U bent hier : Augustus 2015

Augustus 2015

Zaterdag, 29 augustus 2015

Beste mensen,

De laatste zaterdag van augustus alweer. De tijd gaat vlug.

We beginnen met een computer-meneer die we graag bij u aanbevelen. Omdat we een programma niet voor elkaar kregen, lieten we www.rob-de-winter.nl langs komen in Den Haag. Voor 35 euro installeerde hij van alles en konden we weer scannen. Plus we kregen duidelijke uitleg. Anders hadden we de hele computer los moeten koppelen en naar de reparateur moeten brengen. En we waren duurder uit geweest.

We vrezen dat het deze week een kort dagboek gaat worden want we moesten op diverse plaatsen spullen ophalen, die we gaan doorsturen naar enkele asiels in het buitenland (mandjes, dekentjes, voerbakjes).  Plus Di-rect is zo meteen op het strand van Scheveningen en daar gaan we met z'n alleen naar toe: even wel-verdiend uitwaaien na hard werken. U herkent het vast wel.

Iedereen een prettig weekeind,

Leon Schröder.

Zondag, 23 augustus 2015

En nog een mooi verhaal, dat we opeens herinnerden: in het vogelasiel kwam een duif binnen, ziek, zat gammel ergens op de straat, aardige mensen pakten hem op en brachten hem naar het vogelasiel.  Dus dan ga je de duif bekijken of tie soms ergens wonden heeft. Zijn poepertje zat dicht met smurrie, dus dat krabbelden we weg. Direct kwam er poep uit zijn anus. Dat was de oorzaak: zijn kontje zat dicht en daardoor kon hij zich niet ontlasten. En ja, daar kan je flink ziek van worden. Duif blij, wij blij.

Zaterdag, 22 augustus 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

Het is weer weekeind na een drukke week. Iedereen de nieuwsbrief ontvangen?

Sneeuwwitje op een dunne plank van 2 centimeter, "danger" is haar middle name.

Eén van de twee nieuwe katten die toebehoorden aan kattenmeut Corrie. die jarenlang de katten bij de haven voerde met haar dochter Ingrid. Ze zijn allebei erg schuw maar we zien vooruitgang.

Teuntje mag dan oud zijn maar nieuwe speelgoed-hengels sloopt hij als de beste.

We moesten nog aan een verhaal denken: een asiel had een kat opgenomen (langharig, vervilt) en er zat een rood bord met de tekst "Gevaarlijk" op de kooi: die kat wilde iedereen grijpen, die langs liep; hij bleef tegen het gaas van de deurtjes opspringen als iemand langs liep, gillend en krijsend. Afijn, een gevonden dier moet twee weken blijven en de kat had eerlijkgezegd weinig kans om het asiel levend te verlaten met deze houding, maar hij hoefde niet te lijden en men leverde hem (met véél moeite) af bij de dierenarts om te scheren. Er werd nog bij gezegd dat ze uitkijken moesten voor hem want hij  greep alles en iedereen. Na enkele uren belde de dierenarts op om te zeggen dat ze die "hartstikke lieve kat konden komen ophalen." Huh? Het bleek dat de kat helemaal vervilt was en met name zijn buik was enorm pijnlijk. Toen hij eenmaal verlost was van de klitten op z'n buik... bleek het de liefste kat ter wereld te zijn. En enkele weken later verliet hij met een lief nieuw baasje zijn tijdelijke logeeradres.

Tot volgend weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 15 augustus 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

De tijd gaat snel, we zitten al in augustus, beseffen we. Diana kocht nog een nieuwe krabpaal, dus die werd opgezet en de doos werd op de plaats gegooid. Zéér interessant voor bepaalde figuren....

Abby, afkomstig uit het oostblok, zoals u wel weet als trouwe donateur, heeft het prima naar haar zin.

Toetje in coma.

Eindelijk! In navolging op de kong voor honden (plastic dingen om snoepjes in te doen), hebben we nu ook een plastic ding voor katten om snoepjes in te doen. Hij is enorm populair vanaf het begin af aan.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zaterdag, 8 augustus 2015

Beste donateurs en vrienden,

Wat een warmte, wat een warmte! De dieren liggen voor pampus in de warmte (en de vrijwilligers ook).

Ten eerste: stichting Idemo zoekt een goed tehuis voor een hondje dat door een andere (!) stichting in Nederland is geplaatst. Het hondje moet weg door omstandigheden, de andere stichting weigert (!) het hondje terug te nemen en Idemo zoekt nu een goed tehuis voor MILO. Kijk even op hun site voor foto's van dit kleine hondje, 40 centimeter hoog, en denk eens goed na of iemand hem hebben wil.

Teuntje doet het goed op zijn pijnstiller, al zijn we nog steeds elke dag blij dat hij nog bij ons is.

En nog een internationaal feitje: één van de sponsors van ons Project X had haar dochter uit Dubaï op bezoek, een echte kattenliefhebster. Dus wij er meteen naar toe voor een bakkie koffie. Deze dochter, Myrtthe, vertelde ons dat ze in Dubaï contact had gelegd met zes dierenartsen en daarmee de afspraak had gemaakt dat iedereen z'n kat mocht laten steriliseren voor 15 euro (kater) respectievelijk 30 euro (poes) bij deze zes specifieke dierenartsen. Want ook in Dubaï beginnen ze in te zien dat TNR het beste is om het overschot aan katten en honden in te tomen. Was even gezellig, dat bakkie koffie, als grote dierenliefhebbers onder elkaar.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Zaterdag, 1 augustus 2015

TIME FLIES...

Beste donateurs,

De vrijwilligers kwamen weer fluitend binnen om schoon te maken. Voor de meesten was gister hun laatste vakantiedag (dus kunnen ze weer hard aanpoten bij onze opvang; de dieren hebben ze gemist).

Luuk hield in de gaten of de vuilnisbak niet te vol was.

Sneeuwwitje checkt even of de gordijnen écht cat-proof zijn...

De twee nieuwe katten zijn erg schuw. Onze katten lopen wel vaak het kamertje in waarin ze verblijven, maar ze zijn flink van slag. Komt goed. Het huis van Corrie is nu bijna leeg, er loopt nog één schildpad poes en voor haar houden we een plekje hier in de opvang vrij.

Iedereen een fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren