U bent hier : Februari 2016

Februari 2016

Zaterdag, 27 februari 2016

Beste (dieren-)vrienden,

Er is weer veel gebeurd in de opvang. Zo moesten we helaas vernemen dat een zwart katje dat we jaren geleden hadden over laten komen van uit het oostblok en bij goede vrienden hebben geplaatst, helaas is overleden. Hart- en longkwalen werden het katje fataal. Maar we weten dat ze een paar prima jaren heeft gehad, dus we zijn alleen maar blij dat ze het zo goed heeft gehad. Jannie, heel veel sterkte en bedankt voor je goede zorgen!

Volgende: Luuk. U weet: die zit bij onze trouwe zaterdag-hulp Job en z'n familie. en die komt niets tekort. Als Job z'n huiswerk gaat maken, dan komt Luuk -gezellig- tegen hem aan liggen. Job blij, Luuk blij. En ja, dat kon bij ons nooit. We zouden graag elke kat (en hond) zo'n ideale situatie bezorgen maar de asiels blijven uitpuilen van de katten en dus is het nog steeds roeien met de riemen die je hebt.

Nog eentje: Opa. Heeft het prima naar z'n zin. We zijn hem wel eens kwijt maar dan blijkt ie hoog in een krabpaal te zitten.

Weer eentje: Kareltje. Verblijft het langst van allemaal bij ons en heeft vele, vele dieren zien komen en gaan. Slaapt veel maar dan maken we hem wakker, zodat ie kan eten. Wil altijd op schoot bij de vrijwilligers en dan slapen, slapen, slapen...

Eén van de oostblokkers die er bij ons rondlopen. Heeft het nog steeds prima naar d'r zin.

Kiwi, één van de drie rood-witte broers. Lieve kat, altijd blij met wat aandacht.

Er is nog steeds een hond vermist, ergens bij Amsterdam. Facebook pagina "Waar is Sharif". We hebben veel donateurs uit Amsterdam met honden; mocht u iets zien... Ondanks dat er bij ons veel kattenliefhebbers rondlopen, houden ook wij loslopende honden altijd in de gaten.

Oh ennuh....   De SVDDH heeft met onze hulp een grote grote doos met anti parasieten middelen van minstens 500 euro naar een Nederlandse vrouw in Portugal kunnen sturen. Die heeft een klein hondenpension en met de opbrengst redt ze de zwerfdieren daar. De parasieten zijn daar wat hardnekkiger en in grotere getale dan hier in Nederland, dus die gaan een slechte tijd tegemoet.

Iedereen een fijn weekeind!

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 20 februari 2016

Beste vrienden,

Het einde van de tweede maand van 2016 nadert met rasse schreden. Zoals u weet, hebben we Luuk geplaatst bij onze zaterdag-hulp, Job. En we horen tot onze tevredenheid niets anders dan leuke verhalen: zo gaat Luuk altijd tegen Job aan liggen, als Job z'n huiswerk moet maken. (dat deed ie bij ons nooit maar wij hoeven ook nooit huiswerk te maken ). Verder gaat het hele gezin natuurlijk doordeweeks naar school c.q. naar het werk; Luuk bemerkt dan dat hij alleen is (diepe zucht), hijst zichzelf 2 trappen op en gaat op zolder op een groot kussen liggen slapen. Totdat de familie langzaamaan weer binnen druppelt. We zijn alleen maar blij voor Luuk en denk eraan: de asiels puilen uit van de leuke katten, als u er eentje wilt hebben (of een hond of een konijn of een vogel).

Vervolgens: onze vrienden van stichting Idemo moeten binnen 6 weken andere woonruimte hebben in KOEKANGE. U kunt een oproep hiervoor vinden op hun facebook pagina ("stichting Idemo") en als u op die pagina bent, kunt u het bericht ook delen.

We namen nog één van de vrijwilligsters mee om te ontbijten in de watertuin in Naaldwijk. Het blijft mooi.

Toetje, ons fotomodel, diep nadenkend.

Opa. U weet: in het begin was hij een beetje opstandig maar nu treffen we hem vaak in de grote manden boven, zij aan zij met een andere kat. Die is inmiddels tot rust gekomen.

We kregen nog bericht dat een zwart katje uit het Oostblok, dat we ooit aan vrienden gaven, inmiddels in de zuurstof-kooi ligt bij de dierenarts: benauwd. Hoe oud was ze ook alweer, wilden de eigenaren weten. Poeh... oud, erg oud. Ze was al 10 jaar, toen ze in de auto hier naar toe werd meegenomen en dat was al 5 jaar geleden. Dus ze is in ieder geval in de winter van haar leven. Het houdt ons op de been dat ze het goed heeft gehad.

Voor de mensen in Amsterdam en omgeving: er is een hond vermist en morgen wordt naar hem gezocht in het Ameterdamse Bos. Mocht u mee willen helpen vanaf 1 uur: het gaat om de facebook pagina Waar is Sharif? en alle hulp is welkom.

Als laatste: we gingen nog even koffie doen (en grote lekker sinaasappels afgeven) bij  een vrijwilligster die chemo krijgt. Tot ieders verbazing (ook de hare) begint ze opeens op te knappen. Er lopen 2 katten van ons rond maar opvang is al geregeld door deze vrijwilligster. We hopen echter dat ze daar nog lang mogen wonen en rondlopen.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 13 februari 2016

Beste vrienden,

De tijd vliegt, merken we elke dag. We kregen nog een donatie van een goede sponsor, meneer T. Daar zijn we altijd blij mee! En we kregen ook nog van stichting 100% voor de dieren een.... stropdas, die prima ontvangen werd.

De katten bleven ook geduldig zitten, toen wij ze klaar maakten voor de foto's....

En als laatste Sneeuwwitje, die graag op haar rug onder de kachel ligt. Of waar dan ook.

Oproep voor onze site-kijkers in Amsterdam: er wordt sinds 17 januari 2016 een hond vermist, die vermoedelijk in het Amsterdamse bos loopt. De facebook pagina is WAAR IS SHARIF voor meer informatie en aangezien onze vrienden, die Sharif dagelijks lopen te zoeken, ziek zijn van zijn vermissing, is elke hulp meegenomen. Ook berichten dat hij ergens gesignaleerd is, zijn welkom.

En oh, we kregen nog wat kleding om mee te nemen naar Poelen en Roemenië. Ze zijn al richting het oosten dankzij een aardige chauffeur.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 6 februari 2016

Beste vrienden,

De week zit er weer op. Er kwam nog een donateur langs met wat eten en spulletjes voor de dieren in onze opvang. U weet, die zijn altijd welkom want we geven ook veel mee aan de stichtingen die naar het buitenland gaan.

Het logeetje was er weer en ging meteen proefdraaien.

Verder kwamen de vrijwilligers nog langs. Met kibbelingen..

We kregen nog bericht van Ingrid Zaalberg (die al enkele jaren in Hongarije vertoeft met haar echtgenoot Peter) dat de aquarel klaar was, die we een tijdje geleden mochten verloten onder de donateurs van Stichting Idemo. Hier is Zorro:

En als laatste: stichting Idemo heeft prachtige stickers. U kunt ze vinden (en bestellen) op hun site: www.stichtingidemo.com en ze kosten 5 euro per stuk.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week!

Stephanie van der Toorn

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren