U bent hier : Juni 2013

Juni 2013

Zaterdag, 29 juni 2013

Beste mensen,

Iedereen nog bedankt voor de donaties voor de 50% akties! We horen niets anders dan positieve geluiden van de deelnemers  want die kunnen nu weer van alles gaan doen om 'hun' asiels te helpen; er zijn weer veel dieren en mensen blij gemaakt, mag u gerust weten. De twee nieuwe deelnemers mochten voor het eerst proeven aan een 50% aktie en het beviel goed, verzekerden ze ons.

En verder enkele foto's  van onze dieren, die door u gesponsord worden:

Een mishandelde kater uit Rotterdam, een oude op straat gegooide kater uit Dordrecht en een kater van een verzamelaar, gezellig naast elkaar op de bank.

Het gaas boven de tuin was vervangen door Diana d'r vader en klaar gelegd om weg te gooien. Het logeetje was er en die vond het echter een prima plekje om op te slapen.

Toetje... het blijft een portret...

Beste mensen, laat het mooie weer maar komen en iedereen een fijn weekeind toegewenst!

Diana Spaans.

Dinsdag, 25 juni 2013

Beste mensen,

Het Europarlement gaat stemmen over de mishandeling en het doden jaarlijks van 100.000 greyhounds. Kijkt u even op www.scoobymedina.com en dan bij BLOGSPOT want met een paar tikken van uw muis kunt u een mail sturen naar 'uw' parlementariër, de tekst van de mail staat erbij vermeld. Als we onze mond houden over dit totale gebrek aan normen en waarden bij de Spanjaarden, dan verandert er nooit iets voor die honden en andere dieren.

Fijne dag,

Diana Spaans.

Zaterdag, 22 juni 2013

Beste mensen,

Vanuit een regenachtig Den Haag... enkele foto's van dieren die u financieel ondersteunt.

Goofy (als kitten op straat gegooid), Sol (liep opeens in een dierentuin in Polen - gelukkig niet bij de tijgers of beren) en Kiwi (komt met 21 andere katten van een verzamelaar vandaan, die zelf fokte), gezellig bij elkaar.

Sol (15+): doet u dat maar eens na!

Pika (20+, half februari 2013 in de vrieskou bijna dood in Spijkenisse ergens op straat gevonden): gaat dan tegenover je zitten en je indringend aankijken. Ze wil namelijk eten hebben.

Het logeetje was weer aanwezig (Mag niet? Hoezo, mag niet op de vogelkooi slapen?)

Eén van onze vrijwilligers ging bij de Kringloop-winkel handdoeken halen en kwam hiermee thuis. Nou nog een plekje in de opvang zoeken ervoor. Hij is gróót!

Even nog iets wetenschappelijks: Wetenschappers vermoeden dat huisdieren kanker oplopen omdat er sigarettenrook(dus giftige stoffen) op hun vacht terechtkomt en ze dit oplikken. U weet misschien wel dat dierenartsen steeds meer kanker constateren bij huisdieren, die lopen dit op vanwege hun rokende  eigenaren. Misschien is het voor u een reden om te stoppen.

Verder stond in de Hart voor Dieren dat er sinds kort een herplaatsingsdienst is, speciaal voor OUDE Golden Retrievers: www.stichting-goldenage.nl heten ze. Omdat wij alle oude dieren een warm hart toedragen, brengen we deze site graag bij u onder de aandacht.

Het mooiste bewaren voor het laatst. Zoals u weet, kregen we een telefoontje of we een 18-jarige kat wilden opnemen. Baasje blijkt z'n huis te hebben verkocht en vergeten te zijn andere woonruimte te zoeken. Baasje was onder dak, maar de kat mocht niet mee. Asiel wilde hem niet opnemen (te oud, niet ingeënt, zomer-drukte staat voor de deur) maar opeens kregen wij een telefoontje of we hem wilden opnemen. Nou geloven wij in "normen en waarden" (onze donateurs, ook, dat weten we) en we geloven ook dat je een ander best eens mag helpen. Dus werd de kat in het asiel gehouden, ingeënt en enkele dagen later gingen we hem halen. In de opvang waren we niet tevreden over de toestand van de kat, we zagen al dat een hoektand vol tandsteen zat en los zat, maar we kregen 'm niet los. Dus naar de dierenarts. Calcium-tekort, bloed getest (alles aan de hoge kant maar in orde, nu wachten op de schildklier-uitslag). De hoektand werd ter plekke met een tang eruit getrokken. De eigenaar is er 18 jaar niet mee naar de dierenarts geweest en snapt weinig van katten. Wij hebben meer ervaring, dat weet u, dus wij merkten wel dat die kat, Diesel heet hij trouwens, niet in orde is. We hebben de eigenaar gevraagd de nota van de dierenarts te betalen en houden u op de hoogte. Diesel voelt zich in ieder geval nu al stukken beter.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zondag, 16 juni 2013

Beste mensen,

We verloten een proef-training verdedigingssport onder onze donateurs. De les vindt plaats in Den Haag, 's dinsdags of 's vrijdags, vanaf 19.15 uur. De sport heet Krav Maga en de trainer is de heer Mario Lier van www.macafici.nl

Onze donateurs die interesse hebben, mogen deze hele komende week een mailtje sturen naar dianaspaans@online.nl en dan trekken we uit de inzendingen we één donateur. Als u wint, mag u ook uw neefje van 15 jaar of uw echtgenoot van 55 jaar naar voren schuiven voor de proefles.

Fijne zondag,

Diana Spaans.

Zaterdag, 15 juni 2013

Beste mensen,

Bijgaand nog enkele foto's  van afgelopen week.

Sol (15+) uit een Pools asiel vindt de nieuwe krabpaal van Dierenlot maar wát prachtig.

Teun en Spikkel met een rood-witte. Liefde alom.

U weet vast nog wel dat we een jaar geleden ergens bij Rotterdam een 10+ katje meenamen omdat de eigenaren wegens wangedrag uit huis zouden worden gezet. Smokie woont nu bij de familie Maas en wordt door hen op handen gedragen. Toen Diana binnenkwam, schoot Smokie onder de bank en toen Diana weg was, kwam mevrouw weer te voorschijn...

We kregen nog een telefoontje van een bevriend asiel: voor de balie stond een meneer die uit huis zou worden gezet met zijn 18-jarige kater, die hij al heel z'n leven had. Het asiel kon de man weinig hoop bieden: geen plek vanwege de zomer-drukte, kat niet ingeënt, ze kunnen de kat niet onbeperkt opnemen totdat de meneer weer een eigen huis heeft. We kregen een telefoontje en besloten de helpende hand te bieden; de kat komt volgende week hier naar toe. 10 minuten later weer een telefoontje: "Als die meneer weer een huis heeft, mag hij de kat dan terug hebben?" JA! Het antwoord resulteerde in een huilende meneer voor de balie, die probeerde de baliemedewerkster te zoenen. En ja, beste mensen, die meneer mag die kat komen halen als hij weer een huis heeft. Hij bood aan ons ervoor te betalen (dat is prima) en we hebben afgesproken  dat de meneer over een week mag bellen, over een mand en over een jaar: als de kat dan nog leeft (hij is ten slotte al 18), gaat de kat gewoon terug naar z'n baasje. Die meneer beloofde dat hij enorm z'n best zou gaan doen en dat geloven we ook. We houden u op de hoogte.

We kregen nog een telefoontje voor gratis voer en omdat we net bij Jet en Olaf van dierensteun la Vida waren, werd hun (bestel)auto meegenomen en volgeladen. Dat was uiteindelijk maar goed ook want in deze bestelbus kon meer opgestapeld worden dan in ons kleine autootje. Het voer is al onderweg naar enkele Spaanse asiels, die worden gesteund door La Vida en Friends of Animals. Even een paar hondjes en hun verzorgers gelukkig maken.

Kijkt u even op www.doggymix.com want er staat op de homepage een verhaal over 12 puppies die gevonden zijn en de manier waarop ze gered zijn. Dan weet u meteen wat er wordt gedaan met uw donaties.

Fijne dag,

Diana Spaans.

Zondag, 9 juni 2013

Beste mensen,

VOORLOPIGE EINDSTANDEN ZONDAG 9 JUNI 2013: Idemo 1090 / La Vida 1350 / Zwerfkattenhulp 5526  / Dierenplaatsing 6768  / Remi Moldova 950 / Doggymix 1297 / Vagabond-pets 1152 / Friends of Animals 1878 / Zwerfkatten IJmuiden 2400 (Totaal 22.411 euro) en... Friends of Animals kreeg van hun vrijwilligers Hans en Anita een Hyundai-bestelbus voor het asiel in Chiripaina! Kijkt u even op Facebook bij Friends of Animals.

De LAATSTE DAG VOOR EEN 50%-DONATIE is nu voorbij! BEHALVE VOOR IDEMO EN HONDEN BROKKEN MAKERS, DIE GAAN NOG 2 RESPECTIEVELIJK 3 WEKEN DOOR. IN IEDER GEVAL EEN HARTELIJK DANKJEWEL VOOR AL ONZE TROUWE DONATEURS!

Kijk even op www.samenwerkende-dierenclubs.nl want er is nog een nieuwe stichting www.stichtingHBM.nl  en Facebook Honden Brokken Makers (actief in Roemenië) die gevraagd heeft of ze mee mogen doen aan deze 50% aktie en die uw hulp nodig heeft want ze willen heel veel steriliseren/castreren. Ze doen mee tot en met 30 juni 2013.

Enige foto's van de dieren die u sponsort en daarna nog wat tekst over de 50% aktie:

De broers Teun en Spikkel op de bank in het zonnetje. Na zes jaar geestelijk mishandeld te zijn door een man met psychische problemen is dit toch echt een prettiger leven.

Pluisje en de Boedha in de tuin. Na een keihard zwerversleven dat 1,5 jaar geduurd heeft, is hij blij dat hij nu een dak boven z'n hoofd heeft.

U mag tot en met zondag 9 juni 2013 (de gehele dag, tot 12 uur 's nachts)  geld doneren aan de deelnemende stichtingen, u mag ook mailen dat u een bepaald bedrag gaat storten, alle bedragen mogen worden meegeteld. Alleen Stichting Idemo gaat twee weken langer door want zij zijn pas één week bezig met de 50% aktie en lopen nu al fluitend rond omdat zij niet wisten wat ze konden verwachten van deze aktie  - u en wij wisten het wel   

Eerste tussenstanden zaterdag 8 juni: Idemo 815 / La Vida 895 / Zwerfkattenhulp 2.550 euro / Dierenplaatsing 3.000 euro / Remi Moldova 700,15 / Doggymix 767,50 / Vagabond-pets 632,50 / Friends of Animals 1274 / Zwerfkatten IJmuiden 2.000 (Totaal 12.634,15 euro)

www.stichtingidemo.com wil deze oude hond graag naar Nederland halen, nou nog een goed tehuis. Hij staat op hun site, bij 'ik wil een hond TOPPERS'. Wie oh wie? Hij heet Runjo en verpietert helemaal in dat Kroatische asiel. RUNJO IS GERESERVEERD!!!

En een ontroerend you tube-filmpje voor alle dierenliefhebbers: Zoe op You Tube  even op : Blind Dog Living in a Trash Pile Gets the Most Beautiful Rescue

en ook op:

Dog rescue: Watson, the three legged dog

En natuurlijk:

Meet Billy, Rescued From a Puppy Mill

En kijk eens naar een valse hond met een andere blik:

Chase - rescued the day she was scheduled to be euthanized

Fijne dag,

Leon Schröder.

Dinsdag, 4 juni 2013

Beste mensen,

Met nog een hele week te gaan zitten we al op de volgende (prachtige!) tussenstanden:

NOG EEN HELE WEEK TE GAAN MET DE 50% AKTIE!!

Eerste tussenstanden dinsdag 4 juni: Idemo 215 / La Vida 860 / Zwerfkattenhulp 2250 euro / Dierenplaatsing 2150 euro / Remi Moldova 439,15 / Doggymix 687,50 / Vagabond-pets 497,50 / Friends of Animals 1155 / Zwerfkatten IJmuiden 1000 (Totaal 9.254,15 euro)

En dan: de dieren waarvoor u het doet:

We kregen nog van een grote sponsor geld om nieuwe krabpalen te kopen en daar waren we weer enorm blij mee. Lekker alles schoon (en hygiënisch) en kapotte krabpalen die vervangen konden worden.

Dus er kwamen vijf van zulke grote dozen binnen, de oude palen moesten worden afgebroken (de hele tuin lag vol ermee) en daarna moesten de nieuwe weer worden opgebouwd. En uitgeprobeerd...

En verder... hebben we slechts gelukkige en tevreden dieren voor u om te tonen, veilig na vaak een hard en moeilijk (zwervers-)leven, meestal gered door een asiel of een privé-dierenopvang. En heus: de asiels puilen uit, dus a.u.b. NIET fokken met uw huisdier! Of het nou een hond is, een kat, een vogel, reptiel of een knaagdier: we hebben er al te veel en sommige verblijven daarvoor veel te lang in diverse asiels.

 

Oude Sol, lekker genietend na een jaar in een asiel te hebben verbleven (een jaar is te lang, mensen!)

Nog een keer Sol, diep in slaap.

Oude Nina in de vensterbank (er zat een raam vòòr, geen zorgen) na een jaar in een asiel te hebben gewoond.

Lea, ex-boerderijkatje, 1,5 jaar in een asiel gewoond, in de vensterbank. Gék op eten.

Toetje, een jaar lang in een asiel gewoond en nu de favoriete van vrijwilligers, donateurs en dierenarts.

Een fijn weekeind toegewenst en heus: iedereen is tot nu toe ENORMMMM tevreden met alle binnengekomen donaties via www.samenwerkende-dierenclubs.nl

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren