U bent hier : Juni 2014

Juni 2014

Maandag, 30 juni 2014

In de zaterdag-Telegraaf staan de 2 boxers, waarvoor onze in Hongarije wonende vriendin Ingrid Zaalberg een goed tehuis zoekt.

Zaterdag, 28 juni 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Het gaat goed met de dieren in onze opvang. Zo heeft Garfield een lekker plekje uitgezocht:

(Kleurtje. hè?)

Verder is Kiwi nog steeds enorm opdringerig, zodat we wel eens medelijden hebben met de andere katten, die hij onder de voet loopt.

Mocht u op Facebook vertoeven, kijk dan eens naar The Grumpy Cat: een kat die met een chagrijnig koppie is geboren en alleen maar "nee" overal op zegt. Erg leuke kat. "Harlow and Sage" staan ook op facebook en zijn eveneens om op te vreten. Bulletproof Sam plaatst op facebook de foto's van z'n nieuwe leven bij een lieve familie, nadat hij was weggehaald bij hondengevechten. De littekens op zijn snuit zijn blijven, het nieuwe huis waar hij woont ook.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 21 juni 2014

STELENDE PENNINGMEESTERS

Beste donateurs en andere vrienden,

Het was een drukke week. Zo moesten we een bevriende stichting voor dieren helpen met aangifte doen bij de politie tegen hun stelende penningmeester. Tsja, we blijven erop hameren dat je penningmeesters moet kunnen vertrouwen maar helaas zien we elke dag, hoe penningmeesters misbruik maken van het vertrouwen van andere mensen. Maar goed, de politie mag het nu overnemen en we kunnen andere stichtingen die ons dagboek lezen, alleen maar adviseren maatregelen te treffen, zodat je dit nooit overkomt. De Nederlandse staat heeft ook de wettelijke eisen hieromtrent aangepast, u zult ongetwijfeld ook de afgelopen weken de verhoren hebben gevolgd in de media, van graaiende bestuursleden en hun consorten in de wooncorporaties. Dus het goede nieuws is, dat dit soort figuren in ieder geval wordt aangepakt.

We gaan verder met goed nieuws. We moesten nog een parkietje laten inslapen dat het benauwd had. Hij was al oud en onze dierenarts gaf hem vlug een laatste prikje, zodat zijn leed voorbij was.

Verder kregen we een proefpakket van nieuw hondenvoer, genaamd DOGR, onze honden waren er erg tevreden over. Ze aten het goed en enkele honden waren zelfs minder winderig (!). Als u uw emailadres doorgeeft aan ons via dianaspaans@onlne.nl kunt u dit voer bestellen met een kortingscode. De site heet www.dogr.eu

Hieronder ook nog goed nieuws: zoals u weet, hebben wij Poekie overgenomen van een bejaarde vriendin die hersenletsel opliep na een val van de trap. De vriendin zit nu in een verzorgingstehuis omdat  ze niet meer voor zichzelf kan zorgen en Poekie zit in onze opvang, maar die heeft zich prima aangepast.

Hieronder nog een foto van Teun in het zonnetje. Enorme mensenvriend, nu hij zijn angsten achter zich heeft kunnen laten na 6 jaar bij een psychisch gestoorde man te hebben gewoond.

Verder weet u dat de 50% actie inmiddels is afgesloten. We waren -allemaal- weer enorm blij met het resultaat. Stichting Idemo kon direct een helpende hand bieden in hun werkgebied: het overstroomde Bosnië. De andere stichtingen kregen allemaal wat extra ruimte op hun bankrekening voor operaties, speciale shampoo, enzovoort. U zult zelf ook wel weten, hoe prettig het is als je je even geen zorgen hoeft te maken als je stichting weinig geld heeft en je wilt zo graag een bepaald, ziek dier helpen.

Vorig jaar lazen we nog op de site van een andere stichting dat er in een Spaanse privé opvang een Duitse Herder met schurft zat. We hebben toen een bevriende sponsor benaderd en gevraagd om een donatie want die hond krabde zich de hele dag suf en de Spaanse opvang had geen geld voor de anti-schurft-medicijnen. De donatie kwam en tegelijkertijd wilde een lief stel uit Rijswijk deze hond adopteren, zodat hij -met medicijnen- op het vliegtuig naar Nederland werd gezet en zodoende nog enige tijd op een liefdevol adres kon verblijven, in het gezelschap van een teckeltje. En daar lieve mensen, doen we het voor.

Iedereen een fijn weekeind gewenst en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 14 juni 2014

PINDA'S! DIEPVRIESVOER! VLOOIEN- EN TEKEN-PIPETTEN!

Beste donateurs en andere vrienden,

Ja, we mochten weer gratis voer halen, dus dozen vol diepvriesvoer, pinda's (kruiwagen vol), vlooien-pipetten en honden- en kattenvoer opgehaald. Pinda's gingen naar het vogelasiel, diepvriesvoer en hondenvoer naar een bevriende stichting die honden vanuit Spanje hier naar toe haalt, kattenvoer voor onze eigen zwerfkatten. Dit keer ging alles door (inclusief een auto vol dekens) naar Moerdijk, waar 3 containers stonden voor Bosnië, Twee containers waren al verscheept en de derde werd steeds voller dankzij vele, vele helpende handen.

Verder kregen we nog een telefoontje van een asiel of we een kat met suikerziekte wilden opnemen maar dat kunnen we al jaren niet vanwege de werkzaamheden van de medewerkers hier (we hebben allemaal een werkgever die ons elke dag wil zien).

Ook is er een ploegje fanatiekelingen (alleen maar prima) dat de site marktplaats in de gaten houdt. Dit keer werd er een moederpoes met kittens aangeboden, moesten binnen 24 uur worden opgehaald wegens scheiding. De vrouw gooide bij ons de hoorn erop en we konden gewoon merken dat haar ex de katten op deze site had aangeboden om de vrouw te pesten. Dit is nou echt een geval waarbij de dieren de dupe zijn.

Alle dieren bij ons in de opvang hadden het erg warm en wisten -letterlijk- niet waar ze het moesten zoeken. Hier ligt Pika achter de keukendeur op het koele zeil, tegen de koele tegels aan.

Verder moesten we schuwe boerderijpoesje Lea laten inslapen, haar nieren waren versleten. Hierbij haar laatste foto die volgens ons wel bewijst dat ze het prima naar haar zin heeft gehad bij ons.

De 50% actie is na dit weekeind ook afgelopen voor Doggymix en Zwerfkatten IJmuiden. Idemo heeft er al voor gezorgd dat er geld onderweg is naar het overstroomde Bosnië, zodat de dieren (en de mensen daar die hun helpen) geholpen kunnen worden. Petje af dat dit allemaal zo prettig loopt.

We moesten ook nog een parkietje uit de volière laten inslapen. Hij had het duidelijk benauwd (zat in een rare positie, hapte naar adem), was mager, ouwetje. Dat weerhield hem er niet van om zijn snaveltje nog flink in onze vingers te zetten.   Onze dierenarts hielp hem uit zijn lijden en gaf ons nog korting ook, zodat we even zijn terug gegaan om 2 dozen waterijs af te geven. Mocht u iemand kennen met een eenzaam parkietje in een klein kooitje (omgeving Den Haag), bel gerust: we hebben weer plek inde volière om zo een diertje op te nemen.

Iedereen een fijn en iets minder warm weekeind toegewenst en tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

Zondag, 8 juni 2014

De 50% actie is nu gesloten! Alleen Doggymix en Zwerfkatten Haven IJmuiden gaan nog een week door. Iedereen bedankt en wij gaan tellen....

Stichting Idemo 3.500 euro (gaan de mensen en dieren in Bosnië een flinke helpende hand bieden); Vagabond-Pets 840 euro; Dierenplaatsing 2.455 euro); Ingrid Zaalberg 415 euro; Zwerfkattenhulp 2.259 euro; Friends of Animals 1.933; Doggymix 1.140 euro; Remi Moldova 463 euro; Zwerfkatten IJmuiden 850 euro (Tussenstand 13.855 euro)

 

Beste donateurs en andere goede vrienden,

Het was me het weekje wel. Zo moesten we het wilde boerderijpoesje Lea laten inslapen, haar nieren waren versleten. Maar geen zorgen: ze was wild en ze bleef wild tot de laatste seconde. Ze heeft de praktijk van onze dierenarts flink op stelten gezet (we hadden ze al gewaarschuwd) en toen we moesten afrekenen, kregen we nog enkele vuile blikken toegeworpen door de assistente. Vermoedelijk hadden de vele pleisters op haar beide handen daarmee te maken.... 

De 50% actie is bijna voorbij, alleen morgen nog, en we zijn bijzonder tevreden met het resultaat. Er deed weer een nieuwkomer mee, Ingrid Zaalberg, en die is alleen maar blij met de fijne reacties.

Ook gingen we vandaag even op bezoek bij een konijnenopvang vlakbij om ze uit te leggen dat ze maar beter een stichting konden oprichten. Aardige mensen, professionele opvang; we gaan ze er maar eens mee helpen.

Iedereen een fijn en warm weekeind toegewenst (de halve dierenbevolking in de opvang hier  ligt voor pampus) en tot volgende week!

Groet,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren