U bent hier : Juli 2014

Juli 2014

Woensdag, 30 juli 2014

Onze excuses, beste donateurs en andere vrienden, onze PC lag er opeens uit zonder enige waarschuwing en we hebben hem sinds één uurtje terug van de reparateur.

Zaterdag extra foto's om het goed te maken, erewoord!

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 19 juli 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

We hebben weer leuke dingen om te melden. Zo leverde een advertentie ons 2 parkieten op, die weg moesten omdat de eigenaresse  rugklachten had en de volière niet meer goed binnen kon komen. Dus opgehaald en enkele reis naar Den Haag:

Iedereen de groetjes van Luuk (één jaar in asiel Leerdam, dus meegenomen door ons). Hij is erg dol op onze jongste vrijwilliger, Job.

En als laatste: onze Diva Pika.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst!

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 12 juli 2014

Beste mensen,

U heeft nog wat foto's tegoed van ons van vorige week:

We kregen weer een auto vol gratis voer. Iemand die dankzij dit kabinet geen geld meer heeft, kreeg een deel zodat ze even vooruit kan met haar hondjes. Een andere zak ging mee met onze vriendin, de Pastor (ja, zij is écht een pastor) en die gaf het weer aan een man met een Duitse Herder. De hond moet naar de dierenarts maar de dierenarts had het voor elkaar gekregen dat de hond de dierenarts probeerde te grijpen. Dus de eigenaar wilde niet meer naar de dierenarts maar de hond is ziek, heeft onder andere vocht achter de longen. Dus we hebben chantage gepleegd: een zak voer in ruil voor een bezoek aan een andere dierenarts. De rest van het voer ging naar Doggymix. Daarna hebben we Diana d'r Corsa even gestofzuigd, bleken er nog iets van 100 blikken kattenvoer in de kofferbak te liggen. Niet verder vertellen.

We werden ook nog gebeld door een bevriende stichting: die kende via-via een vrouw die een allergisch babietje had, man d'r vandoor, geen geld, katten moesten z.s.m. weg vanwege het allergische babietje en omdat de hulp niet vlug genoeg kwam, was mevrouw bereid om haar katten (4 stuks!) desnoods op straat te flikkeren. We hebben direct deze stichting geadviseerd dit asociale gedrag de kop in te drukken: hulp is onderweg en die mevrouw moet maar normaal doen. Asociaal gedrag tolereren we niet. Vervolgens krijg je smoesjes dat ze het gezegd had in een emotionele bui; hebben we helemaal niets mee te maken. Je doet maar normaal.

En verder: voor het geval dat u zich afvraagt: "Wat doen ze daar toch in Den Haag met mijn donatie...?" Nou.......

 Pika had erg veel last van de warmte, maar die is zo'n jaar of 20, dus we hebben haar een koel plekje gegeven in een kast. Kan ze even bijkomen.

Iedereen fijn weekeind en tot volgend weekeind,

Leon Schröder.

Zondag, 6 juli 2014

Beste mensen,

Gister een zomerbuffet gehad bij Stichting Remi Moldova, dus nu even bijkomen. En verder: iemand heeft afgelopen vrijdag één van onze kliko-bakken gepikt! Dus wat doe je dan? Inderdaad, briefje ophangen in de afgesloten brandpoort. "Onze konijnen hebben ernstige besmettelijke huidproblemen, dus wil degeen die onze groene kliko-bak heeft gestolen, met met spoed naar de huisarts gaan, als hij/zij ook huidproblemen gaat krijgen?" (N.B. we hebben geen konijnen in de opvang  )

Fijn weekeind, allemaal!

Leon Schröder.

Zaterdag, 5 juli 2014

ER GAAT HIER ECHT NOOIT IETS NORMAAL BIJ DEZE STICHTING

Beste donateurs en andere vrienden,

Ja, serieus, er gebeuren hier altijd de meest rare dingen. Zo reden we gisteravond om half 7 nog even naar Zoetermeer want één van onze vrijwilligsters was iets vergeten bij een vriendin, dus ze pakt de afrit en wachtend bij het stoplicht ziet ze aan de andere kant, bij de andere afrit een jonge man midden op de afrit staan met allemaal dozen. Dus ze kijkt nog een keer, nee, hij staat er toch écht, midden op de weg bij de stoplichten met een grote stapel pakjes in zijn armen.

Dus ze gooit haar auto links ergens naast de weg en schreeuwt via het open raam: "Wat ben je aan het doen??? Ga van die snelweg af!" Reactie: "Do you speak English?" Yezzzzz. Z'n auto stond ergens verderop (nergens te zien) en hij was allemaal pakjes uit z'n auto verloren. Dus ze schreeuwt dat ie die pakjes in haar auto (Opel Corsa...) moet gooien en moet instappen, weg van de snelweg voordat ze 'm doodrijden. Dat snapte hij niet en er lagen nog meer pakjes, om de hoek. Hij al die pakjes in dat kleine autootje gepropt, onze vrijwilligster naar links gedraaid, waar inderdaad nog meer pakjes in de berm liggen onder de vangrails. Nog meer pakjes in die Corsa gepropt, terwijl onze vrijwilligster denkt "mmmhhh, het zal toch niet een nieuwe manier van carjacking zijn????"

Alle auto's rijden dóór, niemand stopt er, de jonge man stapt in bij onze vrijwilligster en ze rijden verder, en opeens staat er verderop een grote bestelbus van DPD (ja, Deutsche Pakket Dienst) op de vluchtstrook. Pakjes over gedaan, waarbij onze vrijwilligster nog struikelt met een pakje waarop iets staat van "breekbaar". Jonge man een fijn weekeind gewenst en dan kom je dus zwetend bij je vriendin aan. Wat een dag.

En de dag was al zo goed begonnen want we reden naar een afspraak en zagen vervolgens een piepklein meeuwenkuiken op de Zwolsestraat op het fietspad lopen. Op afstand konden we al zien dat ie wel erg klein was, dus vlug gestopt. Hij liep de Alfa Romeo dealer binnen (ja, heus), dus opgepakt en aan een aardige man achter de balie gevraagd om een doos en of ze de dierenambulance even konden bellen. Een monteur kwam een pracht van een doos brengen met oude lappen, meeuw erin, zelf even de d.a. gebeld want de telefoon begon bij de dealer te rinkelen en daarna door naar het werk.

En we mochten nog gratis voer halen, dus een deel naar vriendin Hetty omdat ze een Spaans opvang-pupje heeft en de rest afgegeven bij TNT Nederland, waarbij je het personeel al zag denken bij binnenkomst: "Shit! Daar heb je hun weer met die vrachten hondenvoer op die steekkar" maar ze doken niet vlug genoeg weg. Dus Doggymix-Joyce werd deze keer blij gemaakt en daarna was de auto weer leeg.

Ja, serieus, er gebeurt hier altijd van alles. Zo reed een vrijwilligster onlangs naar huis en bij het plein om de hoek ziet ze een kindje van 3 jaar of zo uit de speeltuin lopen. In z'n eentje, door het hek heen. Achter de vrijwilligster rijdt een auto, het kindje staat al bij de stoep en kan zo oversteken. Mama staat te kleppen met d'r vriendinnen en heeft niets in de gaten. Dus onze vrijwilligster steekt haar hand op om de auto te stoppen en wijst naar het kindje. Daarna hand opgestoken naar het kindje, dat zowaar doodstil blijft staan. Vervolgens oogcontact gezocht met de moeder, vèr achter het hek, gewezen op het kindje, gewezen op de auto. Afijn, moeders komt aanrennen met een 2e moeder erachter aan. Moeder 1 rent zó hard, dat ze d'r evenwicht verliest en met beide knieën (pijnlijk, pijnlijk) op de stenen grond knalt. Moeder 2 steekt geen vinger uit om haar te helpen maar rent door het hek heen en grist de kleine weg.

Onze vrijwilligster stak nog een duim op naar de automobilist en fietste maar door. Weer wat geleerd, denken we dan maar zo.

We hebben ook nog even poes Silly d'r gebitje laten doen (237 euro, oftewel 522 gulden) en heus, vòòr de invoering van de euro hebben we een dergelijk bedrag nog nooit betaald voor een gebitsreiniging. Volgende week gaat Teun Silly achterna maar we hebben onze dierenarts al gewaarschuwd dat ze een beetje voorzichtigheid in acht moeten nemen met hem omdat ie 6 jaar bij een psychopaat heeft gewoond en toen hij in beslag genomen werd en wij hem in een asiel mochten ophalen voor onze opvang, sprong hij gillend en krijsend tegen de ramen van de kattenkamer aan. Diana was destijds de "gelukkige" die hem mocht halen, en stond er naar te kijken, terwijl ze dacht: "Waar ben ik nou weer aan begonnen?????" Maar... alles is goed gekomen met Teun (en met Diana) en als onze dierenarts het voorzichtig aanpakt, behoudt ze al haar vingers.

Foto's volgen.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren