U bent hier : Augustus 2017

Augustus 2017

Zaterdag, 26 augustus 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Het is erg warm vandaag, dus we hebben weer een bak water bij de voordeur gezet voor de mensen die langs lopen en fietsen met hun hond(en). Er wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt.

Vandaag liepen we even met enkele vrijwilligers door de Herenstraat in Voorburg om ze te trakteren op het zelfgemaakte ijs(koffie) in een winkeltje daar. Na hard werken is dat altijd een goede verdienste.

Voor de liefhebbers: we liepen ook nog langs een hobby winkeltje.

De dieren doen het prima. We wilden nog een foto maken van ons fotogenieke schatje. Dat lukte niet helemaal...

Terwijl het normaal echt wel een lief diertje is. Maar die camera zit haar tegenwoordig een beetje dwars.   Zoals u weet, hebben we na 25 jaar eindelijk eens leuke buren en het was het wachten waard want dit zijn De Leukste Buren van Heel Zuid-Holland. En hun dochtertje Phoebe (spreek uit: Fiebie) staat altijd graag op het raam te rammen met haar strandschepje als Sneeuwwitje in het raam zit. Die gaat dan prompt overeind zitten, staart omhoog en laat duidelijk merken dat ze net zo verzot op haar buurmeisje is als het buurmeisje op haar.

We kregen nog een telefoontje van 2 vriendinnen dat we gratis voer mochten halen. Nou is onze chauffeur met bestelbus (Raymond van stichting Animal Care Projects) nog steeds gammel, dus we moesten nogmaals zonder hem gaan. Hopelijk gaat hij binnenkort weer mee.

 

Het voer is al op de plek van bestemming dankzij enkele speciale chauffeurs om mee te gaan naar het buitenland. Dan is er deze winter in die landen in ieder geval een lekkere voorraad.

Omdat de moeder overleed van iemand die al jaren zeer veel doet voor onze stichting, hebben we iets speciaals laten maken door een timmervrouw.

Ze was zo beduusd toen ze het postpakket open maakte, dat ze even moest gaan zitten op een stoel. Petje áf voor de timmervrouw voor dit prachtige altaartje.

Onze voorzitter en haar zoon Johnny kwamen nog een zeer grote bench brengen.  Nou gaat er volgende maand een transport uit Spanje aankomen (met een kat voor onze opvang: de broer van Sumi en Jodie) en we wilde best wel enkele benches mee nemen voor Spanje maar de linker is dermate groot, dat hij niet in onze autootjes past. Dus even contact opgenomen met de Husky opvang om de hoek of zij hem wilden hebben (please, please) en ze zeiden "ja" (dank, dank!).

Al 30 jaar hebben we krabpalen met gaten in de planken en nog nooit hebben we een kat iets zien doen met die gaten. Tot Jodie en Tatiana kwamen...

Jodie komt uit Spanje. Haar bazinnetje overleed destijds en die vroeg aan haar dochter of ze goed voor haar 3 katten wilde zorgen (Jodie, Sumi en Spot).  De dochter beloofde het. En toen moeders overleed, bracht de dochter de 3 katten linea recta naar het dodingsstation. Jodie en Sumi zijn al hier en de overgang was best groot: vooral Sumi had moeite om zich aan te passen. Van 24/7 aandacht bij hun vrouwtje naar een opvang, dat is altijd lastig. Maar het is dít of dood. Als laatste komt nu Spot erbij en dan is het trio weer compleet. We houden u natuurlijk op de hoogte.

De asiels blijven vol zitten met katten, ook in Nederland. Dus... graag uw kat laten steriliseren. Onze voorzitter heeft van de week haar hond laten castreren omdat er zeer regelmatig een pup (teefje) in het huis logeert en ze heeft geen zin in pups.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 19 augustus 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We komen net terug uit Amsterdam, waar we halverwege dit land een paar dierenvrienden uit Julianadorp ontmoetten. Hun dochtertje bleek zwaar allergisch en er moesten 6 katten en 1 hond weg. Nou zaten er een paar katten bij van Marjan Medema (facebook) uit Spanje en Marjan had ons verzocht of wij één speciaal katje misschien konden opnemen: Diva.

Hier gaat de mand open (verrassing!) en we hebben Diva vervolgens maar in de quarantaine gezet want  ze was zwaar geshockeerd, merkten we wel, dat er andere katten rondliepen.

Verder kregen we nog de tandarts-rekening van Luuk, die bij ons eerste hulpje is gaan wonen. Er moesten 2 kiezen uit en de gewone dierenarts kreeg het niet voor elkaar. Dus werd Luuk naar de specialist gebracht (Frans Knaake) en met de nodige precisie instrumenten en een hoop gepriegel haalde hij de laatste 2kiezen bij Luuk weg. Mét wortels. Luuk enorm blij (bazinnetje verbaasd, wij niet). We kregen nog te horen dat beide dierenartsen erg veel moeite hadden om Luuk te onderzoeken zónder verdoving. Mhhhh.... komt ons bekend voor.... 

Ons tweede hulpje heeft ook een kat meegenomen maar dan voor zijn oma. Zoals u weet van het vorige dagboek, werd dit poesje opeens ziek. We hadden het niet verwacht want dit katje was mollig en in prima gezondheid maar deze vreemde ziekte werd haar al heel snel fataal en 2 dagen later werd ze ingeslapen bij de weekeind-dierenarts. Slechts 10 maanden geliefd door Riet, deze zwarte oude poes die niemand hebben wilde. Wij hebben haar jaren geleden bij een Brabants kerkhof meegenomen, samen met nog een handvol tamme katten, zodat die voederplek tenminste leeg was. Deze poes was de laatste kat van die groep die nog in leven was. En ze heeft het naar haar zin gehad, die laatste 10 maanden. Riet, Lisette en David: bedankt!

 

Even kijken... oh ja, dit is Jodie uit Spanje. En het broertje van deze kat komt begin september met een transport van 15 katten en 1 hond uit Spanje hier naar toe. We houden u op de hoogte.

Mocht u nog een speciale halsband willen voor uw hond: www.dog-togo.com voor handgemaakte halsbanden.

Er ligt nog overal voer in de opvang en in de auto's van de vrijwilligers; we wachten even op een telefoontje van nog veel meer voer en dan gaan we het weer versturen.

 

Happy paws! Wat kunnen dieren en kinderen toch een liefde verspreiden. Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Diana Spaans.

Zaterdag 12, augustus 2017

Beste vrienden,

Chaotische week, weer. We hadden tien maanden geleden een voormalig zwerfkatje (10+) bij een vriendin geplaatst maar de kat was niet lekker geworden. De ene dierenarts vond niets en adviseerde een gebitsreiniging; de 2e dierenarts begon over inslapen als ze nog steeds niet goed wilde eten. Huh? Wat een verschil! Dus kat en baasje opgehaald en meegenomen naar onze eigen dierenarts. Die maakte een foto en concludeerde een neurologische ziekte: dysautomunie. Poes doet het nog niet goed maar ze heeft 50% kans, dus we blijven het proberen. Onze dierenarts had  dit nog nooit meegemaakt in zijn praktijk, had er alleen over gehoord tijdens zijn studie. Altijd al een bijzonder katje geweest, dachten we direct.

We kregen weer voer van allerlei mensen en instanties, dat werd dus meteen doorgestuurd naar de stichtingen waarmee we al jaren samenwerken. Blije dieren, niet-blije postbodes...

Zoals u weet, kregen we weer 2 katjes uit Spanje. Baasje overleden, op haar moeders sterfbed beloofde de dochter dat ze voor de 3 katjes zou zorgen.  Ze bracht ze meteen naar een Spaans dodingsstation. Marjan Medema haalt ze daar uit en wij kregen er weer 2 van maar... er zit nog een derde: Spot, zo een zwart-witte felix-kater. We hebben al bericht aan Marjan dat ze Spot op zijn freedom-ride naar Nederland mag zetten, dus er staat nu GEADOPTEERD bij zijn naam en begin september gaatn we hem halen. Kan hij zijn zusters weer eens zien.

Sneeuwwitje, uitgeteld.

 

Tatiana, genietend.

Nina wordt nu echt oud: mager en constant schreeuwend rondlopen (dementie).

Eén van onze vorige hulpjes stond nog op de stoep om iets af te geven. Best grappig dat zo'n klein jongentje dan opeens in een jaar tijd is uitgegroeid tot een lekkere slungel die net zo groot is. Hij herkende Toetje meteen en dat was wederzijds. Onze Luuk woont nog steeds bij hen en doet het daar prima.

Tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

Maandag, 7 augustus 2017

OPROEP: op de facebook pagina FLIGHT COMPANIONS kunt u zich opgeven als u in het buitenland op vakantie bent en een hond of kat mee wilt terugnemen.

Zaterdag, 5 augustus 2017

Beste vrienden van onze stichting,

We mochten nog voer halen, dozen vol. Het is meteen met een speciale chauffeur doorgestuurd.

De tuin staat vol met planten, dus dat vinden de katten prachtig om doorheen te rennen. De rood-witte zwerver heeft het prima naar z'n zin.

En last, but not least: onze Nina. Steeds meer dement maar nog steeds het liefste katje van allemaal.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren