U bent hier : Juni 2016

Juni 2016

Zaterdag, 25 juni 2016

Beste vrienden van onze stichting,

De Benjamin van onze vrijwilligers had de afgelopen week zijn examen-week. Hij bezweert ons dat hij over gaat naar de volgende klas, dus we zijn benieuwd.

De witte kater doet het goed. We hebben wel 2x een hoop gekrijs gehoord, omdat hij Tommie blijkbaar niet mag, maar tot nu toe gaat het redelijk. Z'n zus is nog steeds van slag maar die wil wel geaaid worden.

Een donateur kwam nog een of ander gek krabpaaltje brengen, dat tot onze verbazing erg populair is.

Die katten hebben altijd een prima ruggegraat!

We namen nog enkele van onze sponsors mee voor een ontbijtje in Naaldwijk. Mochten er donateurs zijn die ook een keer mee willen.... mail! dianaspaans@online.nl (en geen zorgen: dit betalen we uit eigen portemonnee).

Vriendelijke groet,

Diana Spaans.

Zaterdag, 18 juni 2016

Beste dierenvrienden,

De opvang loopt prima! Elke keer realiseren we ons hoe we boffen met onze aardige donateurs en grote sponsors. Dus vanaf hier een welgemeend: dank u wel! Dankzij u kunnen we altijd onze dierenartsrekeningen en voerrekeningen betalen en daar zijn we altijd enorm blij mee.

Onze vrienden van www.gozh.nl zijn weer naar Roemenië gegaan en Engelse dierenartsen hebben daar maar liefst 257 honden (en katten) gesteriliseerd; ook huisdieren van Roemeense eigenaren. Scheelt zeer, zeer dierenleed.

Ciara, ons Turkse dametje, lag weer te genieten van de zon. Het is haar van harte gegund. U kent haar verhaal: ze leefde met haar broer Tommie in Turkije bij een hotel in een groep zwerfkatten van 30 stuks. Aan het eind van de zomer waren alleen Tommie en Ciara nog in leven. Een vriendin nam ze mee naar Schiphol, waar wij ze enkele jaren geleden overnamen en het gaat nog steeds goed bij ons in de opvang.

Warm of koud weer, Sneeuwwitje neemt geen enkel risico en ligt bijzonder vaak op een CV.

Voldoende plek in de tuin en als je hutje-bij-mutje ligt, gaat dat makkelijk.

Stichting Idemo heeft nog een dringende oproep: ze hebben soms noodgevallen die ze graag bij gastgezinnen willen onderbrengen. Wilt u dat gastgezin zijn... neem contact met ze op.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 11 juni 2016

Beste dierenvrienden,

Rijdt Diana langs de brandweer, lopen er 2 honden (beetje Duitse Herder achtig, geen halsbanden of riemen) los tussen de tramrails. Terwijl er een tram aan komt. Niemand te bekennen die bij ze kan horen. Dus blik (kattenvoer, sorry) uit kofferbak gehaald en open getrokken. De één vond het prima, dat kattenvoer, de ander blèèf grommen maar ze liepen wel mee, richting de open haldeur van de brandweer. Die keken stomverbaasd toe hoe Diana die 2 honden naar binnen probeerde te lokken (haldeur dicht en je hebt ze) maar maakten weinig aanstalten om te helpen en uiteindelijk liepen de 2 honden weg, de hoek om. Diana d'r achteraan maar niet te pakken te krijgen. Dierenambulance ingeseind, nee, geen vermissingen genoteerd. De buurt nog uitgekamd met de auto, maar ze waren opeens verdwenen. Je kan alleen maar hopen dat ze zijn teruggelopen naar hun huis.

Mensen, we schrijven het hier maar weer eens: de asiels PUILEN al 30 jaar uit van de katten. Mensen blijven -helaas- maar fokken. Kleintjes zijn leuk maar vele, vele dieren komen ooit in een asiel terecht. U weet: wij hebben allemaal oninteressante (want zwart) katten zitten, oud, niet knap, op dure pillen. We blijven mensen ook aanspreken op het feit dat ze hun dier moeten laten steriliseren (en chippen). "Doe een asiel een plezier en laat uw steriliseer huisdier" (slogan van de week).

De 2 nieuwe katten (baasje overleden) doen het prima. De witte liep van de week spelend met Sneeuwwitje door de tuin maar 's avonds probeerde hij één van de schuwe katers in elkaar te rammen. Daar hebben we een stokje voor gestoken (weer opgesloten in de quarantaine) maar we moeten toegeven dat het beter gaat, dan verwacht.

Bang want waar is ons baasje gebleven? De cyperse poes komt wat bij maar blijft geschrokken.

Niemand wilde ze hebben. Het leven is keihard.  

Komt bij een Spaanse verzamelaar vandaan: veel katten en geen geld voor de dierenarts.Verfrommelde oren in verband met verwaarloosde oormijt. KLM-ticket is al geregeld.     Als het goed is, arriveert ze 2 juli met (grappig) nog 10 andere Spaanse katten.

We kregen nog een heleboel kattenvoer van een bevriende stichting. Daar zijn we altijd blij mee!

Onze nieuwe voorzitter kwam nog langs, die was met hond en kind naar het strand geweest.

Iedereen een fijn weekeind!

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 4 juni 2016

Beste dierenvrienden,

Wat een week, wat een week. Okee, de 2 nieuwe katten: die doen het prima. We hadden knokpartijen en hysterische toestanden verwacht, maar daar is totaal geen sprake van. De poes is van slag maar de kater is erg benieuwd naar z'n nieuwe onderkomen. We kunnen alleen maar hopen dat hun baasje tevreden van af die wolk in de hemel op ons neer kijkt. Meid, we missen je. Haar buurvrouw is ook overleden, 6 dagen later. Ook zij had 2 katten van ons gekregen maar de één was 2 maanden geleden al ingeslapen en de buurvrouw d'r zoon gaat zorgen voor de kat die is overgebleven. Mochten er iets van problemen zijn, dan weet hij dat hij ons kan bellen.

Er werd nog onderhoud gepleegd aan de ramen, dus daar was Sneeuwwitje als de kippen bij (interessant! Vreemde man! En wat doet ie daar????)

Verder kregen we deze week een mailtje of we een oud en ziek zwerfkatje uit Brabant wilden opnemen: lapjespoesje, woonde in een groep zwerfkatten maar werd blind. Gister heeft de dierenarts haar laten inslapen: nierfalen, tumoren onder haar voetzooltjes. We kijken er niet gek van op dit te horen want als zo'n katje blind wordt, is er meestal meer aan de hand.

Een donateur belde nog aan met een grote boodschappentas vol gratis blikjes. U snapt: Die werd meteen naar binnen getrokken en met koffie op de bank neer gegooid, dat snapt u zeker wel.

Verder hebben we nu groen licht kunnen geven voor een zwart kat uit Spanje met bloemkool oren en een kale nek. Ze moet nog op het vliegtuig worden gezet, maar dat komt in orde.We hebben al 10 geheel zwarte katten rondlopen, dus een elfde is ook van harte welkom.

De 50% actie is voor bijna iedereen afgelopen en ja, we zijn enorm tevreden. Altijd, want dankzij onze donateurs kunnen we zwerfdieren en hun verzorgers blij blijven maken. Mensen, écht ontzettend bedankt! U bent een Waar Dierenliefhebber! Reactie Animal Care Projects: "Diaan, we hebben dankzij de donateurs 1000 euro om die speciale teken-banden te kopen en daar zijn wij  ONTZETTEND BLIJ mee!"

Onze jongste vrijwilliger, Job, was nog jarig, Dus die kreeg een krabpaal en een envelop. (Even verwennen tot in z'n nieren, want dan wil hij hier nooit meer weg, envelop is gevuld uit de privé-portemonnee van het bestuur, geen zorgen)

Iedereen een fijn weekeind!

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren