U bent hier : Juli 2017

Juli 2017

Zaterdag, 29 juli 2017

Beste vrienden,

Zoals u weet als u dit dagboek regelmatig leest, hebben we nieuwe buren. En na 25 jaar hebben we eindelijk LEUKE buren. Het mag gezegd worden. Helemaal als je buurmeisje van bijna 2 jaar aanklopt op de deur en heerlijke, door haar gebakken koekjes afgeeft.

Ons hulpje is (gelukkig) vroeg teruggekomen van zijn Franse vakantie vanwege de enorme regenval. Kan hij mooi weer aan het werk in de opvang... (schoot vol spinnende katten).

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 22 juli 2017

Beste vrienden,

Onze vrienden in Portugal van FRIENDS OF CANIL DE PORTIMAO / ALGARVE DOG REHOMING zoeken een goed tehuis voor lieve beer Wodan:

Vermoedelijk zijn hele leven aan ketting zonder beschutting (!) gelegen; ex-eigenaar vertelde dat hij 3 jaar was, maar Patricia van deze opvang denkt eerder aan 7 jaar. Hij had de eerste 14 dagen (!) geen enkele levenslust (wilde niet eten of staan) maar de dames in Portugal hebben alles uit de kast getrokken  om hem weer levensvreugd te geven. Hij is een beetje doof, dus voorzichtig van voren benaderen. Wie oh wie?

Ze zoeken ook nog sponsors voor hun opvang-honden; tientje per maand.

Onze vrienden van www.gozh.nl timmeren weer lekker aan de weg in Roemenië: Zelfs de burgemeester van het stadje waar GOZH actief is, heeft interesse in het vangen en steriliseren (TNR!) van de zwerfhonden daar en goede contacten met zulke mensen is van enorm groot belang.

Dit is een foto van de hokken die GOZH heeft laten bouwen met een donatie van onze sponsors.

En als laatste: de 2 nieuwe katten uit Spanje doen het prima. Beetje wennen aan al het nieuwe maar die komen er wel.

(Héééj, wat is dat?)

Een fijn weekeind toegewenst voor al onze sponsors en donateurs 

Leon Schröder.

Zaterdag, 15 juli 2017.

Beste dierenvrienden,

Voor de ZIGGO-abonnees: op kanaal 123 zijn 's ochtends om half 7 ongeveer telkens uitzendingen van Animals Cops Houston of Phoenix. Wij nemen het graag altijd op want de professionaliteit van de mensen die dit werk doen, is echt enorm inspirerend.

We kregen weer nieuws van onze ex-bewoner Luuk: Zoals u weet, woont Luuk bij ons eerste hulpje en men ging even met hem naar de dierenarts want hij werd mager. Zijn 2 laatste kiezen spelen op, concludeerde de dierenarts na een hoop gespartel (mmmhhh, waar komt ons dit toch bekend van voor...?) en inmiddels is Luuk onder narcose gebracht. Echter, de wortels zaten zo goed in zijn kaak, dat hij dóór moet naar specialist Frans Knaake. We houden u op de hoogte, want Luuk moet weer de oude, vrolijke worden, natuurlijk.

Verder vroeg Gerda van www.gozh.nl ons of we haar oproep op onze site wilden plaatsen: ze heeft 6 euro per kat nodig om een totaal van 60 Roemeense katten  te kunnen enten en op die manier veilig te stellen. 6 euro.... da's tegenwoordig een half pakje sigaretten. De bankrekening van Stichting GOZH wordt erbij vermeld.

Op www.petities.nl is een petitie bezig voor Hond Rex is Geen Voorwerp en misschien kunt u die tekenen?  Mogelijk kent u het verhaal wel: Mechelse Herder Rex werd in beslag genomen omdat hij gebeten had en ondanks dat de eigenaresse gelijk kreeg van de rechter en haar hond terug moest krijgen, was via de wet geregeld dat een dier, dus ook haar hond Rex, een voorwerp is en dus ontvreemd mag worden.

Dat was al gebeurd en de eigenaresse, Dora, bleef vechten om hem terug te krijgen, ze loofde zelfs een beloning van 4.000 euro uit.  Vandaag stond in de media dat de hond eind juni 2016 (!) is ingeslapen omdat hij nog 2x heeft gebeten. Het ergste aan deze kwestie vinden wij dat de eigenaresse door deze wet nog een jaar de hoop heeft gehad dat ze haar hond ooit terug zou kunnen krijgen, haar hond die ze vanaf pup af aan in huis heeft gehad. Graag tekenen, dus. Want het kan u ook overkomen.

Diep triest, dit onderstaande artikel dat deze week in het AD stond. En maar schreeuwen dat we de aarde door moeten geven aan onze kinderen.

De 2 nieuwe Spaanse katten gaan goed, foto's volgen.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Maandag, 10 juli 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Gister 2 nieuwe katten op gaan halen ergens in Utrecht en meteen wat voer en spullen achtergelaten (benches, voer, vervoersmanden). Foto's volgen.

We worden nog steeds gevraagd of we handdoeken etcetera nodig hebben maar vanaf nu is dat niet meer zo: de loodsen liggen vol. Voer is wel altijd welkom maar graag op afspraak en niet zo maar op de stoep staan.

Verder vernamen we van een nieuw fonds en toevallig kennen we een kleine opvang die kleine knaagdieren opvangt: hun PC was kapot gegaan en er was geen geld voor een nieuwe. Toch maar eens een brief geschreven (kleine moeite) voor die opvang naar dat nieuwe fonds. Na een week kregen we al een belletje: er wordt op korte termijn 250 euro overgemaakt naar de betreffende opvang voor een nieuwe PC.

Verder een kleine tip: als het warm weer is, zetten we vaak een bak met water voor de deur want we zien erg veel dorstige honden voorbij lopen. Kleine moeite, veel blije honden.

Iedereen een goede week  toegewenst en tot volgend weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 1 juli 2017

Sled Dog Rescue Cyprus zit in Den Haag en heeft een 5 maanden oude husky pup, genaamd Max, waar ze een goed tehuis en een sportief iemand voor zoeken. Alle informatie via hun facebook pagina.

Het is een beetje chaos hier want onze chauffeur ligt met een bloedvergiftiging n het ziekenhuis. Hij is vorige maand in het buitenland door een waakhond in zijn enkels gebeten en afgelopen weekeind met nierfalen in het ziekenhuis beland.

Vandaar een kort dagboek. En we willen hem en zijn vriendin vanaf hier veel beterschap toewensen.

Komend weekeind gaan we 2 Spaanse katten ophalen; mocht u nog voer hebben, graag, dan zorgen wij ervoor dat ze dat mee terug nemen naar Spanje in de lege bestelbus. Vermoedelijk zullen er weer 2 honden en 15 katten arriveren. De eerste 9 blikjes nier-dieet lagen al tegen onze voordeur aan en liggen al klaar bij de rest van de spullen om mee te gaan.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren