U bent hier : Januari 2016

Januari 2016

Zaterdag, 30 januari 2016

Beste vrienden,

Wat gaat de tijd toch vlug want de eerste maand van dit nieuwe jaar is al bijna voorbij. Vorige week lag 3/4 van het team voor pampus onder een dekentje op de bank, dus we gaan even wat achterstand weg werken.

Ten eerste willen we graag iets raars hier vermelden. Eén van onze medewerksters ging even bij een andere kapper naar binnen dan waar ze normaal gesproken kwam en raakte daarbij in gesprek met de jonge kapster over dieren. Deze kapster had zelf een kitten van 3 maanden dat ze ze vlug mogelijk zou laten steriliseren maar (hier komt het) ze "twijfelde of ze het kitten zou laten steriliseren want.... " We gaan hier niet vermelden wat ze zei om mensen niet op (vreemde) ideeën te brengen maar het kwam erop neer dat ze zelfs niet zou gaan zoeken naar dat katje als het wegliep.

Graag willen we daarom hier een pleidooi doen om je dieren te chippen want de asiels worden elke dag overspoeld met gevonden katten, die niet-gechipt zijn en waarvan de eigenaar zich nooit meldt. U kunt zich misschien de frustratie bij asielmedewerkers voorstellen als hun asiel vól zit met gevonden katten en de eigenaren zie je nooit meer komen opdagen! Als je een kindje hebt gekregen en het loopt weg in het park, dan ga je toch ook zoeken??

En dan willen we nog graag www.amivedi.nl noemen. De instantie die al jaren lang de eerste vraagbaak is voor asiels en dierenambulances voor gevonden dieren. Al die andere mogelijkheden (marktplaats, facebook pagina's etcetera) allemaal hartstikke leuk om er NAAST te hebben maar heus: amivedi, daar moet je zijn, als je je huisdier kwijt bent.

En voor de rest: tot onze spijt moesten we een schuwe zwarte zwerfkat in laten slapen (we hadden hem vlak na nieuwsjaarsdag heel makkelijk te pakken kunnen krijgen op één van onze voederplaatsen, waar hij al heel wat jaren liep) maar ook rode Garfield. Toen we zijn gegevens nog even checkten, bleek dat hij geboren was in 1996 en sinds 7 jaar bij ons woonde in de opvang. We konden zien dat zijn zijkanten steeds boller werden, dus niet te lang gewacht en naar de dierenarts ermee: het bleek vocht te zijn. We waren netjes op tijd, Garfield heeft het goed gehad, dus met vrede in ons hart lieten we hem inslapen.

We zullen u nog even laten weten wat we doen met uw donateursgelden: wij houden van voorraden, want dan grijp je nooit mis. Dus de lege schuur werd even gevuld en dat was net op tijd want enkele dagen later brak de griep los. En dan scheelt het toch wel als je niet naar de winkel hoeft om iets te halen voor de dieren.

Wat ook helpt met voorraden opbouwen, is als er een winkel belt of je nog wat gratis voer wilt ophalen.   Het hondenvoer ging naar een bevriende stichting, het restant ging met ons mee naar huis.

Omdat één van de met ons bevriende stichting binnenkort richting hun werkgebied, Polen, rijdt, stuurden we ze nog enkele spullen die we links en rechts verzameld hadden. Beetje plakband erom heen (kuch kuch) en het arriveert prima op de juiste bestemming.

En als laatste: iedereen de hartelijke groeten van Sneeuwwitje. We kregen  nog wat spullen om aan andere stichtingen door te geven (Spanje) maar dit mandje hielden we achter om even lekker te wassen. Te laat, want Sneeuwwitje had het al gespot en weigert sindsdien er nog uit te gaan.

Tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

Vanwege griep geen dagboek deze week, onze excuses!

Zaterdag, 16 januari 2016

Beste vrienden,

Het nieuwe jaar is net begonnen maar we hebben het alweer druk want diverse met ons bevriende stichtingen belden al of we handdoeken of voer nodig hebben? Die gaan we dus even ophalen. Altijd fijn om leuke mensen om je heen te hebben. Wij blijven uitgaan van het spreekwoord "wie goed doet, goed ontmoet". En ook gooien we graag goede energie de wereld in, want die komt 3x zo hard terug, hebben we wel gemerkt. De 50% actie is inmiddels afgelopen, zoals u wel weet, en we zijn hartstikke blij dat we enkele andere kleine stichtingen fijn hebben geholpen. Het gaat tenslotte om de dieren die hulp nodig hebben en elk steentje dat wij daaraan kunnen bijdragen, is altijd meegenomen.

En dan de dieren in onze opvang:

Die doos past ons allemaal...

We hebben enkele koukleumers, die op hun wenken worden bediend.

Iedereen een prettig weekeind!

Stephanie van der Toorn.

Beste (dieren)vrienden,

We kwamen nog ergens een tweedehands Fatboy tegen. Die namen we mee met de gedachten dat in ieder geval één van onze honden-vrienden-stichtingen 'm wel gebruiken kon.

We hebben een vervelende mededeling voor onze honden-vrienden-stichtingen...

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Beste donateurs en andere vrienden,

Nou, 2015 zit er weer op  en het ligt in onze bedoeling om 2016 nóg beter te maken voor de dieren.

U hoort ons volgend weekeind weer.

Groet,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren