasdagen en tot volgende week!

Diana Spaans.

Zaterdag, 23 maart 2013

Beste mensen,

We hebben drie dingen voor u: ten eerste het oude zwarte poesje. Veel donateurs zijn benieuwd hoe het met haar gaat. Nou, goed. Prima, zelfs. Ze snapt het ritme van 2x per dag eten krijgen en loopt netjes met de "roedel" mee. Ze eet goed, al komt ze nog steeds niet aan qua gewicht maar ze heeft het naar haar zin in onze opvang en dat is ook belangrijk. Als je zo mager bent als zij, is elke gram al winst.

De krabpaal met kattenkruid... erg verleidelijk...

Veel spinnen en genieten van de aandacht. U kunt zien dat haar rechter oog donkerder is. Vermoedelijk van ouderdom maar verder is er niets aan de hand.

En dan de tweede melding voor u:

Janny, het schuwe ex-boerderijkatje uit Amstelveen, moet nog uit haar schulp komen, daar waren we al voor gewaarschuwd. Ze is een beetje afwachtend naar de andere katten toe, maar snapt inmiddels  dat die haar geen pijn doen.

Tsja, als je bent opgegroeid op een boerderij, waar niemand echt belangstelling voor je toont, dan is het een enorme overgang om in een huis te gaan wonen. Met andere katten.

Derde mededeling: Opa voelt zich stukken prettiger, nu Frans Knaake z'n laatste 2 bovenste hoektanden heeft verwijderd.

Fijn weekeind,

Diana Spaans en alle vrijwilligers.

Donderdag, 21 maart 2013

Beste mensen,

Een speciale oproep, waarvoor we graag uw aandacht vragen, want een rare kerel heeft twee honden (overgekomen na een slecht leven in Spanje) opgenomen en ze vervolgens in het Amsterdam-Rijnkanaal gegooid, zodat ze verdronken. De wet moet veranderd worden, dus hierbij het verzoek aan U:

Volgens de Nederlandse wet is een dier een DING.
Zowel in het Burgerlijk Wetboek als in het Wetboek van Strafrecht wordt dierenmishandeling namelijk gelijkgesteld aan 'vernieling van goederen'. Door deze manco's in de wetgeving, kan dierenmishandeling nog steeds niet optimaal bestraft worden.
Al enige tijd geleden is Jamie Jane Bosman begonnen met een Burgerinitiatief.
Zij probeert 40.000 handtekening te verzamelen om tot een wetswijziging te komen en is al over de helft.
Naar aanleiding van de mishandeling en het overlijden van de honden Lucy en Nadja wil ik iedereen oproepen zijn handtekening te zetten en zo te proberen de wetgevers ervan te overtuigen dat dit echt moet veranderen!
... Voor de goede orde: een Burgerinitiatief is aan vele regels gebonden, is niet zomaar een handtekeningenactie en wordt beoordeeld door een commissie voordat het voorstel tot wetswijziging wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.
A.u.b. massaal tekenen en delen. Laten we samen de schouders er onder steken! Kleine moeite.... mogelijk groot positief gevolg! Ter nagedachtenis aan Lucy, Nadja en alle andere lieverds die zo hebben geleden. ♥
Zie de website www.eendierisgeending.com/
 
Bedankt,
Diana Spaans.

 

Zaterdag, 16 maart 2013

Beste mensen,

Het was weer een lekker verlopende week. Opa had pijn in zijn bekkie, merkten we, want hij werd stilletjes. Een trip naar Frans Knaake (op verzoek van onze dierenarts) resulteerde erin dat zijn laatste twee tanden getrokken werden: de bovenste twee hoektanden.

Met een liter pijnstiller mochten we daarna weer met hem naar huis en we zien Opa elke dag zich prettiger voelen.

Toen we hem gingen halen, kwamen we op de terugweg nog in een sneeuwstorm terecht.

We hebben nog een wetenswaardigheidje voor u. Enig idee wat voor bruggetje dit is? Wij dachten dat de gemeente Den Haag weer eens geld over de balk aan het strooien was maar het blijkt een eekhoornbruggetje te zijn.  De verkeerswegen snijden dwars door bossen heen en op deze manier worden eekhoorn-populaties geïsoleerd met inteelt tot gevolg. De verkeersweg oversteken levert veel dode eekhoorns op en dit bruggetje (Amsterdam schijnt er ook zes te hebben) is dus een prima oplossing: ze klimmen er veilig overheen en ontmoeten andere eekhoorns.

Asiel Spijkenisse belde ons nog of we gastgezin wilden zijn voor een zwak, halfdood op straat gevonden oud poesje: Pika. Spijkenisse heeft trouwens behoefte aan gastgezinnen... Pika bleek in de opvang grommend en boos rond te lopen, dus ze mocht even tot rust komen in een bench. Niks oud en gammel, dus. Whiskas wilde ze niet, lekker zakjes voer evenmin, dus we gaven haar een blikje van de Albert Heijn (dat met die grote ballen voer) en die smikkelde mevrouw met veel plezier op. Ze loopt nu al los, we gaan eens kijken of ze wil aankomen.

Voor beginnende dierenliefhebbers (starters die hun eerste hond / kat / knaagdier /vogel nemen) nog een tip: koop een boek over de verzorging van je huisdier. Via de site www.boekwinkeltjes.nl kun je prachtige tweedehands exemplaren aanschaffen en alles lezen over ziektes en verzorging.

En dan: Isabel van Friends of Animals verzamelt alle punten van alle supermarkten (isabel@friendsofanimals.nl). Dus we hebben even de Albert Heijns in de buurt ontdaan van alle blikken van het huismerk. Dat leverde woedende blikken op van de cassière en mensen die misgrepen, maar Isabel krijgt volgende week een dikke envelop thuis gestuurd met die mini-dingen. De katten keken ons nog verontwaardigd aan: "Krijgen we de komende maanden nog andere merken blikvoer? Nee? Hoezo, nee?!?!?! Hoe bedoel je, nee?!?!?!"

Ze komen er wel overheen, geen zorgen.

Graag wijzen wij u verder op de nieuwe site www.tabaknee.nl want wij krijgen via dierenartsen te horen dat steeds meer huisdieren bij praktijken binnen komen, die aan kanker lijden. Ja, die roken namelijk mee met de eigenaar. Wilt u stoppen, misschien is het argument dat uw huisdier(en) ook risico lopen, net dat duwtje dat u nodig heeft om die peuken eens definitief uit te drukken.

We zoeken geen ruzie en we willen u niets opdringen!

Fijne dag,

Diana Spaans.

Zaterdag, 9 maart 2013

Beste mensen,

Veel leuk nieuws voor u: we moesten u nog foto's van onze nieuwe parkieten-volière tonen, die gesponsord is door een aardige sponsor:

En toen de parkieten eenmaal waren overgezet, vonden ze hun nieuwe huis prachtig:

 

Verder kregen we Lea terug na haar sterilisatie en ondanks dat ze grandioos was verwend bij onze dierenarts, was ze toch weer blij om terug te zijn. Hier ligt ze ontspannen in het raam:

Goofy geniet van het mooie weer:

Kiwi krijgt het op de een of andere manier voor elkaar om een plekje te vinden in het andere raam:

Allemaal gelukkige dieren, dus!

Vriendelijke groeten,

Diana Spaans.

Woensdag, 6 maart 2013

Beste mensen,

Op www.dierennood.nl wordt gedurende de hele maand maart 2013 een speciale aktie gehouden voor onze vriendin de Duitse vrouw Manuela Wroblewski (ook op Facebook te vinden) die in Turkije woont en daar de zwerfdieren helpt. We bevelen haar graag bij u aan!

Manuela voert de zwerfkatten en houdt de ziekte dieren in de gaten, die gaan mee naar haar huis en haar dierenarts.

Steriliseren en castreren, zo veel mogelijk, daarvoor willen we voor Manuela geld inzamelen. Want dat blijft de beste remedie tegen zoveel dierenleed.

Deze hond kroop weg in een hoek nadat hij was aangereden door een auto. Ook hij werd door Manuela geholpen.

Uw donatie kunt u doen via www.dierennood.nl

Bedankt!

Diana Spaans.

Zondag, 3 maart 2013

Beste mensen,

Een belangrijke petitie om te tekenen:

www.hetgooischezwerfdier.nl

Fijne zondag,

Diana Spaans.

Zaterdag, 2 maart 2013

Beste mensen,

Weinig te melden. Diana kreeg nog het verzoek om gratis voer op te halen en moest zelfs 2x rijden (!). Dierensteun la Vida blij, onze dieren blij. Het komt vanzelf via-via in Spanje of Polen terecht.

Wiesje zit hoog boven op een kast te genieten van haar uitkijkpost.

Het liefst met een dekentje over zich heen.

Tsja, prop dit maar eens in een Opel Corsa.... (hij staat achter de stelling met de deur open).

Maar... het is gelukt!

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren