U bent hier : Januari 2018

Januari 2018

Zaterdag, 27 januari 2018

Beste vrienden,

Iedereen de groeten van onze Emily, het Liefste Poesje Ter Wereld.

We spraken nog even met één van onze gastgezinnen die voor ons 2 katten opvangt, die we aan de straatstenen niet kwijt konden. Eentje heeft het aan zijn schildklier, dus de rekeningen van de dierenarts zijn voor Diana d'r privé portemonnee. Ons gastgezin was nogal in shock over de enorm hoge rekeningen die ze telkens bij Diana aflevert en vertelde dat ze zich die kat niet zou kunnen permitteren zonder onze hulp. Tsja, we zien het overal: mensen die de dierenarts niet meer kunnen betalen, voer is peperduur geworden en het kabinet heeft de BTW omhoog gegooid.

Iemand een oplossing hiervoor?

Van de week waren we koffie drinken bij een sponsor die verschrikkelijk zat te schelden over haar pensioen-verhoging. Dus we zaten haar verbaasd aan te kijken want we horen deze dame zelden iets over de politiek zeggen. Het bleek dat ze een jubel-stemming-email had gehad dat haar pensioen omhoog was gegaan in januari 2018. Dus verwachtingsvol het mailtje gelezen voor het juist bedrag: 20 cent... (Dat had u natuurlijk al geraden). De kranten stonden er vol van, de afgelopen weken.

We hebben ook nog goed nieuws, hoor.  

Ten eerste kwam de moeder van ons hulpje even langs want die wil weer een nieuwe kat voor haar moeder. Want de kat is overleden en oma is eenzaam, begrijpelijk. We hebben er een paar naar voren geschoven en houden u op de hoogte.

We mochten ook nog voer halen. Allemaal puppen-voer, dus lekker meegegeven voor Stichting Idemo in Drenthe.

En er was er eentje jarig, die al jaren werkzaam is bij onze stichting! Dus meegenomen naar een feesttent om het harde werken voor onze dieren te belonen!

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 20 januari 2018

Hallo, beste vrienden van onze stichting,    

Rijden Diana en Leon vanochtend naar hun favoriete ontbijt-gelegenheid, ligt er helaas een aangereden, dode vos langs de kant van de weg bij de duinen. Hij was al koud, nauwelijks beschadigd van de enorme klap die hij van (vermoedelijk) een auto heeft gekregen. We hebben allemaal  altijd vuilniszakken in onze auto's liggen, dus even drie stuks erom heen gedaan en dicht getapet vanwege de eventuele vlooien. Zo'n majestueus dier, zijn leven in één klap beëindigd. Geen foto gemaakt.

Wél een foto gemaakt van ons prinsesje op de erwt: Miss Snowy White. Ons hulpje, David, kwam vanochtend weer de katten kammen en mevrouw blies eens nukkig naar hem. Om daarna  weer spinnend bij hem te komen zitten.

Verder eigenlijk weinig te melden. Een nieuw fonds belde ons, of ze ons konden helpen met iets? Nou, hulp bij exploitatiekosten wordt altijd enormmm gewaardeerd. En we mochten de laatste rekening toesturen van ons dierenvoer, na een kort en helder gesprek. Zij we altijd blij mee, met zulke hulp.

Verder is het op dit moment even rustig, maar dat is ook wel eens prettig. Eén van onze zuster-organisaties is in één dag op en neer gevlogen naar Portugal om daar enkele honden en katten op te halen om te plaatsen in Nederland. We regelden dat ze 500 euro van een sponsor kregen voor de dierenarts-kosten daar.

Een Deense opvang wist 500 euro bij elkaar te sprokkelen (met enige tips van onze kant plus een sponsor) om hondenvoer te transporteren naar Bosnië. Het is daar enorm koud op dit moment en alle hulp is meegenomen.

Een bevriende  konijnen-opvang kreeg 1.000 euro van enkele sponsors. Is vlug getypt, zo'n zinnetje, maar heeft enorm veel impact en er is vaak veel ervaring voor nodig om zoiets voor elkaar te krijgen. Maar we zijn altijd bereid om andere stichtingen te helpen, want elk dier dat je redt, is er eentje.

En op internet vonden we deze nog voor u.

Iedereen een goed weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 13 januari 2018

Beste vrienden,

Even een kort dagboek, deze week, want het is hier nogal een gekkenhuis met voer dat we overal mogen halen. Plus een oudere man die vanwege gezondheids problemen gestopt is met zijn zwerfkatten voeren, zodat we het verzoek kregen om het voeren over te nemen. Is gebeurd. We zijn nu aan het bekijken, wat de conditie is van de katten: zijn ze ziek / gezond? Alles is al gesteriliseerd en teruggezet door ons, vier jaar geleden, dus dat levert geen problemen op.

Tot volgende week,

Leon Schröder.

Dinsdag, 9 januari 2018

Op facebook is nu een 33% actie bezig tot en met 14 januari 2018 voor Inzameling voor Sint Maarten's Dieren. De eerste donaties druppelen al lekker binnen.

En in Denemarken is Marianne's Dog Food Bank ook bezig met een 33% Actie. Dit zijn Deense mensen die een privé opvang Bosnië helpen. Deze actie duurt tot en met 22 januari 2018.

Beide Acties lopen via www.samenwerkende-dierenclubs.nl

U kunt een donatie overmaken via het bankrekeningnummer van de Nederlandse Stiching Samenwerkende Dierenclubs (van de bovengenoemde site) en dan zorgen wij dat het in Sint Maarten respectievelijk Denemarken terecht komt.

Het DPDH Team.

Beste vrienden van onze stichting,

Even een verzoek om hulp voor onze vrienden van stichting Friends for Animals: ze  ondersteunen een opvang in Spanje en die is afgebrand tot de grond. Enkele honden hebben brandwonden maar alle dieren (honden en katten) zijn gered. Mocht u nog een euro over hebben... het bankrekeningnummer staat op de site van Friends of Animals en zij zorgen dat het geld in Spanje komt. Onze vrijwilligers hebben hun privé-portemonnee al getrokken.

Het nieuwe jaar gaat meteen goed beginnen! Vanuit Portugal is Bobo overgevlogen, enkele weken geleden.

Afijn, Bobo arriveerde op Schiphol, kwam vrolijk zijn reiskennel uit, want zijn nieuwe eigenaren stonden hem al op e wachten. Ze keken hem aan, zeiden: "Oh, hij is groter dan we dachten, dus we hoeven hem niet" en liepen weg. Bobo verbouwereerd achterlatend. Een gastgezin bood -gelukkig- aan hem meteen op te nemen en nu zoekt Friends of Canil de Portimao (te vinden op facebook) een ander, goed tehuis voor hem.

U kunt contact zoeken via facebook  (Friends of Canil de Portimao) of bellen met 06-3074.8746. Er zijn kosten aan verbonden.

En verder... we zitten hier even bij te komen van 2017. Met dank aan www.boosty.nl

De vrijwilligers kwamen nog in de opvang met wat benodigdheden voor de katten...

Ja, een eenvoudige deurmat. Ze worden er helemaal gek van. 5 euro en ze hebben de grootste lol.

We gaan even kijken of we wat sfeervolle foto's van de katten kunnen maken op dit schattige stoeltje.

En de buren kwamen nog langs met oliebollen...

Ons nieuwe kleine buurmeisje zag nog haar favoriete kat in het raam zitten (Snowy White), en zag toevallig haar roze fiets-helm op, dus die werd een paar keer flink tegen het raam aan gebonkt (geen zorgen, het katje is doof), terwijl ze hartelijk werd begroet in het Engels. Het raam zit er nog een, alleen vielen we binnen in de kamer van het lachen van de bank af, terwijl de moeder bezorgd naar het raam keek.

Rustig aan en tot volgende weel,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren