U bent hier : Januari 2014

Januari 2014

Zaterdag, 25 januari 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Hieronder weer wat foto's van wat er in onze opvang gaande is.

Wat nu plat gegooid is, is de schuur waar enkele van onze zwerfkatten meer dan 12 jaar in gewoond hebben. Er komt nieuwbouw maar er wordt echt geen nieuwe ruimte gebouwd voor de laatste 2 katten die op deze plek rondlopen. Toevallig zagen we er nog eentje lopen, de cyperse kater van 12 jaar, vlak nadat we deze foto hebben gemaakt. Waar ze zitten? Geen idee. Het breekt ons hart. Ze komen nog wel eten, we zetten het voer nu ergens anders neer.

We kregen nog een andere bank, want als je veel dieren opvangt, moet je af en toe dingen vernieuwen en/of verven. Hier is de eerste kat alles grondig aan het inspecteren...

Ennn..... goedgekeurd door de dames en heren!

Close-up van Teuntje. Wat een hoofd, hè? En helemaal gefixeerd is tie op Diana. Ze hoeft hem maar te roepen en hij komt al aanrennen.

Toetje, diep in slaap en niet wakker te krijgen. Onze zaterdag-hulp Job vindt haar prachtig (wie niet?)

Liefde tussen deze wegwerp-parkieten. We krijgen zelfs telefoontjes dat ze het raam ervoor open zetten, als wij ze niet opnemen. Vervolgens krijg je een zielige parkiet in een klein snert-kooitje en daarna zie je ze opbloeien in onze volières.

De kop van 2014 is er bijna van af, dus laten we iets moois van dit jaar gaan maken, helemaal voor de dieren.

Fijn weekeind,

Leon Schröder en Stephanie van der Toorn.

 Zaterdag, 18 januari 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Het was weer een drukke week in de opvang. Zo zijn we uitgenodigd om bij dierenasiel Noordwijk langs te komen voor koffie want de hondenhokken zijn verbouwd. En één klein steentje is door ons gelegd, daar zijn we best wel trots op.

Verder kregen we nog het verzoek om een hondje op te nemen. Nou doen we niet zo veel met honden maar nadat we onze contacten hadden aangesproken, was het hondje meteen onder dak.

En verder ging het leven in de opvang z'n gangetje: sommige doen alsof ze uitgehongerd zijn en hangen zo veel mogelijk in de keuken rond:

Terwijl anderen wachten op het geluid van de blikopener....

 Iedereen een fijn weekeind toegewenst!

Leon Schröder en de andere vrijwilligers.

Zaterdag, 11 januari 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Deze keer een uitgebreider dagboek vanwege de drukte vorige week. De zwerfkatten die wij voeren. Eén groep is gereduceerd tot enkele stuks maar de plek waar zij al 15 jaar woonden, wordt nu gesloopt. De zolder waarin ze verbleven, was al aan het wegrotten en de eigenaar deed er niets aan. Diana heeft nog eens planken en zeil op het dak staan timmeren en werd vierkant uitgelachen door de omwoners.

We hebben de afgelopen 30 jaar veel mensen ontmoet, die het 'leuk' vinden om een zwerfkatje buiten te voeren maar heus: uit onze eigen ervaringen kunnen we u vertellen dat het voor dat zwerfkatje zélf helemaal niet leuk is om buiten te leven: altijd weggejaagd door mensen die je als ongedierte beschouwen, vaak honger en zoals u ziet op de bovenste foto: zoek maar eens als zwerfkat een warm en droog plekje.

De groothandel kwam nog langs om even wat zakjes kattengrit af te geven... Tsja, als je zo veel dieren opvangt, mag je nooit misgrijpen, dus voer, bodembedekking en kattengrit zijn altijd ruimschoots op voorraad.

Het vuurwerk op 31 december 2013: sommige zaten onder het bed en anderen...

Eén van onze vrijwilligsters kocht via marktplaats een tafel; omdat wij hielpen sjouwen, viel ons een grote set Japanse ornamenten op in de tuin. Het huis werd verkocht met dik verlies, de mensen waren gescheiden, want ze hadden ruzie gekregen door de crisis en diens gevolgen (3x ontslagen) - lang leve de euro - en voor 50 euro pikten we alle Japanse pagodes, Chinese krijgers en Koi-karpers in. Even flink boenen en de katten kunnen er verbaasd naar kijken. Van de zomer gooien we de tuin nog even vol met bloemen en planten, zodat het prettig vertoeven is met de katten om je heen, als de opvang is schoongemaakt.

Iedereen een fijn weekeind namens Sol en tot volgende week,

Leon Schröder.

 

Donderdag, 9 januari 2014

Beste lezers,

We zitten alweer op de 9e januari in het nieuwe jaar en kunnen u nog wat goed afsluitend nieuws geven over 2013. Onze Brabantse vrienden waren bezig om een kat bij een zwembad te vangen, die daar al enkele jaren schaarloos rondliep. Er bleek een boerderij te zijn afgebrand en de kat was achtergelaten, al sinds enkele jaren. Rare figuren heb je tegenwoordig. Het plaatselijke asiel wilde de kat niet opnemen, dus onze vrienden plaatsten een vangkooi met (veel) sardines en de kat liep er na enkele uren wachten in. Nipt voordat het vuurwerk losbrak. Een gastgezin had al een kamertje in gereedheid gebracht, de poes ging -diep zuchtend- op een kussen zitten en kwam er de eerste uren niet meer vanaf. Genietend. Het hart van de opvang-mama brak (was te verwachten) en de zwembad-poes mag definitief blijven.

Komende zaterdag het volgende dagboek.

Groet,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren