U bent hier : Juli 2015

Juli 2015

Zaterdag, 25 juli 2015

STORMACHTIG WEER

Beste mensen,

Vandaag stormt het en de afgelopen week deed het dat óók! Ten eerste hadden we de kat van een Amsterdamse sponsor weer eens opgenomen tijdens de vakantie en in ruil mochten we de groothandel laten komen met 1.000 kilo (2 pallets) kattengrit en voer. Dus eerst was de schuur leeg en daarna vól. Met dank aan onze sponsor!

Mooi gezicht, hè?

Plus nog enkele blikjes...

En verder: jarenlang deden 4 vrouwen de zwerfkatten bij de haven. Ali Letsch (inmiddels overleden, Diana nam haar groepen zwerfkatten over), Corrie en haar dochter Ingrid. Corrie is inmiddels opgenomen met Alzheimer en in haar huis waren nog steeds de herinneringen aan de haven-zwerfkatten aanwezig: 8 katten, waarvan 5 tam, 3 schuw en onzindelijk. Er werd wel gezocht  naar goede tehuizen maar niets gevonden. Tsja, de asiels blijven uitpuilen van de katten (honden stukken minder). De mensen blijven maar fokken en omdat de euro de sterilisaties met 100% duurder heeft gemaakt, hebben wij al talloze voorbeelden voorbij zien komen van ongewenste nesten.

Dus Ingrid stond opeens bij Diana op de stoep voor hulp. Oude vriendschap roest niet, dus er werden er 2 mee naar de dierenarts genomen: inenten, chippen en bij Diana in de opvang. Dat ging trouwens niet van een leien dakje, hoor: deze tekst typen ging gepaard met veel minder zweet dan dit bezoek aan de dierenarts. De assistente kwam zelfs met haar speciale handschoenen aanzetten, zodat de katten ingeënt konden worden.

Eén neef kwam opeens opdagen en nam de volgende tamme mee, de thuiszorg nam nog een tamme mee en... Zoals u weet helpen we andere kleine stichtingen vaak met tips om donaties te krijgen en we hebben een grote sponsor die vaak 50% acties weg geeft. Nu hebben we wel eens een zwerfkatten-opvang geholpen met een zeer grote tuin en die bleek bereid om de 3 schuwe, onzindelijke op te nemen. Hieronder liggen ze slapend in hun 3 mandjes want we hadden ze slaappillen gegeven. Ze waren echt niet te hanteren.

Het huis is nu bijna leeg. Ingrid d'r vader is al oud en een beetje gammel maar verblijft er nu met de laatste tamme kat. We hebben al toegezegd dat die laatste tezijnertijd ook naar onze opvang toe mag. Prima geregeld, dus.

Terwijl we naar de dierenarts reden, haalden we nog herinneringen op met Ingrid over haar moeder: als die op bezoek ging bij vrienden op een volkstuintje, kwam ze (net zo makkelijk) thuis met een moederpoes met jonkies die daar  schaarloos liepen. Of ze gingen de hond uit laten en vonden in een ton met olie een meeuw die er niet uit kon komen. Dus die werd ook meegenomen.

Eén keer troffen ze een tamme kat aan bij hun zwerfkatten (dat gebeurde trouwens wel vaker: dan moeten mensen op vakantie en als ze dan weten dat er ergens zwerfkatten worden gevoerd, zetten ze hun eigen kat erbij. Maar dat werkt niet zo: zo'n kat wordt meestal in elkaar gebeukt door de wilde katten of hij gaat lopen / zwerven en wordt dan uitgehongerd ergens gevonden. Als tie geluk heeft). Die kat werd ingeleverd bij het asiel en de eigenaar kwam binnen een week opdagen: de kat was spoorloos verdwenen in Voorburg en de volgende dag blijkbaar al opgedoken in Scheveningen. Rare gang van zaken. Het bleek dat er nog veel meer katten in die buurt waren verdwenen en er zat een duivenliefhebber, die ze ervan verdachten dat hij de katten oppakte en ergens anders neerzette.

We gaan geen commentaar geven op deze duivenliefhebber. Wij hebben zelf ook wel eens mensen meegemaakt met 5 katten. En geen enkele kattenbak. En die hadden grandioze ruzie met hun buren. Die buren hadden hun katten al bedreigd want hun hele tuin was ondergepoept door die katten. En nog werden er geen kattenbakken aangeschaft. Tsja, dan ben je bezig om je dieren in gevaar te brengen. Daar moet je echt mee uitkijken. Er zijn al veel mensen in Nederland en je moet een beetje rekening houden met elkaar.

Als laatste foto 2 ouwetjes die veel last hadden van de hitte. En dan is er slechts 1 optie goed: met je hoofd op een waterbak liggen.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

 Zaterdag, 18 juli 2015

Beste mensen,

Het was erg warm, dus onze (en alle) dieren hadden er last van.

Sneeuwwitje...

We zagen een filmpje voorbij komen van een zwerfhond die met een vangkooi gevangen werd in Amerika en moesten opeens aan een zwerfkat denken, jaren geleden. Die zat op een strook groen, tussen een sloot van het Haagse Zuiderpark en de Soestdijksekade. Vreemde plaats dat ie daar zat. We leenden een vangkooi, legden er worst in en gingen in de auto zitten. 10 minuten later kijken: worst weg, kooi leeg. Nieuwe worst erin en in de auto zitten. 10 minuten later kijken: worst weg, kooi leeg. Nieuwe worst erin, iets dichterbij blijven staan om te kijken hoe die kat nou die worst te pakken kreeg. Nou, we hebben het geweten. De worst was onder de plank terecht gekomen en de kat had dat in de gaten. De hele kooi stond te schudden, terwijl de kat bezig was om dat stuk worst te pakken te krijgen, dat onder de plank lag. Ter verduidelijking: normaal gesproken hoef je maar een tikje tegen zo'n kooi te geven en dan slaat ie dicht. Deze kooi stond gewoon op en neer te springen door die kat en nog sloeg hij niet dicht. Volgende dag andere kooi gehaald bij deze opvang. Kat zat er binnen 10 minuten in...

We gaan even afscheid nemen van een bevriende asielbeheerster, die van haar pensioen gaat genieten. Wat een heerlijk mens is dat: altijd bereid om onze zwerfkatten op te nemen al we hulp nodig hadden. Die gaan we node missen want we maken wel eens anders mee, helaas. Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 11 juli 2015

Beste mensen,

Mocht iemand een parkietje (of twee) weten dat ergens weg moet, we hebben weer plek in onze binnen-volière. Ze mogen oud en schuw zijn, er wordt niet mee gefokt. Info: dianaspaans@online.nl

Een met ons bevriende dierenopvang krijgt altijd hondenvoer van ons, dat meteen door gaat naar het buitenland. Af en toe bellen ze ons ook echter als ze kattenvoer en knaagdieren-spullen krijgen, waar ze niets aan hebben. Daar waren wij dus weer blij mee!

Bijgaand nog het krantenbericht uit de zaterdag-Telegraaf van 13 juni, waarin we andere stichtingen opriepen om eens te komen praten over belastingvoordeel. Leverde enkele prima reacties op.

Twee rood-witte broers en zwarte Spikkel, die altijd gek op elkaar zijn en bij elkaar in de buurt verblijven.

We kregen nog een namaak-poes voor de opvang en zetten die eens pontificaal voor het kleine witte katje neer. Mevrouw duikt nogal eens boven de andere katten (inclusief op degene die 5x zo groot zijn als zij, geen enkel bezwaar), dus een lesje in nederigheid is wel welkom. Nu, dat kreeg ze want ze heeft zeker 10 minuten met een dikke pluimstaart en zwaar geshockeerd naar het beeld zitten kijken. Daarna trapte ze er niet meer in.

Iedereen een fijn weekeind (of fijne vakantie),

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 4 juli 2015

Beste mensen,

Vanwege de warmte een kort dagboek (sorry...).

Alle dieren in de opvang liggen voor pampus (de vrijwilligers en het bestuur óók).

Er belde nog een donateur dat bij haar om de hoek een kat liep te zwerven. Amivedi had niets opgeleverd, een paar A4-tjes op lantaarnpalen evenmin en hij zag er slecht uit, dus we gingen maar eens kijken. Even aangebeld bij een huis met dieren-beeldjes en de eigenaar vertelde dat er inderdaad een cyperse kat zat, soms, die om aandacht vroeg maar als ze de kat aaiden, haalde hij onverwachts en gemeen uit. We zochten de tuinen een beetje af, onderwijl "poes, poes" roepend en struikelden plotseling over Dé Kat. Dus blikje open gemaakt dat smakelijk werd opgepeuzeld. Even aaien, auw! Hij grijpt inderdaad meteen maar ziet er goed uit. Het lijkt wel een buurtkat, dat betekent dat ie toch van iemand is. Er waren wel enkele briefjes door de donateur opgehangen maar ze had geen enkele reactie gehad. Wat te doen? De donateur had gezegd dat de kat blind was maar we konden zien dat ie prima ogen had. En het vermoeden bestond dat ie ons zou grijpen, als we hem in een mandje wilden doen.

We besloten de kat niet mee te nemen, er zou eerst intensiever moeten worden geflyerd, in ieder geval. Volgende ochtend een telefoontje van de donateur: iemand had gereageerd op haar A4-tje. Deze mevrouw was inderdaad haar kat kwijt,  ze woonde een straat verderop en had de kat meteen gezocht en gevonden. Problem solved.

En verder: we hadden gevraagd of onze donateurs hun rekeningen op wilden sturen omdat een sponsor ons de BTW ging terug betalen. Iedereen bedankt die gereageerd heeft want we hebben 574,77 op onze bankrekening gestort gekregen.

Iedereen tot volgende week,

Leon Schröder.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren