U bent hier : Februari 2015

Februari 2015

Zaterdag, 28 februari 2015

Beste mensen,

Even wat weetjes: een nieuwe (Haagse!) sponsor vindt dat we zulk goed werk doen, dat ze een gratis APK-beurt voor voeten beschikbaar stelt. Ze doet aan Pedicure-Voetverzorging en de eerste donateur van onze stichting die "voeten" sms-t naar 06-1345.3718, mag gratis naar haar toe. Ze zit in Scheveningen.

Het vervelende van onze opvang (die een opvang is voor kansloze en oude dieren), is dat het soms wel erg snel gaat. Eerst wilde Nicky met die tumor in z'n nek inslapen, daarna Pluisje onverwachts (tumor in z'n kaak, bleek bij een gebitsreiniging) en afgelopen zondag werd Opa enorm snel niet lekker. De weekeindarts regelde meteen dat we 's ochtends op zijn stoep konden staan en besloot er direct mee te stoppen: het was duidelijk dat Opa erg snel heen ging. Zorgenkindje, geen kat voor beginners, veel pijn in z'n bekkie en rug. Toen we een paar jaar terug 3 schuwe rood-witte katten gingen ophalen in asiel Dordrecht, zagen we hem zitten met z'n oude koppie en centenbakkie. Op onze vraag of tie mee mocht, was het een snel JA: iedereen liep al 4 maanden langs hem heen. Het is goed zo. Dag, lieve Opa.

Een sponsor belde nog op, of tie ons ergens een plezier mee kon doen? Nou, de groothandel zou "effe" 2 pallets kattengrit op onze stoep gooien en hulp bij de rekening hiervan is altijd welkom. Dat was precies wat de sponsor wilde horen (en wij ook...), dus we hadden toch nog een goede dag.

Een andere sponsor stuurde ons (én Zwerfkatten IJmuiden én Aurora van Stichting Onplaatsbare Katten in Tilburg /  SVDDH) nog een grote doos mét inhoud. Kuipjes zijn over tijd, dus vlug opeten (geen zorgen, gaat lukken) alsmede 2 zakken kattenbrokjes. Misschien denkt u dat we het lekker doen; dat klopt, maar het gaat hier net zo vlug eruit als dat het binnen komt. Dus blijf onze dieren steunen want alle hulp blijft welkom.

En verder: het is maar goed dat we verschillend gekleurde katten hebben, zodat je rood-wit en zwart-wit uit elkaar kunt halen, want we treffen altijd complete kluwens haarbal aan.

Iedereen een fijn weekeind,

Diana.

Zaterdag, 21 februari 2015

Beste mensen,

Wat een rare week was het weer. Paar jaar terug kregen we bericht van een donateur dat bij een Haags verzorgingstehuis een schildpadpoes liep, het personeel joeg de kat telkens weg maar sommige personeelsleden voerden haar ook. Misschien herinnert u zich het verhaal nog? Een bezoekster wilde de kat hebben en uiteindelijk hebben we de kat in haar nekvel gepakt en bij deze mevrouw afgezet. Het was een goed tehuis en problem solved. Nu belde onze donateur weer op: er zat dit keer een zwarte kat en sommige personeelsleden voerden hem, terwijl anderen hem 's avonds (met die kou!) het pand uit gooiden. Dus wij er naar toe...

Bij binnenkomst zagen we tot onze verbazing een mandje bij het grote raam, voerbakjes ernaast en een grote zwarte kat die in de hal rondliep. Een dame achter de balie werd door ons aangesproken over de kat. Ze gaf ons antwoord, dat ging zo (op snauwende toon): "Mevrouw! De bewoners willen dat die kat hier blijft en wij RESPECTEREN de wensen van de bewoners, dus die kat mag hier blijven!" Onze monden vielen open, terwijl we dachten:  "Laten we hopen dat we hier NOOIT terecht komen..." Het onsympathieke mens zei luid en duidelijk dat ze "totaal niet van katten hield, maar het moest nou eenmaal vanwege de bewoners", dat die kat hier bleef en hij ging alleen 's avonds naar buiten om te plassen. Hij wist hoe hij weer binnen moest komen.

We boden nog ons telefoonnummer aan voor noodgevallen maar dat werd geweigerd, waarna we het pand werden uitgekeken. Tsja, de kat zat goed, de -goede- personeelsleden waren er zelfs mee naar de dierenarts gegaan. We konden hem moeilijk ontvoeren, dus we zijn maar weggegaan. We hebben de oorspronkelijke eigenaren nog gesproken (die woonden achter het tehuis) maar ze waren zeer oud, slecht ter been en gingen ervan uit dat hun kat goed zat.

Verder brachten we Pluisje gister naar de dierenarts, die kwijlde opeens. Weet u nog: Pluisje liep 1,5 jaar op straat rond voordat iemand hem bij ons inleverde, het Brabantse asiel weigerde al die tijd om hem op te nemen, Dierenbescherming wist ervan en deed niets. Hij heeft het buiten zo zwaar gehad (werd altijd in elkaar geslagen door de wilde zwerfkatten, heeft overal littekens hiervan) dat hij ook voor ons bang bleef. Met veel moeite kregen we hem bij de dierenarts afgeleverd en tot onze verbazing belde die om 12 uur op (doet ie nooit): Pluisje had een tumor in z'n kaak en onze dierenarts ging er meteen mee stoppen, de kaak was al aangetast. Verdriet alom hier maar we blijven blij dat Pluisje van de straat was en dat  hij niet meer buiten rondliep.

En als laatste om dit dagboek af te sluiten een foto van Teuntje. 6 jaar bij een psychopaat gewoond, daarna een jaar bij onze opvang blazend naar iedereen op een plank in de schuur gezeten en nou ligt ie bij iedereen op schoot. Is bij Pluisje nooit gelukt, helaas.

En ook dit nog: Aurora uit Tilburg zoekt een goed tehuis voor deze 10+ kater, die uitgehongerd en ziek op straat liep. Eigenaar komt niet opdagen. GSM 06-1345.3718 Diana Spaans

En.... we horen uit vertrouwelijke bron dat de een of andere konijnen-club binnenkort een 50% actie krijgt aangeboden van onze, anonieme, sponsor... Maar: mondje dicht, hè?!

Iedereen een prettig weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Valentijnsdag 2015

Beste vrienden,

www.gozh.nl gaat in juni 2015 naar Roemenië en heeft kinderkleding nodig.  U mag het ook bij ons inleveren! Informatie: dianaspaans@online.nl De eerste tassen hingen al bij ons aan de deurknop want we waren niet thuis; effe centjes verdienen voor de opvang.

En verder: we kregen nog allerlei diepvries-voer, een halve auto vol. Dus vlug opgehaald en vlug enkele vrienden ingeseind, want het was veel te veel. Het paste echt niet in ons diepvriezertje en in no time na aankomst in Den Haag was het door meerdere chauffeurs alweer meegenomen. (We hebben er zelf ook een paar gehouden want dat uitgehongerde tuig in onze opvang lust het ook).

 

We vernamen van onze konijnen-vrienden dat ze nog een gedumpt konijn hadden opgenomen. Tsja, sommige mensen doen alles om maar van hun dier af te komen als ze met vakantie gaan...

We moesten vanochtend voor een bevriende stichting handdoeken ergens ophalen, zien we opeens naast de Bulgaar van 3 jaar een klein poedeltje, Saartje. Dus we vragen waar ze vandaan komt. Baasje had uitgezaaide kanker en was in no time overleden. Hondje Saar had al eerder op dit adres gelogeerd en mocht uiteindelijk definitief blijven. Die grote Bulgaar vindt ze niet helemaal je-van-het maar in het asiel had ze het minder naar haar zin gehad (alhoewel ze daar ook prima voor dieren zorgen!). Saartje is 13 jaar en mag definitief blijven op dit adres. Er waren ook nog 2 katten en die zijn al naar een kattenasiel om door te plaatsen. Toch lief dat iemand zo'n oud hondje dan definitief opneemt. Petje àf voor zulke lieve mensen.

Garfield heeft het nog steeds prima naar z'n zin:

En als klapper op de vuurpijl:

U denkt nu: "Mmmhhhh, een bak met zaagsel en een klein beetje hooi. Wat zat daar nou in?" Nou, dan gaan we u vertellen. We kennen nogal wat mensen die de site marktplaats in de gaten wat betreft het aanbieden van levende dieren. Soms zie je een dier meerdere keren achter elkaar voorbij komen onder andere namen en dan weet je: Hier is ingrijpen noodzakelijk. Er zijn meer mensen die zo denken en dan direct en z.s.m. oftewel a.s.a.p zo'n dier weghalen.

Onze konijnen-vriendinnetje Lies houdt altijd cavia's en konijnen in de gaten en belde ons in paniek op want de foto van een cavia toonde duidelijk aan dat het diertje in zijn kooi zonder beschutting op een balkon stond! En met deze koude is dat dodelijk. Dus wij gebeld want we zaten dichter bij dan Lies en wij hadden een auto, zij niet. Het caviaatje was van een kind dat er niet meer voor zorgde (we hoorde haar gillen en huilen op de achtergrond) en of we morgen teruggebeld konden worden? Tsja, dat wilden we wel maarr... stond die cavia soms op het balkon want daar werd hij ziek van en wij hadden geen zin om met een zieke cavia thuis te komen die in no time zou sterven, riepen we. Nee, de cavia stond daar alleen vanwege de foto's die gemaakt moesten worden en de kamer werd schoongemaakt, maar hij stond alweer binnen.

We vertrouwden er noodgedwongen op dat men de waarheid vertelde. De volgende ochtend om 10 uur begon men al te bellen of we nog interesse hadden en we mochten direct komen. Het caviaatje zou daar niet oud zijn geworden, kunnen we u verzekeren. Ze kreeg geen caviavoer, peen was haar onbekend, er lag een ietsepietsie klein beetje hooi in de krappe kooi, waarin ze zich verschool en de kooi met zaagsel stond ook nog in een kinderkamer (erg slecht voor de longen van het kind). Men vond de cavia eigenlijk maar vies en men wilde hem liever niet oppakken. We adviseerden nooit meer dieren in een slaapkamer te zetten en namen de cavia mee.  In de opvang viel ze stomverbaasd aan op de tomaat, komkommer, andijvie, caviavoer en ze trok alles mee in haar speciale huisje. Morgen gaat ze naar Lies, waar ze definitief mag blijven (even nog Lies d'r man vertellen dat ze d'r een cavia bij krijgen....).

We hebben nog een leuk verhaal. Tientallen jaren geleden werkte één van onze donateurs, Margo, bij Bayern in Duitsland. U weet wel: dat zijn die pillendraaiers. Afijn, 40 jaar geleden had Bayern nog z'n eigen proefdieren-afdeling en iemand werkte daar met cavia's die na afloop ingeslapen moesten worden. De vrouw die die dierproeven deed, kon het echter niet over haar hart verkrijgen om die beestjes af te maken, dus ze stopte er elke dag eentje in de zak van haar mantel en nam 'm mee naar huis. Alleen had ze na enkele weken een probleem want ze had er inmiddels 34.... Geen idee hoe het is aflopen, het is al 40 jaar geleden maar we vonden het gewoon een prima daad van die mevrouw.

Iedereen een fijn weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 7 februari 2015

Beste donateurs, sponsors en andere vrienden,

Kent iedereen deze site met leuke dingetjes?

http://www.nicethingz.nl/

En verder: Onze dierenarts durfde ons ouwetje Mieke d'r gebitje niet te doen uit angst dat ze in de narcose zou blijven. Na een fikse kwijl-partij van Mieke d'r kant en een kuurtje antibiotica vanwege een dwarszittende kies ging onze dierenarts -gelukkig- toch overstag en werd haar tanden- en kiezen-partij flink aangepakt. Ze had er veel pijn aan en het móest gewoon gebeuren. Ze eet alweer als de beste en ze spint het hardst van allemaal, dus wij zijn hier enorm blij. En Mieke ook, want die is lekker high van de pijnstiller voorlopig.

Verder stuurde één van onze donateurs nog een doos met inhoud toe. U mag dit trouwens altijd doen want wij vergoeden u de portokosten. Het moet alleen wel meer zijn dan 2 blikjes whiskas want het kleinste pakket kost 7 euro postzegels en anders wordt het te duur voor ons. Meer informatie bij dianaspaans@online.nl

Maria, bedankt namens de poesjes!

En verder begint Tommie (cyper in het midden) ons steeds minder eng te vinden...

U mag ook best weten: wij maken het donateursboekje voor asiel Noordwijk, dus we volgen hun op facebook. En dit verhaal willen we u niet onthouden: Noordwijk had een mooie langharige zwerfkat gevonden, die echter niet zo idolaat van mensen is. Tóch hebben ze die kat weten te plaatsen en nog wel bij een hond (!). Tot ieders stomme verbazing is die kat gék op die hond! De eigenaren van die hond vindt ie ook niks, maar die hond, die hond! Helemaal idolaat is tie van die hond! Pracht-verhaal, toch?

Een dierenvriendin vroeg ons om hulp voor een speciaal geval en toen we in gesprek raakten, stuurde ze ons deze foto nog: haar vriend zag dit kitten lopen op z'n werk en zette direct voer en water neer. Hij kreeg haar al snel te pakken en het bleek dat de dierenambulance eerder daar was geweest om een gedumpt nestje kittens op te halen. Dit kitten was echter ontsnapt en had in z'n eentje (!) nog 2 weken rond gelopen. Dankzij deze dierenvrienden kon hij  gered worden en met z'n familie herenigd worden.

En als laatste: één van onze grote sponsors berichtte ons dat we weer een fiks bedrag aan sponsoring van ze krijgen voor het nieuwe jaar, dus onze bankrekening maakte weer een flinke sprong de hoogte in. En gezien onze grote hoeveelheid rekeningen zijn we daar altijd erg blij mee, dat snapt u wel.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren