U bent hier : Januari 2017

Januari 2017

Maandag, 30 januari 2017

ENORM SLECHT NIEUWS OVER HET BOSASIEL IN TURKIJE

Op korte termijn gaat Turkije tóch het Bosasiel sluiten. Daarom probeert Stichting Animal Care Projects via hun hun site en via hun facebook zo veel mogelijk honden te plaatsen. U treft een 30-tal honden aan op hun site.  HELP!

Patrick McDonell: Shelter Stories

Vanochtend onze oude cavia afgegeven want die plaste bloed. Gebeld door de dierenarts, die een foto had gemaakt. Er zat een fikse steen in zijn blaas die hij er blijkbaar niet zelf uit kon plassen. Operatie was mogelijk maarrrrr.... bij de x-foto kwam naar boven dat hij erg mager was onder die laag bont van hem en dat zijn botten-struktuur erg slecht was. En onze dierenarts die altijd alle dieren nog een kans geeft, gaf ons te kennen dat het beter was om nu niet te opereren maar er mee te stoppen. En zo geschiedde.

We moeten ook opmerken dat hij vele halve liters water weg stouwde elke 2 dagen en dat we gister merkten dat de hele cavia-kooi drijfnat was van het water. Geen goed teken.

Het houdt ons op de been dat hij die 8 weken bij ons het in ieder geval naar zijn zin heeft gehad met zijn nieuwe vriendin.

Zaterdag, 28 januari 2017

Beste vrienden,

Weer een hoop gebeurd, pfff.

Ten eerste hadden we bij ons bakkertje waar we elke week het brood voor de vrijwilligers halen, een collectebus neergezet voor Stichting Roemeense Paarden in Nood. Het leverde ze toch maar even 50 euro op.

De armoe daar is verschrikkelijk, geen makkelijk land, dat Roemenië. Op dit moment -20 graden, dus koud, koud. Paarden worden niet goed beslagen, daar is veel onwetendheid over. Deze Nederlandse stichting neemt elk jaar een paar keer hoefsmeden en dierenartsen mee naar Roemenië: kennisoverdracht van ziektes en hoeven slaan. Zéér belangrijk! Ook de zigeuners daar gebruiken nog volop paarden, dus die zijn blij met alle hulp.

We gaan verder met onze eigen stichting.We hadden nog een zwerfkatje aangeboden gekregen maar ze was ziek geworden en  we kregen de indruk dat we haar niet meer zouden krijgen. Dus 2 andere gezocht: die komen eind februari via Marjan Medema (facebook) vanuit Spanje naar Nederland en wij gaan ze dan even ophalen. We zijn al spullen aan het inzamelen om met de bestelbus mee terug te sturen naar Spanje.

Alleen werden we van de week gemaild: dat zieke Nederlandse zwerfkatje was opgeknapt en haar koffertje stond klaar om naar Den Haag af te reizen. Oeps! Dus die gaan we komende week halen, foto's volgen.

Sneeuwwitje had het koud.

Lieveke van SOK Tilburg doet het nog steeds prima.

Een hartelijke groet van Toetje, het liefste katje in Nederland.

Na 25 jaar hebben we (eindelijk, het werd tijd, we snakten er inmiddels wel naar) leuke buren gekregen naast de opvang: een jong Schots stel met baby Phoebe ("fiebie" spreek je dat uit). Diana had de vader al ontmoet en meteen koffie aangeboden en hij had al verteld dat ze ook 2 huskies hebben. Volgende dag is onze hulp, David, er om de katten te kammen en Diana ziet 2 huskies vòòr het raam. Dus naar buiten gespurt om wederom koffie aan te bieden. Even staan praten met "Angelica" en "Connor", mooie namen, met hun spruit "Phoebe" in pappa z'n armen. Zegt de moeder: "She is 18 months." Automatisch kijkt Diana naar de jongste huskie, terwijl ze denkt: "Wat vreemd dat ze wel de leeftijd van die huskie-pup noemt en niet van die volwassen huskie." Zegt de moeder: "The baby!" Oeps.

Tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 21 januari 2017

Beste dieren-vrienden van onze stichting,

Wat gaat de tijd toch vlug: eerst kijk je óp tegen het oudejaars-vuurwerk en opeens zit je 3 weken verder.

Tijdje terug zeiden we dat er een hond was opgedoken in de buurt van IJmuiden, (waar onze vriendin Marya actief is met de zwerfkatten van de haven aldaar,) die lijkt op de hond van facebook-pagina Waar is Sharif? Tot ieders grote verdriet is de hond niet meer gezien.

Dit is Kiwi en net als zijn 2 broers heeft hij de neiging om zijn koppie in zijn pootjes te leggen en diep in slaap te zijn. Het komt over alsof tie zwaar wanhopig is maar we verzekeren u dat hij het meestal erg naar z'n zin heeft.

Omdat we nogal veel gratis voer krijgen voor de buitenlandse opvangen waarmee we samenwerken, slingeren er overal grote plastic tassen. Erg aanlokkelijk dus voor kleine dikke witte katjes die de hele dag willen slapen. Hier is Sneeuwwitje met een blik van: "Wat mot dat? Ik lig te pitten, ja?!"

U weet dat we de katten van Diana d'r overleden vriendin Daniëlle hadden opgevangen; Tom Poes knokte er hier duchtig op los en werd geplaatst bij Pascale in Zoetermeer. Dat gaat prima. Helemaal smoorverliefd ligt hij haar telkens aan te kijken en op die manier zijn alle partijen tevreden. Zijn zus Saartje zit nog hier maar die heeft zich prima aangepast.

Smoorverliefde Tom Poes.

We hebben in Spanje 2 katten "besteld" en die arriveren over een maand, dan gaan we ze ophalen ergens in het midden van het land. Daar komt dan een bus aan met meerdere katten en honden, en wij gaan dan proberen wat spullen (manden, dekens, voer, benches) mee te geven, zodat de bus vól terug rijdt. Mocht u in Den Haag wonen en iets hebben: dianaspaans@online.nl (algemeen emailadres) of gewoon voor de deur zetten van het alom bekende adres.

We hebben deze week nieuwe buren gekregen: een jong Schots stel met een babietje en... (tromgeroffel) 2 huskies. Dus meteen koffie aangeboden en gezegd dat als ze iets nodig hebben, dat ze kunnen aanbellen. U  weet: huskie-liefhebbers = goede mensen. Honden-liefhebbers trouwens ook. Ze vertelden nog dat ze hoopten dat we geen last zouden hebben van hun eventueel blaffende honden. Weinig kans want wij hebben vrienden met bijvoorbeeld 15 honden en die maken zich ook wel eens zorgen om hun buren en overlast. Daarom zullen we nooit klagen.

Iedereen tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 14 januari 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Terwijl de sneeuw en het zand ons om de oren vliegen... even een stukje getypt.We zaten nog te wachten op de laatste resultaten van de 50% actie en wat denkt u? Stichting Zwerfkatten Haven IJmuiden heeft maar liefst 9.010 euro opgehaald en dat is inclusief de 50% dankzij de grote sponsors! Ongelofelijk! Dat is het hoogste bedrag dat er ooit is opgehaald voor de 50% acties. Zij zijn er stil van en wij ook (kippenvel).

En verder: The Souda Shelter Project zit in Griekenland (is te vinden op facebook) en er loopt een zwervertje dat ze graag onder dak brengen: Fluffy.

Jonge hond, 10 kilo. Alle info gaat via The Souda Project, facebook.

De nieuwe parkieten doen het goed, je ziet al nieuwe relaties ontstaan. Ook de blauwe parkiet die we enkele maanden geleden overnamen (heel z'n leven alleen gezeten), zit nu gezellig tegen een andere blauwe parkiet aan. Die genieten van elkaar.

We mochten nog voer halen, dus Raymond en Petra ingeseind van Stichting Animal Care Projects, voer opgehaald en verdeeld over hen, Stichting Friends of Animals en Stichting Idemo. De laatste vertrok donderdag naar naar Kroatië, dus dat kwam goed uit. Een chauffeur bracht het naar Koekange en de rest naar Vledder.

We kregen ook een mandje erbij met een beschadigd kussen en omdat we ook al van een andere katten-stichting mandjes en dekentjes en voerbakjes kregen, hebben we alles even in de schuur gezet voor een transport naar Spanje. Marjan Medema gaat ons 2 katten leveren binnenkort, de zus van Tatiana en een 95% blinde, dus als we die gaan ophalen, laden we alles in de auto (benches, vervoersmanden en nog veel meer) en dan is de schuur ook opgeruimd. Voor het mandje op de foto was geen plek in de schuur (erewoord! heus!), dus de katten moesten zich opofferen en er op passen, voorlopig.

In het vorige dagboek schreven we dat onze secretaris en zijn vrouw geen klik hadden met de zwarte boxer die in Turkije zit; ze zijn nu bezig met een 10-jarige boxer, die in een asiel op Gran Canaria is gedumpt door zijn eigenaar. Het is geen asiel dat dekens geeft aan de honden, dus ze mogen op de betonnen vloer liggen. De oude reu weet niet wat hem overkomt en is helemaal overstuur. Op dit moment wordt er druk gemaild en gechat om alle bloedtesten en een enkele reis-vliegticket voor hem te regelen. We weten niet eens zijn naam maar hij gaat zijn laatste dagen niet eindigen in een asiel. Hier in Nederland zijn asiels "tussenstations" en we hebben wel eens van asielmedewerkers vernomen dat er altijd wel iemand binnen stapt die "de langstzittende kat" of "de slechtst plaatsbare hond" wil hebben. Ze komen allemaal wel onder dak, hier in Nederland. In het buitenland  hebben veel dieren die kans niet, helaas.

Iedereen een fijn weekeind!

Leon Schröder.

Zaterdag, 7 januari 2017

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

Onze secretaris en zijn vrouw lieten eind vorig jaar 2 van hun 3 boxers inslapen vanwege ziekte door ouderdom. Nu wilden ze een nieuwe. Dus even onze nationale en internationale contacten geraadpleegd: Greece, may I have your votes, please? (het moet wel een echte boxer zijn)? Spain? Turkey? Portugal? Kroatië? Italy? En laat er nou net een zwarte 4-jarige teef ergens zitten. Helaas  was er ondanks 8 foto's geen klik met onze secretaris z'n vrouw en de hond, 4-jarige teef, lief van karakter. Ze is te verkrijgen tegen onkosten bij onze vrienden van Stichting Animal Care Projects en voor zover we weten, was ze door een animal rescue group in Turkije van de straat geplukt en bij iemand geplaatst maar die iemand heeft haar uiteindelijk bij het Turkse bosasiel gedumpt. Die hebben haar binnen gehaald.

Beste vrienden, we hebben uw hulp nodig. Op facebook vraagt Tineke Brouwers uit Nieuwegein om een gouden mandje voor Griekse driepotige hond CONNOR.

Hij was al geplaatst maar is teruggekomen omdat hij niet zo goed alleen kan zijn. Bij Tineke woont hij met nog een hond en 2 katten, dat gaat prima. Wie oh wie helpt Connor en Tineke? dianaspaans@online.nl voor meer informatie.

 

Bedankt!

En verder een rustig dagboek. We gingen naar de Dierenambulance Den Haag om 3 parkieten op te halen (tegen betaling want zij hebben ook hun kosten eraan) voor de volière want door ouderdom waren er enkele overleden. Dat leverde weer een plaatsje op voor 3 nieuwe.

Op zaterdag gingen Diana en voorzitter Ingrid Groen even  gratis hondenvoer halen (auto vol, tot aan het plafond) en Ingrid had ook nog plek in haar volière, dus mandje opgehaald en dóór naar de ambulance (na een telefoontje of iemand ons kon helpen). Weer 3 parkieten meegenomen voor Ingrid maar er zat ook een kneus in met een verdraaid pootje, die Diana niet had opgemerkt, toen zij er was. Dus die ook maar ingeladen.

Kijk ze lekker in de kooien duiken om de parkieten te vangen.

Foto moet gedraaid worden maar dat zoeken we nog wel uit. Er zitten in ieder geval zeer veel groene parkieten in op dit moment en groene parkieten... dat is de oorspronkelijk kleur van parkieten.

Newsflash: Air China Cargo weigert nog langer haaienvinnen te vervoeren, net als 30 andere vliegtuigmaatschappijen. Geschat wordt dat er jaarlijks 73 miljoen haaien om zeep worden geholpen (op een barbaarse manier, we besparen u de details). Enige tijd geleden was er op TV een Chinese leverancier van haaienvinnen te zien: hij had een terrein met vele, vele duizenden haaienvinnen op pallets. Nou kun je na het kijken van de film  Jaws enorm bang zijn voor haaien maar het blijft een feit dat ze deel uitmaken van onze voedselketen en de oceaan wordt steeds meer ontregeld, leeg gevist. Goed nieuws dus, dit nieuws.

Net zoals er onlangs een mega-schip is gebouwd hier in Den Haag en dat schip wilde naar Australië varen. Om daar de zee leeg te vissen, letterlijk. Australië was verstandig en weigerde hen toestemming om te vissen in de wateren rond Australië. Een visje op z'n tijd is best lekker maar dit schip kon 3 maanden op zee blijven en alles, alles leegvissen.

Al met al, een prima week achter de rug. Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Maandag, 2 januari 2017

Beste vrienden van onze stichting, EEN PRIMA 2017 TOEGEWENST!

We gaan meteen maar even wat goed nieuws de ether ingooien: we hebben contact opgenomen met de Spaanse opvang Jaella /  Marjan Medema die ons Tatiana heeft geleverd en om een nieuwe 2e hands kat gevraagd. Blijkt toch dat Tatiana d'r zus, genaamd Eboli, daar nog in de opvang zit!

Eboli staat dus nu als gereserveerd en komt binnenkort naar Nederland. (Kan ze samen met d'r zus de opvang slopen).

Eboli bij binnenkomst in Jaella (na jaren bij een stel te hebben geleefd dat geen geld had voor de dierenarts of steriliseren: oog zwaar beschadigd).

Eboli na enige tijd in de opvang van Jaella: dat ziet er stukken beter uit.

Onze vriendin Gerda van www.gozh.nl (Geef Om Zwerf Honden) heeft ons gevraagd om een filmpje te delen over haar activiteiten in Roemenië. Nou gaat dat hier niet zo makkelijk meer (iemand enig idee hoe je iets kopieert naar Firefox?) maar als u op you tube zoekt naar GOZH, dan krijgt u alle filmpjes. Gerda is zo'n lekkere Hollandse meid die met zelf gebakken oliebollen naar de burgemeester van een Roemeens dorp stapt om zijn medewerking en hulp te vragen. En ze krijgt het nog voor elkaar, ook!

De 50% actie is gesloten, behalve voor Zwerfkatten IJmuiden (gaan door tot en met 10 januari) en we mochten nog een 33% actie aanbieden aan een Griekse opvang: the Souda Shelter Project (facebook): als zij 750 euro ophalen bij hun donateurs uit Finland, Noorwegen en Engeland, krijgen ze er 250 euro bij. Volgens ons gaat dat lukken.

Tot ziens in komend weekeind,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren