U bent hier : December 2014

December 2014

Wie doen we een plezier met een tegoedbon van 7,50 euro van de Vogelkelder? Nog 4 maanden geldig. Mailtje naar dianaspaans@online.nl (ook niet-donateurs mogen reageren).

VOORLOPIGE EINDSTANDEN 50% ACTIE KERSTMIS 2014 op woensdag, 31 december 2014 (laatste dag) Iedereen bedankt, bedankt, bedankt!   Groetjes, Diana Spaans en alle vrijwilligers.

Stichting Idemo 3.540 euro (gaan binnenkort naar Bosnië, dus deze actie komt goed uit); Vagabond-Pets 1.012 euro; Dierenplaatsing 2.784 euro; Ingrid Zaalberg (slaat deze keer over); Facedog Kosova 380 euro (doen eenmalig mee); SVDDH 625 euro; Zwerfkattenhulp 4.448 euro; Friends of Animals 1.097 euro; Doggymix 1.445 euro; Remi Moldova 533 euro; Zwerfkatten IJmuiden 1.850 euro (Eindstand 17.714 euro)

Woensdag, 31 december 2014 (laatste dag van de 50% actie via www.samenwerkende-dierenclubs.nl)

Even een anekdote om het jaar af te sluiten. A propos, staat de chip van uw hond of kat goed in de computer, want u wilt niet weten hoeveel dieren er worden gevonden met een niet geregistreerde chip.

Hier komt de anekdote. Picture this. Paar jaar terug liep Diana 's zaterdags bij een asiel rond. Vertelt de asielbeheerster in de koffiepauze dat er die week een vrouwtje van rond de 80 jaar het asiel binnen stapte, inclusief rollator. Haar York was na 15 jaar ingeslapen en nou had ze gezien dat er in dat asiel een dobermann van 1,5 jaar en een rottweiler van 1 jaar zaten. En ze had wel interesse in die 2 honden. Afijn, de medewerksters vonden dat geen goede keuze en adviseerden een Yorkie, 12 jaar, dat verwaarloosd was binnen gekomen en inmiddels mooi was opgeknapt, maar nee, die mevrouw hield stug vol en wist van geen wijken: de dobermann of die rottweiler moest het worden. Afijn, ze hebben uiteindelijk die oude dame bijna het asiel uit moeten gooien, inclusief rollator, en die zaterdag zat de asielbeheerster (nog steeds geïrriteerd over het voorval) dit aan Diana in de koffiepauze te vertellen.

Diana kijkt haar eens aan en zegt vervolgens op een irritant toontje: "Dat hebben jullie dus he-le-maal verkeerd aangepakt, hè?!" Je zag de stoom uit haar oren komen, toen de asielbeheerster nog net wist uit te brengen: "En hoé had jij dat dan aangepakt?!?!?!" Diana: "Heel makkelijk. Ik had die rottweiler links aan die rollator vastgebonden en die dobermann rechts, en ik had gezegd: ga maar lekker wandelen met ze. We horen wel welke u wilt hebben, als u terug bent." Vermoedelijk zou dat oude mens met 40 kilometer per uur door het park zijn gesleurd door die 2 honden. Problem solved. Gelukkig kon de asielbeheerster enorm lachen om het antwoord en waren Diana en zij daarna weer vrienden. Het Yorkie is meegenomen door lieve mensen.

Iedereen een fijn uiteinde en tot volgend jaar!

Stephanie van der Toorn.

Zondag, 28 december 2014

Hieronder een ontzettend duidelijke foto van Dierenkliniek Den Herd uit Tilburg van een agapornis die niet meer kan eten omdat zijn snavel is gaan groeien. Kijk en leer want je vogel sterft hierdoor de hongersdood.

Zaterdag, 27 december 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Nog even enkele dingen om dit jaar weer goed af te sluiten.  Ten eerste staat hondje Indy in de Telegraaf. Ze heeft suikerziekte en is in de opvang bij één van de stichtingen waarmee we samenwerken. Wie oh wie?

En verder gaan we vandaag even nog wat gratis voer halen bij maar liefst twee winkels, dus het wordt een kort dagboek vrezen we.

Iedereen alvast een fijn uiteinde en wees voorzichtig met vuurwerk (van anderen).

Groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 20 december 2014

Beste mensen,

Heeft iedereen het december-boekje ontvangen???? Mail anders met dianaspaans@online.nl of bel 070-352.2259

Heeft iemand een grote tent te koop (of gratis) voor een opvang in Roemenië? Diana 06-1345.3718

En verder: een kort dagboek want het is allemaal een beetje chaotisch, deze dagen.

We moeten wat kerst-kado's wegbrengen naar bijzondere mensen en andere bijzondere mensen brengen ze weer naar ons toe

Zo kregen we deze fleece-deken met prachtige opdruk. Hij komt goed van pas want we hebben net bijna alle fleece dekens naar onze vriendin Miranda gestuurd voor enkele oostblok-asiels.

Wiki en Roeka (komt van een verzamelaar), enorm lieve dieren voor elkaar en voor andere dieren. Roeka is niet zo gek op mensen, maar Wiki wel.

We gaan aftellen, mensen. Nog één dagboek, dit jaar. Iedereen leuke Kerstdagen toegewenst!

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 13 december 2014

Beste mensen,

Het was weer een prima verlopende week voor de opvang. Ten eerste komen zo meteen Aurora met haar zus van de SVDDH (voorheen Stichting Onplaatsbare Katten) bij ons langs. Ze komen een oude zwerfkat afgeven bij één van onze donateurs en stoppen dan even bij de opvang voor een bak koffie. De appelbeignets liggen al klaar.

Verder gaan we vanmiddag even koffie drinken bij asiel Noordwijk, want die geven een Nieuwsjaarsgebeuren. We maken de nieuwsbrief voor hen en zijn ook uitgenodigd. Even het jaar goed afsluiten.

De 50% actie begint al te lopen, we zien overal blije gezichten en horen alleen maar positieve geluiden.

En dan nog:

We mochten nog een auto vol gratis voer en 2 vuilniszakken diepvriesvoer halen. We waren al bezig om alles eruit te sleuren en door te geven aan enkele vrijwillige chauffeurs die het verder brachten, toen we beseften dat we nog een foto moesten maken van de inhoud.

Veel blije gezichten na ontvangst.

Friends of Animals heeft hun veiling afgesloten en we hadden geboden op enkele spulletjes voor onze vrijwilligers. Vervolgens komt er een Doos. En men is hier totaal niet nieuwsgierig naar Dozen en hun Inhoud...

Dit zat er trouwens in, in die doos. Een steen met speciale opdruk voor iemand die haar hond na 15 jaar moest laten inslapen.

Onze Pluis is een half jaar geleden geschoren door onze dierenarts en meteen ingeënt en gebitje gedaan. Was weer nodig, dus we zijn blij dat dierenvriendin Ans hem destijds van de straat haalde en bij ons inleverde. Pluisje begint een Distuingished Gentleman te worden want hij heeft enkele grijze lokken gekregen.

De valkparkieten doen het nog steeds prima.

En als laatste: Goofy in zijn favoriete houding (we hebben géén idee hoe hij zo kan ademhalen...)

Iedereen fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 6 december 2014

FLEECE DEKENTJES en....

Beste mensen,

Een met ons bevriende stichting wil wat fleece dekentjes opsturen naar de op dit moment ijskoude oostbloklanden. Wie heeft ze en wil ze per post opsturen naar deze stichting of aan ons geven?

Bedankt, Diana Spaans GSM 06-1345.3718 of dianaspaans@online.nl

Zoals u weet, kregen we nog 2 bejaarde dames erbij, die hebben het prima naar hun zin bij ons: uitzicht vlakbij zee en lekkere mandjes. Vooral valeriaan en kattenkruid zijn ze onbekend, dus dat levert leuke taferelen op.

Er werd ons ook nog gevraagd of we 2 katten van 16 jaar wilden opnemen die in een buitenlands asiel verblijven. Dat was okee maar ze moeten nog hier naar toe komen met een speciaal transport en van de week hoorden we dat er eentje inmiddels was overleden. De ander blijft echter van harte welkom, dus we wachten het af.

En verder PRIMA nieuws: we mogen vanaf aanstaande woensdag weer meedoen met de 50% actie! via www.samenwerkende-dierenclubs.nl kunt u de deelnemende kleine stichtingen zien, die dankzij enkele sponsoren (waaronder www.fonds1818.nl) een gezonde bankrekening kunnen krijgen, zodat de rekeningen voor voer en dierenarts makkelijk betaald kunnen worden. De Hagenezen (Dierenplaatsing, Zwerfkattenhulp en SVDDH) krijgen 100%, dus we gaan even flink knállen, dat snapt u zeker wel. Er ontbreken nog wat foto's en teksten op bovengenoemde site maar we hebben deze uhhhh hobby...? naast onze fulltime banen, dus sommigen van ons moeten het nog in orde maken.

Oproep nog aan andere privé opvangen: hebben jullie vragen over donaties, Periodieke Giften, een stichting oprichten i.v.m. belastingvoordeel; mail dianaspaans@online.nl (algemeen emailadres) en we helpen jullie graag.

Iedereen een fijn weekeind en kijk dus komende woensdag op onze site!

Groet,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren