U bent hier : Januari 2015

Januari 2015

Laatste dag van januari 2015 (wat gaat het weer vlug!)

Beste donateurs,

We hebben weer van alles te melden. Zo hadden we eind december 2014 een nieuw fonds aangeschreven, dat we toevallig ergens tegen kwamen; men beloofde (tot onze verbazing) een donatie vòòr het einde van het jaar maar daarna hoorden we niets meer. Tot er afgelopen week iemand ons a.a. insprak dat ze voor onze deur had gestaan en of we even wilden bellen voor een afspraak. Deze dame kwam dus koffie bij ons drinken, ze woont enkele straten verderop, en vertelde dat het fonds waarbij ze behoorde, kleine stichtingen hielp (ons, dus). Op onze verbaasde vraag hoe ze aan ons adres kwam, volgde het antwoord dat ze hoorde bij het nieuwe fonds dat we hadden aangeschreven!

We hebben enorm gelachen want het bleek iemand te zijn met allemaal paarden, honden en konijnen; voldoende gespreksstof, dus. De donatie is onderweg (altijd welkom) maar nog belangrijker is dat we altijd blij zijn om zulke aardige en leuke mensen tegen te komen!

En verder: Wilde Nicky is overleden maar vanuit het buitenland kwam meteen een bericht of we een mishandelde zwerfkat wilden opnemen. We hebben al accoord gegeven, dus als onze vrienden weer naar het oosten rijden met een auto vol voer, dan komt er in ieder geval een kat mee retour voor onze opvang.

Onze Tommie uit Turkije weet niet goed wat ie met ons aan moet: aardig vinden of juist eng? Beetje te veel meegemaakt in Turkije voordat ie met z'n zus Ciara naar ons toe kwam via de KLM, maar we doen ons best, dan komt het vanzelf wel goed.

Sol ging nog met z'n lekkere billen bovenop de volière zitten; dat mag niet, dat weet ie.

Mensen, fijn weekeind!

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 24 januari 2015

Beste donateurs,

Koffie klaar? Hier komt ie. Het is hier echt af en toe een gekkenhuis.

Ten eerste mochten we gratis voer halen, dus Stichting Idemo en Vagabond Pets waren er blij mee voor hun oostblok-hondjes.

Ten tweede: onze vrijwilligster Arina had zware kalk weten te verwijderen in haar badkamer dankzij WC-tabletten. Dus wij dat spul eens losgelaten op een kattenbak met kalkaanslag. Werkt prima. Dus we gaan nog wat van die tabletten halen...

Onze buitenlandse zusjes zijn al 13 jaar maar rennen inmiddels door de tuin heen en tassen vinden ze ook machtig!

Oh, ja: dozen zijn ook favoriet!

Na ruim 10 jaar bij ons gewoond te hebben, hebben we superwilde Nicky laten inslapen. Als laatste zwerfkat gevangen bij een plek bij de haven, woonde hij al een tijd bij ons maar we hebben hem nooit met andere katten of speeltjes zien spelen. Terugzetten was geen optie: de hele voederplek was leeg en bij ons in de opvang zat hij veilig. De laatste weken leek het wel of zijn nek opgezwollen was maar we waren er niet zeker van. Hoe we ook keken, we waren er niet zeker van. Het was een kat die je niet zo-maar-even in een mandje stopte; er moesten slaappillen aan te pas komen. Uiteindelijk hebben we toch maar een afspraak gemaakt maar uiteindelijk zijn we eerder gegaan want er klopte iets niet met Nicky.

Hulp van de assistente, de slaappil werkte net.

Shit shit shit....

En ja, toen we hem bewusteloos op de behandeltafel hadden, konden we zien dat er inderdaad iets zat: veel vocht, vermoedelijk een tumor eronder. Door zijn kleurige beharing die net daar liep, was het inderdaad erg onduidelijk om te zien. Dit betekende dat ons ventje, de kleine etterbak die zo'n enorme hekel altijd aan ons had (helemaal aan Diana die hem destijds gevangen heeft), meerdere dagen met een drain had moeten lopen. Daarna nog een operatie misschien vanwege die tumor. De kans was groot dat hij de hele praktijk van onze dierenarts zou verbouwen, hij bleef tenslotte wild, en uiteindelijk hebben we hem niet meer wakker laten worden. Het is goed geweest. We missen hem nog, ook. Hij zat ons altijd boos aan te kijken en zelfs ons zaterdaghulpje Job wist dat ie uit Nicky z'n buurt moest blijven.

Verder werden we nog gebeld door een donateur: er liep al een half jaar een mottig katje in de straat, wat te doen? Tsja, briefjes in de hele straat in de brievenbus doen.  Het vermoeden bestond dat de kat van een (bozige) vuurman was, dus men keek het nog even aan. We krijgen net een melding dat de kat binnen is gerend in het huis van onze donateur (vermoedelijk vanwege de kou) en we gaan er even naar toe, kijken hoe ze eraan toe is. We'll keep you informed.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 17 januari 2015

Beste donateurs,

Het nieuwe jaar gaat vlug: we zitten al op de 17e januari. De nieuwe 20-jarige poes doet het prima. We hebben nu iets van tien pikzwarte poezen/katers rondlopen omdat veel mensen het een oninteressante kleur vinden. Jammer want daardoor zijn ze vele enorm leuke katten misgelopen. Geldt trouwens ook voor honden! Hieronder Poetie, die zich prima redt in haar nieuwe omgeving.

En nog een zwarte: Nina. 15 jaar, afkomstig van een Belgische verzamelaar. Heerlijk beestje, klein dametje. Altijd bereid om andere katten in elkaar te beuken als er bezoek is en ze krijgt minder aandacht dan de andere katten.

Tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 10 januari 2015

Beste mensen,

Wat een gekkenhuis is het soms! Eén van onze donateurs had tegen haar familie en vrienden gezegd dat haar kat naar ons moest, indien haar wat overkwam. Dus werd Diana op een zaterdagmiddag gebeld maar we wisten van niets! De kat zat al enkele dagen alleen in huis, de familie woonde in Utrecht, de beste vriendin in Amsterdam, dus er was vlug actie nodig: Diana ging enkele uren later naar het huis en nam de poes mee. Een  20-jarige (!) pikzwarte poes die 10 jaar geleden uit een asiel was meegenomen door een dame die nu 98 jaar is. Ze had de oude poes meegenomen in de hoop dat zij de poes zou overleven; prima gedachte! We hebben beloofd dat de poes bij ons mag blijven, definitief of... als de oude dame terugkomt uit het revalidatiecentrum.

Beetje onduidelijke foto van een zwarte poes in een donkere krabpaal maar ze loopt al los en heeft het prima naar d'r zin.

Deze foto is beter: dineren in de vensterbank boven mét uitzicht.

 

Diana had een vrije dag, dus croissants gehaald en verse sinaasappelsap. Denkt ze opeens:  "Ik had toch een croissant????" U ziet: al onze dieren helpen altijd met opruimen...

We werden nog gebeld dat we wat voer mochten komen halen. Pom pom pom...

Toen belden er een paar donateurs (lachend!) op dat we écht even langs moesten komen voor koffie. Nou hebben wij een he-le-boel leuke donateurs en koffie (met gebak) gaat er altijd in, dus wij er naar toe: krijgen we niet alleen koffie maar ook nog eens 2 grote tassen vol gourmet en Felix want die waren 2 voor de prijs van 1 bij de Albert Heijn. Wat is die Fisherman's Friend toch sterk.....

Trosgierst voor de parkieten in de binnen-volière, dat gaat er altijd in.

Iedereen een fijn weekeind!

Groet,

Leon Schröder.

VOORLOPIGE EINDSTANDEN 50% ACTIE KERSTMIS 2014 op woensdag, 31 december 2014; Iedereen bedankt, bedankt, bedankt!   Groetjes, Diana Spaans en alle vrijwilligers.

Stichting Idemo 4.440 euro (Conny, kap eens met dat vrolijke gefluit!!!! ); Vagabond-Pets 1.412 euro; Dierenplaatsing 3.501 euro; Ingrid Zaalberg (slaat deze keer over); Facedog Kosova 485 euro (doen eenmalig mee); SVDDH 625 euro; Zwerfkattenhulp 4.648 euro; Friends of Animals 1.582 euro; Doggymix 1.475 euro; Remi Moldova 533 euro; Zwerfkatten IJmuiden 2.150 euro (Eindstand 20.851)

Mensen, mensen, mensen, wat een turbulent jaar was het weer! Goed nieuws en slecht nieuws wisselden elkaar af. Zo bleek één van onze vrijwilligers die ene snert ziekte te hebben, dus die gaan we allemaal de steun bieden die ze nodig heeft en we gaan ervoor zorgen dat ze 100 wordt! En zo blijkt weer dat gezondheid en vriendschappen de meest dierbare dingen zijn in iemands leven. Maar dat was ons al langer bekend.

En verder… onze ploeg werd uitgebreid met Job, 12 jaar, die de lieveling is van de rest van de vrijwilligers, dus… die wordt een ietsiepietsie verwend. Nauwelijks noemenswaardig verwend, hoor! Bonus voor z’n verjaardag, bonus voor dierendag, Kerstmis, vakantiegeld, sinterklaas-cadeau, vrijwilligersuitkering, 13e maand etcetera (uit eigen portemonnee betaald, geen zorgen, en u snapt: vanwege zijn leeftijd waren het niet zulke grote bedragen). Alleen wil Job architect worden en we zijn erg bang dat ie over 10 jaar bij zijn eerste sollicitatiegesprekken zal zeggen: “Hoe zit het hier met de bonussen…?”   

We hebben weer enorm veel voer gehad en de laatste maanden was het niet 90% hondenvoer maar 50-50% honden- en kattenvoer, zodat we niet alleen de honden in Polen en Spanje gelukkig konden maken maar ook de katten (plus enkele zwerfkattengroepen in Nederland). Een lieve vrouw in Nederland vangt enkele hondjes uit het buitenland op maar ze heeft geen stichting, dus die stuurden we ook nog enkele zakken voer en dekbedhoezen. Onze vriendin Dagmara ging in december naar haar vaderland Polen en kreeg van diverse kanten (ook de onze) wat voer toegestuurd, die ze verdeelde over een honden- en een kattenasiel in Polen (hun auto zakte bijna door z’n assen, toen ze naar Polen reden). Dagmara was enorm verbaasd dat enkele haar volkomen onbekende mensen zulke grote hoeveelheden voer gaven. Wij zijn daar niet verbaasd over: wie goed doet…

We hebben het “omdat  je het verdiend hebt project” in het leven geroepen en daarmee de kas flink weten te spekken. Was ook nodig want het geld kwam hard binnen en ging er nog harder uit. Wat we hiermee wel hebben bewezen, is dat we voor 2015 een goede basis hebben gelegd om nog meer donaties op te halen en nog meer dieren te redden. Okee, okee, enkele bestuursleden lopen half overspannen rond maar die hebben we naar de sauna gestuurd om bij te komen. Op eigen kosten…

2014: Mission accomplished! En daarbij willen we even vermelden: mede dankzij onze donateurs en sponsors!

Groetjes van Pika, onze oudste bewoner.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren