U bent hier : Juli 2013

Juli 2013

Zaterdag, 27 juli 2013

Vanwege de enorme hitte en vele vrijwilligers met vakantie dit keer geen dagboek, sorry.

Zaterdag, 20 juli 2013

Beste mensen,

Als u kijkt op

http://www.tierschutzhof-geissblatt.de/Aktuelles/Berichte/Pferde-Sicherstellung_start.html

Dan ziet u een paar vergroeide hoeven bij paarden in Duitsland, die deze maand in beslag zijn genomen en dan vraag je je af, hoe dit zo ver heeft kunnen komen. Heeft niemand die oude man (die de eigenaar was) dan in de gaten gehouden? Had hj zelf dan niet in de gaten dat dit ook niet normaal was?

En verder eerst een mededeling van huishoudelijke aard. onze vrijwilligers drinken nogal veel ijskoffie en laten die nou net niet meer door onze favoriete supermarkt verkocht worden! Totdat Diana toevallig in Bergen op Zoom was en bij de C1000 naar binnen stapte:

1 liter en goedkoper dan die kleine bekertjes van Douwe Egberts. Dus de C1000, mensen.

Zoals u weet, had Opa erg rood en ontstoken tandvlees. We regelden een convenia-injectie voor hem (= langwerkende antibiotica) en hier ziet u het resultaat. Opa voelt zich duidelijk weer prettiger.

Dierensteun la Vida gaf ons nog wat mandjes in ruil voor heel veel hondenvoer, er werd gretig gebruik van gemaakt.

 

En de planten van la Vida leverden ook veel plezier op.

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 13 juli 2013

Beste mensen,

Een rare week is voorbij. Ten eerste kregen we een ouder iemand aan de lijn die ging samenwonen met een man die nog nooit huisdieren had gehad, dus die mevrouw d'r kat kon na 16 jaar ophoepelen. Daar laten we ons dus niet voor gebruiken. Vervolgens kwam de smoes dat de man allergisch was; medicijnen halen bij de huisarts en kat 's nachts uit de slaapkamer doen, was te veel moeite voor deze mevrouw na 16 trouwe jaren. De moeite voor ons om beleefd te blijven, was ook te groot aan het worden. En uiteindelijk beweerde de dame dat de kat haar al 2x op de EHBO had doen belanden. Toen hebben we het gesprek maar beëindigd.

Het volgende nare bericht zal iedereen inmiddels wel weten: een Haagse man haalde via marktplaats gratis kittens op en schopte ze vervolgens in z'n huis dood, want hij kreeg er 'zo'n goed gevoel van'. Hij zit voorlopig twee weken vast want er lagen 3 dode kittens en 1 halfdood kitten in z'n huis, dat naar de dierenarts is gebracht. We zeggen het dus nog maar een keer (ja, we blijven zeuren, drammen en zeiker): STOP MET FOKKEN! Er komen steeds meer dieren slecht terecht, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. En nee, u heeft niet enorm veel mensen-kennis. En nee, het is niet fijn dat u die kittens zo makkelijk kwijt raakt. U BENT GEWOON ONVERANTWOORDELIJK EN VERVELEND BEZIG ALS U FOKT EN U VEROORZAAKT ONNOEMELIJK VEEL EN GROOT DIERENLEED, DAT U PROBEERT GOED TE PRATEN. PUNT.

Rijd eens een week mee met uw plaatselijke dierenambulance. Dan kunt u ze helpen kittens uit bossen, parken en duinen te vissen.

Gister was Dierensteun La Vida in Bergen op Zoom op de Zomermarkt aan de Boulevard, dus we zijn even mee gegaan. Marcel slaagde erin om 90% van de kraam te verkopen en dat vonden we erg knap. Af en toe kreeg hij een broodje en een ijsje, en vervolgens ging hij vrolijk verder met mensen tackelen.

Er kwam nog een mevrouw langs die 3 jaar geleden een kruising Mastin van La Vida had overgenomen. We zijn vergeten een foto te nemen maar de hond zag er prima uit en had het nog steeds naar z'n zin met z'n baasje. Het was ook wederzijds, trouwens.

Verder had La Vida planten gekregen om te verkopen en de planten die niet weggingen, hebben wij mee naar huis genomen. Een flinke emmer water eroverheen want het was warm geweest en de katten in de opvang vonden het een prima idee.

Nog een foto van pikzwarte Nina, afkomstig uit een Belgisch asiel.

We telden onze geheel zwarte katten eens en dat zijn er bijna 10. De reden dat we dit deden, was dat we in 2006 een groep tamme zwerfkatten van een Tilburgs kerkhof hebben weggehaald en één daarvan ging naar onze dierenvriendin Xenia. Xenia is nu echter gevallen, op oudere leeftijd, en terwijl zij revalideert, is de zwarte poes, Poekie, terug gekomen naar onze opvang. Dat was de afspraak. Poekie loopt al door het huis, dat komt wel goed.

Nog meer zwarte katten, in de rij voor het toilet...

We zoeken een goed tehuis voor een knuffelbeer, die op straat is gegooid door z'n baasje.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren