U bent hier : Februari 2014

Februari 2014

Zaterdag, 22 februari 2014

Beste donateurs en vrienden,

Een heleboel leuk nieuws voor u uit Dierenland.

De tweedehands cavia-beer van onze vriendin Lies doet het prima. Hier valt hij aan op de andijvie.

Sol en Kiwi, lekker klef altijd. Sol houdt van iedereen, als tie maar een rug heeft om tegenaan te slapen.

Pluisje. Knokt soms met een andere kater. Alleen als je tussen die 2 katten een bak kattenmelk neerzet, komt Pluisje goed voor zichzelf op: dan zie je hem een pootje uitsteken, het bakje melk voorzichtig en langzaam naar zich toe trekken en dan is het écht voor hem!

Opa. Staat even goed onder controle van onze dierenarts. Z'n gebit/tandvlees begint hem parten te spelen, dus hij krijgt pijnstiller en speciale antibiotica, en over een dag of tien krijgt ie zwaardere medicijnen. Zorgenkindje.

Er is nog iets dat wij willen zeggen tegen de kijkers van onze sites. We worden er wel eens stil van, als we zien hoe vrijwilligers, donateurs en bestuursleden van de stichtingen waarmee we samenwerken, de armen uit de mouwen  stropen om de dierenopvangen in het buitenland te helpen. Afgelopen week verstuurde Friends of Animals 14 pallets vol voer en goederen naar Spanje, die werden gevolgd door Vagabond-Pets met 4 pallets voer (2100 kilo!) en wat goederen; Doggymix stuurt regelmatig grote pakketten met voer, medicijnen en nog meer. Wij hebben meer contacten met stichtingen die dag en nacht bezig zijn met voer verzamelen, want met name voer is broodnodig in de lege voorraadkamers in het buitenland. PETJE AF VOOR DEZE MENSEN!

Zoals u weet, krijgen wij regelmatig voer van een aardige winkel en het hondenvoer geven we altijd door. Het is te veel voor onze kleine opvang, zo veel honden hebben we niet.Veel van onze honden staan ook op speciaal voer voor voedselallergie of nieren. Er is al een aardige portie naar Polen toe gegaan, iedereen dus happy!

En dan: Lees en leer. Van de week kregen we een verzoek van iemand of wij de rekening konden betalen van een zwerfkat die ziek was en die al 6 jaar door die mensen verzorgd werd in hun tuin. Die zwerfkat wilde in die 6 jaar nooit naar binnen toe, beweerden ze. De kat is van de week naar de dierenarts gebracht, zijn nieren bleken op en hij werd ingeslapen. En nou komt het: de kat bleek gechipt te zijn. En op naam van iemand te staan aan de andere kant van de stad.

Nee, wij betalen die dierenartsrekening niet. En we hebben er werkelijk geen woorden voor dat je zes jaar lang de tijd hebt gehad om die kat even mee te nemen naar de dierenarts om te checken of tie een chip heeft en  'm zodoende terug te kunnen bezorgen aan zijn eigenaar. wij vinden het heel 'leuk' dat mensen zo graag zwerfkatten voeren die zijn komen aanlopen, maar als je echt zo goed bent voor dieren, dan neem je ook de moeite om zo'n zwerfkat te laten nakijken op een chip bij je dierenarts. Want op die manier zou je de eigenaar wel eens gelukkig kunnen maken. En op deze manier is een tamme huiskat gedwongen geweest om zijn laatste levensjaren buiten door te brengen, volkomen onnodig.

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 15 februari 2014.

Lieve beeldschermkijkertjes,

Daar zijn we weer met het dagboek van deze week.

Ten eerste een foto van het logeetje, die veel plezier heeft van het Sinterklaas-kussen dat onze voorzitter ons gaf.

Ten tweede krijgen we wel eens donateurs en grote sponsors op bezoek, die met eigen ogen willen zien waar hun donatie naar toe gaat, dus daar zeg je dan tegen: "Gaat u gerust op de bank zitten..."

En als laatste item van dit dagboek: u weet dat wij voer inzamelen voor zielige asieldieren, hier en in Spanje en Polen. Nou worden we eenmaal per maand altijd gebeld door een aardige winkel en we zijn het afgelopen jaar met al heel wat voer thuis gekomen. Om u een voorbeeld te geven:

-30 kilo caviavoer (en dan kijk je naar de 2 cavia's in onze opvang...), dus dat ging door naar een privé opvang voor cavia's en naar Het Kangertje

-50 kilo kippenvoer (uhhhh.... een advertentie op marktplaats leverde binnen een uur een meneer op die het direct gratis kwam halen; zijn telefoonnummer hebben we bewaard want er kwam nog meer kippenvoer en onder andere 25 kilo kuikenvoer achteraan)

-frettenvoer

-konijnenkoeken (gaan mee met onze jongste vrijwilliger, de Benjamin van de zaterdag-ploeg: Job, maar soms geven we het ook aan Het Knagertje in Den Haag omdat het gewoon te veel is en we niet willen dat Job z'n konijn het formaat krijgt van een olifant)

-125 kilo paardenvoer (je eerste reactie is dan om naar de andere vrijwilligers te roepen "kan iemand even de tuin opmeten en daarna Paardenkamp Soest opbellen om te vragen of ze een paard op de wachtlijst hebben staan, dat wij kunnen overnemen???" maar na 2 bakken koffie besluit je toch maar om weer een advertentie op marktplaats te zetten en binnen 2 uur komt een zekere Nico die samen met wat vrienden 20 paarden op enkele weilanden heeft staan, het voer gratis ophalen en ook zijn naam staat nu in de GSM van de stichting opgeslagen)

-50 dozen diepvries-hondenvoer van het merk Rodi. Tsja, u snapt zeker wel: afgelopen week hadden we hiermee een probleem. Want al het hondenvoer gaat naar Spanje of Polen en dit DIEPVRIES-voer ging dus niet lukken. De verzamelpunten lagen in Lelystad en Zetten (ergens bij Nijmegen), dus wat moesten we ermee? En je kan geen 'nee' zeggen tegen die winkel, álles moet mee. Dus onderweg een paar bevriende dieren-gekken ingeseind dat we eraan kwamen in Diana d'r Corsaatje en toen we onze wijk inreden, diverse mensen die met hun hond liepen, klem gereden: "stomme vraag, maar wilt u een doos diepvries-hondenvoer hebben?" De mensen keken je soms aan alsof je gek was geworden maar we waren er al aardig wat kwijt, toen Lida van de Stichting voor Dieren het laatste deel overnam en erin slaagde alles in haar vriezer te proppen.

Het diepvries-voer ligt onderop, de 7 zakken Royal Canin van 10 kilo elk voor grote honden is inmiddels door een speciale chauffeur afgeleverd in Zetten, die toch die kant op ging. Volgende week gaan er 4 pallets met voer naar de 2 Poolse asiels die Vagabond Pets onder z'n hoede heeft, dus die 70 zakken hondenvoer konden mooi mee.

En als laatste: omdat we weer plek hadden, hebben we een oud kneusje overgenomen van een asiel dat ons hiervoor benaderde: Meet Moppie, 15 jaar. Ze vindt alles wel prima. Op straat gevonden, eigenaar kwam niet opdagen en ze verbleef al 6 maanden in een lief asiel dat haar graag onder dak wilde hebben.

Zo'n stichting, weet u, dat is best nog veel werk.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 8 februari 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Wederom een hectische week achter de rug. Zo vroeg een sponsor ons weer of wij haar kat konden opnemen, terwijl zij enkele dagen ging langlaufen. Dus kat opgehaald en in de quarantaine gezet. U kunt zien dat de kat haar logeerplek herkende en meteen verrukt was...  

Verder moesten we van alles ophalen, bij een winkel die gratis voer gaf (u weet, wij zijn een verzamelpunt voor enkele van de samenwerkende dierenclubs, alles ging naar Polen) maar ook een privé-adres moest worden leeggehaald (alles ging naar Spanje). Dus na zo'n beetje 5x heel Zuid-Holland doorgecrossed te zijn, moesten we ook nog een keer naar Brabant. We zitten dus nu moe en voldaan het dagboek voor u te typen.

Volle bak:

Verder nog enkele foto's van sommige andere harde werkers in onze stichting:

En deze mogen we ook zeker niet overslaan:

En onze Belgische Mieke, die is nu zo ongeveer 20 jaar,  weigerde met de Amsterdamse logee-kat in één ruimte te verblijven, dus ze zocht demonstratief een plekje in de grote kamer boven uit.

En... één van de stichtingen waarmee wij al jaren plezierig samenwerken, is erin geslaagd om de Telegraaf te halen met één van de hondjes, waarvoor zij een goed tehuis zoeken. Meet Blindzia!

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week!

Leon Schröder en Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 1 februari 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Even een kort dagboek want vanochtend is één van onze vrijwilligsters door haar rug gegaan, toen ze een auto vol met gratis voer mocht ophalen. Dat is één van de leuke minpunten van gratis voer krijgen.

En verder: wie zou er niet verliefd worden op zo'n lekker dier?

Het logeetje kwam nog logeren en weet dondersgoed dat ze niet bovenop de volières mag liggen... Volgende week krijgen we trouwens een kat te logeren van één van onze donateurs. Die gaat langlaufen en de buren wilden wel voor de kat zorgen maar er niet mee naar de dierenarts, als er iets mis zou gaan. Huh? Dat werkt dus niet, helemaal gezien het feit dat de kat 15 jaar is en al aan het kwakkelen is. Dus ze mag hier naar toe komen voor die tien dagen.

We brachten nog wat overtollige spulletjes naar de Kringloopwinkel en kwamen prompt met een lekker poezen-bankje thuis.

Er zit in de Keizerstraat in Scheveningen (naast Blokker, zo'n beetje) een Thais afhaalcentrum, dat we kunnen aanbevelen: gebakken bananen, vegetarisch, alles hebben ze. Altijd lekker als je 's avonds zwerfkatten gaat voeren en geen tijd hebt om eten te koken.

De kat van Xenia woont nog steeds in onze opvang en draait inmiddels goed mee.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren