U bent hier : December 2016

December 2016

Er gaat nog-even-vlug een Griekse opvang meedoen met de 50% actie: the Souda Shelter Project. Alle info staat op www.samenwerkende-dierenclubs.nl


(Zonder woorden - vuurwerk)

Iedereen een grandioos uiteinde toegewenst! Bedankt voor al uw steun, we zijn altijd opnieuw onder de indruk van uw nimmer aflatende support en hartelijke groeten namens het complete Stichting Dierenplaatsingsdienst Den Haag Team!

Kerstmis 2016

Zaterdag, 24 december 2016

2 goed-nieuws-berichten:

Op dit moment is een vrachtwagenchauffeur genaamd Dave Duncan bezig met een fundraising voor Lukasz Urban, de omgekomen chauffeur van de vrachtwagen van de kerstmarkt in Berlijn. Er is al ruim 162.000 euro opgehaald voor zijn familie en de teller loopt nog steeds.

Animal Care Projects bericht ons dat ze dit jaar toch nog een Turks hondje een enkel reis-vliegticket naar Nederland hebben kunnen geven. Hopelijk slagen ze er in volgend jaar meer hondjes te plaatsen.

Iedereen fijne KERSTdagen en tot volgende week!

Woensdag, 21 december 2016

Stichting Idemo looft een beloning uit voor hondje Donni, dat in november 2016 ontsnapt is in de buurt van Utrecht.

Dinsdag, 20 december 2016

Er staat een brief in de Telegraaf van vandaag "Vuurwerkangst": deze schrijver geeft haar hond direct na elke knal een stuk worst. Hij krijgt dan de associatie dat knallen worden gevolgd door iets lekkers. Dat doet de schrijver binnenshuis en buitenshuis ook, maar hij laat hem nooit los buitenshuis. Misschien een tip waar iemand iets aan heeft?

Zaterdag, 17 december 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Het zal u niet ontgaan zijn maar:

De 50% actie Kerstmis 2016 is begonnen en voor ons en de Haagse stichtingen is het een 100% actie dankzij www.fonds1818.nl en Pastoor E. van Delden. Hij duurt tot en met 31 december 's nachts, dus we gaan nog even schitteren.

De deelnemers en de tussenstanden treft u aan op www.samenwerkende-dierenclubs.nl en we geven u hieronder nog even een druk, druk, druk dagboek.

Hé, Mister is blij dat ie met het vuurwerk van dit jaar veilig van de straat is. Van de week ging hij voor het eerst de tuin in via het kattenluik en heeft hij de hele dag in de schuur gezeten, waar een paar warme mandjes staan. Maar 's avonds meldde hij zich toch weer binnen. Hij zal wel gedacht hebben: "Voordat ze me buiten sluiten." 

Tom Poes, de witte kater van onze overleden vriendin Daniëlle is inmiddels definitief geplaatst bij dierenvriendin Pascale uit Zoetermeer en dit tot grote opluchting van cyperse Turkse kater Tommie want Tom Poes had een bloedhekel aan hem. We hebben honderden katten opgevangen maar dit nog nooit meegemaakt. Maar: komt tijd, komt raad... en hier kwam een oplossing in de vorm van Pascale die bij ons de cavia bracht uit haar opvang en 3 weken later Tom Poes kwam halen. Prima ruil!

Krijgen we toch niet één maar zelfs twee telefoontjes, dat we gratis voer mogen halen. Aaaiiii. Stichting Animal Care Projects gaat altijd mee met hun grote bestelbus maar Raymond en Petra lopen in IJmuiden een hond te zoeken, die in februari van dit jaar ontsnapte bij zijn nieuwe eigenaar op Schiphol (facebook pagina Waar is Sharif?). Marya van Stichting Zwerfkatten Haven IJmuiden is al ingeseind en inmiddels zoekt heel IJmuiden mee naar Sharif, dus Diana moest in haar eentje het voer gaan halen. Leon zat in Friesland voor zijn werk, Stephanie lag met griep in bed en verder was er niemand. Stichting Idemo zou donderdag naar Kroatië gaan, dus het zou prettig zijn als het voer daar was vòòr donderdag.

 

Dus Diana gaan rijden naar het eerste adres, auto vol, 2 Kerst-tollen achtergelaten als dank, thuis alles in de gang gegooid.

Hup, dòòr naar het tweede adres.

Geen zorgen: de kofferbak ging nog dicht, al moesten we enkele zakken kattengrit achterlaten voor de volgende keer dat ze bellen. Tas met tien zakken chips achtergelaten voor het personeel.

Gelukkig was er geen passagier bij! En zoals Diana d'r vader altijd wanhopig roept: "Het is een personen-auto! Geen vrachtwagen!" (Mijn vader heeft àltijd gelijk.) Rustig terug gereden via de snelweg, Cd-tje erin, muziekje aan, 90 kilometer per uur gereden (harder ging ie trouwens niet). Nergens politie te bekennen, gelukkig...

En als laatste: we hebben alles voor Stichting Idemo direct afgegeven bij een speciale chauffeur die spoorslags naar Drenthe vertrok. De hondjes in Kroatië gaan een fijne Kerstmis krijgen dankzij meerdere lieve mensen. Wat u hierboven ziet, is onder andere speciaal voer van de dierenarts, dat Friends of Animals graag wilde hebben voor Spanje. Dus alles ingepakt en verstuurd.

En oh, volgende keer gaat Raymond weer mee met de bestelbus.

Iedereen de hartelijke groeten van Tom Poes vanuit zijn nieuwe appartement!

We zouden een Brabants zwerfkatje gaan halen maar daar is een stokje voor gestoken: een ander katje in de opvang heeft schimmel. We houden u op de hoogte.

Als laatste een persoonlijk bericht van Diana Spaans:

Lieve donateurs en sponsors, want dat zijn jullie en velen zijn dat al jàren! 30 jaar geleden pakte ik mijn eerste gewonde zeemeeuw van de straat op en omdat de dierenambulance niet kwam, heb ik 'm zelf maar weggebracht, even op de motor, naar het vogelasiel. Er volgden nog vele zeemeeuwen, houtduiven, spreeuwen, katten, verdwaalde honden, cavia's, konijnen, een vleermuis (!) die allemaal gewoon even hulp nodig hadden en die -tot mijn verbazing- vaak door vele mensen voorbij werden gelopen. Red je een dier, dan red je de wereld; oud spreekwoord. Ik heb aan deze hobby vele goede vrienden overgehouden en we staan altijd voor elkaar klaar. Steken elkaar altijd een hart onder de riem als een lief dier helaas moet inslapen.

Vele stichtingen stonden ook klaar om mij en mijn stichting te helpen, als ik hulp nodig had. Ik koester die stichtingen in mijn hart en dat geldt ook voor onze donateurs en de sponsors.

Ik wens u allen hartstikke fijne Kerstmis toe en zeer graag tot ziens in 2017!

Hartelijke groet,

Diana Spaans.

SPOED - SPOED - SPOED - SPOED - SPOED

Krijgen we binnen vijf minuten 2 telefoontjes of we gratis voer willen komen halen. Idemo vertrekt binnenkort naar Kroatië, dus dat wordt rennen!

SPOED - SPOED - SPOED - SPOED - SPOED

Bericht uit Brabant van 2 aardige meiden: Diana, we hebben een sneu katje gevangen, cyste zo groot als een walnoot op de achterpoot, zwaar scheve kaak, granulerend weefsel onderkaak (oud trauma), rare baarmoeder. Alles i verholpen door onze dierenarts. Heeft tijd buiten gezworven. Niet verwilderd maar is een beetje op zichzelf. 8 tot 10 jaar jong. Hebben jullie een plekje????

ANTWOORD:       JA!

Zaterdag, 10 december 2016

Beste vrienden van onze dieren-stichting,

We zitten weer in de startblokken met een heleboel nieuws voor u, onze donateurs. Ten eerste hebben onze vrienden van stichting Animal Care Projects na ruim een half jaar weer een melding gekregen van hun vermiste hond. In februari 2016 landde een Turkse hond op Schiphol, Sharif, en toen hij wegliep met zijn nieuwe eigenaren, wist hij zich los te rukken en ging hij er vandoor. Na enkele meldingen vanuit het Amsterdamse Bos werd het angstvallig stil maar de facebook pagina Waar is Sharif? is nog steeds in de lucht en  op dit moment zijn Raymond, Petra en hun vrijwilligers flyers aan het uitdelen in IJmuiden want onderstaande hond is daar gefotografeerd!

We hebben vele donateurs in het gehele land en we willen met name onze donateurs in IJmuiden e.o. verzoeken  een oogje in het zeil te houden. Ga er niet achteraan rennen, maar neem contact op met Animal Care Projects. Onze vrienden van Stichting Zwerfkatten Haven IJmuiden houden tijdens hun avondrondes van de zwerfkatten voeren in de gaten of ze iets zien (er staat zelfs al een grote vangkooi klaar voor het geval dat het Sharif is) en ook de dierenambulance IJmuiden is al ingeseind.

En verder: de 50% actie Kerstmis 2016 begint aanstaande donderdag 15 december en hij duurt 2 weken (tot en met de laatste dag van dit jaar). De december nieuwsbrief ligt op die dag in de brievenbus bij onze donateurs en de deelnemers treft u aan op www.samenwerkende-dierenclubs.nl We hebben weer die Nederlanders die in Portugal wonen, uitgenodigd; hoe meer zielen, des te meer vreugd. De Pastoor is ons weer graag van dienst met een donatie aan de deelnemers. Wereld-vent, die Pastoor!

En als laatste: Zoals u weet, heeft Diana de 2 katten opgenomen van haar overleden BFF Daniëlle omdat niemand ze wilde hebben. De witte kater Tom Poes begon de laatste weken problemen op te leveren want die had een bloed-hekel aan Turkse Tommie. De vlokken haar vlogen in de rondte en de sfeer was niet goed, we moesten ze apart houden. Maar we hadden geluk want u herinnert zich ongetwijfeld nog dat we enkele weken geleden een oude cavia kregen van dierenvriendin Pascale uit Zoetermeer. Haar oude asielkat overleed zeer plotseling aan nierfalen en ondanks het verdriet wilde Pascale toch een nieuwe kat, en vlug ook. Dus wij Tom Poes voorgesteld, toen Pascale belde. "Wanneer kan je hem brengen?," vroeg Pascale. U snapt: Tom Poes opgehaald, met 160 kilometer per uur naar Zoetermeer en binnen een uur stonden we bij Pascale op de stoep.

Tom Poes los gelaten, die rende meteen de trap op en zat nog steeds onder het bed, toen Diana een paar uur later wegging. De volgende dag een sms-je: Pascale werd 's nachts wakker omdat Tom Poes op haar hoofdkussen zat en haar haren zat af te lebberen. Nou ja, ze wild perse een kat die bij haar op bed lag. Dat is dus gelukt 

2016 is bijna voorbij en ondanks dat het voor ons en onze stichting een hartstikke goed jaar was, zien we een heleboel slechtheid en verdorvenheid om ons heen. Mensen die alleen maar voor geld gaan, meer, meer, meer en daar word je heus niet gelukkig van. We zien ook dat mensen steeds makkelijker andere mensen bedonderen en vriendschap is blijkbaar niet veel meer waard: de wereld is er niet mooier op geworden, krijgen we de indruk. Onze donateurs houden ons op de been met hun fijne reacties altijd; de stichtingen waarmee we samenwerken: die staan altijd voor elkaar klaar en dat is fijn om mee te maken. Onze vrijwilligers: we blijven er trots op (Barry Dijkhuizen, nog steeds bedankt dat je hier elke week de opvang loopt te schilderen: U kunt hem boeken via 06-1494.5205 (Den Haag e.o.)

We gaan er wel komen, in 2017. Want u bent onze trouwe achterban met het hart op de juiste plek.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

 

 

Zondag, 4 december 2016

Beste dierenvrienden van onze stichting,

Het wordt een kort dagboek want er zitten er hier een paar ijverig sinterklaas-gedichten te rijmen...    We waren Tom Poes nog kwijt maar gelukkig vonden we hem toch terug aan het eind van de dag.

We gaan dit jaar wederom afsluiten met een 50% actie! Pastoor van Delden heeft z'n sponsoring al toegezegd; we wachten nog op bericht van Fonds 1818. De deelnemers kunt u vinden op de site www.samenwerkende-dierenclubs.nl en hij duurt van 15 december tot en met 31 december 2016. De december-nieuwsbrief ligt 15 december a.s. in uw brievenbus.

Er stond nog een bericht in de krant van een mevrouw met een hulphond die al de nodige rotjes in zijn buurt hoorde afgaan: hond helemaal van slag. En daardoor niet in staat om zijn werk te doen: deze mevrouw te helpen.  Laten we hopen dat de mensen erover gaan nadenken om nog even te wachten met dat vuurwerk en dan spreken we namens alle hulphonden (en ook de gewone honden) in Nederland.

Iedereen een heel fijne avond morgen en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren