U bent hier : Augustus 2016

Augustus 2016

Zaterdag, 3september 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Op 1 oktober a.s. (noteer maar vast in uw agenda) gaat Friends of Animals een veiling houden waarmee ze weer de vervoerskosten van de nodige transporten naar Spanje kunnen betalen. We troffen nog ergens een item aan voor die veiling, dus een speciale chauffeur heeft die al meegenomen naar ergens het midden van het land, zodat u er vanaf 1 oktober op kunt bieden.

De nieuwe banken worden nog steeds uitgeprobeerd door de vierpotige  bewoners in de opvang maar tot nu toe hebben we goede recensies, dus we vermoeden dat ze nog wel een tijdje mogen blijven...

En verder onze Spaanse aanwinst Tatiana: die maakt overal vriendjes. (daar kunnen mensen nog wat van leren).

Bellen er 3 buurkinderen aan: hun kat is weg (sinds vandaag) en of tie soms bij ons in de opvang zit? Het komt een beetje over alsof we hun kat ontvoerd hebben      zodat we maar gezegd hebben dat ie hier echt niet zit en ze even hebben rond laten kijken.  En ja, we vinden wel eens katten (en andere dieren) maar die gaan altijd naar het asiel. We houden niets. Hopelijk geloofden ze ons.

We hebben nogal wat donaties gekregen via Stichting Geef Gratis. Dat is hartstikke aardig maar we hebben geen enkel idee van wie deze giften afkomstig zijn... In ieder geval een welgemeend dank-je-wel voor deze aardige donateurs!

Ons hulpje gaat ons na 3 jaar trouwen dienst verlaten want hij krijgt het te druk met z'n school. Een briefje in het raam heeft ons een nieuw hulpje opgeleverd dat met zijn moeder kwam kennismaken.Ze hebben 3 katten en deze David wil... dierenarts worden! U snapt: die hebben we direct in dienst genomen en die gaan we te vriend houden!

Onze oudste cavia is overleden, onze dierenarts kon haar niet meer redden maar ze is oud geworden, dat is zeker. Dus even contact opgenomen met het Haagse Knagertje. Die blijken deze week 44 (vier-en-veertig) cavia's te hebben opgenomen, dus ze hebben er wel eentje voor ons. We hebben om eentje gevraagd die het slechtst plaatsbaar is en na even zoeken kwamen ze met een moedertje op de proppen dat op dit moment in een gastgezin haar jonkies verzorgt. Zodra de kinderen op kamers gaan wonen, bellen ze ons. Foto's volgen over enkele weken.

Iedereen een fijn weekeind!

Leon Schröder.

Zaterdag, 27 augustus 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Even een tip: bij Pet's Place en Boerenland winkels kan je een geinige glazenset krijgen van de film Huisdierengeheimen als je wat zegels bij elkaar hebt gespaard en dan een paar euro bijbetaalt. De Pet's Place in de Vlierboomstraat in Den Haag heeft leuk personeel en lekker veel gratis parkeerruimte, dus wij hebben alle glazen al gehaald voor onze vrijwilligers.

Onze ex-voorzitter belde ons nog want vrienden van hen gingen vandaag trouwen en gister was hun schuwe hond weggelopen van het logeeradres, ergens in het Haagse Laakkwartier. Afgelopen nacht hadden dus 20 man al lopen zoeken in die buurt en vanochtend gingen ze weer verder. Tot het verlossende telefoontje kwam: hondje was gevonden, trouwerij kon doorgaan.

En verder kregen we nog een nieuwe bank voor de katten:

We zoeken nog schilders om de muur erachter opnieuw te muurverven.

Eén van onze cavia's is overleden. Mocht iemand er nog eentje over hebben: dianaspaans@online.nl

Omdat we toch bezig waren om de boel te verbouwen, schaften we ook meteen enkele broodnodige krabpalen aan:

En u kent katten: de doos waarin de nieuwe krabpaal zat, is vaak het meest interessants...

Bij de Action voor nog geen 2 euro: een heleboel plezier voor de dieren.

Het wordt warm en we zien tot onze verbazing nog vele, vele mensen in de bloedhitte tussen 12 en 2 uur hun hond naast de fiets uitlaten. Zelfs een mevrouw op een scootmobiel had een hijgende teckel naast zich lopen. Onbegrijpelijk.

En als laatste bevelen we graag www.macafici.nl bij u aan. Zelfverdediging, goed voor je zelfvertrouwen, lekker sporten met een leuke groep in Scheveningen, Belgisch Park.

Iedereen tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 20 augustus 2016

Beste vrienden van onze stichting,

We hebben een nieuwe klusjesman in onze opvang, de zoon van enkele van onze donateurs die we al jaren kennen: Barry Dijkhuizen GSM 06-149.45.205 barrydijkhuizen@hotmail.com voor kleine klusjes bij u thuis (met rekening) en groter werk in overleg. We bevelen hem graag bij u aan. Hij gaat volgende maand ook bij ons aan de slag.

Op dit moment zijn we links en rechts nogal wat spullen aan het ophalen voor de dieren: vervoersmandjes, ligmandjes, voerbakjes, voer, benches en die brengen we allemaal weer door naar andere stichtingen voor buitenlandse opvangen. Onze chauffeurs blijven dus rijden.

Spikkel met de nieuwe waterbak, die is inmiddels vol met regenwater en om de een of andere (vreemde) reden vinden katten dat buiten-water altijd lekkerder dan het binnen-water (uit de kraan).

De grasdoos beviel enorm! Hij ligt al aardig uit elkaar en zelfs de cavia's vraten zich vol aan het verse gras. Was wel leuk voor de afwisseling. Onze sponsor had er meer laten sturen en ook de katten van de SVDDH en Zwerfkatten Haven IJmuiden hadden het er prima mee naar hun zin.

By the way, iedereen de augustus nieuwsbrief ontvangen? Anders mailen naar het algemene mailadres: dianaspaans@online.nl

De buren zijn weer thuis, dus hun kat was blij dat ze van ons af was...

Lopen we door een kringloop winkel, zien we een vluchtvervoerskennel (hoe noem je zo'n ding???) staan voor een paar euro. Dus gauw stichting Animal Care Projects gebeld of zij 'm willen hebben? JA! Dus betaald en gezegd dat ACP 'm komt halen. Die hebben namelijk een bestelbus voor het vervoer van al hun honden en wij hebben slechts Diana d'r Opel Corsa. En deze vluchtvervoerskennel was zó groot dat ie niet in de Corsa paste maar de Corsa wél in dat ding....

Kunnen ze weer een paar hondjes veilig overvliegen (formaat mini-pony) vanuit Turkije naar Nederland. 

Iedereen tot volgende week en take care,

Leon Schröder.

Zaterdag, 13 augustus 2016

Beste donateurs van onze stichting,

Onze buur-kat vreet er lustig op los. Nog enkele dagen en dan zijn haar baasjes terug uit het zeer mooie Tsjechië. (kat blij als ze terug zijn).

Tatiana uit Spanje is aardig tot rust gekomen. Een extra check van haar oren was nodig (vanwege de oormijt die ze destijds in Spanje heeft opgelopen) en na behandeld te zijn, gaf onze dierenarts nog een extra tubetje mee voor dagelijks gebruik. Zodat we Tatiana binnenkort weer 100% gezond en mooi zullen hebben.

Tijgertje in haar nieuwe omgeving; beter dan die Tilburgse schuur waar ze jaren in geleefd heeft. Eén van onze donateurs nam trouwens contact met ons op: ze wil graag de dierenartsrekeningen van de gebitsreinigingen van Tijgertje en Felix betalen. We hebben besloten het aanbod met beide handen aan te grijpen.

En verder: de nieuwsbrief van augustus ligt komende week weer in de brievenbus van de donateurs. Iedereen veel leespezier!

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 6 augustus 2016

Beste vrienden van onze stichting,

Het is weer druk in de opvang. De buren zijn met vakantie, dus we mogen hun kat doen.Nou is eentje een driekleur en mevrouw heeft nogal wat poehah, dus die is niet blij met ons bezoek.

Verder reed Diana van de week op de Burgemeester Patijnlaan, steekt er een jonge kat over, terwijl er auto's aan komen. Met een air van: "Het is lekker vroeg, dus ik ga de wereld verkennen en mijn baasje z'n GSM-nummer staat in het bandje om mijn nek, dus ik kom toch wel veilig thuis. Hé, wat een boel auto's!!!" Gelukkig kwam de jonge kat naar Diana toe, toen ze hem riep. In het nekvel gepakt, in  de vervoersmand in de kofferbak gezet en vlug naar een veilige, rustige straat gereden. Eigenaar gebeld dankzij dat GSM-nummer op het bandje en de kat terug gezet in de poort, van het huis, waar hij woont. Meneer was duidelijk aardig het verkeerde pad opgegaan!

Verder alles okee met Felix en Tijgertje, de twee 16-jarigen uit Tilburg. Tijgertje d'r gebit was er al uit en ze stond een paar dagen op de pijnstiller maar die doet het nu prima. Felix moest van de week óók onder het mes en eindigde met z'n hele onderkant zonder tanden en geen hoektanden meer; pluspunt was dat ook de pijn verdwenen was. Hij is nog een beetje kwaad op de katten in de opvang maar daar went hij vanzelf aan. Het eten gaat er in ieder geval prima in!

We krijgen trouwens meldingen van vrienden uit het hele land dat overal, maar dan ook werkelijk óveral kittens en katten en oude katten worden gevonden. Op straat, in parken, duinen, bossen. We horen van asiels die 300 (!) katten hebben zitten en dan zit je écht vól, voller, volst. We zien dat mensen maar blijven fokken, sommigen interesseert het geen biet dat hun kat het zoveelste nestje heeft;vele anderen hebben geen 140 euro (was vroeger 120 gulden) om hun poes te laten steriliseren. En wie zin er de dupe van? De dieren en de asiels. Al dat dierenleed, het is verschrikkelijk.

En dan nog de kittens van 8 weken die je op straat vindt. Een dierenvriendin in Brabant wist de eigenaar van een gevonden kitten te traceren. Reactie eigenaar: "Het is een buiten-kat!" ACHT WEKEN en het is een BUITEN-KAT???? Die dierenvriendin had dus een borrel nodig, toen ze in haar auto stapte. Je dreumes van 3 jaar laat je toch ook niet alleen  buiten onder het motto: "het is een buiten-kind"?

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren