U bent hier : Februari 2017

Februari 2017

Zaterdag, 25 februari 2017

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

Een kort dagboek deze week want we gaan even bijkomen van slecht nieuws van onze secretaris z'n schoonvader; een vrijwilliger ondergaat komende week een maagverkleining, we hebben een auto vol manden, dekentjes en ligmanden aan een chauffeur bezorgd die naar Spanje rijdt; Stichting Animal Care Projects zoekt nog steeds dringend opvangadressen en definitieve tehuizen voor hun Turkse honden, omdat het Bosasiel gaat sluiten. We zagen nog een meeuw bij de restaurants om de hoek lopen, nat, hongerig, wilde niet wegvliegen, dus opgepakt en bij onze dierenarts afgegeven, waar de dierenambulance hem zou ophalen.

Iedereen een fijn weekeind namens Hé, Mister  en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 18 februari 2017

Beste vrienden van onze dierenstichting,

De afgelopen week kabbelde rustig verder, door de sneeuw, dat wel.

Hier ondervindt Spaanse Tatiana voor het eerst in haar leven sneeuw onder haar voetjes en dat was toch wel errug vreemd.

Verder wil Juffrouw Jansen (schildpadpoes, dus dat zegt al voldoende) haar kamertje niet uit komen, dus wij haar met krabpaal en al naar beneden gehaald.

"Wie, ik????"

"Ja, jij!"

Spikkel doet het weer prima, na een tijdje in de lappenmand te hebben gezeten.

Hé, Mister heeft inmiddels ook de hoogste plekjes ontdekt in de opvang.

Eindelijk hebben we eens leuke buren:

Volgende week gaan we 2 nieuwe katten ophalen uit het buitenland; eentje 90% blind en de andere 50%. We houden u op de hoogte.

Prettig weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 11 februari 2017

Beste vrienden van onze dierenstichting,

We hebben weer leuke dingen te melden. Ten eerste willen we hier nog vermelden dat toen we vorige week de oude zwerfkat gingen halen in die andere provincie, dat we onderweg een auto langs de kant van de weg zagen staan. Hij was leeg en een kilometer verderop zagen we de chauffeuse met knaloranje hesje langs de rijweg lopen. Dus gestopt en passagiersdeur open gegooid. Ze keek verbaasd naar binnen. "Wil je mee rijden?" Ja, graag! "Was je soms bang dat ik je zou ontvoeren, je kijkt zo verbaasd?" Nou, ik ben inderdaad verbaasd dat er iemand voor me stopte,was het antwoord. We waren zelf nogal verbaasd over dit antwoord, want het lijkt ons niet meer dan normaal dat je iemand van de snelweg oppikt die daar duidelijk met pech loopt. We hebben haar afgegeven bij het benzinestation verderop en het advies gegeven om de pechhulp te bellen, waar ze lid van was. Meestal hebben die namelijk wel benzine en diesel in hun auto, zodat ze je net een paar liter kunnen geven om door te rijden tot een benzinestation. Dan hoef je ook niet over de snelweg te lopen (levensgevaarlijk) en soms zelfs over te steken, zoals mensen wel eens doen omdat ze aan de verkeerde kant lopen.

En verder: het nieuwe zwerfkatje is  uitgeput van alles dat ze heeft mee gemaakt maar het is een aardige tante die van zich afbijt (naar de andere katten). Komt goed.

We mochten nog gratis eten halen voor de dieren, dus even Stichting Animal Care Projects meegevraagd want die hebben een ruime auto. Het voer is al doorgebracht naar diverse stichtingen en de voedselbank voor dieren, waarmee wij goede contacten onderhouden.

De voorkant van de auto  lag ook nog vol.

Stichting Animal Care Projects zoekt nog opvangadressen voor de honden uit het Turkse Bosasiel dat gaat sluiten. DRINGEND. info@animalcareprojects.nl is het contactadres.

We vonden via internet vlakbij een cavia die ergens weg moest, dus die gingen we even halen, omdat onze eigen 2e cavia was overleden, zoals u vorige keer kon lezen.  We mochten het huis niet binnen en moesten in het koude tochtige portiek  onze cavia koppelen aan deze mensen hun cavia, die haar in onze handen hadden gedrukt in een klein doosje met zaagsel. Ze liep angstig heen en weer, bang voor onze handen, toen we haar oppakten en bij onze cavia in de mand zetten. De nieuwe ging meteen naast de onze zitten en ook al hadden ze elkaar opgevreten, moeten we toegeven, dan nóg zouden we deze cavia hebben mee genomen want dat ze daar weg moest, was ons wel duidelijk. Eenmaal thuis merkten we dat ze stonk aan haar pootjes en buik, en haar langharige haren waren verklit. Ze voelt zich nu iets beter, merken we wel.

Onze secretaris en zijn vrouw zijn op dit moment onderweg naar Oss om een Boxer op te halen van de Spaanse eilanden, die kant op; broodmager aan een boom vastgebonden gevonden en duidelijk een nest pups gehad.  Dit was de dag dat ze gevonden werd.

Gered, opgeknapt en nu onderweg in de bestelbus maar ze staan in de file. We houden u op de hoogte.

Zo ziet ze er nu uit, dat is een stuk beter!

Iedereen een fijn weekeind!

Leon Schröder

Zaterdag, 4 februari 2017

Beste dierenvrienden van onze stichting,

We hebben weer leuk nieuws te melden. Zo reden we deze week even naar die provincie over de grote rivieren om daar een oud schildpad zwerfpoesje op te halen. Pasgeleden gevonden op straat, ziek, tumor op d'r pootje, scheef bekkie met tanden (trap gehad?), er was een vermoeden van longwormen maar dat vermoeden bleek onterecht, gelukkig. Heeft een heleboel TLC nodig, volgens de dierenarts en dat gaan we regelen.

Dus ingeladen en meegenomen.

Nog even plassen voordat we in de auto stappen.

Ready or not, here I go! Ze heeft trouwens Juffrouw Janssen.

Er zat ook nog een enorm leuke pikzwarte dondersteen! Grijpen naar je hand door de tralies heen, ontzettend leuke kat! Liep opeens op een distributie terrein tussen de vrachtwagens en het vermoeden is dat hij op één van die vrachtwagens is gesprongen en is mee gereden. Niet gechipt,  wél gezocht op amivedi in alle provincies maar nergens opgegeven. Heel jammer, maar hij is zo gezellig dat hij ongetwijfeld vlug geplaatst gaat worden.

Deze  gave rode kanjer leefde op een schoolplein maar werd enorm geperst door een bepaald groepje kinderen. Hij was zó bang voor deze kinderen dat men uiteindelijk besloot hem af te geven bij de 2 dames waar wij ons ouwetje ging halen. Ze zoeken een goed tehuis en hij kan dus NIET bij kinderen. Hij zit in Tilburg, is ingeënt en gechipt. Meer info: dianaspaans@online.nl 

Dit duo zat er ook, beetje schuw maar zullen vanzelf handtam worden.

Deze zwart-witte zat er ook nog. Doodmoe van alles dat hij had mee gemaakt, gekneusd oor en het enige dat hij deed was slapen, slapen en nog eens slapen, weggedoken in zijn doos. Vermoedelijk komt hij binnenkort ook naar ons toe, we houden u op de hoogte.

En omdat we spullen aan het inzamelen zijn voor een Nederlandse die in Spanje woont, kregen we nog enkele vervoersmanden en ligmandjes mee. De schuur wordt al aardig vol, dus die Spanjaarden gaan aardig voorzien worden.

We herinneren u nog even aan de honden in het Bosasiel in Turkije, dat op korte termijn toch echt gesloten gaat worden. Stichting Animal Care Projects is te vinden met hun site en op facebook met alle honden die ze graag hier naar toe willen halen.

 

We reden nog even naar het huis van onze overleden vriendin Daniëlle om het oude huisnummer op te halen. De nieuwe eigenaar had ons al laten weten dat ze het toch niet wilde hebben (dat vermoedden we al). We liepen even mee het in om het huisnummer te pakken en alles, werkelijk álles was eruit getimmerd en geslagen. Er was niets meer dat aan Daniëlle herinnerde, heel vreemd en triest om daar dan rond te lopen. Een tijdperk dat is afgesloten.

En als laatste nog een oproep: het jachtseizoen in Spanje is afgelopen. Dit betekent dat de jagers afscheid gaan nemen van hun honden die slecht gepresteerd hebben. We besparen u de details want dan heeft u slapeloze nachten over de manier waarop onze mede-Europeanen omgaan met hun jachthonden, maar u kunt een protestkaart sturen naar: de Ambassade van Spanje, Lange Voorhout 50, 2514 EG DEN HAAG. Schrijf er iets op, maakt niet uit wat, maar protesteer hiertegen. Als je je mond houdt en de andere kant opkijkt, verandert er nooit iets.

Iedereen een prettig weekeind,

Stephanie van der Toorn, Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren