U bent hier : Augustus 2013

Augustus 2013

Zaterdag, 31 augustus 2013

Lieve beeldschermkijkertjes,

Een heleboel nieuws voor u. Ten eerste brengen we u het nieuws dat Poekie bij ons is komen wonen. In 2006 haalden we deze zwarte poes samen met nog enkele andere tamme, op straat gegooide katten van een Tilburgs kerkhof en brachten alles onder dak. Poekie ging bij Xenia wonen maar Xenia is in de afgelopen zes maanden tweemaal door de brandweer met een hoogwerker uit haar huis gehaald omdat ze is gevallen en conform de afspraak is Poekie dus nu (vermoedelijk definitief) terug bij ons. Geen idee of katten in verzorgingstehuizen mee mogen maar zolang de politiek hier discussieert of u wel of niet een nieuwe luier mag als u een ongelukje heeft gehad, blijft Poekie maar bij ons in de opvang wonen.

Here's Poekie:

Ze is al ingeënt en nagekeken door de dierenarts, we hadden haar destijds in 2006 gechipt afgeleverd bij Xenia want als je een geheel zwarte kat kwijt raakt, dan heb je een probleem. Dus altijd chippen.

Dierensteun La Vida is morgen, zondag  september, trouwens in Leimuiden bij de Hondenplons-dag.

En dan: Vandaag staat er in de Telegraaf een pagina-groot verhaal over 'Bobo's en boeven' en het gaat over het graaien bij de (grote) goede doelen. Interessant artikel, onder andere het (peperdure) CBF-keurmerk wordt genoemd dat slechts controleert of je niet meer dan 25% aan reclame-maken uitgeeft; de overige 75% zal ze een worst zijn. Coin for Care, u herinnert het zich vast nog wel: bij de invoering van de euro kon u overal uw oude munten (Guldens, centen, stuivers, dubbeltjes) inleveren voor goede doelen. Er werd 16,5 miljoen euro op opgehaald en 5,5 miljoen ging op aan 'kosten'. De UNICEF-directeur die een bonus van 3,5 ton bovenop z'n salaris krijgt. Grote goede doelen die handgemaakte kantoor-meubelen aanschaffen, een bestuurslid van een stichting voor kinderen met kanker dat 6 ton laat overmaken naar z'n eigen bedrijf, een donateur die waardevolle schilderijen aan een groot goed doel schenkt voor een veiling en er later achterkomt dat de medewerkers van die stichting voor een appel en een ei ermee naar huis zijn gegaan, en ga zo maar door.

Op dit moment is een organisatie bezig om een Griekse straathond genaamd Frank naar Nederland toe te halen, zoek op facebook maar naar de naam Tanya Jansegers. Wij hadden hier vandaag een vergadering na het schoonmaken van de opvang, zagen het voorbij komen op de computer boven (nee, we hebben geen I-pod, sorry), keken elkaar alleen maar aan en de vrijwilligers en bestuursleden hebben uit hun eigen portemonnee -genietend en vol plezier- een 50% aktie voor Frank aangeboden. Er is namelijk 330 euro nodig voor zijn castratie, entingen, chip en vliegreis hier naar toe; een logeeradres voor Frank is al door een bevriende stichting aangeboden. Dus we hoeven slechts 110 euro te betalen en via de belasting krijgen we hier ook nog eens 38% van terug. We willen hiervoor nooit de donaties van onze donateurs/sponsors voor onze dieren gebruiken, dus pakken we zonder problemen onze eigen portemonnee voor een noodgeval. DAAR HEBBEN WE LOL IN. En dat geldt ook voor de stichtingen waarmee we samenwerken via www.samenwerkende-dierenlubs.nl De feestjes die wij vroegtijdig hebben verlaten om zwerfkatten te gaan vangen, zijn al lang niet meer op één hand te tellen. De met ons bevriende stichtingen weten dat ze ons kunnen bellen voor noodgevallen en dat onze deur dan letterlijk wordt open gezet voor een verschoppeling die hulp nodig heeft. Er komt niet zo veel geld bij ons binnen en veel betalen we zelf, maar geloof ons als we zeggen dat we nooit over de ruggen van zwaar mishandelde en zieke dieren een Porsche Carrera zullen gaan kopen, al komt er een miljoen euro per jaar binnen. Tsjonge, als dát zou lukken, zouden we elkaar aankijken en schreeuwen: "Dáár gaan we een he-le-boel dieren mee redden en zodoende hun verzorgers blij maken!" Want daar hebben we nou eenmaal LOL in. Net als u.

En dan het laatste. Graag willen we u wijzen op de ernstige gevaren van de huidige maatschappij. Stel je voor: u bent net als wij en u bewaart al het plastic apart om in de plastic-bak te gooien. Want je wilt zo weinig mogelijk van je plastic in de oceanen doen belanden, waar het vissen en zeevogels vermoordt of ernstige schade toebrengt. Dus je loopt met een grote zak verzameld plastic naar de plastic-bak, je sleutelbos aan één vinger want je bent met de auto en als je de zak in de container gooit, hoor je 'rinkeldekink'. En je snapt in een fractie van één seconde dat dat geluid afkomstig is van je sleutelbos die ook op de bodem van die container is beland.

Pure paniek en hyperventilatie-aanvallen slaan toe totdat je heldere verstand terugkomt. Pa bellen, die heeft een reserve-sleutel. Shit. GSM thuis laten liggen. Ik heb een grijper in de kofferbak van mijn auto om kittens onder containers vandaan te halen. Maar de kofferbak zit op slot en de sleutel... Thuis de reservesleutel halen? Maar mijn huissleutel ligt broederlijk zij aan zij met mijn autosleutel op de bodem van de container. Ik zie dat de bodem nauwelijks bedekt is met plastic en dat is mijn eerste geluk want de andere twee containers puilen uit van het plastic. Ik zie mijn sleutels maar kom 30 centimeter arm tekort.

Ik loop de supermarkt in en vraag of ze een ladder hebben. Gelukkig herkennen ze me en ik mag 'm lenen. Ik sleur de trap en het Straatnieuws-verkopertje mee naar de container. Hij spreekt nauwelijks Nederlands maar hij gaat maar iets doen voor die 50 cent die ik 'm elke zaterdag geef, besluit ik: "Mee jij! Naar die container!" Voordat andere mensen er nog meer plastic bovenop gooien.

Via het trappetje duik ik de container in, hang helemaal ondersteboven te graaien in het donker, vraag me af waarom er geen verlichting in die containers is, totdat ik mijn sleutels heb en denk: "DIE LAAT IK NOOIT MEER LOS!" Vervolgens weet ik niet meer terug te komen in het smalle gat en ik zie het er al van komen dat de brandweer me eruit moet vissen, totdat het Straatnieuws-verkopertje aan mijn benen staat te trekken en me eruit haalt.

Trappetje terug gebracht, Straatnieuws-verkopertje 5 euro gegeven en daarna de rest van de dag halfdood op de bank door gebracht. Dat was mijn voorraad energie wel voor die dag, die ik verbruikt heb. Pffffff.

Eén tip: houd dit onder ons en als het u overkomt, nooit doorvertellen aan je vriend(inn)en.  Want die hebben al gezocht op You Tube of iemand het toevallig had opgenomen dat mijn benen en voeten uit die container staken en diverse meiden lieten me gierend van het lachen weten dat ze bijna in hun broek hadden geplast van het lachen omdat hun hele dag goed gemaakt was.

Fijn weekeind,

Diana Spaans.

Maandag, 26 augustus 2013

Beste mensen,

We zoeken een goed tehuis voor twee labradors op verzoek van onze vriendin Aurora uit Tilburg. Die 2 honden zijn van een collega van haar en Aurora wil graag dat ze goed terechtkomen, dus vroeg ons om hulp.

Wie oh wie: Het betreft een blonde en bruine Labrador. 2 gecastreerde reuen, gechipt en entingen gehad. 6 jaar oud. Vriendelijk en in een gezin opgegroeid. Lief en sociaal. Zindelijk en vernielen niets. Zijn gewend een behoorlijk aantal uren per dag alleen te zijn. Bellen met Diana Spaans op GSM 06-1345.3718 voor interesse. Ze zitten in Tilburg, misschien niet in uw buurt maar als u 2 lieve dieren een goed tehuis wilt bieden, dan is de afstand natuurlijk geen probleem. Jet van Dierensteun La Vida is vorige week met het vliegtuig naar Barcelona gegaan om 3 Spaanse oude hondjes op te halen, dus dan is Tilburg iets dichterbij.

Ook nog goed nieuws (gelukkig, want dat houdt ons op de been): Iemand is een initiatief begonnen om de straffen bij dierenmishandeling te verhogen. Kijk naar:


http://www.eendierisgeending.com/default.html

Wij hebben al getekend, nu bent u aan de beurt.

Fijne dag,

Leon Schröder.

Zondag, 25 augustus 2013

www.stichtingIDEMO.com heeft een kranten-interview met de oprichtster op hun site geplaatst, leuk om te lezen wat ze allemaal doen.

Zaterdag, 24 augustus 2013

Beste mensen,

Een hoop te vertellen want na die barbeque vorige week, heeft u iets tegoed van ons.

Ten eerste gingen we oppassen bij Jet en Olaf van Dierensteun La Vida:

Dit lis Lucero (van Lucero's Dagboek) in levende lijve.

Dit is zijn kleine vriend, die met z'n broertje op de leeftijd van 15 jaar in een Spaans dodingsstations neergegooid werd, toen het baasje overleed. Het broertje werd op een dag niet meer wakker, deze kleine rakker kreeg een enkele reis naar Holland.

De tweedehands konijnen van Jet en Olaf, die uit een asiel komen. Bij die ene ziet u een raar pootje: dat is ooit gebroken geweest maar hij redt het prima zo. Ze hebben een enorme ren tot hun beschikking.

We mochten weer gratis voer halen en gingen (gelukkig) met Jet d'r bestelautootje want met Diana d'r Opel Corsa hadden we 2 of 3x kunnen rijden... Het is al onderweg naar Spanje en de werkeloze buurman heeft wat voer gekregen voor z'n drie honden. Die had ie al toen hij werkeloos raakte en u weet: wij gaan uit van samenwerken, dan bereik je des te meer.

U kent Pluisje nog wel: 1,5 jaar rond gezworven buiten, langharig en het plaatselijke asiel wilde hem niet helpen. We zeggen het maar even keihard, sorry. We kregen een vervilte en gefrustreerde kater binnen die tot op de dag van vandaag een zenuwachtig wrak is. Hij moest geschoren worden, ingeënt, gebitje gereinigd (was dringend nodig) en ontwormd, dus met een slaappil afgegeven bij de dierenarts. En nou is het weer een knappe kerel.Wij blij, hij nog niet helemaal.

 

Hier zit ie in vol ornaat.

En als laatste het tuintafeltje, gemaakt door onze secretaris John Kooiman, waar flink gebruik van wordt gemaakt.

Nog even ter informatie: onze hoofd-sponsor is bezig met een 50% aktie voor Villa Vacht (zie Facebook op die naam) en Kat- en Kittenhofje. Want samenwerken.... dat blijven we belangrijk vinden. Veel leuker.

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Dinsdag, 20 augustus 2013

www.dogsadoptionsnederland.nl zoekt een goed tehuis voor 8-jarige reu Nardo:

Zaterdag, 17 augustus 2013

Dit weekeind geen dagboek, onze excuses, want we gaan barbequen met het bestuur en alle vrijwilligers maar....

www.stichtingIDEMO.com zoekt uw hulp voor deze hond want ij is al 10 jaar aan et zwerven in de Kroatische straten (dat is héél knap!) en ze willen hem graag in Nederland onder dak hebben, van de straat af. Meer foto's op hun site.

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Woensdag, 14 augustus 2013

Beste mensen,

Op dit moment organiseren wij namens een anonieme sponsor een 50% aktie voor VILLA VACHT. Ze zijn te vinden op Facebook en vangen allerlei katten op met neurologische problemen maar er zit ook een blinde hond uit een Russisch asiel. Voldoende dierenliefde in huis, dus, om deze aardige mensen een 50% aktie te bieden. Kijk gerust eens op hun facebook-pagina, ze zijn het waard.

Zondag, 11 augustus 2013

Poes LUCY is thuis! Gisteravond belden buren uit de naastliggende wijk dat ze achter een regenpijp in de tuin zat (een afgesloten tuin in het blok met een grote parkeergarage voor de bewoners), ze wisten zeker dat ze het was. Het bleek haar inderdaad te zijn, vies en nat, en de eigenaresse kon haar zó oppakken ondanks Lucy erg schuw is. Goed nieuws dus.

Zaterdag, 10 augustus 2013

Beste mensen,

Ten eerste: een OPROEP voor onze donateurs en iedereen die onze dieren een warm hart toedraagt: zouden wij uw oude boeken mogen hebben? Dan verkopen we ze voor onze dieren. Bel Diana op GSM 06-1345.3718 en BEDANKT NAMENS ONZE DIEREN! (Alleen omgeving Den Haag / Zuid-Holland).

En verder: de dieren in de opvang hebben het naar hun zin want kregen iets écht lekkers:

 

Twee broers van een verzamelaar die zelf er lustig op los fokte.

Nog iets voor iedereen: we zijn op dit moment bezig om een 80-jaige dame te helpen die haar (schuwe) kat op het balkon liet. Kat loopt naar de buren, buren jagen de schuwe kat weg, ze valt van het balkon in de tuin en is al weken spoorloos. Kat loopt in een groot gebied, geen vaste voederplek, het is een ramp om deze kat te vangen. Ze komt niet naar de oude dame toe, ze is 4 jaar geleden al van de straat geplukt met kittens en nu loopt ze opnieuw buiten. Moraal van dit verhaal? Houd je schuwe kat van het balkon als dat niet is afgezet. De 80-jarige dame geeft de schuld aan de buren maar uiteindelijk is de kat het slachtoffer.

En... als u een blik werpt op www.stichtingidemo.com dan kunt u zien dat Durda in Nederland is en geplaatst.

En www.Doggymix.com zoekt een goed tehuis voor een lieve 13-jarige hond met één oog: Pocho. Hij staat rechts op de homepage bij: Speciale aandacht voor: Pocho'

Zaterdag, 3 augustus 2013

Beste iedereen,

Als het goed is, hebben alle sponsors en donateurs vandaag de augustus-nieuwsbrief ontvangen. Iedereen veel leesplezier toegewenst. Verder nog enkele foto's van onze opvang-dieren:

Sol is erg gelukkig in onze opvang, na een jaar kansloos (15+) in een Pools asiel te hebben verbleven, vindt hij Holland toch gezelliger.

Toetje, diep in slaap op de bank. Het blijft een héérlijk portret.

Kareltje, verblijft op dit moment het langst van alle dieren in onze opvang.

En we hebben Diana met vakantie gestuurd: die zat hier ergens in Zeeland, een dorp genaamd Stampersgat.

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren