U bent hier : Juni 2015

Juni 2015

Zaterdag, 27 juni 2015

Beste mensen,

Daar zijn we weer. Drukke week achter de rug. Ten eerste natuurlijk de ontmoeting vorige week met andere stichtingen om te praten over belastingvoordeel. Het leverde veel vragen op over vrijwilligersvergoeding, onduidelijkheid over belastingen, etcetera. Zodoende werd er veel duidelijk en meerdere mensen gingen met een blij gevoel weg. Hartstikke leuk ook om andere opvangen te ontmoeten voor zwerfkatten, buitenlandse hondjes maar ook fretten en twee knaagdierenopvangen.

En verder:

Zoals u weet, hebben wij een opvang voor bejaarde asieldieren en op straat gegooide dieren die buiten het schip vallen, omdat niemand ze helpt. Toevallig hebben we sinds een week een kitten rondlopen, ze is nog aan het bijkomen van de niesziekte die ze heeft opgelopen van haar lange reis en vele avonturen in het buitenland.Gelukkig begint ze al te wennen: niets leukers dan vòòr het kattenluik te gaan liggen en iedereen de toegang (of uitgang) te blokkeren.

Het is ook een échte dame...

Teuntje... ons zorgenkindje op dit moment. De artrose in zijn achterpoten bezorgt hem veel pijn, dus hij krijgt pijnstiller en we houden hem goed in de gaten. De dag dat hij moet gaan hemelen, komt elke dag iets dichterbij en daar zijn we niet blij mee. Hij is stijf en stram, soms, maar eet nog steeds.

Eén van de oudere dames had een rotte hoektand, dus dat werd een bezoek aan de tandarts. Ze kwam dizzy retour met heel wat minder gebitselementen maar toen de verdoving was uitgewerkt, voelde ze zich stukken beter.

Iedereen een prettig weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 20 juni 2015

Beste vrienden,

Deze week geen dagboek want we hebben een oproep gezet in de dieren-bijlage van de zaterdag-Telegraaf: we hebben alle stichtingen, actief in Nederland en/of buitenland, uitgenodigd om het item belastingvoordeel te bespreken. Er kwamen meerdere reacties binnen, van knaagdierenopvangen tot vogelasiels, dus de opvang is gevuld met leuke mensen.

Tot volgende week!

Leon Schröder.

Zaterdag, 13 juni 2015.

Beste mensen,

Even leuk nieuws tussendoor:  www.gozh.nl heeft op dit moment een 50% actie, onder het kopje NIEUWS. Ze gaan 20 juni 2015 richting Roemenië met een container vol kinderkleding en katten- en honden-spullen om daar vele zwerfhondjes en zwerfkatjes te steriliseren. Succes, Gerda en collega's! Wij hebben ze 40 zakken kinderkleding bezorgd (even ons op de borst kloppen), dus er is minstens een hoek van die container gevuld, dankzij vele helpende handen.

Definitieve eindstanden 50% actie Mei 2015:

Maureen 935 euro (!!!); Animal Care Projects 505 euro; Stichting Idemo 2.030 euro; Vagabond-Pets 1.145 euro; 100% voor de Dieren 652 euro; Dierenplaatsing 2.151 euro; SVDDH 1.750 euro; Zwerfkattenhulp 4.344 euro; Friends of Animals 2.574 euro; Remi Moldova 1.187 euro; Zwerfkatten IJmuiden 2.570 euro (gaat een week langer door i.v.m. te laat starten) (Totale Eindstand  19.843 euro)

Okee, de kleine witte poes, die doet het goed. Met groot en klein kan ze prima door de bocht en ondanks de lange reis begint ze prima te wennen. Wél veel meegemaakt en aardig ziek geweest, de afgelopen dagen, maar jong en dus veel veerkracht.

Toetje liep vorig weekeind opnieuw zwabberend rond, dus veiligheidshalve naar de weekeind-dierenarts: die constateerde weer een tia maar adviseerde het aan te kijken. Het gaat weer goed (al konden enkele vrijwilligers bijna een borrel achterover slaan van de zenuwen om Toetje).

En die nieuwe, Opa... het wordt een vergader-punt op de volgende vergadering of tie het nou naar z'n zin heeft...

En het logéetje was er weer, even de boel op stelten zetten en daarna uitrusten.

En nog steeds: we zijn benaderd door een sponsor die ons een aanbod doet: hij betaalt ons 21% BTW uit van alle dierenarts-rekeningen en voer-rekeningen die we hem tot en met 20 juni a.s. kunnen leveren. Huh? zeiden we. Dus: als wij een nota van 100 euro inleveren, krijgen we 21 euro op onze giro gestort? Inderdaad. Dus een verzoek aan u: zou u tot en met 20 juni a.s. uw rekeningen voor voer en dierenarts willen  opsturen naar Westduinweg 97, 2583 ED DEN HAAG of mailen naar dianaspaans@online.nl ? Iedereen bedankt alvast!

Iedereen een fijn weekeind,

Diana Spaans.

Beste mensen...    

Nou, één ding is zeker in dit huishouden: we vervelens ons nooit! Het was even 3 weken lang knàllen met als resultaat alleen maar blije mensen en dieren. Friends of Animals steunt enkele Spaanse stichtingen en één van hun stond het water tot aan de lippen. Dus werd besloten de 50% actie voor hen te gebruiken en gelukkig deden alle donateurs van Friends of Animals (en nog een paar anderen...) een fikse duit in het zakje: de schulden kunnen worden afgelost!

Maureen vang "een beetje" privé buitenlandse en Nederlandse hondjes op en kon -fluitend- constateren dat ze een zeer mooi spaarpotje heeft opgebouwd voor onverwachte dierenartskosten dankzij haar deelname aan de 50% actie. Maureen, er kwam nogal wat geld in jouw richting vanuit Hongarije omdat je altijd bereid bent om van je vrienden daar hun zwerfhonden over te nemen en het is je duidelijk gegund.

Okee, we gaan u weer over naar de kei- en keiharde werkelijkheid.

Ten eerste zijn we nog steeds bezig om kinderkleding naar www.gozh.nl te sturen want Gerda vertrekt pas eind juni richting oostblok voor TNR en de mensen blijven ons bellen. Dus we blijven zakken ophalen...

Verder was er een chauffeur richting het oosten gegaan voor een bevriende stichting om hondjes op te halen maar we hadden de chauffeur al verteld dat indien hij ergens een schaarloos rondlopend katje tegen zou komen, dat hij zonder na te denken het diertje in mocht laden: we hebben plek. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd: de chauffeur was al met zijn volgeladen truck op de terugweg, toen hij vlak vòòr de grens langs de snelweg een klein katje zag zitten. Truck gestopt, moe en ziek katje ingeladen, in een doos op de grond gelegd en laten slapen. Bij de volgende tussenstop beetje hondenvoer gegeven (werd volkomen uitgehongerd opgegeten), wij werden aldra ingeseind dat er een passagier voor ons bij dit transport zat en ruim 15 uur later ging onze privé chauffeur het diertje ophalen, ergens in het oosten van Nederland.

Ze moest nogal bijkomen, de kleine. Krols, uitgehongerd, doof, moe, moe, moe. We hebben haar al laten steriliseren en enten. Ze voelt zich niet zo lekker, zoekt duidelijk de warmte op. Erg veel meegemaakt, geen idee hoe zo'n katje nou bij een snelweg eindigt. Gaat goed komen.

En als laatste: we zijn benaderd door een sponsor die ons een aanbod doet: hij betaalt ons 21% BTW uit van alle dierenarts-rekeningen en voer-rekeningen die we hem tot en met 20 juni a.s. kunnen leveren. Huh? zeiden we. Dus: als wij een nota van 100 euro inleveren, krijgen we 21 euro op onze giro gestort? Inderdaad. Dus een verzoek aan u: zou u tot en met 20 juni a.s. uw rekeningen voor voer en dierenarts willen  opsturen naar Westduinweg 97, 2583 ED DEN HAAG of mailen naar dianaspaans@online.nl ? Iedereen bedankt alvast!

Iedereen bedankt en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren