U bent hier : April 2018

April 2018

Koningsdag 2018

Beste vrienden van onze stichting,

Ten eerste: een heel gezellige Koningsdag toegewenst! Onze vrijwilligers  staan op dit moment in de startblokken in diverse steden in Zuid-Holland om hun spullen te verkopen en de opbrengst te doneren aan onze stichting. Schuren en zolders zijn leeg getrokken en in auto's geladen, iedereen rolde vanochtend al vroeg zijn/haar bed uit.

Ten tweede: deze week staat er een bijzonder interessant artikel over palmolie in de Financieele Telegraaf. Het blijkt (en dat lazen wij al lang geleden) dat oerwouden worden platgebrand om deze olie te verkrijgen uit planten. Hele bevolkingen worden hiervoor weggejaagd van hun land, alsmede... de orang oetans en andere inheemse dieren! Maleisië en Indonesië zijn de grootste leveranciers van dit goedje. Wij zijn bijzonder benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Ten  derde: iedereen de hartelijke groeten van Sol, de oudste bewoner in de opvang op dit moment.

Ten vierde: vanaf 28 mei 2018 moeten alle stichtingen in Nederland wederom aan nieuwe administratieve regels voldoen, onze stichting ook. Dus dat gaan we in orde maken. Maar we willen hier ook iets schrijven, wat u vermoedelijk wel bekend was. Onze vrijwilligers doen zo veel gratis voor de dieren! Talloze niet-betaalde uren brengen ze 's nachts door met een vangkooi om zieke zwerfkatten te vangen; bij één vrijwilligster heeft een zwerfkat zijn blaas geleegd op de achterbank van haar auto (!); de keren dat onze vrijwilligers met een gratis grote zak (tien kilo) Royal Canin brokken of tien flessen schoonmaakmiddelen aan komen zetten voor de opvangkatten, zijn al lang niet meer op één hand te tellen en ga zo maar door.

Diana is de afgelopen 35 jaar meerdere keren in een sloot gesprongen om een zieke meerkoet of een gewonde reiger te grijpen (geen zorgen: ze heeft standaard droge kleren in haar kofferbak liggen); onze vrijwilligers komen regelmatig te laat op hun werk, omdat ze een gewonde meeuw of een moeder-eend met kleintjes van de weg moesten redden. Een vrouw met twee honden, drie dochters en twee katten zit in de schuldsanering (= 50 euro per week inkomsten) en onze vrijwilligers hebben hun portemonnee getrokken om een paar zakken voer te kopen en bij deze mevrouw af te geven.

Wij gooien grààg goede energie de wereld in, want die komt 3x zo hard terug, hebben we in al die jaren wel gemerkt. U hoeft bij ons nooit te twijfelen, want wij gaan 100% voor de dieren. En nog steeds met uw hulp!

Bedankt voor uw jarenlange steun en wij gaan voor de TV zitten om onze koning en zijn familie in Groningen te zien! 

Hartelijke groet,

Diana Spaans, Leon Schröder en Stephanie van der Toorn met alle vrijwilligers.

Zaterdag, 21 april 2018

Beste Grandioze vrienden!

We gaan zo iets eten met de vrijwilligers op het strand, ze hebben het wel verdiend.

We hadden lavendel en kattenkruid gekocht om te planten in de plantenbakken...

Maar door omstandigheden konden we niet bij de zak aarde komen...

Mens en dier hadden het zwaar deze week...

Tussendoortje: een buurman heeft een voormalige drugshond, een oud teefje. Elke keer als ze langs een huis of een auto loopt waarin een joint is geraakt, gaat ze netjes op haar kont zitten en kijkt ze haar baas verwachtingsvol aan (beloning!)

Het buurjongetje belde nog aan: sleutel vergeten, pappa en mamma aan het werk. Dus verse sinaasappelsap gegeven. Plus een kam in zijn handen gedrukt. Om de katten te kammen. Kwartiertje later belde pa aan, doet buurjongetje de voordeur open en roept: "Hè, hè! Eindelijk!" (Vermoedelijk wist hij niet hoe snel hij weg moest komen).

Diana heeft weinig ervaring met kinderen, dus ze zat zich nog af te vragen, hoe ze een gesprek moest aanknopen met het kind. "Hoe oud ben jij? Acht?" Antwoord: "Nee! Ik ben TWAALF!!!" Maar de katten vond hij prachtig.

Iedereen een mooie zondag toegewenst en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag: 14 april 2018

Beste vrienden van onze dieren,

Tussendoortje: we doen weer mee met

www.dierendonatie.nl

en ditmaal vragen we om een huisje voor buiten: Kattenschuilhuis voor Stichting Dierenplaatsingsdienst Den Haag. Elke donatie maakt ons blij, dat weet u.

 

En we hebben net wat kattengrit en voer opgehaald, ook veel konijnen-snacks. Die laatste zullen we even naar een stichting voor konijnen sturen.

Konijnen en hun verzorgers blij...

En wij Diana lekker laten sjouwen...

Veel blije katten en konijnen en enkele gelukkige hondjes!

En ja, het zonnetje is er weer! Dus de lekkere mandjes, gesponsord door een lieve donateur, naar buiten gegooid voor onze prinsjes en prinsesjes: Tatiana, rode Diva en Jodie.

We zijn nog even bij onze vriendinnen (al dertig jaar) Nancy en Astrid gereden want die kregen via www.verhuisdieren.nl hondje Flappie om in hun huis te wonen. Jaar of drie oud. Hij doet het prima. Totaal in rust ligt hij in een mandje te slapen en als ik dit schrijf, is Flappie onderweg naar... Texel! Voor een lang weekeind. Dames en Flappie, veel plezier met elkaar!

Geniet van het weekeind en tot volgende week,

 Leon Schröder.

Zaterdag, 7 april 2018

Beste dieren-vrienden,

Tot ieders grote vreugde.... schijnt het zonnetje weer! Meer energie, mensen vrolijker en meer goed nieuws.

Mister komt uit een hard zwerversbestaan, dat weet u, en hij snapt nu eindelijk, hoe het kattenluik werkt. Zijn gevoelige oor zal er ook voor gezorgd hebben dat hij een beetje afwachtende houding aannam met naar buiten gaan. Maar nu snapt hij het en tot onze fikse verbazing zat meneer zelfs met de regen nog buiten. Misschien nu een ander gevoel dan vroeger? (Veilig?)

Zo zijn we vandaag even naar Vlaardingen gereden om enkele spullen en dierenvoer af te geven bij een inzamelpunt van een andere stichting. De tomtom bleef roepen dat het een half uur rijden was en ondanks onze enorme twijfel bleek hij nog gelijk te hebben ook! Dus vangkooi, dierenvoer, houten tip (indianen-tent), mokken en knuffelberen voor hun veiling volgende maand: onze opvang is een stuk leger, nu alles in Vlaardingen ligt.

Daarna spurtten we terug naar Voorburg om met enkele andere dierenvrienden te lunchen. Toen we afscheid namen na een hoop gelach, vroegen één van onze vrienden of we nog even mee liep naar haar auto want er lagen nog enkele spullen in voor de opvang... Dus de opvang ligt weer vol met dekens, handdoeken en benches, totdat we volgende keer weer naar Vlaardingen gaan...

Onze vriendinnen Nancy en Astrid (gepensioneerd, allebei) zijn inmiddels van door ons geleverde katten (op hoogte leeftijd vanwege ziekte ingeslapen) overgestapt op.... een hond!  En wie zou er niet verliefd worden op dit smoeltje met zijn hangende oor? Dames, lekker ervan genieten en groetjes van alle donateurs aan Flappie! (het schijnt iets van een Corgi te zijn).

Onze stoep lag nog braak want de gasleidingen werden vervangen. Na een week keihard werken zijn de werklui erin geslaagd om de stoep weer dicht te gooien. Tot en met onze opvang en de buren. De katten vonden het in ieder geval een heleboel afleiding, elke dag!

 Onze Schotse buren kwamen terug uit Schotland, dus we waarschuwden ze dat het een beetje een zooitje was ("A Dutch man lost one euro!"). Die sms begrepen ze pas, toen ze uit de auto stapten.

 Geniet van het mooie weer en tot volgende week,

Leon Schröder.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren