U bent hier : Juli 2016

Juli 2016

Zaterdag, 30 juli 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Op internet vonden wij www.grasdoos.nl en dat is een doos met een laag gras. Misschien een idee voor uw kat(ten) om uit te proberen? Wij gaan 'm in in ieder geval even uitproberen (echte die hards als we zijn....)

Eerst afgelopen woensdag het cyperse poesje afgegeven bij onze dierenarts voor een gebitsreiniging. Terwijl ze in haar mandje op de passagiersstoel naast Diana zit, ruik je de slechte adem in de gehele auto. Om kwart over 12 worden we gebeld: alles is getrokken en om half 3 mogen we haar halen. Wat zal dat katje minder pijn hebben!

Katje opgehaald, de doktoren schrokken ervan, zware ontstekingen in d'r mondje; d'r "broer" meegenomen. Weer schrikken: grote brokken tandsteen op een loszittende hoektand worden direct door onze dierenarts met een speciale haak weggehaald, zware artrose zodat hij pijnstiller nodig heeft. Volgende week dinsdag terug voor gebitsreiniging onder narcose.

Wat een goed gevoel heb je dan in de wetenschap dat er al stukken minder pijn is!

Oude kat uit het oostblok ergens, nog steeds genietend van het leven.

Sneeuwwitje, zoals altijd in de vensterbanken te vinden.

Nog meer (honden)voer dankzij een aardige sponsor.

Iedereen een fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zondag, 24 juli 2016

Goedemorgen, beste vrienden van onze stichting,

We gingen gister even 2 verwaarloosde 16-jarige katten ophalen bij een andere stichting;Toen we bij Breda waren, moesten ze allebei poepen in hun mandje. Gelukkig was het mooi weer, dus ramen open en gas geven, zodat we z.s.m. bij de opvang waren. Zwart witte kater Felix en cypers poesje Tijgertje, allebei 16 jaar.

Tijgertje had enorme brokken tandsteen, dus die hebben we meteen verwijderd maar ze zal sowieso komende week direct d'r gebitje moeten laten doen bij onze dierenarts. Felix is okee, wel boos. Tijgertje schijnt enkele jaren geleden te zijn komen aanlopen bij de oude dame die het baasje was van Felix en wilde niet binnen komen / moest in de schuur blijven. Tijgertje had flinke klitten, dis zijn al verwijderd en vindt alles wel prima. Ja, als je jaren lang in een schuur leeft, dan ben je blij met alles.

Onze dank gaat uit naar de met ons bevriende stichting, die wekenlang heeft gezocht naar een stichting die dit duo wilde opnemen en door de enorme overbevolking van katten in Nederland overal nul op request kreeg, helaas maar wel begrijpelijk. Onze dierenarts gaat ze even nakijken en chippen, met name van Tijgertje zijn we benieuwd of ze soms al gechipt is... De oude dame heeft haar namelijk nooit bij de dierenarts op een chip laten nakijken...

Mocht iemand deze katten nog een laatste goede periode van hun leven willen geven... ze worden ingeënt en nagekeken bij u geplaatst en u krijgt medische garantie.

Verder: we kregen vorige week weer eens een telefoontje dat we voer mochten komen halen dat over de tijd was. Enkele van onze vrijwilligers gingen kamperen in de Ardennen en namen een deel mee voor een stichting in zuid Limburg, met wie we bevriend zijn. De rest wat in de kofferbak lag, werd verdeeld over stichting Idemo (speciale chauffeur kwam het ophalen voor Koekange in Drenthe) en Raymond en Petra van Stichting Animal Care Projects haalden  het nodige op voor hun Turkse en Spaanse hondjes. Wij ons het apenzuur gesjouwd maar 's avonds met een lekker gevoel op de bank neergeploft omdat een heleboel buitenlandse hondjes binnenkort eens goed voer in hun voerbakken krijgen.

En verder belde er weer een grote sponsor dat we voer mochten kopen op haar rekening; zie hieronder het resultaat, de gehele gang lag vol. Onze schuren liggen weer vol met kattengrit en voer. Lekker gevoel altijd, dus enorm bedankt, lieve sponsor!

En oh, Tatiana uit Spanje doet het prima: vogels pesten, cavia's pesten, al het voer uit de voercontainers gesleurd want onderop liggen de lekkerste brokjes, volgens Tatiana, op de kattenbak voor de GB en daarna rennen door het  huis (grote prestatie) en uiteindelijk uitgeput in slaap vallen op de pootjes van Toetje. Hard gewerkt, vandaag, die meid.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Troon.

Zondag, 17 juli 2016

HELP!

Stichting Idemo zoekt een goed tehuis voor een 17-jarig op straat gegooid hondje uit Kroatië, Blondi. Zie ook hun facebook pagina.

Er is een oude dame overleden in Tilburg en de SVDDH vraagt ons om hulp want er zitten twee 16-jarigen katten in het huis, flink verwaarloosd, en niemand wil ze hebben. Vervilt, rotte gebitten; dat kunnen we wel opknappen maar nou nog een goed tehuis voor de laatste maanden / jaren van hun leventje. Wie oh wie? Algemeen emailadres dianaspaans@online.nl of GSM 06-1345.3718

Is er iemand in de omgeving van de Jurriaan Kokstraat in Scheveningen die een pup uit wil laten omdat de eigenaresse haar been heeft gebroken? Er wordt voor betaald en het zou om elke dag gaan. GSM 06-1345.3718

Zaterdag, 16 juli 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Vandaag gaan we weer even wat voer halen, dat over de datum is. Altijd aardig van mensen als ze ons daarvoor bellen.

Omdat Opa (oude zwerver uit Tilburg, die jarenlang op straat liep) pijn in zijn mondje had, zette onze dierenarts hem eerst op pijnstillers. Dat maakte de boel wel rustiger maar er was een definitieve oplossing nodig in de vorm van alles trekken (opdracht van onze dierenarts). Klinkt drastisch maar we hebben dit vaker meegemaakt en wat we vermoedden, gebeurde ook: Opa rolde vanochtend spinnend in zijn mandje om, om door ons eens goed geknuffeld te worden. Die was duidelijk al stukken opgeknapt.

De 50% actie voor de Portugese opvang Carvoeiro Cat Charity is vandaag beëindigd en er is in totaal 230 euro overgemaakt naar Portugal. Meerdere lieve mensen met het dierenhart op de juiste plek hadden een donatie  gedaan, heel eenvoudig van 5 of 10 euro maar het tikte lekker aan. Iedereen bedankt, dus, hiervoor, die dit voor elkaar heeft gekregen voor deze Portugese dieren.

Spaanse Tatiana doet het goed. Af en toe spurt er iets zwarts (Tatiana) door de opvang, achtervolgd door iets wits (Sneeuwwitje). Het is hier ook altijd uitkijken dat we  geen katten weggooien met het vuilnis....  

We zagen nog een postduif onder een auto zitten, even gestopt en we konden hem zó pakken. De luizen liepen er overheen en hij was mager, dus even afgegeven bij het vogelasiel, waar we vlakbij zaten. Vervolgens liepen de luizen ook bij ons over het T-shirt heen, maar dat mocht de pret niet drukken. T-shirt uitgedaan en thuis in de was gegooid.

Een sponsor vroeg of we dierenvoer en kattengrit nodig hadden?

Eén van onze vrijwilligsters belde nog op: er was een jonge meeuw van het dak tegenover haar huis afgekukeld en ze  durfde hem niet te pakken. Dat kan, ze hebben ook echt wel grote snavels! Dus vangnet mee en het was een vrij jonge vogel. We belden nog aan bij de buren of we hem terug mochten zetten op het dak (dat is de beste oplossing, want dan kunnen de ouders hem blijven voeren, in de hoop dat ie geen 2e keer van het dak afkukelt....) maar de bewoners beweerden dat ze niet op het dak konden komen, dus hebben we hem maar afgegeven bij het vogelasiel. De ouders vlogen schreeuwend over onze hoofden, toen we in de auto stapten en weg reden met hem.

Rode langharige katje op het asiel afgegeven want de eigenaar reageerde al 2 dagen niet op onze melding op www.amivedi.nl. Gaat 3 uur later de telefoon: iemand een paar straten verderop is haar langharige rode katje kwijt en had vandaag pas van de site Amivedi gehoord. Foto's toegestuurd en bericht terug gekregen: ze is het! Asiel is al bijna gesloten maar morgen gaan ze haar ophalen. Mensen, onthoud: dierenambulances en asiels kijken alleen maar op www.amivedi.nl voor gevonden en verloren huisdieren! Niet op facebook pagina's, niet op marktplaats. U mag ze daar wel op vermelden maar óók altijd op de site van Amivedi!

Afgesleten nagels, eerst bang maar daarna een grote mond tegen de senioren katten.

Hé, zus! Waar is mijn moeder????

 

Ik ga op de handdoeken in de badkamer wonen, totdat mijn moeder mij gevonden heeft! Zo!

Groet,

Leon Schröder

Zondag, 10 juli 2016

Bellen de buren aan de overkant aan: er zit een katje bij hun op het portiek, helemaal in elkaar gedoken, angstig. Of ik er iets mee kan? Ja, natuurlijk, dus even meegelopen. Een klein katje, maand of 4, zit ons angstig aan te kijken in een hoekje. In haar nekvel gepakt en meegenomen, de drukke verkeersweg overgestoken, in het kamertje gezet bij Saartje en Tom Poes (blazen door de kleine dame). Amivedi ingeseind en dierenambulance. Dinsdag gaat ze naar het asiel.

Zaterdag, 9 juli 2016

Beste dierenvrienden,

We gaan even van de hak op de tak springen want het was weer een chaotische week. Mazzel doet het prima, hij liep een beetje te niezen, zodat hij mee mocht naar de dierenarts. Nu gaat het weer prima.

Opa ging ook mee want zijn tanden zijn niet goed. de dierenarts probeerde eerst pijnstiller om de boel een beetje tot rust te krijgen maar uiteindelijk is het besluit genomen om aanstaande woensdag alles te trekken. Beter geen tanden en geen pijn, dan wél tanden en wél pijn.

Tom Poes doet het inmiddels iets beter. Het is en blijft een enorme overgang voor een huispoes naar een ander huis. Asielkatten zijn altijd blij als ze een ander huis krijgen maar huispoezen, dat gaat wel eens iets moeilijker. Maar we houden vol.

We hebben de tuin nog vol lavendel gezet, altijd lekker om in rond te lopen.

Op Facebook zit Marjan Medema die ons het kleine zwarte poesje heeft geleverd met het verfomfaaide oor en ze heeft UW hulp nodig: Er loopt een zwarte hond van ongeveer 2 jaar in Portugal te zwerven en Marjan zit vól, helemaal vól. Over 2 maanden kan die hond op transport naar Nederland (of België of Duitsland) gezet worden, als iemand hem maar wil hébben. Dus: wie oh wie? De hond heet REMY en is enorm lief. Zijn staart is erg kort, daar zal iets naars mee gebeurd zijn maar de dierenarts  geeft hem een volledige check-up voordat hij op het vliegtuig gezet wordt.

Hij is een beetje mager, zal wel door de honger komen, dat komt vanzelf goed.

Het bericht delen via facebook mag ook!

En verder: Spaanse theemuts Tatiana doet het prima! Ze verkent de opvang en heft al een blik verf in de schuur van de plank gegooid. Dus er lag opeens een open gebarsten blik op de grond en ruim dat maar eens op! Maar het is aardig gelukt. Ze rent de hele tijd door de opvang, een mager ding met 4 schriele pootjes, luid miauwend, zodat de andere dieren haar verbaasd nakijken. En ze zit -natuurlijk- met haar Spaanse kont bovenop de volières want dat is me daar een partij prachtig! Geen zorgen, dat leert ze vanzelf af en we zetten haar al telkens op de grond. Komt goed, die Tatiana. Hieronder is nog een foto uit Spanje.

Bedankt,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 2 juli 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Even een kort dagboek: ten eerste gaan onze chauffeurs vandaag één van de lelijkste zwarte katten ophalen die er in Europa rondloopt. We horen u denken: "Die wil IK! Die wil IK!" Te laat: wij gaan 'm al halen. Maar de asiels puilen uit van de lelijke  zwarte katten, dus.... u weet wat u te doen staat: het plaatselijke asiel bellen.

Het katje is inmiddels opgehaald. Na een rit van ruim 20 uur in een bestelbus met 15 andere katten en 2 honden was ze aardig vermoeid. Ze heeft al even gepoept en gegeten; vervolgens sprong ze tussen de valkparkieten in de kooi, vlug haar eruit gevist en daarna ging ze tegenover de volières in een mandje liggen: even zichzelf wassen en verbaasd kijken met een blik van "wat is dit nou weer voor een zooitje, waar ik terecht gekomen ben????"

Verder is Aurora van Schijndel van de SVDDH naar Portugal op vakantie geweest en met d'r neus in de boter gevallen. Want ze kon het -natuurlijk- niet laten en ging in de omgeving zoeken naar een opvang voor dieren. En die vond ze -natuurlijk-  ook!

Corinna Janiec (te vinden op facebook) runt daar een opvang met 250  katten en kittens, genaamd Carvoeiro Cat Charity (te vinden op facebook),  gedumpt en van de straat gehaald, ziek, mishandeld. Ook zijn ze hard bezig om het overschot terug te brengen door middel van TNR (vangen, steriliseren en terugzetten).

Corinna en een klein groepje vrijwilligers zijn dag in, dag uit, 365 dagen per jaar, bezig met dit alles en SNAKKEN naar financiële hulp. Een enorme klus voor dit kleine groepje mensen met zeer beperkte financiële middelen. Aurora heeft haar hulp aangeboden en gaat via haar facebook pagina proberen donaties los te krijgen bij de mensen.

Onze vrienden van stichting Samenwerkende Dierenclubs bieden 2 manieren om donaties te doen: via het onderstaande paypal adres of via stichting Samenwerkende Dierenclubs met bankrekeningnummer NL22 TRIO 0198.5707.67 en zet erbij Portugal. Bij deze stichting kunt het als donatie aftrekken via uw belastingaangifte volgend jaar. Deze 50% actie loopt via www.samenwerkende-dierenclubs.nl van

1 tot en met 15 juli 2016.

Paypal: cjaniec@sapo.pt

Als laatste: we pikten op verzoek van een bezoeker van een restaurantje vlakbij nog een jonge kat van de straat. Bleek daar te wonen en werd losgelaten langs een vreselijk drukke verkeersweg. Vervolgens krijg je een discussie met de eigenaar die van mening is dat het katje "vrij moet kunnen zijn." Die mening zijn wij ook toegedaan maar dan wél VEILIG vrij en met een drukke verkeersweg ernaast, kan je echt niet over VEILIG spreken. De kat kan niet wegduiken in voortuinen want die zijn er evenmin, een hond kan hem zó grijpen. We moesten de kat terugzetten, anders eindigen wij op het politiebureau in een cel wegens catnapping. We zijn ervan op de hoogte dat er al meerdere katten op die verkeersweg zijn doodgereden en we kunnen er niets aan doen. Als die kat de weg oversteekt en er komt een auto aan die automatisch remt omdat die kat oversteekt, krijg je zware ongelukken.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren