U bent hier : Augustus 2014

Augustus 2014

Zaterdag, 30 augustus 2014

BANZAIIIIII!

Okee, beste donateurs, ga er maar voor zitten, want hier gaat ie.

U hoort nogal weinig van Diana omdat ze (bijzonder succesvol!) fondsenwerven is voor onze eigen stichting plus enkele andere leuke stichtingen waarmee we bevriend zijn, maar we hadden een klusje voor haar: in Brabant moest bij onze vriendin Aurora en haar zus Mabel een oude zwerfkat opgehaald worden voor onze stichting. Dus Diana in d'r auto gestapt en er naar toe. Nieuw overhemd en schone spijkerbroek met nette schoenen aan, want je wilt er niet altijd uitzien als een kattenmeut.

Afijn, het was warm bij Aurora thuis, dus Diana hangt haar nieuwe, netjes gestreken overhemd over een stoel. Komt er één van de katten des huizes aan lopen, ruikt aan dat overhemd en... duikt vervolgens op dat overhemd, Banzaïïïï, dat op de grond valt, kat rolt zich er helemaal in op de een of andere manier, en vervolgens ziet Aurora (met een blik van: "Dat is niet mijn kat die met het overhemd van mijn vriendin door mijn huiskamer heen rolt....") die kat als een bal in dat overhemd door de huiskamer heen rollen, terwijl Diana er stoïcijns naar zit te kijken. Diana had ook nog een trainingsjack meegenomen, dus dat volgde het overhemd. Aurora slikte even en zei vervolgens: "Nog iets te drinken, Diaan....?"

Dit zijn enkele van Aurora d'r konijnen: er moest er eentje weg bij iemand die er na enkele maanden al genoeg van had, dus die zat te verpieteren op een natte krant zonder hooi en beukensnippers (ja, serieus). Aurora d'r zus Mabel nam hem mee, gaf hem aan Aurora, die nam er wat gezelligheidskonijntjes bij (stom, stom, stom....), dus er zitten nou meerdere van die groenvreters van het leven te genieten in Aurora d'r ruime achtertuin.   Die hebben daar een leven als een luis op een zeer hoofd.

Verder moesten we vorige week nog gratis voer ophalen maar het was zo veel dat Diana twee keer moest rijden. Een bestelauto zou wel prettig zijn, moeten we toegeven. Iets van 200 kilo vogelvoer ging naar het vogelasiel (zij blij; wij ook, want we hadden er niets aan). Eén zak paardenvoer had ongenode gasten, dus die kon de container in (plus we hebben Diana d'r Corsa vandaag even gestofzuigd, verder zeggen we niets....); Meerdere zakken hondenvoer gingen naar stichting Idemo met een speciale chauffeur en nog een paar zakken hondenvoer met een dozijn flessen frontline en een doos vol vlooien-pipetten gingen eveneens naar het oosten van het land, zodat vagabond-pets een sprong in de lucht sprong (zeggen we dat goed? ) Ze gaan binnenkort weer naar Polen, hoorden we uit het roddelcircuit, maar dan is het wel mooi met gevulde auto's om die Poolse asielmedewerkers blij te maken.

Zelfs de passagiersstoel was bedekt!

We zijn ook nog allemaal hier enorm geschrokken want onze Toetje heeft een tia gehad! Diana meende enkele weken geleden al dat het wel leek alsof Toetje, de clown van de opvang, een scheef koppie had maar het was slecht te zien en dan ga je twijfelen. Van de week liep Toetje opeens als een dronkeman door de opvang en we beseften allemaal dat het goed mis was: Diana heeft al eerder twee oude katten verloren aan tia's (attaques / hersenbloedingen) en we wisten allemaal dat dit er niet goed uit zag. Toetje, onze Toetje! Toetje die altijd in het raam gaat zitten om te flirten met mensen die langs het huis lopen! Als de school verderop leeg loopt, staan halve schoolklassen tegen onze ramen aan te tikken, zodat Toetje d'r neus laat zien! Ja, díe Toetje!

Niemand durfde het eigenlijk op zich te nemen om naar de dierenarts te gaan maar Diana zegt altijd dat het haar dieren zijn, dus zij  nam de loodzware taak op zich: met een rood hoofd en enkele zakdoeken werd de reis naar de dierenarts aanvaard met Toetje, die telkens omviel en haar koppie alle kanten op draaide. Na drie kwartier was Diana terug. Met rood-omrande ogen. En met Toetje!   Onze dierenarts vertelde dat het meestal oude katten/honden zijn die een tia krijgen, dus dat een 7-jarige kat als Toetje 'm krijgt, da's niet goed. Maar 35% redt het niet en Toetje behoorde tot de 65% overige. Een injectie met cortisonen moet de druk op haar hersenen verminderen, veel rust en weinig impulsen moest ze krijgen. Dat zijn we gaan regelen. Ze draait nu iets minder met haar koppie, dus we blijven duimen.

Achteraf vragen we ons af: er is altijd het vermoeden geweest dat Toetje uit een (rijdende) auto is gegooid: ze werd in België aangetroffen met een gebroken kaak, helemaal in paniek rondlopend. Zou ze een klap op haar koppie hebben opgelopen, toen ze door die hufter van een eigenaar uit die auto werd gegooid? We houden haar in ieder geval goed in de gaten, samen met onze dierenarts. Dit is er eentje die we nog lang niet kwijt willen.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week!

Leon Schröder.

Zaterdag, 23 augustus 2014

Vanwege extreem drukke omstandigheden (onder andere diverse keren rijden om gratis voer op te halen, autootje zakte bijna door z'n wieltjes) dit weekeind geen dagboek maar volgende week maken we het goed met u. Erewoord. En u weet: beloftes houden we altijd.

Fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 16 augustus 2014

Beste donateurs,

Een lekker soepel verlopen week hebben we achter de rug, aardig wat donaties bij elkaar gesprokkeld voor de dieren. Dat was ook nodig want we hebben er deze maand zes laten enten en ontwormen (de dierenarts blééf ons uitzwaaien, heel vreemd).

En verder... Opa heeft het prima naar z'n zin op de schone dekens.

Sol in diepe slaap (die zal wel dromen van die dag dat hij in verdwaalde in een Poolse dierentuin (en nét de tijger-kooi niet binnen liep...).

Nina ontbeet deze week graag buiten.

En Goofy heeft het -zoals altijd- prima naar z'n zin.

We kwamen nog een kattenvoerder tegen: Arie en z'n vrouw. Die hadden ook nog een leuk verhaal: ze liepen 's ochtendsvroeg door Scheveningen en zagen iets op de stoep liggen. Huh? Wat is dat nou dan??? Dus er naar toe, blijkt het een roofvogel te zijn, die half bewusteloos op de grond ligt. Opgepakt (foutje, want die scherpe klauwen kunnen je flink pijn doen, maar deze vogel was te versuft), even afgegeven bij een dierenarts in de buurt en een week later nog even naar de vogel geïnformeerd: het was een havik, die vermoedelijk een klap ergens tegenaan had gemaakt. Hij was alweer vrij gelaten, nadat de dierenarts hem had nagekeken en gezond had verklaard.

Tot volgende week en een fijn weekeind toegewenst,

Leon Schröder.

Zaterdag, 9 augustus 2014

Beste donateurs,

Even wat algemene informatie, het is een rare week. We doen nu even de administratie (hoort erbij); hebben een paar katten laten enten (want dat moet ook weer gebeuren, gelukkig heeft onze dierenarts een prachtig herinneringssysteem hiervoor); het nieuwe project om donaties te werven, loopt als een tierelier, dus de kas wordt lekker gespekt. Daar zijn we heel blij mee. Een gewonde houtduif (geen foto, sorry) werd even afgegeven bij het vogelasiel.

De politie vroeg nog om extra bewijzen tegen de stelende penningmeester van een andere stichting tegen wie aangifte is gedaan (dat werd dus een dikke envelop). En een andere stichting hebben we even geholpen door een goudeerlijke Brabantse als penningmeester aan te bevelen. Die is zich dus nu -lekker enthousiast- op haar nieuwe taak aan het storten. En we zitten te wachten op een telefoontje dat we weer gratis voer mogen komen halen, dus dan rijden onze vrijwilligers -gezellig- naar de opvang terug met een afgeladen auto, waarmee we weer heel wat hondjes in Spanje en Polen blij gaan maken.

Als laatste een foto van een oude ex-zwerfpoes, die door een inmiddels overleden kattenmeut gevoerd werd. Maar... wél gevoerd, nooit dierenartsbezoek meegemaakt. De stichting die deze zwerfpoes (en 16 andere) heeft opgenomen, wordt door ons geholpen met fondsenwerven en zodoende weten wij dat deze poes rotte tanden en kiezen had, terwijl ze een baarmoederontsteking had, zodat de pus uit haar achterlijfje liep. Zoals u hier kunt zien, gaat het al beter met haar maar dit was na diverse behandelingen door de dierenarts van deze stichting. U mag het gerust weten: wij zijn er trots op dat we deze stichting kennen en dat we ze mogen helpen met fondsenwerven. Wat een wereldmeid, die dit allemaal voor elkaar bokst.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst,

Leon Schröder.

Maandag, 4 augustus 2014

Beste mensen,

We krijgen net bericht van Ingrid Zaalberg uit Hongarije dat de 2 boxers geplaatst zijn in Nederland:

"De Boxers zijn geplaatst , ze zijn gisteren naar hun definitieve
huisje gegaan en konden samen blijven, geweldig toch dat er altijd weer
mensen te vinden zijn die zo'n stel willen opnemen, de reu is al oud en
de teef bleek schildklier problemen en een hartruis te hebben en toch  
waren ze welkom."

Wij zijn benieuwd welke hond(en) Ingrid en haar man nu weer door het lot op hun pad krijgen...

Groetjes,

Leon Schröder.

Zaterdag, 2 augustus 2014

Beste donateurs,

Ten eerste onze excuses want de PC stopte er vorige week direct mee, we konden er niets meer mee. Achteraf bleek het programma van de nieuwe camera hiervoor te hebben gezorgd, maar het resultaat was dus geen PC voor 5 dagen en enkele vrijwilligers die afkickverschijnselen vertoonden zonder hun facebook. 

En verder: we zagen in asiel Oostzaan/Amsterdam een kat zitten, Javan, die er al 4 jaar zit (!). Maar de tekst op de site klopte niet: Javan houdt niet zo van andere katten en hij moet op CD-voer vanwege wat blaasproblemen. Om die redenen kan hij niet in onze opvang maar mocht iemand anders zich geroepen voelen, gráág!

We troffen nog een jong meeuw aan in een hofje bovenop een bestelbus. Dus eraf geduwd en gepakt (voordat de eigenaar van de bestelbus kwaad werd op de meeuw), aangebeld bij vrienden die daar wonen, trap op naar het balkon en de meeuw op het dak gezet. Hij krijste de hele tijd verontwaardigd en iets van 30 meeuwen vlogen boos rond omdat ze zagen dat wij hem gepakt hadden, maar eenmaal op het dak keerde de rust weer en dan kunnen de ouders hem weer voeren. Totdat die sukkel iets beter kan vliegen.

De groothandel kwam nog langs met 3 pallets kattengrit en wat voer en bodembedekking voor onze schatjes. Gelukkig was de chauffeur bereid in ruil voor een tip alles mee naar binnen te duwen.  Daarna ging iedereen er zich mee bemoeien....

We hebben het altijd over de 3 rood-witte broers die door een verzamelaar waren ingeleverd bij een asiel (ze kwam met iets van 30 rood-witte en lapjespoezen aanzetten) maar dit keer slaagden we er weer eens in om ze op één foto te vereeuwigen.

 

Opa druk aan het werk (slapen, slapen, slapen).

 

Pluisje blijft soms z'n zwerversleventje niet achter zich kunnen laten: dan zit ie netjes bij de keukendeur te wachten op een bakje voer, terwijl hij gewoon met de rest binnen mag eten. Er zijn veel katten die op straat eindigen (per ongeluk of op straat gegooid) maar sommige redden het niet en in Pluisje z'n geval is het goed dat hij van de straat is gehaald door Ans en Mabel.

Mensen, hopelijk hebben we het hiermee goed gemaakt dat u een dagboek heeft gemist. Iedereen een fijn weekeind toegewenst,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren